Nie ma wartości absolutnych, nie jest taką wartością nawet ludzkie życie, co zresztą sam, jako zwolennik kary śmierci, powinieneś najlepiej wiedziećMaverick pisze:A ja czuje ze lepsze skutki bedzie mialo zakwalfikowanie embriona jako czlowieka niz poczatek wartosciowania zycia ludzkiego.
Aborcja
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
- Sir Charles
- Weteran
- pani_minister
- Administrator
szilkret pisze:Jak byśmy tak nawiązywali do Hitlera
...to byśmy wspomnieli o tym, ze za czasów Hitlera aborcja jako zbrodnia na narodzie niemieckim była całkowicie zakazana dla Niemców

Maverick pisze:Gratuluje pogladow gorszych od Hitlera!
No popatrz, a zgodnie z Twoim poglądem taki ktoś gorszy od Hitlera będzie dziecko wychowywał, bo nie dostanie pozwolenia na aborcję. Na co Ty chcesz tego malucha skazać?
pani_minister pisze:szilkret pisze:Jak byśmy tak nawiązywali do Hitlera
...to byśmy wspomnieli o tym, ze za czasów Hitlera aborcja jako zbrodnia na narodzie niemieckim była całkowicie zakazana dla Niemców
Ciekawostka i trafna uwaga

O tyle jego aborcja było daleko bardziej posunięta z usunięciem nie tylko dziecka ale matki też
Co kraj to obyczaj niestety.
Zadziwia mnie fakt jeszcze jeden.
Skoro tak większość tnie wielce świętych to czemu nie zgadzają się na aborcję. Przecież jeśli siła ich przekonań jest tak wielka to to że aborcja jest dostępna nie powinno być problemem prawda

A tu masz ci babo placek na siłę chcą odciąć drogę wyboru innym tłumacząc ich dobrem a może tu chodzi o to że pod wpływem chwili ci najwięksi krzykacze będą pieprzyc się na potęgę i jeden przez drugiego "święte baranki" cichcem chodzić się skrobać

Bidulki

I nic nie wiem i nic nie rozumiem
I
iąż wierzę biednymi zmysłami
Ze ci ludzie na drugiej półkuli
Muszą chodzić do góry nogami
"Julian Tuwim"
I

"Julian Tuwim"
Maverick pisze:Duzo tych wypadkow cos. I zadne z nich nie sa ekstremalne. Ekstremalny bylby gdyby zagrozone bylo zycie matki. Reszta to wygoda.
Przepraszam bardzo:ciaza w wyniku stosunku kazirodczego ,gwaltu ,lub b.niski wiek matki ,to nie sa dla Ciebie przypadki extremalne???
Maverick pisze:Bo takie jest twoje widzi mi sie?
Nie bo takie jest moje widzi mi sie.tylko dlatego ,poniewaz to jest dziecko ,ktore jest ofiara.Z przyczyn etycznych.To oczywistye ze 11 latka ,nie moze urodzoc dziecka ,jesli znajduje sie pod opieka ,myslacych ,inteligentnych ludzi doroslych.To ze jest zdolna fizycznie ,nie znaczy ze moze uroodzic ,pozostaje jerszcze wazniejsz aspekt :psychiki takego dziecka.Juz porzez sam gwalłt przez pedofila ,takie dziecko ,nigdy nie bedzie funkcjonowac ,w 100% normalnie.Trzeba postapic tak aby jak najszybciej o tym zapomnialo.to oczywiste
Lili...."QUOD ME NUTRIT ME DESTRUIT"
"Kiedy nie mialam już nic do stracenia dostałam wszystko"
Kiedy o sobie zapomniałam ,odnalazłam samą siebie
Kiedy poznalam upokorzenie i całkowitą uległość stałam sie wolna."
Ja napisalem ze wartosciowanie zycia ludzkiego jest niebezpiecznym precedensem. Bo skoro ktos moze byc w polowie czlowiekiem... A wartoscia jest zycie niewinnego czlowieka.Sir Charles pisze:Nie ma wartości absolutnych, nie jest taką wartością nawet ludzkie życie, co zresztą sam, jako zwolennik kary śmierci, powinieneś najlepiej wiedziećMaverick pisze:A ja czuje ze lepsze skutki bedzie mialo zakwalfikowanie embriona jako czlowieka niz poczatek wartosciowania zycia ludzkiego.
Wredne naduzycie semantyczne. Ja mowilem o pogladach gorszych od Hitlera a nie o tym ze ona jest gorsza od Hitlera.pani_minister pisze:No popatrz, a zgodnie z Twoim poglądem taki ktoś gorszy od Hitlera będzie dziecko wychowywał, bo nie dostanie pozwolenia na aborcję. Na co Ty chcesz tego malucha skazać?
Bo nie mozna legalizowac mordowania niewinnych ludzi. Moze zalegalizujemy zabijanie na ulicach? Skoro wszyscy jestesmy przeciwni mordowaniu na ulicach to przeciez nikt nie bedzie tego robil mimo ze nie bedzie to karane. Nastepnym razem bardziej zastanow sie nad tym co chcesz napisac.szilkret pisze:Skoro tak większość tnie wielce świętych to czemu nie zgadzają się na aborcję. Przecież jeśli siła ich przekonań jest tak wielka to to że aborcja jest dostępna nie powinno być problemem prawda Nikt siłą ich nie zaciągnie do gabinetu. Siła wiary i przekonań pokona wszystko i nie potrzebują udowadniać siły swoich racji
Ta kobieta nic nie rozumie. Zgodzilabys sie zebym mial wybor - wypic piwo albo cie zabic? No co, wszak to wybor. Zabronisz mi takiego wyboru? Tam gdzie w gre wchodzi zycie niewinnych nie ma wyboru.szilkret pisze:na siłę chcą odciąć drogę wyboru innym
Swoja droga szkoda ze wszystkich zwolennikow aborcji nie wyskrobano jak byla ku temu okazja. Rozumiem ze nie obrazilibyscie sie gdybyscie trafili do kosza na smieci.
W czym jest gorsze dziecko ktore powstalo przez gwalt od dziecka powstalego przez wpadke? Niczym. Wiec nie popieram aborcji w przypadku gwaltu. Podobnie z reszta przkladow.Lilith78 pisze:Przepraszam bardzo:ciaza w wyniku stosunku kazirodczego ,gwaltu ,lub b.niski wiek matki ,to nie sa dla Ciebie przypadki extremalne???
alez oczywiscie ze moze.Lilith78 pisze:To oczywistye ze 11 latka ,nie moze urodzoc dziecka
Maverick pisze:W czym jest gorsze dziecko ktore powstalo przez gwalt od dziecka powstalego przez wpadke? Niczym. Wiec nie popieram aborcji w przypadku gwaltu. Podobnie z reszta przkladow
w niczym nie jest gorsze.Tylko ,ze to nie jest dziecko ,jego nie ma jeszcze.Nie ma swiadoomosci.Chodzi o matke dziecka okolicznosci zaplodnienia i traume z tym zwiazana .
Maverick pisze:alez oczywiscie ze moze.
czytaj uwaznie.To oczywistye ze 11 latka ,nie moze urodzoc dziecka ,jesli znajduje sie pod opieka ,myslacych ,inteligentnych ludzi doroslych.To ze jest zdolna fizycznie ,nie znaczy ze moze uroodzic ,pozostaje jerszcze wazniejsz aspekt :psychiki takego dziecka.Juz porzez sam gwalłt przez pedofila ,takie dziecko ,nigdy nie bedzie funkcjonowac ,w 100% normalnie.Trzeba postapic tak aby jak najszybciej o tym zapomnialo.to oczywiste
Maverick pisze:Swoja droga szkoda ze wszystkich zwolennikow aborcji nie wyskrobano jak byla ku temu okazja. Rozumiem ze nie obrazilibyscie sie gdybyscie trafili do kosza na smieci.
Oby ta okazja była bo przy okazji parę egzemplarzy nawiedzonych się wykruszy

Maverick pisze:Bo nie mozna legalizowac mordowania niewinnych ludzi. Moze zalegalizujemy zabijanie na ulicach? Skoro wszyscy jestesmy przeciwni mordowaniu na ulicach to przeciez nikt nie bedzie tego robil mimo ze nie bedzie to karane. Nastepnym razem bardziej zastanow sie nad tym co chcesz napisac.
Mocne słowa a pytanie jedno kto tu pisze o mordowaniu niewinnych ludzi. My rozmawiamy o dzielących się komórkach a nie o ludziach. A takich komórek w naszym organizmie tysiące atak więc chyba składamy się z samych ludziów. No patrz rozmwiam z rzeszom nie z jednym osobnikiem

Wolności dla wszystkich, jak demokracja to demokracja no nie

I
"Julian Tuwim"
I

"Julian Tuwim"
Moze oczywiscie ,ale z punktu widzenia biologicznego.O wiele wazniejszy jest aspekt psychologiczny.
[ Dodano: 2007-03-13, 14:40 ]
i etyczny oczywiscie.
i etyczny oczywiscie.
i etyczny oczywiscie.
i etyczny oczywiscie.
- pani_minister
- Administrator
[ Dodano: 2007-03-13, 14:43 ]
Dokladnie W 100% racja.
[ Dodano: 2007-03-13, 14:43 ]
pani_minister pisze:Nie, nie obraziłabym się, jak miałabym się obrazić nie znając tego pojęcia, nie mając mózgu pozwalającego na zrozumienie go, a do tego leżąc pozbawiona zycia w koszu?
Dokladnie W 100% racja.
Polecam film "Strefa Ciszy". Zwlaszcza jego koncowke.Lilith78 pisze:w niczym nie jest gorsze.Tylko ,ze to nie jest dziecko ,jego nie ma jeszcze.Nie ma swiadoomosci.Chodzi o matke dziecka okolicznosci zaplodnienia i traume z tym zwiazana
Pogadamy jak bedziesz starala sie o dziecko... Nie zebym Ci zle zyczyl ale fajnie by bylo jakbys poronila. To tylko dzielace sie komorki...szilkret pisze:My rozmawiamy o dzielących się komórkach a nie o ludziach
d...kracji w to nie mieszaj, bo bluznisz.szilkret pisze: Kurde
Wolności dla wszystkich, jak demokracja to demokracja no nie )))
A ja bym sie obrazil gdyby ktos sie cofnal w czasie i mnie wyskrobal. MAlo tego. Zabilbym gnoja gdybym tylko mogl.pani_minister pisze:Nie, nie obraziłabym się, jak miałabym się obrazić nie znając tego pojęcia, nie mając mózgu pozwalającego na zrozumienie go, a do tego leżąc pozbawiona zycia w koszu?
Maverick pisze:Pogadamy jak bedziesz starala sie o dziecko... Nie zebym Ci zle zyczyl ale fajnie by bylo jakbys poronila. To tylko dzielace sie komorki...
Pogadajmy o tym
Mało z was obrońców korzysta z dobrodziejstwa internetu by poczytać i zobaczyć z ciekawości to o czym dyskutujecie a nie macie pojęcia.
W waszych szkołach lekcję biologi prowadził ksiądz czy co ?
I
"Julian Tuwim"
I

"Julian Tuwim"
- pani_minister
- Administrator
Maverick pisze:To tylko dzielace sie komorki...
A żebyś wiedział. Stają się czymś więcej tylko dzięki temu, jakie znaczenie zostaje im przypisane przez potencjalną matkę. Zupełnie inną wagę te dzielące się komórki mają dla kogoś, kto przez 5 lat starał się bezskutecznie o potomka, a zupełnie inne dla kogoś, kto dziecka nie chce i o aborcji myśli.
Maverick pisze:Nie zebym Ci zle zyczyl
Nie, wcale. Zero samokrytycyzmu
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Maverick pisze:A ja bym sie obrazil gdyby ktos sie cofnal w czasie i mnie wyskrobal. MAlo tego. Zabilbym gnoja gdybym tylko mogl.
No cóż... w sumie sama się prosiłam o tak idiotyczną, pełną spiętrzonych nieprawdopodobieństw, odpowiedź, ustosunkowując się do równie idiotycznego wczesniejszego pytania
Maverick pisze:ja bym sie obrazil gdyby ktos sie cofnal w czasie i mnie wyskrobal. MAlo tego. Zabilbym gnoja gdybym tylko mogl.
w jaki sposób to wszystko, jeśli by Cię nie było?

nie mów więcej o nadużyciach

pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Maverick,
A odpowiedz na pytanie, czy gdyby Twoją żonę zgwałcono, to kazał byś jej urodzić to niczemu niewinne dziecko z gwałtu ? A potem,czy adoptowałbyś albo wychowywałbyś onoż ?
Zgodziłbyś się żeby Twoja, żona była inkubatorem genów gwałciciela ?
Pozwalałbyś ojcu biologicznemu po wyjściu z więzienia odwiedzać dziecko ?
Oczekuję odpowiedzi...
A odpowiedz na pytanie, czy gdyby Twoją żonę zgwałcono, to kazał byś jej urodzić to niczemu niewinne dziecko z gwałtu ? A potem,czy adoptowałbyś albo wychowywałbyś onoż ?
Zgodziłbyś się żeby Twoja, żona była inkubatorem genów gwałciciela ?
Pozwalałbyś ojcu biologicznemu po wyjściu z więzienia odwiedzać dziecko ?
Oczekuję odpowiedzi...
Ale ja mowie zebys poronila nie w 6 tygodniu a w 5 miesiacu...szilkret pisze:Bo ja widziałam i zapewniam cię że nie nie jest to człowiek ale skrzep. Radzę czasem zagłębić się w necie i pooglądać sobie zdjęcia ale nie z portali religijnych które naginają i przedstawiają na zdjęciach na pewno nie to co wyleci z kobiety do 6 tygodnia

Urodzilaby i oddala do adopcji...nadia pisze:Oczekuję odpowiedzi...
Przeciez pisalem o cofnieciu sie w czasie. Nie kumasz tego co pisze.lollirot pisze:w jaki sposób to wszystko, jeśli by Cię nie było?
Napisalem tak jak typani_minister pisze:No cóż... w sumie sama się prosiłam o tak idiotyczną, pełną spiętrzonych nieprawdopodobieństw, odpowiedź, ustosunkowując się do równie idiotycznego wczesniejszego pytania
To czlowiek i tego nie zmienisz. Niestety, fakty sa faktami.pani_minister pisze:A żebyś wiedział. Stają się czymś więcej tylko dzięki temu, jakie znaczenie zostaje im przypisane przez potencjalną matkę. Zupełnie inną wagę te dzielące się komórki mają dla kogoś, kto przez 5 lat starał się bezskutecznie o potomka, a zupełnie inne dla kogoś, kto dziecka nie chce i o aborcji myśli.
Swoja droga szkoda ze wszystkich zwolennikow aborcji nie wyskrobano jak byla ku temu okazja. Rozumiem ze nie obrazilibyscie sie gdybyscie trafili do kosza na smieci
oczywiście,że bym się nie obraził
A wiesz, dlaczego?
Bo nie byłbym w stanie objąć tego rozumem. Po prostu bym nie istniał. Czyli, mówiąc kolowialnie, po prostu by mi to censored
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
- pani_minister
- Administrator
- Weteran
tak naprawdę to działa to tylko wtedy gdy można mnie do tego zmusić. Gdybym miał pod sobą 10 dywizji gurkhów to na takie żądanie nawet prezydenta USA urwał bym mu łeb iMaverick pisze:Zakladajac ze plod to czlowiek nie ma mozliwosci wyboru. Jest tylko jeden wybor - urodzic.

Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Maverick pisze:Ale ja mowie zebys poronila nie w 6 tygodniu a w 5 miesiacu
Dziecka nie usuwa sie w 5 miesiacu ciazy.Poronienie to nieszczesliwy wypadek ,wiec ...mowi samo za siebie.
Maverick pisze:Urodzilaby i oddala do adopcji...
No ,nie mam slow...Powtarzam a PSYCHIKA , ETYKA ,gdzie jest miejsce na to?i Co z nia jeje samopoczuciem.No tak ,kobieta zostaje zgwałcona ,przez 9 miesiecy chodzi sobie w ciazy , (z czyms co sprawia jej bol ,psychiczny itp ,traumatyczne przezycie itd..)a potem ,tak sobie po prostu oddaje to dziecko do adopcji ,no rewelka ,normalnie sielana .
No ,musze podsumowac ,no dziecinny jestes Maverick ,jeszcze .Za wszelka cene bronisz swojego zdania.Twoje porownania sa drastyczne i przesadzone.Religia ,religia filmy filmami(strefa ciszy)a zycie zyciem.Coz..
[ Dodano: 2007-03-13, 18:47 ]
oczywiście,że bym się nie obraził
A wiesz, dlaczego?
Bo nie byłbym w stanie objąć tego rozumem. Po prostu bym nie istniał. Czyli, mówiąc kolowialnie, po prostu by mi to censored
[ Dodano: 2007-03-13, 18:51 ]
Blazej30 pisze:A w sprawie aborcji antyaborcjoniści chcą zmuszać kobiety do rodzenia nawet gdy to zaszkodzi jej zdrowiu. Dziwne że wiara nie zwalnia od służby w armii.
dlatego wlasnie uwazam , ze aborcja powinna byc legalna ,tylko ,w przypadkach ekstremalnych.W przypadku zwyklej lekkomyslnosci , zarowno ze strony ,partenera jak i partenerki ,w warunkach unormoanych ,spzryjajacych wychowaniu dziecka nowonarodzonego ,mowy o aborcji byc nie poowinno.Dla ,mnie to oczywiste.Ale zdania jak zwykle sa podzielone.
- pani_minister
- Administrator
Lilith78 pisze:W przypadku zwyklej lekkomyslnosci
kobieta, która chciałaby usunąc dziecko, także przecież
Lilith78 pisze:przez 9 miesiecy chodzi sobie w ciazy , (z czyms co sprawia jej bol ,psychiczny itp ,traumatyczne przezycie itd..)
Czyżby fakt, że nie została zgwałcona, gwarantował pozytywne uczucia względem dziecka?
pani_minister pisze:Czyżby fakt, że nie została zgwałcona, gwarantował pozytywne uczucia względem dziecka?
Coz to za zdanie.To zdecydowanie temat na inna dyskusje.
[ Dodano: 2007-03-13, 20:23 ]
Maverick pisze:SueEllen pisze:Wiem, ale nie powiem.:533:
Zmarnowanie życia mówisz? Czyli ja też już jestem skończona? :533: Och, ja biedna! To ja już się idę grzecznie zastrzelić albo powiesić, bo mi dziecko życie zmarnuje i szkoły wyższej przez nie nie skończę!
A ta mała istotka w moim brzuchu machająca do mnie ręką to takie gówienko, nie człowiek - pasożyt, którego pozbyć się trzeba!
Bo to oczywiście nie nasza wina, że nie zadbalismy o odpowiednie zabezpieczenie...
Jak się ktoś decyduje na seks to musi wiedzieć jakie grożą tego konsekwencje i być gotowym je ponieść! A wiek nie ma tu nic do rzeczy!
Od paru miesięcy jestem cholerną dewotą, szaloną obrończynią życia nienarodzonych i niech mi tu ktoś spróbuje teraz podskoczyć! Powystrzelam jak kaczki i czołgiem rozjadę! :503: A co!
Hahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No nieNa serio nie moge
Sorry ale wasze argumenty sa tendencyjne i o kant **** rostrzasl.
Jak sie zapewne domyslacie jestem 200% zwolennikiem aborcji i... macie racje
TAK ZA ABORCJA!!!
Bylas za aborcja i zmienilas zdanie jak sama bylas w ciazy?? Jakie to... glupie! Przeciez to ze nie zrobilas tego zabiegu to nie oznacza ze on jest zly!
Wiecie co? Jest takie haslo (feministek pewnie):
NIE CHCECIE ABORCJI TO JEJ SOBIE NIE ROBCIE!!!
Nie chcialas? Nie zrobilas! Ale moze jakas inna bedzie chciala? Ja swojej dziewczynie nie kazalbym tego robic, moze bym nawet nie chcial ale nadal ABORCJE BYM POPIERAL!
No i nie mowcie ze 5 tygodniowe cos jest dzieckiem lub czlowiekiem bo to nawet nie ma sprawnego i funkcjonujacego ukladu nerwowego. Dopoki mozg nie jest wykrztalcony i nie dziala doputy nie mozna mowic o czlowieku.
I nie mowcie o zabezpieczaniu sie lepszym bo sami wiecie jak to jest. Wyustarczy ze gumka peknie! I co z tego ze dodatkowo sie zastosowalo np krem plemnikobojczy? Mogl nie zadzialac, 100% przeciez nie daje.
Powiedzcie dlaczego jestescie przeciw? Przeciez jak chce to i tak i tak zrobi, tyle ze za granica, czyli dorobia sie lekarze niemieccy a nie polscy. Albo urodzi i wywali na smietnik - faktycznie O WIELE LEPSZY LOS DLA DZIECKA!!
Ja wyznaje zasade, ze wszystko dla ludziNie bede za kogos decydowal co ma robic z wlasnym przyszlym dzieckiem. Nie znam jego sytuacji itd. Ja moge decydowac tylko i wylacznie za siebie! Wy tez. Sama SueEllen widzisz. Nawet gdyby aborcja byla legalna bys nie zrobila zabiegu. Wiec o co chodzi? W czym przeszkadza aby legalna byla? Jak ktos nie chce to nie robi. Proste. A moze ktos bedzie chcial. To wtedy jego wola. Nie decydujmy jak za czasow socjalistycznych co bedzie dla kogo lepsze. Jego zycie, jego ew. wyrzuty sumienia ktorych miec wcale nie musi.
A juz absurdem dla mniej est to, ze tabletki wczesnoporonne sa zabronione! No co jak co, ale tych 500 komorek to czlowiekeim nazwac nie mozna. A jak nazwiecie to mnie obrazicie.
Tak samo jestem za eutanazja - nie chcesz, nie rob. Jak ktos chce - nie twoja sprawa. To wszystko odbywa sie ZA ZGODA ZAINTERESOWANEGO! Pamietajcie.
Ja czegos tu nie rozumiem ,od 2004 roku ,tak diametralnie zmieniles zdanie???Czy Ty urzadzasz jakies prowokacje ,aby gadka na forum sie krecila???
Ostatnio zmieniony 13 mar 2007, 20:25 przez Lilith78, łącznie zmieniany 1 raz.
Pytanie do Charliego:
Jak w prawie polskim wyglada sytuacja jak ktos zabije (powiedzmy celowo i z premedytacja a nie przez przypadek) kobiete w ciazy? W zaleznosci od stopnia rozwoju dziecka.
Jak w prawie polskim wyglada sytuacja jak ktos zabije (powiedzmy celowo i z premedytacja a nie przez przypadek) kobiete w ciazy? W zaleznosci od stopnia rozwoju dziecka.
Jak trafnie zauwazylas minely 3 lata w czasie ktorych zmienilem zdanie. Nie stalo sie to nagle tylko stopniowo na skutek przemyslen. Jak widac wystarczy zaczac myslec aby aborcje odrzucic.Lilith78 pisze:Ja czegos tu nie rozumiem ,od 2004 roku ,tak diametralnie zmieniles zdanie???
Ostatnio zmieniony 13 mar 2007, 20:36 przez Maverick, łącznie zmieniany 1 raz.
- jamaicanflower
- Maniak
A dlaczego dajesz sobie prawo decydowania czy życie w biedzie nie może być szczęśliwe.
Dlatego że to moje ciało i ja decyduję co z nim zrobić. Jeśli moje dziecko ma żyć w nędzy to raczej w wieku 18 lat nie będzie żyło w dobrobycie. Naprawdę uważasz że będąc biedną osobą będę w stanie dobrze odżywić dziecko, wykształcić i zapewnić mu to co pozwoli wybić mu się z tego medialnego, pustego społeczeństwa. Bajki to są w książkach.
Wiesz, bo ja wychodzę z załozenia, że to, co Ty nazywasz strzępkiem komórek jest potencjalnym człowiekiem. I ten, dla Ciebie "zaledwie", a dla mnie "aż", potencjał nie stwarza luki, przestrzeni, gdzie mogę pobawić się w pana Boga, który, według wierzących, życie daje, ale może też je odebrać
Jestem zdania, że wolnosć wyboru nie powinna stawać na drodze życiu. Ja nie stawiam swojej wolności nad życiem dziecka.
Mam rozumieć, że powinno się eliminować każdy płód, który w przyszłości nie będzie miał szans się "wybić"? No, sorry
Naprawdę razi mnie, gdy ktoś dokonuje aborcji, deklarując, że kieruje się dobrem dziecka
pani_minister pisze:Lilith78 napisał/a:
W przypadku zwyklej lekkomyslnosci
...powtarzanej nagminnie powinna pomyśleć o sterylizacji, nie aborcji. Ja rozumiem, że wpadka może się zdarzyć raz, ale gdy ktoś traktuje aborcję jako pogotowie antykoncepcyjne, to jego lekkomyślność powinna skreślać szansę na rozmnażanie się i mnożenie głupoty.
pani_minister pisze:Czyżby fakt, że nie została zgwałcona, gwarantował pozytywne uczucia względem dziecka?
Zgwałcona kobieta może szybciej wróci do zdrowia psychicznego, jeśli będzie musiała zatroszczyć się i pielęgnować istotę słabszą, bardziej podatną na skrzywdzenie niż ona sama
Powtarzam, nie potępiam kobiet, ktore poddają się aborcji. Nie pochwalam aborcji, lecz opowiadam się za legalizacją, aby kobiety decydujące się na nią miały mozliwosć wykonania jej w godziwych warunkach. Należy przedsięwziąć wszelkie możliwe środki, by zapobiec aborcjom. A więc edukacja seksualna, większa pomoc finansowa dla ciężarnych, pomoc medyczna i psychologiczna dla kobiet przed i po dokonaniu aborcji
Ostatnio zmieniony 13 mar 2007, 23:08 przez jamaicanflower, łącznie zmieniany 2 razy.
// Life is...
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
jakiŚwiatBezNocy
...but a dream //
No oki ,zasmiecanie....Coz zdanie mozna zmienic .Jak to mowia tylko krowa nie zmienia zdania.Jestemm w lekkim szoku bo tu jest zmiana zdania o 360 stopni.Ztym z ze patrzac na wiek ..coz .. mozna jakos to przelknac ,ze tak sie wyraze.Ztym ze twoje argumenty i kontrasty jakie stawiasz ,porownania ,sa w duzym stopniu niedorzeczne.Kazdy ma prawo do wlasnego ,zdania ,chocby nie wiem jakie ono bylo...
[ Dodano: 2007-03-13, 20:40 ]
Ktos tu sam usuwa sobie to co ,napisal , kilka ,lat temu.Bez obrazy.
[ Dodano: 2007-03-13, 20:40 ]
Ktos tu sam usuwa sobie to co ,napisal , kilka ,lat temu.Bez obrazy.
szilkret pisze:Dlatego że to moje ciało i ja decyduję co z nim zrobić. Jeśli moje dziecko ma żyć w nędzy to raczej w wieku 18 lat nie będzie żyło w dobrobycie. Naprawdę uważasz że będąc biedną osobą będę w stanie dobrze odżywić dziecko, wykształcić i zapewnić mu to co pozwoli wybić mu się z tego medialnego, pustego społeczeństwa. Bajki to są w książkach.
To już nie zależy od ciebie.. możesz dzieciakowi pomóc i zaszkodzić ale nie możesz mu zabrać szansy na to żeby samo zdecydowało jak ma jego jej życie wyglądać.
To że masz kompleksy na jakimś tle nie znaczy że twoje dziecko będzie takie samo.
szilkret pisze:Oby ta okazja była bo przy okazji parę egzemplarzy nawiedzonych się wykruszyNie obraziła bym się bo cóż może skrzepek krwi.
Strzepek krwi wyczuwa nastrój mamy..
Strzępek krwi pamięta np jaka muzyka go otaczała będąc w brzuchu matki..
Strzępek krwi to każdy z nas... potencjalnych dzieciobójców powinno się zamykać.
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Bez pieniedzy nawet jak bedzie legalna warunki godziwe nie beda. A jak ktos ma pieniadze to niech jedze do krajow gdzie morderstwa sa legalne.jamaicanflower pisze:opowiadam się za legalizacją, aby kobiety decydujące się na nią miały mozliwosć wykonania jej w godziwych warunkach
Edukacja seksualna? Strata pieniedzy.jamaicanflower pisze:A więc edukacja seksualna
Po co w ogóle im pomoc finansowa?? Chcesz powiedziec ze ja mam placic dlatego ze jakas obca baba ktorej nawet nie mialem okazji przeleciec chodzi z brzuchem? Niech pomaga jej finansowo zapylaczjamaicanflower pisze:większa pomoc finansowa dla ciężarnych
No to rzeczywiscie bardzo zniecheci ludzi do aborcjijamaicanflower pisze:pomoc medyczna i psychologiczna dla kobiet przed i po dokonaniu aborcji
Jesli nie chcesz aborcji, to trzeba ja calkowicie zdelegalizowac (z wyjatkiem sytuacji gdzie zagrozone jest zycie matki) i wprowadzic wysokie kary dla lekarzy i kobiet decydujacych sie na aborcje. Dodatkowo dobrze by bylo w mediach mowic uzywajac terminow "dziecko" lub "czlowiek" zamiast "plod" czy "zarodek". To tez zmniejszy ilosc aborcji.
Ciekawa kara dla kobiet ktore zdecyduja sie w takich warunkach na aborcje bylaby oprocz wiezienia przymusowa sterylizacja.
- jamaicanflower
- Maniak
Maverick pisze:Bez pieniedzy nawet jak bedzie legalna warunki godziwe nie beda. A jak ktos ma pieniadze to niech jedze do krajow gdzie morderstwa sa legalne.
Wiesz, to, że jest morderstwem aborcja, to Twoja li tylko opinia. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi co do momentu, w którym ów strzępek komórek staje się człowiekiem. Dopóki nie jest to stwierdzone naukowo, moze powstrzymaj się od nazywania kobiet po aborcji morderczyniami
Maverick pisze:Edukacja seksualna? Strata pieniedzy.
Yhy. Bo takie brzuchy u 14-letnich dziewuszek to przecież nie wynik ich pewności, że podczas pierwszego razu nie mozna zajść w ciąże.
Maverick pisze:Po co w ogóle im pomoc finansowa?? Chcesz powiedziec ze ja mam placic dlatego ze jakas obca baba ktorej nawet nie mialem okazji przeleciec chodzi z brzuchem? Niech pomaga jej finansowo zapylacz
Wiesz, że jesteś obrzydliwy w swej argumentacji?

Maverick pisze:jamaicanflower napisał/a:
pomoc medyczna i psychologiczna dla kobiet przed i po dokonaniu aborcji
No to rzeczywiscie bardzo zniecheci ludzi do aborcjiPo zalegalizowaniu aborcji bedzie wiecej, to oczywiste.
A skad wiesz, jakie są statystyki? Jeśli kobieta decyduje się na aborcję, to chciałabym, by przed zabiegiem wiedziała co robi i czym to grozi, by ktoś rozjaśnił jej sytuację, bo często nie potrafi ona obiektywnie ocenić swego położenia. A gdy już do aborcji dojdzie, to pomoc psychologiczna powinna być zapewniona, by poprawić kondycję psychiczną kobiety.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2007, 23:11 przez jamaicanflower, łącznie zmieniany 1 raz.
// Life is...
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
jakiŚwiatBezNocy
...but a dream //
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
jakiŚwiatBezNocy
...but a dream //
- pani_minister
- Administrator
Mav, nie wiem, jak Ty godzisz taką skalę pogardy dla ludzi z głoszonymi wzniosłymi zdaniami o wartości życia
Nie masz na nią płacić, masz się łaskawie przestać wpierniczać w jej życie. Nie Ty przeleciałeś, nie Ty utrzymujesz, nie Ty będziesz decydował o tym, czy będzie rodziła.
A skąd. Przecież właśnie o tym cały czas dyskutujemy: o tym, czy kobieta ma prawo decydować o urodzeniu dziecka. Skoro uważasz, że powodem dla aborcji może być wstręt do dziecka poczętego z gwałtu, to dlaczego powodem takim nie miałby być wstręt do dziecka poczętego z głupoty? Uczucie to samo. Więc albo kobieta niezgwałcona powinna mieć takie samo prawo do zabiegu, jak ta, którą skrzywdzono - albo obie powinien obejmować zakaz. Okoliczności poczęcia to detal, ważniejsze jest nastawienie potencjalnej matki do potomka.

Maverick pisze:Chcesz powiedziec ze ja mam placic dlatego ze jakas obca baba ktorej nawet nie mialem okazji przeleciec chodzi z brzuchem?
Nie masz na nią płacić, masz się łaskawie przestać wpierniczać w jej życie. Nie Ty przeleciałeś, nie Ty utrzymujesz, nie Ty będziesz decydował o tym, czy będzie rodziła.
Lilith78 pisze:To zdecydowanie temat na inna dyskusje.
A skąd. Przecież właśnie o tym cały czas dyskutujemy: o tym, czy kobieta ma prawo decydować o urodzeniu dziecka. Skoro uważasz, że powodem dla aborcji może być wstręt do dziecka poczętego z gwałtu, to dlaczego powodem takim nie miałby być wstręt do dziecka poczętego z głupoty? Uczucie to samo. Więc albo kobieta niezgwałcona powinna mieć takie samo prawo do zabiegu, jak ta, którą skrzywdzono - albo obie powinien obejmować zakaz. Okoliczności poczęcia to detal, ważniejsze jest nastawienie potencjalnej matki do potomka.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2007, 21:22 przez pani_minister, łącznie zmieniany 1 raz.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”