rasizm i szowinizm, czyli słowo-wytrych

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
OneLove
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: OneLove » 14 lut 2007, 01:15

Proszę bardzo:

Nobliści:
Wangari Maathai
Nelson Mandela
Kofi Annan
Desmond Tutu
Martin Luther King
itd.

Odkrywcy,naukowcy itp

Benjamin Banneker
Guion Bluford
George Washington Carver
Bessie Coleman
Charles R. Drew
itd.

Znani,politycy,działacze na rzecz praw człowieka itd

Kwame Nkrumah
Rosa Parks
James Forman
Coretta Scott King
Frank Rijkaard
Oprah Winfrey
Jesse Jackson
Malcolm X
Barack Obama
itd.
Prosiaczek wspiął się na paluszkach i szepnął:
- Puchatkuuu...
- Tak Prosiaczku...?
- Nic, nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za
łapkę... - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 14 lut 2007, 10:38

Sorki, ale jaki sens ma licytowanie sie kto ile odkryl?
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 14 lut 2007, 11:18

Jakos trudno Wam to wszystko wyposrodkowac.

Ludzie przyjezdni, "obcy", zawsze beda problemem. Jakims. Tylko skala moze byc rozna. Nawet przyjezdni z "prowincji" do Warszawy sa problemem, a co dopiero inni kulturowo, religijnie, psychicznie itd.
Mialam do czynienia z wieloma obcokrajowcami, mam takich znajomych, obserwuje, biore udzial w ich zyciu. Ale nigdy nie beda moimi przyjaciolmi, to wiem. To jest po prostu inny swiat. Pisalam juz w watku o Molu, ze choc zyja w jakiejs innej kulturze, to zawsze biora z niej to, co jest wygodne. To naturalne, my zrobilibysmy tak samo. Ale nawet wietnamskie dzieci urodzone w Polsce, ktore po wietamsku juz nie mowia, bardziej beda Wietnamczykami niz Polakami. Noramalna jest tendencja do trzymania sie razem grup etnicznych. To naturalne mechanizmy rzadzace grupami. I z tego wynikaja problemy. W Polsce jest juz bardzo silna mafia wietnamska, nie do przenikniecia dla polskiej policji, bardzo brutalna i skuteczna. I przyznam, ze nie jest mi Wietnamczyk w Polsce do niczego potrzebny, bo ich jedzenie wole sama gotowac, a sprowadzanych przez nich rzeczy nie kupuje. Ale wystarczy porozmawiac z ludzmi, ktorzy obok nich handluja, a mozna sie dowiedziec, ze nie sa to mili ludzie klaniajacy sie na dzien dobry.
Oddzielna sprawa sa muzulmanie. No coz, z nimi nigdy sie nie pogodzimy. To jest po prostu inny swiat, obojetnie czy sa bardziej radykalni czy mniej. Znam muzulmanow, spotykamy sie, lubimy nawet, ale nie wyobrazam sobie ich wiekszej ilosci w Polsce.
W Niemczech jest bardzo duza ilosc Turkow. I tez stanowia zamkniety swiat. Maja taki uklad z Policja, ze nie wtraca sie ona w ich zycie, a oni nie wchodza na terytorium Niemcow. Zalatwiaja sprawy miedzy soba. I na razie to dziala.
Nie zgodze sie, ze wielokulturowosc kraju jest wzbogacajaca. Ja widze wiecej ograniczen, konfliktow, potencjalnych bomb zegarowych, walki o wplywy. A kulture wzbogaca sie przez otwartosc na swiat, ale taka mobilna bardziej. Wyjezdzamy, ogladamy, przyjezdzaja do nas, wyjezdzaja. I tyle.
Inna zupelnie sprawa sa Afroamerykanie. Tu jez nie ma sie jak odwrocic i powiedziec "wracajcie do siebie", bo oni u siebie sa. I tam juz trzeba cos zrobic, nie ma wyjscia. My to wyjscie mamy i powinnismy madrze tym kierowac, a nie obudzic sie w momencie, w ktorym okaze sie, jak we Francji, ze rodza sie glownie "kolorowe" dzieci i beda zmuiszone walczyc o terytorium, prace. Juz to widac przeciez. Dlatego Francja zdecydowala sie na radykalne posuniecia, zeby zwiekszyc ilosc urodzen wsrod bialych. My jeszcze nie musimy, choc tak naprawde nikt nie wie, ilu w Polsce jest np. Wietnamczykow. W Warszawie jest bardzo duzo. Maja juz nawet swoja dzielnice...

I zeby nie bylo, dokladnie tak samo rozmawiam ze swoimi znajomymi obcokrajowcami "kolorowymi" i oni maja takie samo zdanie na swoj temat 8)
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
OneLove
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: OneLove » 14 lut 2007, 12:07

Maverick pisze:Sorki, ale jaki sens ma licytowanie sie kto ile odkryl?

No nie ma,ale skoro Ted życzył sobie przykładów to mu podałam. Może następnym razem jak ja poprosze o argumenty to też się doczekam <diabel>

Miltonia, Ty też nie wpośrodkowałaś bo mimo całej otoczki "lubienia" i zrozumienia jesteś przeciwniczka obcokrajowców w Polsce (wypowiedz wyraźnie na to wskazuje)

Miltonia pisze:I zeby nie bylo, dokladnie tak samo rozmawiam ze swoimi znajomymi obcokrajowcami "kolorowymi" i oni maja takie samo zdanie na swoj temat

Raczej wątpie,żeby Ci ktoś potwierdzał stereotypy z którymi (z racji tego,że mieszka w Polsce) stara się raczej walczyć lub im zaprzeczać. To tak jakbym powiedziała ,że każdy Polak to pijak z złodziej i koniec kropka! Sama sobie bym wtedy piękne świadectwo wystawiła. Z tego co widze to mniejszości w Polsce starają się raczej stawiać w dobrym świetle niż same źle o sobie mówić.

- Puchatkuuu...

- Tak Prosiaczku...?

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 14 lut 2007, 12:16

OneLove pisze:Raczej wątpie,żeby Ci ktoś potwierdzał stereotypy z którymi (z racji tego,że mieszka w Polsce) stara się raczej walczyć lub im zaprzeczać
JAkie stereotypy?
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 14 lut 2007, 12:16

Miltoniu, ja tylko twierdzę, że ten proces jest nie do zahamowania, więc trzeba to zrobić tak właśnie, żeby problemów było jak najmniej.

Miltonia pisze:Wietnamczyk w Polsce do niczego potrzebny, bo ich jedzenie wole sama gotowac, a sprowadzanych przez nich rzeczy nie kupuje.

Jeszcze. Jak już wszyscy z zawodowym wykształceniem wyjadą zarabiać 15 euro za godzinę, to kto nam będzie tu tynki kładł?

Miltonia pisze:Nie zgodze sie, ze wielokulturowosc kraju jest wzbogacajaca. Ja widze wiecej ograniczen, konfliktow, potencjalnych bomb zegarowych, walki o wplywy.

Ale przecież drugie pierwszego nie wyklucza. A na podróże, o których piszesz stać przecież bardzo nielicznych :>

Miltonia pisze:Mialam do czynienia z wieloma obcokrajowcami, mam takich znajomych, obserwuje, biore udzial w ich zyciu. Ale nigdy nie beda moimi przyjaciolmi, to wiem. To jest po prostu inny swiat.

Zgadza się - dlatego nie mam najmniejszej ochoty jechać na Erasmusa, chociaż rodzina i znajomi myślą, że zwariowałem. Dlatego również nie ma w zasadzie najmniejszej szansy, że stąd na stałe wyjadę.
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 14 lut 2007, 12:18

Sir Charles pisze:Miltoniu, ja tylko twierdzę, że ten proces jest nie do zahamowania
Oczywiscie ze jest do zahamowania. Mozna przed nimi zamknac granice.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 14 lut 2007, 12:20

TedBundy pisze:dalej czekam na tych naukowców, wynalazców i odkrywców chyba się nie doczekam. I po co było polemizować z czymś, z czym polemizować się po prostu nie da?

Ted, no oczywiście, że się nie da z głupstwem polemizować. A teraz wstaw sobie za "czarnych" "kobiety", albo "dzieci z domu dziecka".

Te kategorie ludzi też są głupsze?

A teraz wstaw "żydów", albo "gejów". Według Twojego kryterium, nadreprezentacja obu społeczności w rzekomej kwestii sugeruje ich nadczłowieczeństwo? <hahaha>

[ Dodano: 2007-02-14, 12:22 ]
Maverick pisze: Mozna przed nimi zamknac granice.

I co - określałbyś dopuszczalny ułamek obcej krwi, jak ustawy norymberskie? :]

To już wszystko było, naprawdę...
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 14 lut 2007, 12:25

miałem zamiar wymieniać i komentować po kolei ludzi, których wymieniła OneLove,ale się wstrzymam. Dalej nie wymieniła nikogo z naukowców czy odkrywców, ale piłkarza (znakomitego,fakt), astronautę, kobitkę co sadziła drzewka (kolejny przykład degeneracj nagrody noblowskiej) czy idiotkę z talk show :] A mi chodzilo o ludzi klasy De Gaullle'a, Mendelejewa, Nobla, Einsteina, Churchilla, Picassa czy Vermeera.
Więc skończmy tą licytację, bo tej tezy nie da się obalić :] Takie to okrutne życie, gdy zaczyna się myśleć samodzielnie, bez kagańca politycznej poprawności.

[ Dodano: 2007-02-14, 12:26 ]
Sir Charles pisze:"żydów",

co jak co, to cholernie zdolna i inteligentna nacja. Z czarnymi nie ma nawet sensu porównywać, nie ta liga.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 14 lut 2007, 12:28

Sir Charles pisze:I co - określałbyś dopuszczalny ułamek obcej krwi, jak ustawy norymberskie?
Zr co? Po prostu zamknac granice przed obywatelami z niektorych krajow i tyle. Wprowadzic wizy jak w USA. No oczywiscie to by nie dotyczylo biznesmenow ktorzy mieliby tu przyjezdzac w interesach :)
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 14 lut 2007, 12:34

TedBundy pisze:co jak co, to cholernie zdolna i inteligentna nacja. Z czarnymi nie ma nawet sensu porównywać, nie ta liga.

Dlatego właśnie powinieneś uważać, że nawet jeśli żydowskie wpływy w świecie - choć niezwykle łatwe do przecenienia, to załóżmy, że takich rozmiarów, jak się mówi - są prawdą, to jest to sytuacja ze wszech miar uzasadniona i usprawiedliwiona. Skoro tamci są od nas gorsi i to ma się przejawiać w życiu, to dlaczego ma się nie przejawiać, że ci są lepsi? ;P
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 14 lut 2007, 12:34

OneLove pisze:
Miltonia pisze:I zeby nie bylo, dokladnie tak samo rozmawiam ze swoimi znajomymi obcokrajowcami "kolorowymi" i oni maja takie samo zdanie na swoj temat

Raczej wątpie,żeby Ci ktoś potwierdzał stereotypy z którymi (z racji tego,że mieszka w Polsce) stara się raczej walczyć lub im zaprzeczać. To tak jakbym powiedziała ,że każdy Polak to pijak z złodziej i koniec kropka! Sama sobie bym wtedy piękne świadectwo wystawiła. Z tego co widze to mniejszości w Polsce starają się raczej stawiać w dobrym świetle niż same źle o sobie mówić.

Mozesz sobie watpic, ale tak jest. Ja akurat rozmawiam z wyksztalconymi, swiatlymi ludzmi, ktorzy zdaja sobie sprawe ze swojego polozenia i z mechanizmow rzadzacych migracjami. Nie jest to oceniajace, po prostu stwierdzamy, ze nigdy nie beda sie zachowywac jak Polacy. Nie widze powodu dlaczego mieliby temu zaprzeczac :| Nie wiem jak sobie wyobrazasz takie rozmowy, ale one wygladaja naprawde kulturalnie i spokojnie i nikt sie nie obraza. Rozmawiamy o problemach dwujezycznosci dzieci, ich checi asymilacji, roznicach kulturowych. I wyobraz sobie, ze oni akurat uwazaja, ze im mniej imigracji, tym lepiej dla nich, bo nie budza wrogosci, latwiej sie asymiliuja i sa bardziej bezpieczni. Po prostu trzeba to lepiej znac, zeby zarzucac komus klamstwo...
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać

przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 14 lut 2007, 12:38

Miltonia pisze mało, ale jak zwykle inteligentnie :) Możesz się od niej uczyć, OneLove :]
Oczywiste jest,że wielokulturowość o skali takiej, jaka skaziła zachodnią Europę to tragedia. Dlaczego, pisałem powyżej. I nie tylko w tym temacie.

[ Dodano: 2007-02-14, 12:40 ]
Sir Charles pisze:to jest to sytuacja ze wszech miar uzasadniona i usprawiedliwiona

a już inna sprawa :] Niech są inteligentni, operatywni. Ale nie w tym kraju. Mają swój. Niech nie czynią z własnej tragedii narzędzi handlu, niech nie plują na mój kraj. Antypolonizm jest dziesiątki razy większy niż wydumany antysemityzm.

Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 14 lut 2007, 12:42

TedBundy pisze: Niech nie czynią z własnej tragedii narzędzi handlu, niech nie plują na mój kraj.

Nie o tym mówię. O wpływach. I nie w kraju, a na świecie. Uzasadnione?
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 14 lut 2007, 12:45

tak, bo ludzi o mentalności lokajów i tych, których można kupić jest sporo :]

a poważnie - nie,nie są i nigdy nie będą uzasadnione. Bo to patologia.

Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 14 lut 2007, 12:48

TedBundy pisze:a poważnie - nie,nie są i nigdy nie będą uzasadnione. Bo to patologia.

Jak aryjska rasa być lepsza niż negroidalna, to nie patologia, ale jak semicka być lepsza niż aryjska, to patologia, co panie Kali? <diabel>
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 14 lut 2007, 12:52

Sir Charles pisze:ale jak semicka być lepsza niż aryjska

w czym jest taka lepsza? :) Poza tym , to również Biali.

Awatar użytkownika
OneLove
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: OneLove » 14 lut 2007, 13:01

TedBundy pisze:Dalej nie wymieniła nikogo z naukowców

No tak,astronautą może być byle kto,poza tym wśród wymienionych był np lekarz,który zdajsie był pionierem jeśli chodzi o transfuzje krwi - to pewnie też nie naukowiec. Wiesz,nie chciało mi się szukać tysięcy nazwisk,wybrałam pierwsze z brzegu. Chciałes pare przykładów to je dostałes i tyle.

TedBundy pisze:czy idiotkę z talk show

Ta "idiotka",jest wpływową bogatą,kobietą,osobiście za nią nie przepadam a raczej jest mi obojętne ale osiągnęła coś i nikt nie ma prawa tego negować.

TedBundy pisze:A mi chodzilo o ludzi klasy De Gaullle'a, Mendelejewa, Nobla, Einsteina, Churchilla, Picassa czy Vermeera.

Większośc z nich żyła w czasach kiedy "czarni" nie mieli nawet prawa się uczyć.

Poza tym Churchill wynalazcą był naukowcem? A może Picasso? Chciałeś ludz nauki a sam wymienasz jakieś polityków czy "artystów".

TedBundy pisze:Więc skończmy tą licytację, bo tej tezy nie da się obalić

Sam ją zacząłeś.

TedBundy pisze:Takie to okrutne życie, gdy zaczyna się myśleć samodzielnie, bez kagańca politycznej poprawności.

Twoim zdaniem nie mozna po prostu być człowiekiem tolerancyjnym, dla którego kolor skóry czy religia nie ma znaczenia? Leje na poprawnośc polityczną! Wydaje Ci się,że jedyna słuszna postawa to Twoja a kto jej nie przyjmuje jest zmanipulowanym debilem bez własnego zdania? Mnie się Twoje poglądy nie podobają ale przynajmniej uznaje że są Twoje,przemyslane i że masz do nich pełne prawo wiec bądz tak łaskaw - mimo,że i Tobie się moje zdanie nie podoba - nie odbierac mi prawa wyrażania poglądów które są nastepstwem mojego samodzielnego myslenia i nie przypisywać tego co mówie politycznej poprawności bo do niej t mi akurat bardzo daleko.

TedBundy pisze:Możesz się od niej uczyć, OneLove

Ted nie osmieszaj się. Doskonale wiesz ,że napisałeś to bo ona Twoje zdanie popiera, gdyby je kwestionowała to bys ją traktował jak mnie.

Antypolonizm jest dziesiątki razy większy niż wydumany antysemityzm.

Popadasz w jakąs paranoje.

TedBundy pisze:Ale nie w tym kraju. Mają swój.

"My" tez. Tylko czemu "nas" tysiące na Wyspach,co?

- Puchatkuuu...

- Tak Prosiaczku...?

Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 14 lut 2007, 13:04

TedBundy pisze:to również Biali.

tedziu, wg zasad języka polskiego przymiotniki piszemy z małej litery, więc daruj sobie ten sztuczny patos. ponadto, ponieważ moja wcześniejsza uwaga została zignorowana, uczulam Cię, że mówi się odowadniać, nie udawadniać. i ani słowa o zabawie konwencją :]
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 14 lut 2007, 13:11

OneLove pisze:Tylko czemu "nas" tysiące na Wyspach,co?

tysiące białych, z europejskiego kręgu kulturowego. Nie mam nic do tego typu migracji. Z punktu widzenia bezpieczeństwa państwa UK powinno przyjmować aktualnie WYŁĄCZNIE takich imigrantów :)

OneLove pisze:Doskonale wiesz ,że napisałeś to bo ona Twoje zdanie popiera, gdyby je kwestionowała to bys ją traktował jak mnie.

spodziewałem się,że to napisze :) Bo trochę już tutaj jestem i znam podejście Miltonii.

OneLove pisze:które są nastepstwem mojego samodzielnego myslenia i nie przypisywać tego co mówie politycznej poprawności bo do niej t mi akurat bardzo daleko.

tak? :) udowodnij to :)
Politycznie poprawnie jest pluć na kler/PiS/Giertycha (niepotrzebne skreślić), politycznie poprawnie jest bronić praw pedałów i innych degeneratów, politycznie poprawnie jest popierać gówniarstwo z żałosnej inicjatywy uczniowskiej, politycznie poprawnie jest twierdzić "ten kraj to syf i trzeba spier.dalać do UK" <faja> , politycznie poprawne bronić jest "niezależności" TK i twierdzić,że Safian to wielki umysł. Są dziesiątki, tysiące kanonów politycznej poprawności, którymi indoktrynują media i prasa.

Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 14 lut 2007, 13:15

TedBundy pisze:politycznie poprawne bronić jest "niezależności" TK

<hahaha> <hahaha> <hahaha>

Politycznie poprawne jest codziennie się golić, politycznie poprawne jest mieć kobietę... <hahaha> Nie ośmieszaj się Tedziku <aniolek>

[ Dodano: 2007-02-14, 13:16 ]
TedBundy pisze:tak? udowodnij to

Ty twierdzisz, Ty udowadniaj. Ma Ci niebycie wielbłądem udowadniać?
Awatar użytkownika
OneLove
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: OneLove » 14 lut 2007, 13:32

TedBundy pisze:tysiące białych, z europejskiego kręgu kulturowego. Nie mam nic do tego typu migracji. Z punktu widzenia bezpieczeństwa państwa UK powinno przyjmować aktualnie WYŁĄCZNIE takich imigrantów

Chodziło mi o to,że skoro każdy ma swój kraj to powinien siedzieć u siebie (według Twojej teorii). Poza tym jaki patriota opuszcza swój kraj kiedy się źle dzieje <diabel> Usprawiedliwiamy antypatriotyczne zachowanie? Nie ładnie panie Tedzie,nie ładnie! <diabel> <hahaha>

TedBundy pisze:tak? udowodnij to

A jak mam Ci to udowodnić? Może mi powiesz? (Szkoda,że tylko tyle wyciągnąłeś z tego co napisałam) Pomijam fakt,że nie mam zwyczaju nikomu niczego udowadniać ale skoro nalegasz. Powiedz mi tylko jak Ty to udowadnianie widzisz?

TedBundy pisze:Politycznie poprawnie jest pluć na kler/PiS/Giertycha

PiS i Gertych to mi koło censored latają. "Kler" w sumie też. Za to wkurza mnie to ci się ogólnie w tym kraju dzieje,to też jest poprawne politycznie czy może faktycznie jest ch***?

TedBundy pisze:politycznie poprawnie jest bronić praw pedałów

Faktycznie,modne to sie zrobiło. Ja popierałam to jednak zanim się modne stało i to z zupełnie innych powodów.

TedBundy pisze:politycznie poprawnie jest twierdzić "ten kraj to syf i trzeba spier.dalać do UK"

No przecież według Ciebie emigracja do UK jest ok. Więc się może zdecyduj czy ok czy nie ok w końcu <diabel>
Bo tej kraj TO JEST SYF! Chyba nawet Ty to widzisz (tyle,że dla Ciebie to się czym innym objawia) Tyle,że ja się do UK nie wybieram bo mnie tam nic nie ciągnie,tak samo moge żyć w tym syfie jak i w tamtym.

TedBundy pisze:Są dziesiątki, tysiące kanonów politycznej poprawności, którymi indoktrynują media i prasa

Są też dziesiątki,tysiące własnych przemysleń i wniosków które powstają niezależnie od mediów i prasy. Chyba,że Ty po prostu słuchasz tego co w Tv mówią i "na złość" (tylko nie wiem komu) przyjmujesz odwrotne poglądy.

- Puchatkuuu...

- Tak Prosiaczku...?

Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 14 lut 2007, 13:41

OneLove pisze:Poza tym jaki patriota opuszcza swój kraj kiedy się źle dzieje

źle się tu dzieje? :) Lepiej jest IMO niż 3,4 lata temu.

OneLove pisze:No przecież według Ciebie emigracja do UK jest ok. Więc się może zdecyduj czy ok czy nie ok w końcu

biała emigracja do kraju białych jest ok :) Osobiście jestem jej średnim entuzjastą, nie popieram, z założenia "na stałe". Ale nie mam nic przeciwko czasowej emigracji, jeżeli komuś to odpowiada.

Awatar użytkownika
jamaicanflower
Maniak
Maniak
Postautor: jamaicanflower » 14 lut 2007, 14:21

lollirot pisze:uczulam Cię, że mówi się odowadniać, nie udawadniać.

Lolli, ale Tedy właśnie, mam wrażenie, udawadnia czyli udaje, że cokolwiek udowadnia :D
// Life is...
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //
Awatar użytkownika
OneLove
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: OneLove » 14 lut 2007, 15:33

TedBundy pisze:biała emigracja do kraju białych jest

<hahaha>
Kraju białych? <hahaha>

TedBundy pisze:źle się tu dzieje? Lepiej jest IMO niż 3,4 lata temu.

Nie no wspaniale jest! Żyć nie umierać <zalamka>
Ja osobiście nie mam na co narzekać ale jak patrze na ogół społeczeństwa to to co się dzieje to masakra. Ten kraj się cofa w rozwoju!

- Puchatkuuu...

- Tak Prosiaczku...?

Awatar użytkownika
FlyingDuck
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: FlyingDuck » 14 lut 2007, 15:44

Dla przypomnienia:
FD pisze:Nie ma problemu :) Ale najpierw wymień mi paru azjatów którzy wsławili się jakoś w historii [zapewniam, było ich wielu]. Wymień europejczyków którzy wsławili się w obcych krajach i obcych kulturach - tak jak czarnoskórzy o których mowa wsławili się w Europie lub Stanach. Czemu tylko ja mam się wysilać argumentami opartymi na faktach? :]

TedBundy pisze:Dalej nie wymieniła nikogo z naukowców czy odkrywców(...)A mi chodzilo o ludzi klasy De Gaullle'a, Mendelejewa, Nobla, Einsteina, Churchilla, Picassa czy Vermeera.

Dalej wymieniasz ludzi z zachodniego kręgu kulturowego którzy się w tym kręgu wsławili. Masz pojęcie o jakichkolwiek naukowcach europejskich którzy wsławili się w Japonii lub krajach arabskich? Czyjaś niewiedza to naprawdę żaden argument. Ty swoją próbujesz udowodnić że czarni są gorsi.

Jedno jestem ci w stanie przyznać - część afrykanów nie ma odpowiednio rozwiniętej pewnego rodzaju wyobraźni przestrzennej, stąd ciężko im opanować geometrię. Co do reszty - nie myl kultury społecznej z genetycznymi uwarunkowaniami. Jak na razie jedyny twój argument za tym że czarni są genetycznie gorsi od nas w opanowywaniu nauki to twoja własna niewiedza [dotycząca zresztą tak samo sławnych białych jak i czarnych czy żółtych]

TedBundy pisze:Politycznie poprawnie jest (...)
I tutaj występuje ciąg który jest dokładnie przeciwny twoim poglądom. Kto jest bardziej sterowany? Ja - który według twojej miary ma poglądy politycznie poprawne, ale i także takie które są sprzeczne z polityczną poprawnością - czy ty, który powiewasz jak chorągiewka na wietrze tak by tylko być politycznie niepoprawnym? Chyba że to raczej polityczna poprawność dopasowuje się tak by przeciwstawiać się Twoim poglądom :]
ObrazekJedyna stała w życiu to zmiana
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 14 lut 2007, 16:22

OneLove pisze:Kraju białych?

a czyj? :)

OneLove pisze:Ten kraj się cofa w rozwoju!

w jakim stopniu? Jakie fakty mogą uzasadniać pisanie takich bredni? :)

FlyingDuck pisze:Masz pojęcie o jakichkolwiek naukowcach europejskich którzy wsławili się w Japonii lub krajach arabskich?

co się tych Azjatów tak uczepiłeś? Dyskurs ma na celu oszacowanie zagrożenia imigrantami z krajów afrykańskich i arabskich. I na nich się skupmy. Tak, wymieniłem Europejczyków, którzy wsławili się u siebie. A teraz zestaw ich ilość z krajami afrykańskimi i dokonaniami tamtejszych naukowców na identycznym polu :) Jakie wnioski?

kończę tą bezensowną debatę :) , proponując nowy temat - dekolonizacja Afryki. Postęp czy krach?

Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 14 lut 2007, 16:38

Teeedi <wazne>
FlyingDuck pisze:Kto jest bardziej sterowany? Ja - który według twojej miary ma poglądy politycznie poprawne, ale i także takie które są sprzeczne z polityczną poprawnością - czy ty, który powiewasz jak chorągiewka na wietrze tak by tylko być politycznie niepoprawnym?

<regulamin>
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 14 lut 2007, 16:56

dlaczego mam na siłę być politycznie niepoprawnym :)? Z czego to wnioskujesz?

Awatar użytkownika
FlyingDuck
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: FlyingDuck » 14 lut 2007, 19:13

[jak możecie, nie komentujcie wypowiedzi powyżej...] Ted, sam się zastanów :] Nie po to by wygrać dyskusję. Dla siebie :]
ObrazekJedyna stała w życiu to zmiana

Wróć do „Wszystkie inne tematy”