jezyk polski

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 12 lis 2004, 00:22

Oj Mrto czyli właśnie nie za kawałek szmaty, ale za poczucie wspólnoty.
Tak czy owak umarł, bo sam nie pomyślał, tylko mu ta wspólnota namieszała. A chodzi o to, żeby myslał. Bo wspólnota ma być zbiorem jednostek używających mózgu, a nie jednego mądrego i robocików. Toż to komunistyczna propaganda i tyle. Ale czego wymagać od dzieciaka, co ma takich durnych kumpli, a do tego autor postanawia akurat jego ukatrupić. Dobra, the end :)

To żeśmy z tematu zjechali ;)

A feministką to ja za cholerę nie jestem, ale o tym to już kiedyś było :P

I w ogóle to uważam, że facetów inteligentnych za mało łazi, więc chyba wszystko zależy od punktu zamieszkania ;) :564:
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 12 lis 2004, 00:35

No wybacz Mrto (i Ty Mavie), ale nie mogę się powstrzymać.
Tak czy owak umarł, bo sam nie pomyślał, tylko mu ta wspólnota namieszała. A chodzi o to, żeby myslał. Bo wspólnota ma być zbiorem jednostek używających mózgu, a nie jednego mądrego i robocików. Toż to komunistyczna propaganda i tyle. Ale czego wymagać od dzieciaka, co ma takich durnych kumpli, a do tego autor postanawia akurat jego ukatrupić.

Toż jeśli właśnie tak rozumieć tą książeczkę, to właśnie jawi się ona jako dziełko antykomunistyczne.
Tyle że, to naprawdę już przerost interpretacji - ja mam sentyment do niej właśnie za opis wspólnoty chłopców i szczerze przyznam, że mało mnie obchodził wówczas los Nemeczka - liczył się plac, bitwy itd. - cały ten anturaż quasi-wojskowy.
A co do mych słów o kobietach - to przecież było nic innego jak bajanie dwóch facetów, którzy jeszcze nie spotkali Tej Jedynej.
Niezwykłe było tylko to, iż siedliśmy 1szy raz przy piwku i w 15 min. przeszliśmy od banalnej rozmowy o codzienności, do swych najgłębszych przemyśleń na najpoważniejsze tematy. Jeśli zdarzy mi się to z kimś w spódnicy, to już jej nie opuszczę i nie pozwolę się opuścić do końca. :562:
;)...

Wróć do „Wszystkie inne tematy”