Matura na gorąco

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Sepik
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sepik » 07 maja 2006, 22:00

Gosia... pisze:kurcze, cale 3 lata nad matma ... i teraz widze, kurcze, ze to wszytsko jak kamienie na szaniec
no mnie jakos w tym roku napadlo namatme bo wymagali na studiach ale pozniej juz im sie odwidzialo i nie trzeba jednak matmy no ale ja juz jej nie moglem zmieic i tak zostalem :/

[ Dodano: 2006-05-07, 22:02 ]
moon pisze:Sepik, no przeca rzucilam propozycje Wam ;P

moon idz za mnie na his i wos a ja zdam ci psychologie spiewajaca bede od razu robil za przyklad badawczy moze stypendium dostaniesz za niebywaly okaz ;p

kurde a ja zamiast siedziec na wosem to sie na forum powli rozkrecilem nie mialem kiedy ;p
"Nie ma spać,
Nie ma oddychać
Żyć nie ma"
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 07 maja 2006, 22:05

Sepik pisze:przyklad badawczy
Spoko ten przedmiot to krzyżówka stastystyki i metodologii badań :D Same ekperymenty i protokoły plus teoria ;P
Na historie moge isc, ale za wos podziekuje. :]
Awatar użytkownika
Sepik
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sepik » 07 maja 2006, 22:09

moon pisze:Spoko ten przedmiot to krzyżówka stastystyki i metodologii badań :D Same ekperymenty i protokoły plus teoria ;P

no to moja osoba sie wsam raz nadaje gorzej jak mnie zostawia na uczelni w celu dalszych badan albo wysla gdzies za ocean kto za mnie wtedy mature zda ?? ehehhe

[ Dodano: 2006-05-08, 02:03 ]
dobra za 8 godzin maturka z wosu hehe
trzymajcie kciuki bo bede potrzebowal duuuzzzoooo szczescia ;p
"Nie ma spać,

Nie ma oddychać

Żyć nie ma"
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 08 maja 2006, 13:02

misiucha22 pisze:Ja pisałam stara maturę i pisałam o róznych obliczach szczęścia. Super temat. Piąteczkę dostałam :) x

cos kojaze temat
przepraszam, ze pytam, kóry jestes rocznik ??
Cook'Year pisze:Ale kilka osób z grupy już nas przepraszało za ewentualne unieważnienie nam matury, gdyby takie ściąganie zostało wykryte w dalszym procesie sprawdzania <pijak> . Bo ściąganie jest raczej niewykluczone gdy osoba z grupy 'a' ma poprawne odpowiedzi grupy 'b'.

ja bym nic nie uniewazniała. ściagali na własne ryzyko :]
to niech maja to co pozaznaczali :p
Grace

Postautor: Grace » 08 maja 2006, 13:38

moon pisze:Bylam dobra z matmy, a przed matura okazalo sie ze ja mam braki rodem z podstawowki Ale za pozno bylo zeby zmieniac

ja nie mam brakow. Tysiace zadan, uczylam sie prywatnie u dobrych nauczycieli, w tym roku u wykladowcy z polibudy, wiec brakow nie mam.Njawiecej sie i tak sama nauczylam z ksiazek. Troche mis tres przeszedl, wracam do formy, nawet prawdopodobienstwo mi idzie dobrze :) dzisiaj dwoch ostatnich dzialow sie naucze, i dwa dni powtarzania. Pracy z polaka juz umiem 1/4 :) nie jest zle, grunt zeby bylo po matmie, bo uznaje to za koniec matur.polaki za tydzien we wtorek. a angielski to 29, ale to juz sadze formalnosc :))) i waaakacje

[ Dodano: 2006-05-08, 13:39 ]
Dzindzer pisze:ściagali na własne ryzyko

ciekawe czy kolega za mna sciagal ?? ja nawet jak bym chciala, bo nie mialabym od kogo, zreszta co jak co, ale mature pisemna to chce zdobyc swoimi silami .
Awatar użytkownika
Pan Zet
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Pan Zet » 08 maja 2006, 15:59

Wos... podst byla prosta...
W rozszerzonej w pewnym momencie nie wiedizlem co ja czytam... padaka <pijaki>
Jutro geografia :D
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 08 maja 2006, 16:06

zakery... pisze:Wos... podst byla prosta...

wlasnie zczailam arkusz. Rzeczywiscie trudna nie byla. Ale czemu to az na 100 pkt :|?
Rozszerzonej jeszcze nie widzialam.
Awatar użytkownika
Pan Zet
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Pan Zet » 08 maja 2006, 16:09

Yasmine pisze:Rozszerzonej jeszcze nie widzialam.

i nie ma co ogladac. Zwatpilem w siebie... ja nie rozumeilm tego co napisal JPII
ehhh.....
Awatar użytkownika
Sepik
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sepik » 08 maja 2006, 18:19

powiedzcie mi co za debil eklada te maturu. ja sziedzielm do 3 w nocy ustraje panstw struktury onz nato ue oragnizacje oecd wto jakies daty konflikty w azji afryce europie sadownictwo polityka konstytucja i wszelkie inne rezcy a tu o takie pierdoly pytaja. no smiech na sali nie mowie poszlo mi jakos super dobrze ale po cholere ja sie tego uczyl chyba dla wasnej satysfakcji. a rozszerzony to bylo czytanie ze z domyslaniem sie bo nawet nie ze zrozumieniem ale juz po ;p
"Nie ma spać,

Nie ma oddychać

Żyć nie ma"
Grace

Postautor: Grace » 08 maja 2006, 20:47

jutro jeszcze widze, sie z moja korepetytorka z matematyki, niestety nie mam daru do geometrii przestrzennej ;) bedzie dobrze, musze dobrze zdac i sie nie przejmowac - powtorze to tysiac razy to moze uwierze :)
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 08 maja 2006, 20:50

Gosia... pisze:bedzie dobrze, musze dobrze zdac i sie nie przejmowac

jako matematyczny antytalent, niezdolny nawet do podzielenia w słupku bez pomocy telefonu komórkowego, podziwiam i życzę powodzenia Gosiu, dobrze będzie <browar>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Grace

Postautor: Grace » 08 maja 2006, 21:10

TedBundy pisze:jako matematyczny antytalent, niezdolny nawet do podzielenia w słupku bez pomocy telefonu komórkowego, podziwiam i życzę powodzenia Gosiu, dobrze będzie

<haha> :) nie dziekuje :) tylko nienormlani matme zdaje na maturze, nie ma co ;)) ale zyczonka sie przydadza :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 09 maja 2006, 00:08

Gosia... pisze:tylko nienormlani matme zdaje na maturze
Wiedzialam ze jednak ze mna cos nie tak ;P
Cook'Year

Postautor: Cook'Year » 09 maja 2006, 00:43

^^ Eeee... No ja jestem nienormalny, nie ukrywam ;) Matma, Fizyka + (tak żeby się doyebać) biologia :P

Gosia... O jakiej ty geometri przestrzennej piszesz? Bryły i te sprawy, czy trójwymiarowy układ współrzędnych?

Ja tam z brył jestem spokojny raczej. Za to muszę powtórzyć indukcję matematyczną no i prawdopodobieństwo bo, cholera wie czemu, ale za każdym razem kiedy robię zadanie innym sposobem, wynik też wychodzi inny :P Na próbnej miałem na podstawowym 100%. Na rozszerzonym 17%. Niezły rozstrzał nie? <cisza> Ale teraz będzie 98%/80% <diabel>
Awatar użytkownika
Pan Zet
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Pan Zet » 09 maja 2006, 07:27

Cook'Year pisze:Za to muszę powtórzyć indukcję matematyczną

ze co??? <pijak>
Cook'Year pisze:Matma, Fizyka + (tak żeby się doyebać) biologia

podziwiam
Cook'Year pisze:podstawowym 100%. Na rozszerzonym 17%.

i tak dobry wynik
Cook'Year pisze:Ale teraz będzie 98%/80%

raczej 100%/100%

Dzis geografia :D tylko zdac, tylko zdac :D <banan>
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 09 maja 2006, 09:00

Cook'Year pisze:Matma, Fizyka + (tak żeby się doyebać) biologia

wow, umarlabym ze stresu, ale podziwiam :D

I z matmy 100 <boje_sie>
Grace

Postautor: Grace » 09 maja 2006, 09:57

Cook'Year pisze:Gosia... O jakiej ty geometri przestrzennej piszesz? Bryły i te sprawy, czy trójwymiarowy układ współrzędnych?

o stereometrii. Chlopaki raczej nie maja problemow z geometria- taka jest tendencja. Ale damy rade. Probna mi poszla raczej tak sobie. Teraz jak robilam testy to mi wychodzi gdzies 85%/80%, ale nie wiem czy tak mi pojdzie na prawdziwej, raczej nie. Wazne, ze angielski mi dobrze poszedl, wiec licze, ze nawet jak matma pojdzie srednio, to sie dostane tam gdzie chce.
Prawdopodobienstwo o dziwo mi idzie niezle. Jednak z calkowitego to ja robie z drzewka, z warunkowego zalezy kiedy -albo wzor albo drzewo, tylko schemat Bernoulliego nawet na podstawie sie przydaje, zreszta jak tw.o wymiernych pierwiastkach wielomianu na podstawie warto znac. Co by szybciej poszlo. Dzisiaj jeszcze musze pochodna powtorzyc - troche boje sie optymalizacji, nie bardzo mi szla. Przebieg zmiennosci funkcji lacznie z wypuklosci i wklesloscia funkcji to nic trudnego, ale ulozenie funkcji do zadania to czasem dla mnie problem nie do przeskoczenia.
Bedzie dobrze :)

licze jednak, ze biologia jak zawsze bedzie latwa, bo z czegos ludzie musza pozdawac mature. Nie zdaje z biologii, ale licze, ze bedzie latwy.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 09 maja 2006, 12:21

Gosia... pisze:Nie zdaje z biologii, ale licze, ze bedzie latwy.
W zeszłuym roku byla banalna [przynajmniej podstawowa], ze ja nawet bym zdała jak patrzyłam niektore pytania. Jedno z nich np brzmialo "Podaj dwie roznice miedzy kobieta a mezczyzna" <lol>
Grace

Postautor: Grace » 09 maja 2006, 12:48

moon pisze:Gosia... napisał/a:
Nie zdaje z biologii, ale licze, ze bedzie latwy.
W zeszłuym roku byla banalna [przynajmniej podstawowa], ze ja nawet bym zdała jak patrzyłam niektore pytania. Jedno z nich np brzmialo "Podaj dwie roznice miedzy kobieta a mezczyzna"

łeee to nawet ja bym zdała :))) nie no bilogia, jest uznawana za najlatwiejszy przedmiot, jelsi chodzi o mature. dlatego jest najczesciej wybierana, czesciej niz matma -bo matme sie wybiera jak sie musi, rzadko kiedy matma jest czyims hobby, albo miloscia (jestem wyjatkiem :) )
powtorzylam cala pochodna, nawet optymalizacja mi wychodzi :) zapisalam sobie sto pytan do mojej korepetytorki i bedzie git :) powtorze dzisiaj i jutro wszytsko, co bylo i bedzie git :)) sytuacja opanowana : Ciekawe jak dzisiaj geografia pojdzie, bo zdaje sie, ze dzisiaj wlasnie geografia jest.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 09 maja 2006, 12:51

Gosia... pisze:nie no bilogia, jest uznawana za najlatwiejszy przedmiot
Tylko pozornie byla - przynajmniej do nowych matur. Najlatwiejsza jesli o pisemne chodzi zawsze byla matematyka, ale ustne ciezkie dla wielu byly.
A na biologii i mysleniu ze to pikus wieeeelu sie przejechalo. Bo to po prostu za wiele nie zwiazanych mocno ze soba dzialow...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 09 maja 2006, 13:14

Gosia... pisze:dlatego jest najczesciej wybierana

najczesciej wybierana jest geografia :>
33 % uczniow ja wybralo

Ja mimo, ze jestem dobra z biologii to sie boje, boje cholernie.
Grace

Postautor: Grace » 09 maja 2006, 13:40

nie zgodze sie z wami, na nowej maturze najwiecej sie przechalo osob na matmie. Z matmy trzeba wiedziec i umiec, a np z historii tylko wiedziec. Zreszta zalezy kto do czego ma dar. Ja sie np nie nuacze za wiele na pamiec .Wzory jak cos to sobie wyprowadzam. Dobra, ja lece na korki, w domu mam cholernie zimno, ana dworze pewnie upal :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 09 maja 2006, 14:11

Gosia... pisze:nie zgodze sie z wami, na nowej maturze najwiecej sie przechalo osob na matmie.
Wiem :D Np ja <aniolek>
Ale mowie ze to do czasow nowej matury byl najlatwiejszy pisemny przedmiot do zdania.
Awatar użytkownika
Sepik
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sepik » 09 maja 2006, 14:50

moon pisze:Gosia... napisał/a:
nie zgodze sie z wami, na nowej maturze najwiecej sie przechalo osob na matmie.
Wiem :D Np ja <aniolek>

ja sie przejade w czwartek bo nic sie nie uczylem nie mam czasu ;p ale coz matura nie zajac nie ucieknie ;p
"Nie ma spać,

Nie ma oddychać

Żyć nie ma"
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 09 maja 2006, 15:15

moon pisze:do czasow nowej matury byl najlatwiejszy pisemny przedmiot do zdania.

jak się dostało ściągi :D
swoją drogą, zdawanie przedmiotów humanistycznych na maturze - w formie testów - to parodia i kpina z tych przedmiotów :/
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Cook'Year

Postautor: Cook'Year » 09 maja 2006, 16:27

W moich kręgach, za najłatwiejszy przedmiot uznaje się geografię :)

Ja za to pochodne i zadania optymalizacyjne uwielbiam. Ale siłą rzeczy jest, że po kilku miesiącach wałkowania zadań (nie napisałem bzdetów, bo optymalizacja przydaje się nader często w życiu ;)), musi to wejść do krwi...

Przebieg zmienności funkcji - cholera nie lubię tego, głównie przez to, że wymaga poświęcenia chwili czasu, monotonnego liczenia banalnych rzeczy a potem sklejenia tego do kupy. A jeszcze co mnie martwi - że nie będą w punktacji uznawali liczenia pochodnych z wzorów (skrócony sposób), tylko z definicji (choć i na to wzór istnieje :P). No i że punkty będą przyznawane za liczenie durnej delty a potem miejsc zerowych podczas gdy banalnie można je rozkminić z wzorów Viete'a (Mieta :P). Zawsze zapominam o delcie i lecę na skróty <cisza>
Grace

Postautor: Grace » 09 maja 2006, 18:05

Cook'Year pisze:No i że punkty będą przyznawane za liczenie durnej delty a potem miejsc zerowych podczas gdy banalnie można je rozkminić z wzorów Viete'a

no jasne. Za stosowanie wzorow dodatkowcyh jest max punktow. Wiem, bo kolezanka dostala wlasnie za to 100%. ja tam wole korzystac ze skotowcyh wzorow na pochodna niz z iloczynu rozniczkowego. Wzory Vieta, sie przydaja i ja z nich korzystam.Nie ma to tamto. Jest za malo czasu, zeby sie wysmetniac z wywodami i wyprowadzaniem wzorow.
Awatar użytkownika
Sepik
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Sepik » 10 maja 2006, 14:16

mam pytanko ma ktos moze jakies materialy na rozszerzona z anglika?? jakies przykladwe egzemplarze na kompie cokolwiek jak tak co prosze na priv :)
"Nie ma spać,

Nie ma oddychać

Żyć nie ma"
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 10 maja 2006, 16:22

TedBundy pisze:swoją drogą, zdawanie przedmiotów humanistycznych na maturze - w formie testów - to parodia i kpina z tych przedmiotów

no nie nie ma to jak takie porzadne długie wypracowanie, bez jakis tam narzucanych kluczy i innych wynalazków. a p[omyslec, że mi cos takiego groziło
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 10 maja 2006, 16:25

Doi kazdej matury powinni dodawac kefir! <cisza>

Wróć do „Wszystkie inne tematy”