gotuje ktoś z was?

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

złotooka kotka
Weteran
Weteran
Posty: 1141
Rejestracja: 06 maja 2005, 15:26
Skąd: Lenenja
Płeć:

Postautor: złotooka kotka » 15 kwie 2007, 20:41

Ja dzis zrobilam salatke resztkowa.
Kapusta pekinska+ser zolty+cebula+szczypiorek+majonez+przyprawy.
Zezarlam z chlebkiem na obiad. Dobre bylo. :)
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 15 kwie 2007, 20:50

złotooka kotka pisze:Kapusta pekinska+ser zolty+cebula+szczypiorek+majonez+przyprawy.

oo tez lubie :)
mam robi taka tylko jeszcze dodaje kurczaka wedzonego i ananasa :), ale wtedy to jst planowa a nie resztkowa :P

[ Dodano: 2007-04-15, 21:34 ]
ale sobie zrobiłam serek stracciatella, a własciwie dwa, jeden z naturalnego homogenizowanego i jeden z waniliowego. Zmieliłam tak dosc grubo taka czekolade i dodałam do serków. Jeszcze nie wiem czy dobre bo chce by tak sobie postało z godzinke :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Posty: 5286
Rejestracja: 10 kwie 2005, 18:40
Skąd: stąd ;)
Płeć:

Postautor: Yasmine » 15 kwie 2007, 22:21

Ja dzisiaj na kolacje jadlam salatke: z kapusty pekińskiej, kukurydzy, ogorka zielonego i konserwowego, pomidora, slonecznika i sosu czosnkowego :).

lollirot, a robilas normalnie kurczaka z majonezie zwyklym, bo slyszalam, ze pycha i chrupiaca skorka :) ?

sophie pisze:Ja nie dodaję do vinegret zwyklego octu, tylko aceto balsamico

Nie slyszalam o takim :>
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 15 kwie 2007, 22:44

ocet balsamiczny po naszemu :D
Yasmine pisze:slonecznika

ja czesto sypie to gdzie sie da i pewtki z dyni też, a i orzechem sypne czasem jakims
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Posty: 5286
Rejestracja: 10 kwie 2005, 18:40
Skąd: stąd ;)
Płeć:

Postautor: Yasmine » 15 kwie 2007, 22:58

Dzindzer pisze:ocet balsamiczny po naszemu :D

nadal nie slyszalam o takim czyms :D
Bo ja to prosta jestem i lubie proste jedzenie :P. Tylko o jablkowym slyszalam :).

Dzindzer pisze:ja czesto sypie to gdzie sie da i pewtki z dyni też, a i orzechem sypne czasem jakims

to bardzo zdrowe :). JA sie nad otrębami zastanawiam intensywnie. Ale normalnie Dzin, mnie zarazasz chyba tak wirtualnie migdalowo. Bo co kolo migdalow przechodze, to mam taka ochote :D.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 15 kwie 2007, 23:00

Yasmine pisze:Bo co kolo migdalow przechodze, to mam taka ochote :D

to nie bądz taka oporna i sie daj im skusic :D
Yasmine pisze:to bardzo zdrowe :)

wlasnie powinnam mieć ładne włosy i paznokcie a nie mam :P
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Posty: 5286
Rejestracja: 10 kwie 2005, 18:40
Skąd: stąd ;)
Płeć:

Postautor: Yasmine » 15 kwie 2007, 23:04

Dzindzer pisze:to nie bądz taka oporna i sie daj im skusic :D

ale to takie drogie :/. Mala paczuszka 3 zlote :/.
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Posty: 2726
Rejestracja: 17 maja 2004, 08:13
Skąd: Vaarsaa
Płeć:

Postautor: sophie » 15 kwie 2007, 23:10

Dzindzer pisze:ocet balsamiczny po naszemu :D
No w sumie tak :) Ale ja naszego nie kupuje :P
A mi kurcze kalafiorem w mieszkaniu jedzie. Co tez mnie podkusilo, zeby go gotowac :/
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 15 kwie 2007, 23:13

sophie pisze:Ale ja naszego nie kupuje :P

ja jeszcze nigdy nie kupiłam, zawsze dostaje od ciotki, ona mi z Włoch przywozi jak mi powiedziala ile to kosztuje to sie prawie zadlawiłam precelkiem :P
sophie pisze:A mi kurcze kalafiorem w mieszkaniu jedzie

cos sie dodaje do gotowania, zeby nie smierdoliło, tylko nie pamietam co
Awatar użytkownika
jamaicanflower
Maniak
Maniak
Posty: 567
Rejestracja: 13 paź 2004, 15:43
Skąd: Jamajka :D
Płeć:

Postautor: jamaicanflower » 15 kwie 2007, 23:13

sophie pisze:Co tez mnie podkusilo, zeby go gotowac :/

Mniami! <zakochany> Dasz trochę? [:D]
// Life is...
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Posty: 2726
Rejestracja: 17 maja 2004, 08:13
Skąd: Vaarsaa
Płeć:

Postautor: sophie » 15 kwie 2007, 23:15

jamaicanflower pisze:Dasz trochę? [:D]
A z checia bym Ci całą resztę oddała (czyli 3/4), ale niestety, trochę za daleko...

Dzindzer pisze:cos sie dodaje do gotowania, zeby nie smierdoliło, tylko nie pamietam co
Podobno podczas gotowania nie powinno sie przykrywac :>
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 15 kwie 2007, 23:17

sophie pisze:Podobno podczas gotowania nie powinno sie przykrywac :>

a to nie wiedzialam :)
Awatar użytkownika
bertolini
Początkujący
Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 14 mar 2007, 20:14
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: bertolini » 15 kwie 2007, 23:20

Dzindzer pisze:
sophie pisze:Ale ja naszego nie kupuje :P

ja jeszcze nigdy nie kupiłam, zawsze dostaje od ciotki, ona mi z Włoch przywozi jak mi powiedziala ile to kosztuje to sie prawie zadlawiłam precelkiem :P
sophie pisze:A mi kurcze kalafiorem w mieszkaniu jedzie

cos sie dodaje do gotowania, zeby nie smierdoliło, tylko nie pamietam co


Z tego co wiem to chleb albo bułkę sie dodaje zeby nie smiedroliło :) W kazdym razie pieczywo jakieś.
Awatar użytkownika
jamaicanflower
Maniak
Maniak
Posty: 567
Rejestracja: 13 paź 2004, 15:43
Skąd: Jamajka :D
Płeć:

Postautor: jamaicanflower » 15 kwie 2007, 23:20

sophie pisze:A z checia bym Ci całą resztę oddała (czyli 3/4), ale niestety, trochę za daleko...

Podstaw pod monitor, tak jak Dżindżerka robi <hahaha> Ale doceniam, że chciałaś mi kalafiorka odstąpić, ja bym swojego nie oddała nikomu :D
// Life is...

zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,

WysypiskoLudzkichSił

iZałzawionyKrzakPytań

międzyMarzeniami,ASnem

chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy

jakiŚwiatBezNocy

więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia

...but a dream //
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Posty: 2726
Rejestracja: 17 maja 2004, 08:13
Skąd: Vaarsaa
Płeć:

Postautor: sophie » 15 kwie 2007, 23:28

Dzindzer pisze:
sophie pisze:Ale ja naszego nie kupuje :P

ja jeszcze nigdy nie kupiłam, zawsze dostaje od ciotki, ona mi z Włoch przywozi jak mi powiedziala ile to kosztuje to sie prawie zadlawiłam precelkiem :P
No ja też najczęściej dostaję :)

bertolini pisze:Z tego co wiem to chleb albo bułkę sie dodaje zeby nie smiedroliło :) W kazdym razie pieczywo jakieś.
Kurcze, trzeba było mi to wcześniej napisać :P

jamaicanflower pisze:Podstaw pod monitor, tak jak Dżindżerka robi <hahaha>
<podstawia gar z ugotowaną 1/4 kalafiora plus 1/2 surowego> :D
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 16 kwie 2007, 00:07

bertolini pisze:W kazdym razie pieczywo jakieś.

a to sobie dorzuce nastepnym razem
sophie pisze:<podstawia gar z ugotowaną 1/4 kalafiora plus 1/2 surowego> :D

< podprowadza cichcem rózyczke surowego>

[ Dodano: 2007-04-17, 17:13 ]
zasłyszalam ciekawa rzecz. Bierze sie skórke z pomidora i daje na pergamin, potem na 40 min do piekarnika. Potem sie to gniecie na proszek i do makaronu do daje ku kolorowi cudnemu. niestetey nie mówiono w jakiej temp. to sie piekarnikuje
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Posty: 1141
Rejestracja: 06 maja 2005, 15:26
Skąd: Lenenja
Płeć:

Postautor: złotooka kotka » 20 kwie 2007, 19:22

Pomocy potrzebuje :D
W niedziele bede miala gosci i musze jakis obiad zrobic, tyle, ze mam kilka warunkow.
Musi to byc cos niedrogiego, ale efektownego. No i na tyle "normalnego" zeby moglo to zjesc 21 miesieczne dziecko.

Ostatecznie to cus na pewno sama wymysle, ale moze ktos rzuci jakis fajny pomysl :P
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Posty: 958
Rejestracja: 22 maja 2006, 21:29
Skąd: z konia
Płeć:

Postautor: SaliMali » 20 kwie 2007, 19:29

złotooka kotka, ja bym zrobila jakies fajne nalesniki, dobrze przyozdobione suroweczkami i zupe jakas, barszcz ukrainski, albo borowikową np :D ale ja mam dziwny gust, wiec nie obraze sie jak nie ściągniesz pomysłu
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Posty: 1525
Rejestracja: 15 lip 2004, 12:22
Skąd: Dublin
Płeć:

Postautor: Elspeth » 20 kwie 2007, 20:09

kto z Was może mi podać przepis na dobrą GĘSTĄ zupę pomidorową ??
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Posty: 2944
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:34
Skąd: Gdynia
Płeć:

Postautor: Mona » 20 kwie 2007, 20:34

Elspeth pisze:kto z Was może mi podać przepis na dobrą GĘSTĄ zupę pomidorową ??

Postaram się ;)
Ugotuj pomidorówkę na żeberkach wieprzowych (ok. 60 dkg i oczywiście z pęczkiem włoszczyzny) i koniecznie zagęść ją przecierem pomidorowym "Pudliszki", w ilości 2 słoiczki, ale po dodaniu przecieru gotuj zupę jeszcze ok. 15 minut i to sprawi, że będzie ona gęsta.
Smacznego <browar>

Ps. Jeśli ma być ze śmietaną, to 12% i nie do garnka, ale przed jedzeniem na talerz.
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 20 kwie 2007, 23:08

Elspeth pisze:kto z Was może mi podać przepis na dobrą GĘSTĄ zupę pomidorową ??
Na talerz z torebke ryzu i bedzie gesta :D
Jadlam kiedys strrasznie gesta [ i pyszna] w szkolej stolowce ale nie wiem jak ja robili...

Ja dzis zrobilam pyyyszne nalesniki :D [normalnie sie chwale bo sama :D ]
Jako dodatek - sos slodko kwasny Uncle Bensa :D
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Posty: 958
Rejestracja: 22 maja 2006, 21:29
Skąd: z konia
Płeć:

Postautor: SaliMali » 21 kwie 2007, 18:41

ma ktos jakis ciekawy pomysl na kolacje, nie musi byc jakis wynalazek kulinarny, po prostu cos czego raczej nikt codziennie nie serwuje?? :?
"To jest tak, że gdy mam co chcę,

Wtedy więcej chcę.

Jeszcze."
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Posty: 3294
Rejestracja: 02 maja 2005, 00:52
Skąd: ...
Płeć:

Postautor: lollirot » 21 kwie 2007, 18:45

awokado z sosem vinegret + grzaneczki z masłem czosnkowym <ślini się>
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 21 kwie 2007, 19:15

i wino do tego

a ja polubiłam kurczaka gotowanego, takie udko gotowane, własnie mi mój luby robi a ja sie kulinarnie podniecam jak by mi jakiego frykasa z rarytasem robił <aniolek> <banan>
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Posty: 1141
Rejestracja: 06 maja 2005, 15:26
Skąd: Lenenja
Płeć:

Postautor: złotooka kotka » 21 kwie 2007, 20:03

Dzindzer pisze:ja polubiłam kurczaka gotowanego, takie udko gotowane,

Pieczone lepsze :)
Straszna mam chec na takie pieczone z ziemniaczkami i fura salaty z sosem czosnkowym. Ale mi sie zrobic nie chcialo, wiec jem tosty francuskie :/
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Posty: 5219
Rejestracja: 16 wrz 2005, 16:29
Skąd: IV RP
Płeć:

Postautor: Ted Bundy » 21 kwie 2007, 20:18

ostatnio kosumowałem banany w cieście z papryczkami chilli. Niebo w gębie :]

swoją drogą,ciekawe czy tylko ja mam wrażenie, iż kobieta krzątająca się w kuchni bardzo seksualnie działa na faceta <diabel> Na mnie działa. Bardzo :)
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Posty: 958
Rejestracja: 22 maja 2006, 21:29
Skąd: z konia
Płeć:

Postautor: SaliMali » 21 kwie 2007, 20:52

w konccu zrobilam ziemniaczki w ostrej papryce zapiekane w piekarniku z sosem smietanowym. dobre, ale zdecydowanie za ciezkie na taka pore. ale co tam, raz kiedys mozna;)
"To jest tak, że gdy mam co chcę,

Wtedy więcej chcę.

Jeszcze."
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Posty: 1141
Rejestracja: 06 maja 2005, 15:26
Skąd: Lenenja
Płeć:

Postautor: złotooka kotka » 21 kwie 2007, 22:04

A moze jakis przepis na ciasto?
Bo cos chce upiec na jutro. Mam w domu drozdze, marmolade wiec teoretycznie nie powinnam miec problemu, ale nie mam checi zrobic takiego zwyklego placka drozdzowego. :/ Juz setki przepisow przejrzalam, ale zaden mi jakos nie pasuje. :(
Poprosze cos prostego, ale ladnie wygladajacego (do pieczenia, bo ciast na zimno mam juz serdecznie dosc).
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 21 kwie 2007, 23:26

paczki, albo takie buleczki zrób. Przepisów nie znam, znaczy moge szuknac w necie, ale sprawdzonego nie mam

Ja kiedys jadalam takie pyszne kakaowe z manny, tatus robil i przepis zagubił. moze ktos zna cos takiego :)
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Posty: 1141
Rejestracja: 06 maja 2005, 15:26
Skąd: Lenenja
Płeć:

Postautor: złotooka kotka » 22 kwie 2007, 00:30

Dzindzer pisze:Ja kiedys jadalam takie pyszne kakaowe z manny,

Przepisze Ci jutro przepis. Dzis mi sie juz nie chce. :p
No i wlasnie buleczki zrobilam, wlasnie sie pieka.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl

Wróć do „Wszystkie inne tematy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 225 gości