Wyraź to. Czymkolwiek to jest.
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
- ksiezycowka
- Weteran
Mona pisze:Masz czas do czerwca, bo w lipcu robimy rodzinną ewakuację z Polandii
jak mi ostatnio opowiedziano o warunkach pracy w Norwegii i Szwecji to też nad tym rozmyślałem niestety, kontrakt z Policją obowiązuje jeszcze 10,5 roku conajmniej by mieć emeryturę
księżycówka pisze:W okresie letnim obiecał mi odwiedziny
czuje się rozchwytywany niczym tancerz na wieczorze panieńskim
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Fuck everything that you stand for!...
Ano prawda. Choc z tego co mowil, to wszystke jego dzieci sa w jakis sposob nieslubne. A ze dal rade to faktycznie lekki szok. No, ale facet w formie. Przez kampanie prezydencka codziennie odwiedza jedno lub dwa miasta i daje dlugie wystapienia publiczne. To musi byc meczace, a on juz jakis czas temu 70tke skonczyl...Nemezis pisze:Mav, to prawda, że JKM ma świeżą dwójkę nieślubnych dzieci? Ja pierdzielę, jaki jurny, jak niby ten dziadzio dał radę je zmachać...?
O, dopiero zobaczyłam. Szczerze mówiąc, to podziwiam faceta. Że też jemu jeszcze się chce tak aktywnie bawić w politykę. Przyznam Ci się, że przez nasze staaaare rozmowy polityczne, przyjrzałam się gościowi bliżej. Dostał nawet mój głos w wyborach w 2010 r. Jakoś tak pałam do niego dziwną sympatią po tych naszych forumowych "sprzeczkach":D
edit: Aaa, i do europarlamentu też go wsparłam swoim głosem
edit: Aaa, i do europarlamentu też go wsparłam swoim głosem
Ostatnio zmieniony 28 maja 2015, 01:00 przez Nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Wyraź to. Czymkolwiek to jest.
Witam wszystkich,
To będzie aktualne zaproszenie o charakterze non profit. Liczę na to, że nikt się nie obrazi – choć to może temat nieco odbiegający od zagadnień forum.
Chodzi o to, że fundacja Training Projects, z którą współpracuję proponuje aktywistom społecznym uczestnictwo w darmowej Akademii Innowatora i Strategia NGO. To program edukacyjny dla stowarzyszeń, fundacji, i klubów które planują działania związane ze zdrowiem i ruchem fizycznym, sportem, zielone i przyrodnicze, artystyczne, nauki i edukacji, hospicja i charytatywne, turystyczne, i inne – wszystkich, którzy działają społecznie. Wszystkie szkolenia pokrywa co do ich kosztu nasza fundacja. Na tej stronie dane o programie i rekrutacji : http://www.symulacje.edu.pl/ngo
Kursy prowadzone są Na Górnym Śląsku, jednak noclegi i wyżywienie i bilety za transport również pokrywa Fundacja.
Jeśli jakiś aktywista NGO nie ma możliwości uczestniczyć w obecnej rundzie kursu, zapraszamy na kolejne. Rekrutacja odbywa się co pół roku.
Pozdrawiam,
Rafal
PS. Mam nadzieję, że nikt tego wpisu nie potraktuje jako komercyjnego marketingu – chodzi o niedochodowy projekt dla organizacji charytatywnych.
To będzie aktualne zaproszenie o charakterze non profit. Liczę na to, że nikt się nie obrazi – choć to może temat nieco odbiegający od zagadnień forum.
Chodzi o to, że fundacja Training Projects, z którą współpracuję proponuje aktywistom społecznym uczestnictwo w darmowej Akademii Innowatora i Strategia NGO. To program edukacyjny dla stowarzyszeń, fundacji, i klubów które planują działania związane ze zdrowiem i ruchem fizycznym, sportem, zielone i przyrodnicze, artystyczne, nauki i edukacji, hospicja i charytatywne, turystyczne, i inne – wszystkich, którzy działają społecznie. Wszystkie szkolenia pokrywa co do ich kosztu nasza fundacja. Na tej stronie dane o programie i rekrutacji : http://www.symulacje.edu.pl/ngo
Kursy prowadzone są Na Górnym Śląsku, jednak noclegi i wyżywienie i bilety za transport również pokrywa Fundacja.
Jeśli jakiś aktywista NGO nie ma możliwości uczestniczyć w obecnej rundzie kursu, zapraszamy na kolejne. Rekrutacja odbywa się co pół roku.
Pozdrawiam,
Rafal
PS. Mam nadzieję, że nikt tego wpisu nie potraktuje jako komercyjnego marketingu – chodzi o niedochodowy projekt dla organizacji charytatywnych.
Witam serdecznie,
To jest nietypowe ogłoszenie o charakterze charytatywnym. Liczę na to, że nikt nie odbierze tego negatywnie – choć to temat trochę z boku tematyki tego forum.
Mianowicie fundacja Training Projects, w ramach której działam , rusza z tegoroczną odsłoną procesu grantowego dla wszelkich funkcjonujących w Polsce organizacji non profit. Każdy ma prawo starać się o bezzwrotne dotacje na sumę nieprzekreczającą 20 tysiecy PLN. Pomoc na akcje społeczne dla osób uczących się, budowanie kapitału społecznego albo walkę z biurokracją. Z programu wyłączeni są politycy, kościoły, urzędnicy i samorządowcy, komercyjne przedsiębiorstwa. Więcej na priv.
Nie ma określonego dnia do którego przyjmowane są aplikacje – wszystkie analizowane są na bieżąco i cały rok.
Zapraszamy,
Rafal
PS. Proszę tej notki nie odczytywać jako spamu – chodzi o wsparcie non profit dla organizacji charytatywnych.
To jest nietypowe ogłoszenie o charakterze charytatywnym. Liczę na to, że nikt nie odbierze tego negatywnie – choć to temat trochę z boku tematyki tego forum.
Mianowicie fundacja Training Projects, w ramach której działam , rusza z tegoroczną odsłoną procesu grantowego dla wszelkich funkcjonujących w Polsce organizacji non profit. Każdy ma prawo starać się o bezzwrotne dotacje na sumę nieprzekreczającą 20 tysiecy PLN. Pomoc na akcje społeczne dla osób uczących się, budowanie kapitału społecznego albo walkę z biurokracją. Z programu wyłączeni są politycy, kościoły, urzędnicy i samorządowcy, komercyjne przedsiębiorstwa. Więcej na priv.
Nie ma określonego dnia do którego przyjmowane są aplikacje – wszystkie analizowane są na bieżąco i cały rok.
Zapraszamy,
Rafal
PS. Proszę tej notki nie odczytywać jako spamu – chodzi o wsparcie non profit dla organizacji charytatywnych.
Kochani jest okres rozliczeń PIT, jeśli macie dylemat na kogo przekazać 1% podatku to zachęcam do przekazania na Fundację Pociecha http://www.fundacjapociecha.pl/ Naprawdę z całym sercem podziwiam ich za szczytny cel jakim jest prowadzenie świetlicy środowiskowej dla dzieci z rodzin dysfunkcyjnych. Dzięki świetlicy dzieci mogą doświadczyć normalności, zjeść ciepły posiłek, skorzystać z zajęć, pojechać na kolonie, uzyskać pomoc w nauce. Takie świetlice sa potrzebne, ale bez wsparcia finansowego mogą zniknąć. Dodatkowo zachęcam do rozliczenia pitu ze strony http://pit.pociecha.org/
Czy ktoś tu jeszcze bywa że starej gwardii?:-)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "
hyhy e(L)o
hyhy e(L)o
Hyhy pisze:Czy ktoś tu jeszcze bywa że starej gwardii?:-)
Właśnie zajrzałam, a co?
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"
Joe Cocker
Joe Cocker
Witam serdecznie!
-
- Początkujący
Sport jest wszystkich co kocham
Ja tak samo
U mnie to samo!
-
- Początkujący
Muszę zacząć biegać, ma ktoś jakieś rady?
Re:
Yasmine pisze:Znów miałam dziwny sen. Miałam mieć robioną kolonoskopię, szukałam gabinetu, w budynku w którym wszystko obracało się tak, jak w filmie "Cube". Jak już znalazłam gabinet, to musiałam zjeść przed badaniem bardzo dziwny i obrzydliwy posiłek. Obudziłam się na moment, przed włożeniem endoskopu.
Jak o tym teraz pomyślę, to i tak miła odmiana od rodzenia przeze mnie zwierząt, co mi się śni bardzo często .
Wczoraj miałam szkolenie w pracy. Uwielbiam je. Najpierw był wykład o żylakach z uznanym doktorem, który bardzo ciekawie opowiadał i w przerwach rzucał hasłami w stylu "Mężczyzna lubi mieć srebro na głowie, złoto w kieszeni i stal w spodniach" , a później była pyszna kolacja. Pieczony łosoś, kurczaczek, pieczeń, amerykańskie ziemniaczki, pieczona cukinia, makarony, sałatki i do tego pyszne sosy. A na koniec, jak już wszyscy umierali, podali ciasta. Jak na weselu .
Ja zawsze tutaj szukam znaczenia swoich snów w internecie.
-
- Bywalec
Re:
Maverick pisze:Kac to nieumiejetnosc picia alkoholu. Nie chcesz miec kaca to wypij przed snem minimum 0,5l a jak sie jest bardzo nawalonym to 1 litr wody.
Moim sposobem na kaca jest sok z kapusty, paskudne ale jedynie to jest mi w stanie pomóc gdy umieram po imprezie. Generalnie słyszałam już tyle mądrości na ten temat co jest skuteczne, więc chyba trzeba sprawdzić wszystkie warianty samemu. Ja poznałam sposób z sokiem z kapusty przez przeczytanie tego artykułu http://www.kobiety.pl/zdrowie/domowe-sposoby-na-kaca Pomyślałam - niedobre czyli pewnie skuteczne i jak się okazało nie myliłam się.
Re: Re:
paniProblemowa pisze:Maverick pisze:Kac to nieumiejetnosc https://www.chefstore.pl/szklo_i_zastawa.html picia alkoholu. Nie chcesz miec kaca to wypij przed snem minimum 0,5l a jak sie jest bardzo nawalonym to 1 litr wody.
Moim sposobem na kaca jest sok z kapusty, paskudne ale jedynie to jest mi w stanie pomóc gdy umieram po imprezie. Generalnie słyszałam już tyle mądrości na ten temat co jest skuteczne, więc chyba trzeba sprawdzić wszystkie warianty samemu. Ja poznałam sposób z sokiem z kapusty przez przeczytanie tego artykułu http://www.kobiety.pl/zdrowie/domowe-sposoby-na-kaca Pomyślałam - niedobre czyli pewnie skuteczne i jak się okazało nie myliłam się.
Bardzo ciekawy sposób Sok z kapusty pewnie ma bardzo duży witaminy C przez co neutralizuje działanie alkoholu i pozwala się lepiej zregenerować
-
- Zaglądający
Uwielbiam aktywność fizyczną :O Także lubię zjeść, więc trenuję, bo lubię zjeść. Lubię zjeść, więc trenuję. sytuacja Win-Win
- Wujo Macias
- Maniak
Fefnaście pierdyliardów lat minęło od kiedy się tu ostatnio pojawiłem. Ktoś z "starej gwardii" (ale tej drugiej fali "średnio-starej", nie pierwszej fali "starej-starej", ani drugiej fali "średnio-młodej") tutaj jeszcze zagląda?
"księżycówka, napisałem Ci priva"
a mną targa wewnetrzna pustka
Wujo Macias pisze:Fefnaście pierdyliardów lat minęło od kiedy się tu ostatnio pojawiłem. Ktoś z "starej gwardii" (ale tej drugiej fali "średnio-starej", nie pierwszej fali "starej-starej", ani drugiej fali "średnio-młodej") tutaj jeszcze zagląda?
Nikogo ni ma.
Gdy w Rycerzu gaśnie duch, trza wykonać sexy ruch!
-
- Początkujący
Gdzie są wszyscy?
Wujo Macias pisze:Fefnaście pierdyliardów lat minęło od kiedy się tu ostatnio pojawiłem. Ktoś z "starej gwardii" (ale tej drugiej fali "średnio-starej", nie pierwszej fali "starej-starej", ani drugiej fali "średnio-młodej") tutaj jeszcze zagląda?
Czasem
Wróć do „Wszystkie inne tematy”