Miltonia pisze:"pisze tak, bo mu od dawna nie staje"
Ja, może nie tak ale o tym samym sensie,
ciągle piszę o Krzysiu

Sophie potwierdzi

Ale Krzyś mnie jeszcze jakoś o to nie ochrzanił bo wie że to tylko małpie figle

mrt pisze:Wiecie co? Po prostu mi za Was wstyd. Po prostu w głowie mi się to nie mieści!
Mi za Ciebie też

Bo gniewem niesiona stawiasz ludzi w sytuacji albo jesteś "pejoratywne określenie" albo "Cię lubią wszyscy"

Po kim jak po kim, ale po Tobie się nie spodziewałem się takiego zachowania. Świadomie wybieram pejoratywne określenie i Ty doskonale wiesz dlaczego. Zresztą dawno o tym rozmawialiśmy...
Mrt, jak się uspokoisz to pogadamy

w policzek żebyś się nie gniewała
Inna sprawa że Martuś zapomninasz o czymś takim jak netykieta

Mówisz że osoby pokrzywdzone mają zgłaszać? Gdy czasem sam się dowiaduję od osoby 3ciej że w innym temacie ktoś coś o mnie napisał to rzeczywiście o wszystko mogę sam się "czepiać"

Netykieta jest po to żebyśmy nie utonęli w błotku przekleństw i wulgaryzmów, bo tak by się stało gdybyśmy publicznie akceptowali takie zachowania. Rozumiesz już? <browar>
Co do "donosicielstwa" to przykład Moon był idealnym porównaniem do forum

Gdy coś się dzieje publicznie i oddziaływuje na osoby 3cie to powinno być zgłaszane. W pracy gdy 2 się kłóci i przez to praca zespołowo cierpi. Na forum gdy ktoś robi śmietnik i w miejscu gdzie nie trzeba psami rzuca, albo bzdury nic do tematu nie wnoszące pisze, przez co osoba 3cia ma trudności z odczytaniem tematu albo znalezieniem potrzebnych informacji. Potem by bylo "zakładam taki sam temat bo w poprzednim nie ma wartościowych wskazówek a tylko OT, spam i pyskówki"

Tego chcesz? Kręci Cię takie przerzucanie tony śmieci przed deserem? Nie wierzę