Gry

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Tajemnica
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Tajemnica » 07 maja 2004, 09:55

Poza tym to szukam dobrej tarczy z 2 dziurami bo RYM chce zrobic, a runki juz mam
ja swoja na krowach znalazłam i tam chyba najprędzej znajdziesz....chyba, że chcesz to Ci swoja pozyczę :)
"...Najlepszym przyjacielem jest ten , kto nie pytając o powód twego smutku , potrafi sprawić , że znów wraca radość..."
Awatar użytkownika
Xavier
Little Pig
Postautor: Xavier » 07 maja 2004, 19:16

Student pisze:Grał ktos moze w Ultime Online?

Ja gram na Endore - shardzie Tolkienowskim, właśnie kończy fazę beta.
Piggy in the garden,
Piggy in the pool.
Swim, now, little pig!
Piggy's looking cool.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 09 maja 2004, 19:25

Wracajac do diablo,
to mam pytanie - ile jest wart pas uderzenie sniegu? Bo dostalem go za rekawice ktore mialy 19 obrony (albo cos ok tego), +3 do umiejetnosci luku i kuszy i 20% zwiekszona szybkosc ataku, a ktore kupilem za kilka tys zlota u charsi :d to sie nazywa sztuka tradowania :D

Co do tarczy, to przez pomylke runy wsadzilem do magicznego itemu i przepadly, dalem maske tala za 3 SOLe i zrobilem SHAEL, ETH zrobilem z 3 NEFow (hrabina na normie rulez) a tarcze z 160 def dostalem za zmijomaga z resami 23 ktory mi skrzynke zasmiecal :D
Za pas 30mf dostalem DOL (jeszcze "tylko" UM, BER, IST i okowa gotowa), na krowach jakk lazilem i szukalem tarczy to znalazlem (czyt wzialem palowi sprzed nosa) LEM, jeszcze KO i perf diament i upgraduje mojego zmijomaga :D Czy tez moze bardziej oplaca sie upgradowac co innego?

Pozdrawiam i:
N KO :D
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 09 maja 2004, 21:10

Te rękawiczki były rzadkie czy magiczne? W sumie za samą kumulację tych wartościowych cech podnosi się wartość przedmiotu. Transfer trafiony, Maverick. :D

Zależy kim grasz - jeśli czarodziejką, albo jakimś innym czarownikiem to się opłaca po stokroć. Mam elitowanego żmijomaga i ma ponad 1000 obrony. :D Takiego już możę barb czy pal nawet używać.

A mi ostatnio wypadł pierścionek bul-kathosa. :P
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 09 maja 2004, 23:35

Rekawiczki byly zwykle magiczne z 2 magicznymi cechami i ok 20 obrony :) W sumie to takie rekawice to zadkosc i mimo wszystko sa dobre. Bo nikt nawet jak wyleca niebieskie rekawice (czy zolte) to ich nie identyfikuja, tylko na zlote patrza.

Gram czarodziejka, ale mi chodzilo o to czy nie warto innej zbroi. Kiedys myslalem nad shaftem, ale to w dalszej kolejnosci - dla merca. Czyli zmijomag to dobry wybor? A jak by upgradowac Trupi Zal? Sam z siebie ma 1200 def, a po upgr? I czy mozna tak ulepszac tez tarcze?

Ps: A mi soj wylecial :)
Ps2: Co wiecej warte? Soj czy bul? I ile wart bul?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 10 maja 2004, 07:48

Dla czarodziejki żmijomag to wymarzona zbroja. :) Jeśli planujesz podróże MF to polecałbym zbroję tal-rasha ale ta z kolei jest bardzo droga. Nie opłaca sie elitować trupi żal - już sama "pierwotna" wersja tej zbroi wymaga 170 siły, po podniesieniu będzie ponad 200, a tyle siły czarodziejce jest niepotrzebne. A ulepszać można wszystko co złote i żółte, jednak należy sprawdzić, czy po podniesieniu nie będzie zbyt dużych wymagań co do siły lub zręczności (poziomu też)

Bul jest wart kilka soji. :)

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 10 maja 2004, 08:51

Odnosnie trupiego to pisalem to z mysla o np barbie :)
Co do mf - to chodze na mf, ale wiecej mf sie bedzie mialo skladajac rzeczy z osobna. Mewa (moze byc z ISTem, lub ali z 2 ISTami), skullder + topaz, czako + topaz, RYM, podrozniki, ew inne buty, fajny amu, nagelki, fortunki i pasek i masz wiecej mf niz przy talu. Ja juz mam 505 nie liczac najemnika (no, w tym kilkanascie z charmow).
A jeszcze planuje dac mercowi zbroje 96mf, helm 72mf i alibabe :d
Awatar użytkownika
Tajemnica
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Tajemnica » 10 maja 2004, 15:20

Enigma Maverick Enigma jest boska :D i daje mf ;)
"...Najlepszym przyjacielem jest ten , kto nie pytając o powód twego smutku , potrafi sprawić , że znów wraca radość..."
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 10 maja 2004, 17:18

Ale dla sorc najlepsza jest okowa grozy :) A na mf najlepszy jest skullder :D
A, i ulepszylem zmijomaga. Ma 990 obrony (mial 279 def i 34 do res). Teraz tylko dac mu UM :D
I czy to prawda, ze mf postaci i najemnika sie sumuje? Bo ja mam mf 505 a moj merc 244 :d I moge zrobic by razem bylo 750 :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 10 maja 2004, 19:19

Moja czarka MF ma taki układ sprzetu:
okulus 50% mf
czako z topazem 74
zbroja tala+topaz 112, pas tala 12, amu tala - te trzy rzeczy dają 65
rękawice fortuny - 40
buty krowiego króla - 25
rym - 25
2 soje 0
razem 403. Mniej niż Twoja ale za to jest dość bojowo ubrana zarazem i sobie radzi wszędzie. :)

Tak, sumuje się mf merca i postaci.

PS
skullder też jest znakomity - zwłaszcza eteryk: sam się naprawia i ma około 1000 obrony :D
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 10 maja 2004, 22:22

Chcesz, to mam pas tala 15mf :D
U mnie to jest tak:
helm szczescia + topaz 63 (chyba)
skulder + topaz 102 + 24 = 126
mewa (dzieki Tajemnica) 100
RYM (nie ma to jak 160 def :) ) 25
Pas 30
rekaice 39
nagelki 26 i 25 razem 51
Amu 30
i kilkanascie mf z charmow
razem 505

Merc: (z 3 aktu, ogien, bo barb na mefa sie nie nadaje, a ta z 1 nie moze alibaby miec)
Helm 160def z 3 topazami 72
zbroja z 4 topazami 94
alibaba (nie pamietam ile mf)
razem 244

razem 749 ale jak zaloze amu 31 (a mam) to jest 750 :D A mefai tak zabijam z tym zestawem, za to bojowy mam lepszy niz tal. w ogóle tal to dla mnie bezsens. Sluzy do walki i do mf, a jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego :D

Na walke mam:
Ocu, bezoki + perf brylant, uderzenie sniegu, saracen 12 (do atrybutow) i 16 (do resow), soj, ring 100 many, buty aldura, zmijomag 990 def 34 do resow i ognisty mroz ofkors. I tu pytanie, czy lepsze 40% wiecej many czy 20% szybsze czarowanie? Bo mam piesc maga chyba :)

I co lepsze, uderzenie sniegu, czy arachnidy. Uderzenie daje lepsze premie do skilli.
w ogóle to zamiecia narazie na 78 zadaje cos ok 3600 dmg.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 10 maja 2004, 22:40

Jako ze nie mam netu nie moge z wami dyskutowac tak czestojakbym chcial :D ale zapytam - w co jeszcze gracie i co taka nuda na forum o milosci i seksie?:)
Pozdrawiam goraco:)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 10 maja 2004, 22:41

Ja preferuję obniżenie nieco MF w celu polepszenia wartości bojowych czarki.
Jest bezpieczniej = szybciej zabijasz = więcej przedmiotów = większa szansa na wypadnięcie czegoś ciekawego. :D
No, na bossów to w sumie można się ubierać tak OKAZYJNIE. Może dam szansę ali-babie z 2 istami (na 90 lvl daje 90 + 30 + 30 = 150 mf) zobaczymy czy będzie lepiej. Na razie dwa takie mieczyki są w łapkach mojego barba, który łazi po lokacjach, krzyczy, wrogowie spieprzają, bossowie nie - i właśnie bije bossów, a potem grzebie im w bebechach, szukając skarbów - nieraz jakis set albo unikat się trafiał :P

Lepsze jest 40% więcej many. Szczególnie w 1.10. Arachnidy dają 5% więcej many i + 1 do skilli. Ładna ta Twoja zamieć - pewnie wzmocniona synergią?

A mój merc ma w łapie elitowane SIDŁA KELPIE - to jest taka dzida, której najwiekszym plusem jest to, że spowalnia wroga o 75% :546:, stworki biegają sobie takie woooolne, a do tego jak użyję zawartego w słowie runicznym "sanktuarium" spowolnienia pocisków to już w ogóle MATRIX. :D

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 10 maja 2004, 22:50

Co to synergia? Bonusy? Bo ja mam czarke tylko na zimno (no dalem w teleport i w pole statyczne ale nic wiecej, nawet w kule energet. nie dalem). Zamiec na 20, lodowcowy grot na 20, niebawem pocisk bedzie na 20 i nastepny kolo 10 (bez + do skilli oczywiscie). Tak ze z zestawem mf mam dmg ok 2200 (czyli bez bonusow). A jakbym mial bron co zwieksza dmg od zimna...

A co do arachnidow to wg mnie lepsze uderzenie sniegu (ile to warte w ogóle?).
Myslisz ze 40% many lepsze? Przeciez soj daje 25%, w sumie nie bedize jej brakowac.

W co innego gram? Czasem w shoguna (KATANA rulezzz) i w Europa Uniwersaliz 2 pl :D

Ps: U mnie run trwa do 3 minut w porywach do 5 jak sie opier... No i nie kazdy wychodzi (gine przy tele i czasem jak sie nie uda przy mefie to trzeba nowe zakladac).
Awatar użytkownika
Michał
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Michał » 11 maja 2004, 17:45

dostałem na battle necie dosyć fajny łuk, +7 do umiejętności łuku i kuszy i ajkieś tam drobne bajery, takie coś faktycznie istnieje czy jest na bank zczitowane??
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 11 maja 2004, 18:05

Na pewno na open bn dostales. Czit :) PRzedmioty ktore istnieja masz opisane na http://diablo2.cdprojekt.com/

Ps: Ktos wie skad sciagnac mef bota, jak skonfigurowac i jak uzywac? Oraz czy to bezpieczne (cd key).
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 11 maja 2004, 18:18

Maverick - proszę Cię, nie wspominaj nawet o mefbocie. Tracę szacunek do graczy, którzy chcą tego używać. Jest to też czit. :( :( Możesz dostać bana na BN za używanie wszelkich botów. Naprawdę, nie ma sensu psuć sobie zabawy. Ja dzisiaj pochodziłem trochę na baala - sypnął mi kilka naprawdę wypaśnych przedmiotów, m.in. zbroję Aldura. :D Nie wiem czy radość byłaby taka sama, gdyby to bot znalazł...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 11 maja 2004, 18:21

Hehe, ja baala to moja sorc nie mam szans zabic :)
A chce sprobowac. Poza tym po trochu mnie szlag trafia na to wszystko.
Oki, niewazne.
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 11 maja 2004, 18:32

Wyobraź sobie - grasz dla przyjemności, nie dla zarobków. Chodząc samemu na mefa, bijąc go, z szybszym biciem serca wciskasz 'alt' kiedy pada... a potem oglądasz przedmioty, które wyrzucił.
Wiesz jak się ucieszyłem jak baal mi wyrzucił wyczekiwaną kosę - ZAPŁATĘ ŻNIWIARZA? :D:D

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 11 maja 2004, 20:20

No a mi soja... ale wlosy sie jerza na glowie gdy przy moim mf 515 i najemnika 235 (razem 750) wywala 2 niebieskie itemy i zloto... lub 2 zlote (ultra kiczowate), lub po raz setny maske tala... ile mozna :(
Poza tym ceny leca na len na szyje za itemki i mniej sie oplaca :(
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 11 maja 2004, 20:39

Włosy Ci się jeżą na głowie? No widzisz ile EMOCJI w takim lataniu na bossów. Złość kiedy poraz setny leci skrzynka isenharta lub maska tala, delikatny uśmiech, jak wyleci coś nieszczególnego ale się przyda i euforia jak wyleci np. windforce :D
Ja niemalże podskoczyłem z radości jak mi kiedyś wypadł diadem maviny z baala.. :D

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 11 maja 2004, 21:08

A z ajkiego bossa najweksza szansa jest ze cos wyleci i z jakiego wylatuja najlepsze itemy? I gdzie jest ten caly Pindel oraz co on daje :)
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 11 maja 2004, 21:57

Najczęściej coś dobrego leci z mefa. Jednym z powodów jest szybkie bicie. Na baala trzeba niestety poświęcić więcej czasu. Jednak warto- baal może rzucić wiele rzeczy których mef nie rzuci.
Pindel to inaczej "pryszczoskór" - znajdziesz go za czerwonym portalem, którego rzuca Anya. To taki zombiak. On może rzucić wszystko. :)

Awatar użytkownika
Tajemnica
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Tajemnica » 11 maja 2004, 22:33

Pindel to inaczej "pryszczoskór" - znajdziesz go za czerwonym portalem, którego rzuca Anya. To taki zombiak. On może rzucić wszystko.
np WF albo armor tala :D mówie o helu oczywiście :)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 12 maja 2004, 07:53

Szkoda ze ma niewrazliwosc na zimno! Wrrr
Awatar użytkownika
Tajemnica
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Tajemnica » 12 maja 2004, 09:34

Szkoda ze ma niewrazliwosc na zimno
koniecznie musisz nową sorc zrobić :D
Awatar użytkownika
Michał
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Michał » 13 maja 2004, 13:40

czy warto zbierać zestaw maviny?? czy się nie opłaca?? wiecie coś o tym??
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 13 maja 2004, 13:59

Wiecie co? Wkurza mnei fakt, ze duzo warte sa tylko niektore rzeczy, a jak cos jest naprawde dobre (np homunkulus) to jest g**** wart! Ostatnio za free dalem shafta, homu i inne... Zenada. Czy teraz wszyscy tylko hoto robia i amu tala kupuja? Szlag mnie trafia! Nawet kiczowatego LEM nie dostane a kiedys PUL dawali! Wrrrr czemu tak jest :/
Awatar użytkownika
Tajemnica
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Tajemnica » 13 maja 2004, 14:44

Maverick to nie jest tak...robisz gre na helu np O shaft n runes i stoisz....poznasz ceny z czasem...zobaczysz co ile jest warte...uprzedzam trzeba sie uzbroic w cholerna cierpliwośc :) ja zazwyczaj pije kawe pale i czytam ksiązke w miedzyczasie ;) ale np wczoraj sprzedałam 2*czako za 2*UM, zakarum za UM + Mal i pare innych itemków :)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 13 maja 2004, 14:56

No tak, ale czemu niktn ie chce burizy? Mimo ze chce za nia tylko perf gemy? I ile warta jest burka? Ile homu, shaft?
Ale np zbroja aldura jest cos warta a wg mnei jest kompletnie kiczowata...

Wróć do „Wszystkie inne tematy”