Nasze kochane zwierzaki :)
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
do weterynarza się nie dodzwonił, ale nam się przypomniało, że mamy kumpelę na weterynarii. powiedziała, że jeśli nie polała się krew, to nie jest tak źle. mam sobie zatkać uszy watą, uciąć mu ten pazurek do końca, zdezynfekować jodyną baaardzo obficie i opatrzyć sterylnym gazikiem i plastrem. w sumie ma rację, mniej się nacierpi przy jednorazowym ucięciu niż hacząc tym co chwilę o coś. czekam, bo mój jest u rodziców i wracając ma podjechać po jodynę i gazik.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
-
złotooka kotka
- Weteran

Wszystkim kociarzom chcialam polecic obecna promocje Biedronki. Zwlaszcza mleko "Klara" za 0,99zl. Sa tez fajne zabawki - promocja obejmuje rowniez psy, ale nie zwracalam uwagi czy jest cos fajnego - oprocz wlasnie zabawek. Niektore psie sa bardzo fajne. 
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
-
złotooka kotka
- Weteran

Elspeth, spokojnie. Ja panikara przezylam moja dwojke, wiec i Ty dasz rade. Bede trzymac kciuki
[ Dodano: 2007-09-12, 21:24 ]
Nie powinnas miec wyrzutow sumienia, bo robisz to dla jej dobra. Moja sunia strasznie chorowala przed smiercia, wlasnie z powodow hormonalnych. Bardzo cierpiala. A sterylka temu zapobiega. Nie robisz jej krzywdy, wprost przeciwnie.
Znajdz zaufanego weta i mu zaufaj. To naprawde nic strasznego
[ Dodano: 2007-09-12, 21:24 ]
Elspeth pisze:uż mam wyrzuty jak na nią patrzę. A ona się tak wpatruje jakby coś przeczuwała.
Nie powinnas miec wyrzutow sumienia, bo robisz to dla jej dobra. Moja sunia strasznie chorowala przed smiercia, wlasnie z powodow hormonalnych. Bardzo cierpiala. A sterylka temu zapobiega. Nie robisz jej krzywdy, wprost przeciwnie.
Znajdz zaufanego weta i mu zaufaj. To naprawde nic strasznego
-
złotooka kotka
- Weteran

Dzindzer pisze:ooo super. Moje lubia takie mleczko
Dzin, streszczaj sie jak chcesz kupic. Ilosci tego to oni maja mikre... Moze ze 100 kartonikow na sklep. I szybko schodzi
-
złotooka kotka
- Weteran

Dzindzer pisze:bo to ma dosc duługa date waznosci
Na moich maj 2008.
- LOVE_DOCTOR
- Zaglądający

Słuchajcie mam kotke od 2 tygodni młodziutka ok. 2-3 miesięcy.. Ciągle mnie liże po brodzie.. Leże na łóżku liże, siedze na krześle liże, nawet jak stoje wspina sie po spodniach, koszuli i znów to samo.. i mrrruczy przy tym jak kosiarka nie dajac mi spać po nocach..
To normalne w tym wieku? Dałem jej ksywe LIZUS 
To normalne w tym wieku? Dałem jej ksywe LIZUS Wszystko w kobiecie pociąga mnie do jej seksualizmu...
-
złotooka kotka
- Weteran

Moja kotka ma za to pierdolca na punkcie moich wlosow. Ciagle je ugniata, wtrynia nochol, ciamka - ot, taki objaw choroby sierocej. Zwierzaki miewaja swoje dziwactwa 
Elspeth, nie ma powodów do zmartwień. Jak napisała Złotooka, krzywdy Jej nie robisz, a wręcz przeciwnie.
Ostatnio, jak dodałam kotu do diety karmę nie-suchą, to nam się rozpasł (tzn to tata zauważył).
I chyba na razie zostanie przy suchej.
Co do Biedronki, jakoś nie mam zaufania do tego miejsca...
Ostatnio, jak dodałam kotu do diety karmę nie-suchą, to nam się rozpasł (tzn to tata zauważył).
Co do Biedronki, jakoś nie mam zaufania do tego miejsca...
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
-
złotooka kotka
- Weteran

A ja Biedronke bardzo lubie. Niektore produkty maja swietne, tylko trzeba wiedziec co kupowac. Zreszta ja konkretne produkty kupuje tylko w konkretnych sklepach
W tej promocji kupilam tez zwirek bentonitowy, 4zl za 5l. Calkiem fajny, raczej gruboziarnisty. Tylko nie wiem czyten zwirek wejdzie do normalnej oferty
Acha. Kupilam teraz Acane w 8kg worku za 99zl - bardzo polecam, naprawde fajna karma, 60% mieska. Kociste jedza normalnie - nie rzucaja sie jak na Sanabelle, ale i nie wybrzydzaja.
W tej promocji kupilam tez zwirek bentonitowy, 4zl za 5l. Calkiem fajny, raczej gruboziarnisty. Tylko nie wiem czyten zwirek wejdzie do normalnej oferty
Acha. Kupilam teraz Acane w 8kg worku za 99zl - bardzo polecam, naprawde fajna karma, 60% mieska. Kociste jedza normalnie - nie rzucaja sie jak na Sanabelle, ale i nie wybrzydzaja.
złotooka kotka pisze:Kupilam teraz Acane w 8kg worku za 99zl - bardzo polecam, naprawde fajna karma, 60% mieska.
mysle nad ta karma bo mi sie royal konczy
złotooka kotka pisze:nie rzucaja sie jak na Sanabelle,
nad ta tez mysle.
Pewnie kupie to i to i zrobie miksa
złotooka kotka pisze:tylko trzeba wiedziec co kupowac.
Kocia a mozesz mnie w wyrax to uswiadomic jakie to produkty. bo ja mam blisko biedronke
cholerka, do piątku muszę wytrzasnąć "fartuszek" dla mojej psiny, który będzie można jej założyć po operacji. Taki z otworami na wszystkie 4 łapy. Przeglądałam na allegro, ale tam to zwykłe ubranka są, jakieś sweterki kurteczki. Zupełnie nie o to chodzi 
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
-
złotooka kotka
- Weteran

Spacja nosila kolnierz. Nie wiem czy z psami jest podobnie, ale... Kaftan czesto sprawia, ze kot nie chce jesc, chodzic. Uciska go to nienaturalnie i traci chec do zycia. Zreszta z psem latwiej, bo nie jest taki gietki. Ja bardzo sobie chwale kolnierz, mimo kilku wpadek, Spacja normalnie chodzila, jadla, wdrapywala sie na drapak etc. No i rana lepiej sie goi jak ma lepszy "przewiew".
Kolnierz kupilam u weterynarza. Moze zapytaj w innej lecznicy?
Kolnierz kupilam u weterynarza. Moze zapytaj w innej lecznicy?
Psina pierwszą dobę po operacji. Noo troszkę więcej niż dobę, wczoraj koło 13 była operowana. Już wczoraj lekarz stwierdził, że bardzo szybko "wraca do siebie". Nadal zmęczona i dużo śpi, ale to chyba normalne. Zdjęcie szwów 02.10. Jak na razie chodzi po domu w dziecięcym body, które przerobiłyśmy tak, żeby było jej w miarę wygodnie 
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Mam psa. Owczarka niemieckiego, trochę skundlonego
Moje pierwsze zwierzę w życiu. Wszystkiego się uczę dopiero i takie to dziwne. Zielona jestem jak nie wiem.
Zdaje się, że już mnie uznał za swoją - pilnuje (to akurat - co dziwne - robił od początku), cieszy się, kiedy wracam. I ufa mi - są na to dowody
Zdaje się, że już mnie uznał za swoją - pilnuje (to akurat - co dziwne - robił od początku), cieszy się, kiedy wracam. I ufa mi - są na to dowody
Daje sobie założyć kolczatkę, wychodzi ze mną na spacer, chociaż pan złazi za moment. I ostatnio położył się na plecach, żebym go po brzuchu pogłaskała.Nola pisze:jakie?
Ja go nie znam, ale on - tak. Podobno wcześniej się to nie zdarzało. Ba, przede wszystkim w ogóle mnie zakceptował, a nie warczał i ostrzegał zębami.
Kładzie się koło mnie na materacu i usiłuje lizać po twarzy.
Wszystko jest dziwne.
-
złotooka kotka
- Weteran

Boli ja pewnie. Moze wartoby poprosic od weta jakies srodki przeciwbolowe?
Wróć do „Wszystkie inne tematy”