W jakiej sieci macie fonki?

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
unlucky_sink
Maniak
Maniak
Postautor: unlucky_sink » 17 sie 2005, 17:12

"Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zabroniła emisji żartobliwych reklam Heyah, które w dosyć specyficzny sposób odnosiły się do bajek przeznaczonych dla najmłodszych.Zapewne większość telewizyjnych zapaleńców spotkała się z nowymi reklamami Hehay, którym przyświecała idea „Nie opowiadamy bajek", to właśnie motyw przewodni reklam skłonił KRRiT do zabronienia wyświetlania reklam Heyah w TV.

W jednej z reklam Heyah Czerowny Kapturek podróżuje przez las, wszystko można by powiedzieć wygląda naturalnie, jednak zakończenie reklamy odbiega nieco od standardowego końca bajki.

KRRiT stwierdziła, że dzieci obawiają się tego co dalej wydarzy się w reklamie, a cały spot reklamowy może zagrozić rozwojowi psychicznemu dziecka."
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
Awatar użytkownika
___ToMeK___
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: ___ToMeK___ » 17 sie 2005, 17:19

hmmmm, w takim razie to jest jakies nowe rozporzadzenie :D
Byly dwie wersje reklamy: pierwsza - nie ocenzurowana, w której na koniec czerwony kapturek pokazany byl bez nogi.
Ta wlasnie zostala posadzona o to, ze falszuje bajke (o ile pamiec mnie nie myli)
Nie wiedzialem, ze ta obecna - ocenzurowana (z czarna plansza z napisami) kazali w ogole wycofac :]
0101010001101111011011010110010101101011001000000100011101100101011100100110101101100101
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 20 sie 2005, 23:31

Nic nie mowie bo po prostu rece opadaja jak sie tak obserwuje nasza rzeczywistosc
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 21 sie 2005, 20:33

P******o ich.
Od wczoraj mam telefon w sieci Sami Swoi i juz zaczynam ja lubiec - wyslalem dzis SMSa do kolegi i nic za niego nie zaplacilem - chce wiecej takich SMSow :]
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 sie 2005, 21:13

fireman pisze:Od wczoraj mam telefon w sieci Sami Swoi i juz zaczynam ja lubiec - wyslalem dzis SMSa do kolegi i nic za niego nie zaplacilem - chce wiecej takich SMSow

No a jak pozniej przyjdzie "oplata za wyslane sms- wylacz i wlacz telefon" to nie wiem czy bedziesz dalej taki zadowolony <banan>
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 21 sie 2005, 21:18

Yasmine pisze:No a jak pozniej przyjdzie "oplata za wyslane sms- wylacz i wlacz telefon" to nie wiem czy bedziesz dalej taki zadowolony

Dzisiaj dostalem SMS: "Twoje konto zostalo zasilone kwota 13zl - wylacz i wlacz telefon" i bylem zadowolony :)
Nie wiedzialem, ze w tej sieci tez tak dziwnie placi sie za SMSa, bo za rozmowe od razu zabiera $$$.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 sie 2005, 21:35

w plusie po rozmowie tez od razu mi zabiera kasiorke, ale co do sms, to oplata przychodzi dopiero po pewnym czasie.
Awatar użytkownika
karmen
Maniak
Maniak
Postautor: karmen » 29 sie 2005, 20:13

ja miałam kiedyś z plusa a teraz ciagle IDEA... tak sie składa, że zebrałam na tym wiele punktów i dostałam raz sms`a z treścia ze jesli wysle sms`a o takiej a takiej tresci to za moje zebrane punkty dostane 120 zł.... no i dostałam hehe fajnie sie zlozyło bo mialam w tym czasie akurat tylko 8 zł na karcie... a dzis mi z tych 120 zł zostało około 24 zł
na heyach i na ere nigdy bym sie nie wymieniła... ewentualnie na plusa... pozostale odpadają...
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 30 sie 2005, 09:06

mialam kiedy era tak tak ale teraz plusa....
you touch me
in special places...
Awatar użytkownika
p1tbull
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: p1tbull » 30 sie 2005, 09:33

Idea
Obrazek
Awatar użytkownika
nEO~
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: nEO~ » 30 sie 2005, 09:56

plus od prawie 4ech lat.. Przezucam sie na co innego.. <pijak>
Awatar użytkownika
AlicE!
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: AlicE! » 30 sie 2005, 22:30

Idea...
Ale myślę o Heyah...
Z tym ze slyszalam ze wyszlo kilka serii numerów i czasem [nieliczne przypadki]
moze Ci sie trafic numer ktory...Ktoś juz ma. Moj znajomy to przezywal...Jednego dnia ktos doładował mu konto za 120zł... a po paru dniach na koncie miał zaledwie kilka złotych...I nie wykorzystał tej kasy sam... -_-
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 30 sie 2005, 22:32

AlicE! pisze:Jednego dnia ktos doładował mu konto za 120zł... a po paru dniach na koncie miał zaledwie kilka złotych...I nie wykorzystał tej kasy sam... -_-

I ktory dostawal sms ;)?
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 01 wrz 2005, 01:11

A ja mam telefon w sieci ORANGE <aniolek2>

PS to nowa nazwa IDEI. OD dzisiaj rusza kampania promocyjna nowej marki
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 01 wrz 2005, 01:16

Czyli idea=orange?
Bo ja już nie łapię. Na stronie nie mają nic o tym npisane.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 01 wrz 2005, 01:17

orange to jakas francuska siec. Dobrze pamietma?
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 01 wrz 2005, 01:28

Orange nalezy do France Telecom (tak jak i jakies 48% TPsy), ale jest prawie w calej zachodniej europie...
Awatar użytkownika
cooltlenek
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: cooltlenek » 01 wrz 2005, 11:12

moon pisze:Czyli idea=orange?
Bo ja już nie łapię. Na stronie nie mają nic o tym npisane.

Moon od dziś rusza kampania IDEA=ORANGE i tak już zostanie :)

Co do telefonków w sieci to przeżyłem już wszytkie sieci w polsce. Pierwszy był PLUS (abonamencik) miałem go chyba z 5 lat i myślalem, że jakoś potraktują to szczególnie, że tak długo jestem z nimi związany i płace nie małe rachunki (min. 200 zl) ale się na mnie wypieli i sitwierdzili, że to nie dużo i że co ja w ogóle chcę od nich? OK. wcześniej dostawałem nowe telefony co 2 lata i jakieś tam minuty (marne jak dla mnie). Moim zdaniem i tak lepiej traktowali nowych klientów niż stałych , więc pewnego pięknego dnia porosiłem jedną Panią w BOK o rozwiązanie umowy. Wtedy dopiero przejrzeli na oczy i zaczeli do mnie uderzać z ofertami, ale było za późno, nie zmienma swoich postanowień (twarda sztuka ze mnie <banan> a i godność swoją trzeba miec :P))

Wtedy nastała era IDEA.. na karte, fakt telefonik miałem stary ale znacznie spadły mi koszty... akurat jakoś ta "jedna idea" sie pojawiła i wtedy mało mnie kosztowały rozmowy...

Obecnie jestem w ERA, mam fajowy nowy telefonik i całkiem przyzwoity abonament i dużo darmowych minut (nie moge ich wygadać nigdy, gdyż do mojego słonka mam za darmo :D )

Ogólnie powiem, że Plusa lubiłem za roziwązania techniczne, to mają najlepsze.
W Era technika może lekko zacofana.. ale za to obsługa klienta zdecydowanie lepsza!
Co do idea, to jakoś sobie zdania konkretnego nie wyrobiłem.

[ Dodano: 2005-09-01, 11:28 ]
Maverick pisze:orange to jakas francuska siec. Dobrze pamietma?

Wcześniej była to największa sieć w UK, powstała chyba w 1984 roku.
W 1999 roku wykupiła ją niemieckie Mannesmann AG.
Jakoś na początku 2000 roku Mannesmann AG został przejęty przez Vodafone, lecz Orange zachowało swoją odrębnośc po interwnecji chyba komisji europejskiej.
Dokładnie w sierpniu 2000 ORANGE zostało siecią France Telekom wykupiona od Vodafone. "Żabojady" wykupili ją za jakieś 25 miliardów funtów.
NO a skoro nasza szacowan TP (Telekompromitacja Polska) należy do FT, a IDEA do TP no to należało było się tego spodziewać, że IDEA przejdzie do ORANGE, zresztą już dawno był komunikat o tym, że akcjonariusze wszystkich zainteresowanych spółek wyraźili na to zgode (czytaj Francuzy tak postanowili). Moim zdaniem kolejny sposób na wyprowadzanie zysków do Francji. (mam nadzieje, że moja wypowiedź nie jest OT <aniolek2> )
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Awatar użytkownika
Anielica
Bywalec
Bywalec
Postautor: Anielica » 01 wrz 2005, 11:40

Kto z nas Zdziera?
ERA ERA ERA !

Niedługo zmieniam na Idee :D
Awatar użytkownika
Martyna
Maniak
Maniak
"W serwisie wmawiają mi, że sam popsułem telefon!"

Postautor: Martyna » 14 wrz 2005, 08:31

Postanowiłam nie robić nowego tematu, tylko tu dołączyć bo i tak o telefonach...
Mam do Was taki apel i prośbę... kto miał podobną sprawę do tej opisanej w Fakcie http://www.efakt.pl/interwencje/artykul ... ykul/69544 niech napisze do tej gazety maila, ponieważ moj chłopak miał identyczną sytuację, też zwalili winę na niego, że telefon został zalany z winy użytkownika, mimo, że nic podobnego nie miało miejsca, a oddał do naprawy, ponieważ nie działał klawisz i czasem nie było słychac drugiej osoby. Telefon został zwrócony i jeszcze bardziej popsuty. Zwracalismy sie do Klubu Federacji Konsumentów, ale to nic nie pomogło. Wkurzylismy sie, napisalismy do Uwagi, do Interwencji, do Faktu, Gazety Wyborczej itp. i teraz Fakt robi o tym artykuł, szuka osób (a podobno jest ich bardzo dużo, którym sieć Idea wmawia zalanie telefonu) z podobnym problemem, więc jeśli coś podobnego to napiszcie maila do Faktu, żeby było wiecej wiarygodnych osób!
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 18 paź 2005, 13:18

Chcialem prosic o porade. Chcialbym w nieodleglej przyszlosci wymienic telefon, ale kompletnie sie w tym rynku nie orientuje. Potrzebuje telefonu o rozsądnych rozmiarach i wadze, a najwazniejszy dla mnie jest dluuugi czas czuwania. Reszta mi zwisa. Czy ktos jest w stanie cos zaproponowac?
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 18 paź 2005, 13:25

hmm, chyba Nokia 2600 miala dlugi czas czuwania, albo to byla nokia 3100

na pewno zaden samsung... one maja krotkie czasy czuwania, motorola tez

odpadaja tez telefony z systemem symbian i w sumie te z wiecej niz 4k kolorow :)

www.telefony.gsm.pl rozejrzyj sie ;)
Widzę że z czasem sens słów się zmienia
Słowa nabierają nowego, innego znaczenia
Choć z pozoru dobre, przyczyną są cierpienia
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 18 paź 2005, 14:26

Kiedys tez tak do tego podchodziłem , czas czówania , rzecz najistotniejsza ?? Teraz sie to zmieniło , telefon wystarczy jak trzyma trzy dni , to wysarcza , zawsze go mozesz podładowac , co za róznica czy raz na dwa tygodnie czy raz na 3 dni ?? Telefon mój musi miec wszystko ! w miare mozliwosci oczywiscie , czyli pamiec wewnetrzną i to nie taką 3 MB apartat fotograficzny w miare mozliwosci dobry ! mozliwosc włozenia pamieci dodatkowej . kolorów minimum ok 256000 kolorów , duzy ekran .Ale mnie telefon słuzy nie tylko do dzwonienia , robie nim zdjecia , słucham muzyki itd. temat rzeka !
Polecam alkatela jakiegoś , ja z byłego byłem bardzo zadowolony , wpadł do wiadra z wodą dwa razy , spadł nie zliczoną ilosc razy , a bateria mimo juz ponad 3 lat , dalej trzyma ponad tydzien ! ma go teraz zona , i dalej działa bez problemu .Ale kazdy chwalic bedzie co innego .Nokia ?? w zadnym jak dla mnie wypadku , za wiele ich na rynku , i dzwonki wszystkie podobne , w tłumie gdzie przebywam , zawsze sie ci co mają nokie za kieszen łapią bo myslą ze ich dzwoni <aniolek2>
mam teraz sagem myx-8 swietny telefon , choć troche duzy , ale da sie wytrzymać , na to co w sobie ma ...jest oki
siec ? tylko era , po 6 latach w plusie zrezygnowałem , dalej słaby zasieg maja , tak samo jak teraz "orenz"
w wszelkiej masci dziurach , zasieg ma tylko era !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 18 paź 2005, 15:11

ja mam nokie i sie nie lapie :D

symbian = dzwonki wav = piosenki jako dzwonki :P
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 18 paź 2005, 15:27

Sony Ericcsona T610 polecam - sam go używam, poza tym jest niewielki, poręczny, długo aktywny, doskonała jakość polifonii tylko aparat dupiaty:( Ale do przeżycia <browar>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 18 paź 2005, 15:31

SE K750i ma niezly aparat
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 18 paź 2005, 15:33

ale drogi bardzo, poza tym trzyma dosc krotko bateria...
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 18 paź 2005, 15:34

Nie wiem czy drogi i ile trzyma bateria, bo ma go mama :]
Ja mam Nokie :]