Doplat do panstwa byc nie musi, wolny rynek sprawi ze samo stanieje.
ale kiedys bedzie i hipotetycznie ktos moze kiedys powiedziec "prawo ochronilo moje zycie"
Jezeli bedzie to nie dlatego ze prawo go chronilo a dlatego ze matka go chciala! Nadal tego nie czaisz?
seks jest wspanialy! ale nie ma rozy bez kolcow! jezeli ktos nie umialby zaakceptowac dziecka to proponuje szklanke wody zamiast.
Takie pierd..... mnie wkurza. Co Ty chlopie wygadujesz? Zgoda, moge wpasc podczas seksu, zdaje sobie z tego sprawe ale NIE GODZE SIE Z TYM. Czy to oznacza ze nie bede przez cale zycie seksu uprawiac? Juz predzej wole usunac ze 2 plody. Taka prawda, z seksu nikt nigdy nie zrezygnuje!
tu akurat nie trafiles, tak sie sklada ze z prawem mam do czynienia od najmlodszych lat poniewaz moj ojciec jest sedzia
Ja do sedziow nic nie mam, tylko niech nie maja immunitetu. A i jeszcze trzeba zlikwidowac dziedzicznosc stanowisk, a bedzie si.
I jeszcze kawal, ale trafny:
Na sali sadowej oskarzony caly czas zwraca sie do sedziego zamiast "wysoki sadzie" to "wysoka sprawiedliwosci". Sedzia po wielu upomnieniach w koncu nie wytrzymal i krzyknal:
tu nie ma zadnej sprawiedliwosci! Tu jest sad! 
wiec nie pisz ze nie wiesz po co jest. tak samo nie moge zalozyc kasy w systemie argentynskim bo jakis frajer da si nabrac a prawo jest po to zeby chronic tez jego!!!
Uwazam, ze kredyty w systemie argentynskim sa bardzo dobre i powinny byc legalne. A to ze ludzie to idioci to inna sprawa, jezeli mozna kogos wykorzystac zgodnie z prawem bo jest glupi i umowy nie czyta to czemu nie

Maverick skad poglad, ze plod nie jest czlowiekiem?
Bo to zarodek ludzki, ale nie czlowiek. To ma swoje nazwy, zygota, zarodek, plod, a na samym koncu czlowiek.
Co, czlowiek chory psychicznie (schizofrenia, Alzheimer), to tez nie czlowiek? Przeciez nie jest w stanie samodzielnie funkcjonowac? No to go zabic. A co!
censored wy naprawde czytac ze zrozumieniem nie umiecie! PRzeciez napisalem ze czlowiek powinien po udzieleniu mu maksymalnej pomocy moc przezyc! Wtedy mozna powiedizec ze jest samodzielny, bo jego organizm sobie daje rade! A wyjmij 4 miesiecznego dzieciaka! On potrzebuje innego organizmu, sam sobie mimo respiratorow i setek lekarzy nie poradzi! O to mi kurde chodzilo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A co do prawa - to przede wszystkim chroni ono tych ktorych ma chronic, ludzi ze znajomosciami i kasa. Jezeli przed sadem stanie dwoje bez kasy i znajomosci to mozna mowic o jako takiej sprawiedliwosci.