Wasze ulubione imiona
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
- ksiezycowka
- Weteran
Mojego imienia mam po dziurki w nosie bo nigdy nie wiem do ktoej mowia.
Corke nazwalabym Zuza a synka to nie wiem bo sporo mi sie podoba imion meskich. Niektore jednak do mnie nie przemawiaja chodziaz wlasciciele sa fajni np Piotrki calkiem niezle chlopaki za to imie jakies takie...
zle skojarzenia jezeli chodzi o samskie imiona mam co do Monik, Karolin, Ew.
Ania, Ula, Magda, Kora za to bardzo poztywne.
Nie znam zadnego Wojtka a tym bardziej Wojtka co by byl pijakiem, ale jak to powiadaja wszytsko przedemna...
Corke nazwalabym Zuza a synka to nie wiem bo sporo mi sie podoba imion meskich. Niektore jednak do mnie nie przemawiaja chodziaz wlasciciele sa fajni np Piotrki calkiem niezle chlopaki za to imie jakies takie...
zle skojarzenia jezeli chodzi o samskie imiona mam co do Monik, Karolin, Ew.
Ania, Ula, Magda, Kora za to bardzo poztywne.
Nie znam zadnego Wojtka a tym bardziej Wojtka co by byl pijakiem, ale jak to powiadaja wszytsko przedemna...
- Sir Charles
- Weteran
nie mam "ulubionych" imion zenskich, jakos zadne mi specjalnie sie nie podoba. Do swojego imienia sie juz przyzwyczailam, ale mialam byc Balbina <jasne> bo ojciec o maly wlos sie nie pomylil i tak nie zglosil w urzedzie hehehe Nie lubie wszelkiego rodzaju Agat - jakos nie mam milych wspomnien odnosnie noszacych je pan.
Imiona meskie: pierwsze miejsce to Łukasz, Marcin, Maciek, Bartek, Kuba
Nie lubie: Jacek, Michał i jakis wymyslnych strasznie
Imiona meskie: pierwsze miejsce to Łukasz, Marcin, Maciek, Bartek, Kuba
Nie lubie: Jacek, Michał i jakis wymyslnych strasznie

Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
No to u mojej koleżanki ojciec naprawdę się pomylił i wpisał jej Ewelina Honorata zamiast Honorata Ewelina, co chyba wyszło lepiej dla niej
Sara... no mi tak jakoś nie pasuje.... jak słyszę to imię od razu nasuwają mi się dwa skojarzenia: 1. "mała księżniczka" 2. biały ser <eee...> (dlaczego akurat biały to nie wiem, nie pytajcie)
Sara... no mi tak jakoś nie pasuje.... jak słyszę to imię od razu nasuwają mi się dwa skojarzenia: 1. "mała księżniczka" 2. biały ser <eee...> (dlaczego akurat biały to nie wiem, nie pytajcie)
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Mojej mamie dziadek przestawił imiona. Miała być Małgorzata Jadwiga, zrobił Jadwiga Małgorzata. Ale sobie 5 lat temu odwróciła, bo i tak mało kto wiedział, że ona Jadzia. Chociaż do nazwiska to mi się to Jadwiga nawet bardziej podobało...
Teraz zmieniają imię w 5 minut, tylko się donosi metrykę urodzenia. Zostaje dużo zachodu z dokumentami jedynie.
Teraz zmieniają imię w 5 minut, tylko się donosi metrykę urodzenia. Zostaje dużo zachodu z dokumentami jedynie.
- ksiezycowka
- Weteran
- Maniak
wszystkie moje chomiki nazywałam Sarą, dopóki pomarszczony babsztyl w parku zawołał swojego pieska: Sabinka - w ramach przykazania "nie rób drugiemu..."
jak miałam 4 latka "oglądałam" pierwszy film dla dorosłych, główna bohaterka nosiła imię: Głendolina, to moja pierwsza miłośc co do imion, oczywiście ludzie się łapią za głowy jak je słyszą, nie zamierzam tak skrzywdzić dziecka, choć szkoda...
dziewczynka: wiktoria, anita, basia, małgośka, ula, ania, tina, tori, irmina,sabina (bo moje)
chłopiec: dla pierwszych trzech - Szymon, potem Maks, Jakub, Marcin, Daniel, Julek albo Piotrek
z kobiecych nie znoszę: Ilony, Izabeli, troszkę mniej Doroty (imię przyjaciółki, pewnie dlatego tyle zdrobnień powstało: dotik, dociak itd.)
jak miałam 4 latka "oglądałam" pierwszy film dla dorosłych, główna bohaterka nosiła imię: Głendolina, to moja pierwsza miłośc co do imion, oczywiście ludzie się łapią za głowy jak je słyszą, nie zamierzam tak skrzywdzić dziecka, choć szkoda...
dziewczynka: wiktoria, anita, basia, małgośka, ula, ania, tina, tori, irmina,sabina (bo moje)
chłopiec: dla pierwszych trzech - Szymon, potem Maks, Jakub, Marcin, Daniel, Julek albo Piotrek
z kobiecych nie znoszę: Ilony, Izabeli, troszkę mniej Doroty (imię przyjaciółki, pewnie dlatego tyle zdrobnień powstało: dotik, dociak itd.)
Moja przyjaciółka ma na imię Sandra,ona nie cierpi tego imienia.Mi ono nawet sie podoba:) zadko spotykane imię...
"Love`s an eagle,hearts are burning,feels start to fly"
"Kochaj kiedy możesz,ufaj kiedy możesz kiedy trzeba pokaż kły!"
"Tylko zrozum to że ludzie płacza czysta krwią tylko zrozum to że to twój los..."
"Tylko zrozum to że ludzie płacza czysta krwią tylko zrozum to że to twój los..."
Ja mam uraz do dwóch moich imienniczek Justyn,ale lubię to imię:) Ciesze się że rodzice nie dali mi na imie Kunegunda 
"Love`s an eagle,hearts are burning,feels start to fly"
- ksiezycowka
- Weteran
- Entuzjasta