pseudonimy czyli Wasze Xywy

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 21 gru 2004, 01:40

cubasa pisze: Ta bajka miała tylko jeden mankament, czas rzeczywisty nie istniał :D
Dosłownie całe boisko biegli przez jeden odcinek :D . W tym czasie nasz bohater przypominał sobie różne sytuacje, dumał. A jak składał sie do strzału to ze dwie minuty

tylko to byla wada?
sadze ze zajebiscei dlugie boiska w tej japoni maja - ze jak sie biegnie od bramki do bramki to ta sie wylania zza horyzontu (lini sordkowej) - widac po prostu krzywizne ziemii - wiec kopernik mial racje

to ja przepraszam - wolalem generala dajmosa albo w ostatecznosci trojke drombo i yattamanow ;)
gigii la trotolla - widze biale majteczki :D
:558:

natomiast najlepsza kreskowka dla starszych z ostatnich paru lat uwazam futurame
niestety jestem zboczony - najlepiej smakuje futurama podana w oryginale
przeklad polski na tv4 jest tragiczny

najlepszy i tak jest koyot z strusia pedziwiatra i duety yosemite sam +bugs bunny albo bugs z diablem tasmanskim (TAZ)

Jolie - a wyskakiwac nad siatke na wysokosc kolan i oddawac laseowe serwy nie chcialas ?
ale masz racje - siatkarki roxowaly - mialy fajniejsze nogi ;)
Cyniczny zlosnik i przesmiewca (C)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 gru 2004, 08:24

Jestem baaardzo ciekawy czy Drogie forumowiczki wiedzą, kto to jest Cubasa?
Oczywiście!Jedna z moich pierwszych bajek.Gdzieś jeszce mam nagrana chyba - znalazłam właśnie zajęcie na święta :D
Dosłownie całe boisko biegli przez jeden odcinek
Albo przez kilka. Pamiętam, że jak byli w okręgówce mieli jakieś finały czy coś i lał deszcz podczas meczu...Przez kilka odcinków...
Potem próbowałem tych sztuczek na podwórku (nie, nie tych ze skakaniem po poprzeczkach )
A tych podobnych do tego, jak Kodżiro kopał spod jednej bramki piłkę, a Cubasa z pod drugiej mu odkopywał i potem znów Kodżiro i w końcu Cubasa i gol. Co tego też?
wolalem generala dajmosa
Boże...to moja ukochana bajka była.Tak bym chciała jeszcze zobaczyć...
yattamanow
gigii la trotolla
To już sółabsze było...

A skąd Kociak?
Otóż kiedyś mój ówczesny facet tak do mnie mówił. On do mnie Kociaku, a ja do niego Szczeniaku. W sumie chciałam zrezygnować z tego nicka ale...Dużo osób na innych forach do tego przywykło. Więc na potrzeby Internetu jestem Kociak, Chrobocek lub Wredota.
Na codzień większość osób mówi do mnie po imieniu, starzy znajomi po xywie której już nie uzywam, a osoby poznane w pewnej mierze przez neta Kociak.
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 21 gru 2004, 11:35

kociak pisze:A tych podobnych do tego, jak Kodżiro kopał spod jednej bramki piłkę, a Cubasa z pod drugiej mu odkopywał i potem znów Kodżiro i w końcu Cubasa i gol. Co tego też?

Nie, tego nie próbowałem :D

A pamiętacie tych braci bliźniaków? Jeden z nich jechał na plecach, a drugi skakał mu na nogi i się wybijał gdzieś w przestworza :D Tego już próbowałem. Oczywiście młodszego kolege zmusiłem do położenia sie na plecach, a ja naskakiwałem na nogi :D
Miał za mało siły w nogach i dlatego nie zdołał mnie wybić na odpowiednią wysokość :D
Aaaa jeszcze próbowałem strzałów jastrzębia (czy sokoła?). Oczywiście z połowy boiska, jak to było w oryginale :D Niestety siła tego strzału nie była zadowalająca (nie robiła dziury w murze i nie kręciła się tak imponująco jak w bajce) :D
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 21 gru 2004, 13:05

To może założyć osobny temat co? :P ja też "kapitana Tsubasę" oglądałam regularnie, po kilka razy, potem nagrywałam na kasety. Taki to był świr :D Zresztą manga i anime przez długi czas były moim wielkim hobby.

Co do odgrzewanego tematu: ptaszek... gdzie indziej moja ksywka brzmi Phoenix... a feniks rzecz jasna jest ptakiem (co z tego że mitycznym, ale jest :P). Nie chciałam się powtarzać więc podałam coś pochodnego. Poza tym lubię te skrzydlate stwory przeszywające niebo... zwłaszcza orłowate (od dziecka mnie urzekają:])
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 21 gru 2004, 15:59

cubasa pisze:A pamiętacie tych braci bliźniaków? Jeden z nich jechał na plecach, a drugi skakał mu na nogi i się wybijał gdzieś w przestworza :D

Ja z moim bratem bliźniakiem nimi byliśmy na podwurkowym boisku :) Bracia Toszibana :D
był jeszcze Kodżiro z drużyny "Mewa" potem przeszedł do "Teka" miał 'tygrysi strzał' :D A Cubasa grał w Nankatsu z takim jeszcze jednym dobrym chudym gościem :P
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
ktos
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: ktos » 21 gru 2004, 19:55

Tia, a Cubasa biegnal pol boiska przez jeden odcinek tylko po to, zeby na samym konco zobaczyc ze ktos go skosil.

Najlepsza bajka to Yattaman :D
:)
Awatar użytkownika
Krzych(TenTyp)
Weteran
Weteran
Postautor: Krzych(TenTyp) » 21 gru 2004, 20:30

Oj ksywek to miałem w życiu......

Najstarsza to "Rudy"albo "Bigi"-Bo mam taki kolor włosów [ksywka z podwórka na którym już od dawna nie mieszkam]
Pużniej było "Daniu"-A tak jakoś wyszło nawet nie pamiętam
W między czasie w LO "Strzała" Hmm.. Nawet niewiem dlaczego
Pużniej byłem "Kermitem" Ta ksywka przypomina mi stare lata :]
Na ośce wołają na mnie "Pinki" Ktoś się najarał i powiedział ze mam rużowy nos jak pinki i tak zostało
A "Krzych(TenTyp) Jak wchodziłem piewszy raz na to forum leciała właśnie reklama Woseba
I ten tekst Ten Typ tak ma :]

Karzda z nich ma dla mnie wartośc sentymentalną bo przedstawiają dane okresy w moim życiu.
H, man runs over a woman in his car, whos fault is?
Well...
Why is the man...
Driveing in the kitchen ?
Awatar użytkownika
szopen
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: szopen » 21 gru 2004, 22:13

A na forum Maverick, bo strasznie lubie Top Gun'a.
jeden z moich ulubionych filmów, a piosenka przewodnia to chyba najlepszy kawalek filmowy, no moze na rowni z melodia z Miasteczka Twin Peaks
szopen to moja ksywka od kiedy pamietam , a wziela sie od brata, bo mial baaardzo bujna fryzure, no i dzieci w przeszkolu nazwyaly go szopen, zatem ja dla kolegow brata bylem "mlody szopen" no a potem awansowalem na szopena bez przydomku mlody

swego czasu w akademiku podczas "intensywnych" pierwszych dwoch lat studiów mialem ksywke "walduś" , na cześć kochanego Waldka z Kiepskich, lepiej nie pytajcie dlaczego :)
Cuda się zdarzają. Co potwierdzi każdy programista :)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 21 gru 2004, 23:28

Cubasa... Pamiętam, jak kiedyś grałam w tę grę na Pegasusie. To były czasy...
Moja ksywa Leszczynka wzięła się od nazwiska. Druga, mniej używana (Oliwia), została zaczerpnięta z bajki o Popeye'u. No i to tyle, co pamiętam...
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 22 gru 2004, 00:00

Gracja - :D Musialam sie zarejestrowac i to bylo pierwsze słowo, które przyszlo mi do glowy :D Wstydze sie teraz :570:
Zwykle - "coma" od "przecinka" - z racji wielkosci :D
"enigma" w necie (od niemieckiej maszyny szyfrującej), a "zygmunt" - na studiach; od pewnego sigmunta f. :)
Miałam ich chyba setki..(ksywek heh)
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 22 gru 2004, 17:28

historia mojej ksywki jest taka - jak byla w telewizji rywinowska komisja sledcza to kumpel stwierdzil ze czarzasty moze takze sluzyc jako przymiotnik(!) i ze jakby taki byl to doskonale by mnie okreslal :) Wiec zaczeli mowic czarzasty, w skrocie czarzak, a potem charlie co jest chyba najprzyjemniejsza forma... wczesniej mialem inne ale to juz historia :P
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 20 sty 2005, 20:39

Charlie81, skąd się wzięła ta liczba 81? Na początku myślałem, że to Twój rok urodzenia, ale widzę, że urodziłeś się w 85 roku :P :>

Obrazek
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 21 sty 2005, 11:10

hehehhehe to bardzo proste - trafilem na forum zaraz po powrocie z wakacji, a dokladnie z rejsu po Mazurach na ktorych wypilem wlasnie 81 piw w 14 dni...

no dobra wiem ze to glupie :D - ale przynajmniej zagadka wyjasniona :)
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 21 sty 2005, 16:26

aha no to spox :P

Obrazek
karol

Postautor: karol » 21 sty 2005, 16:29

W 81 piw dokokoła Mazur :547: :547: :547: :547: :564: :564:
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 21 sty 2005, 16:38

hahahah dobre Karol :D :564:
Justa
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Justa » 05 lut 2005, 19:25

Ja mam jedną xywe i juz sie do niej przyzwyczaiłam:NOLCIA.Nadał mi ja mój były,nie wiem skąd on ją wytrzasnał ale mi sie spodobała i tak zostało:) :556:
"Love`s an eagle,hearts are burning,feels start to fly"
"Kochaj kiedy możesz,ufaj kiedy możesz kiedy trzeba pokaż kły!"
"Tylko zrozum to że ludzie płacza czysta krwią tylko zrozum to że to twój los..."
Awatar użytkownika
Samael
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Samael » 05 lut 2005, 19:51

Moja jest bezpośrednio związana z ksywą innej osoby na Forum :D Normalnie przedstawiam się inaczej :D
Smith&Wesson - the original point&click interface
Awatar użytkownika
Madzia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Madzia » 06 lut 2005, 14:40

Moja jest bezpośrednio związana z ksywą innej osoby na Forum

Jakiej osoby bo ja nie wiem:)
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 06 lut 2005, 14:42

a ja chyba wiem... :) - ten kto sie zna na dobrej muzyce :P ten wie :)
Fire
Początkujący
Początkujący
Postautor: Fire » 18 kwie 2005, 10:15

Moja powstała od zawodu a jeden fireman już tu jest. Jako że lenistwo jest matką wynalazków uciachałem "man" i tak wyszło.
neru-sia

Postautor: neru-sia » 25 maja 2005, 23:06

Historia mojej ksywki jest baaardzo mało orginalna.Zaraz po radosnym wydarzeniu pt"podłaczyli mi neta",logowałam się na jakimś forum i za nic nie mogłam nic wymyśleć,a obok mnie leżał mój pies-Nero i okropnie chrapał.Resztę już wiecie....
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 25 maja 2005, 23:13

A ja nie pisałam czemu moon jestem. A to bardzo ciekawe.
Poprzedni ksywa mi się znudziła. Chciałam behemota ale było zajęte więc tak jakoś moo mi wpadło do głowy i zostało.

Od razu napiszę czemu Kurek to Kurek :D

Na innym forum działaliśmy i ja sie pierwsza zalogowałam jako kurka_wodna.
Moje Słonko nie mając pojecia o co mi chodziło zalogował sie więc jako kurek_wodny.
A jak nas mylili :/
a tu z racji zmiany nicka zmieniła na kurek choć wcięż pod nickiem ma wodny ;)
Justa
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Justa » 26 maja 2005, 09:06

Oprócz Nolci,miałam pare innych xyw.Np w szkole podstawowej mówili na mnie Pyzia :P na poczaatku nie lubiałam jej,ale z czasem sie przyzwyczaiłam i do dzisiaj mówią tak do mnie znajomi ;)
W domciu mówia do mnie zdrobniale od imienia:Tynka,Justa,Justyśka itp :) najbardziej lubię jak mówią na mnie Tynka :DDD
"Love`s an eagle,hearts are burning,feels start to fly"

"Kochaj kiedy możesz,ufaj kiedy możesz kiedy trzeba pokaż kły!"

"Tylko zrozum to że ludzie płacza czysta krwią tylko zrozum to że to twój los..."
Awatar użytkownika
Noel
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Noel » 26 maja 2005, 11:51

od Noel'a Gallagher'a z OASIS
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 26 maja 2005, 12:36

Ja tez miewam różne jeśli chodzi o fora i w ogóle.

W necie mam sporo jak na mnie: chrobocek, kociak, kocica, kurka_wodna, behemot, moon i więcej nie pamiętam :/ A nie! Jeszcze wredota i malutka.

To ostatnie to przez 3 lata była moja xsywa jeszcze w gimnie mi nadana. Do tej pory niektórzy tak mówią :/ Chociaż teraz się wyłącznie imieniem przedstawiam. :]
1rayvin1

Postautor: 1rayvin1 » 26 maja 2005, 13:12

Ksywke - RayVin - wymyslilem sam... W realu mowia na mnie inaczej... A jak? Nie powiem... <aniolek2>
Awatar użytkownika
Bomb_A
Początkujący
Początkujący
Skąd się wzięły wasze nicki ?

Postautor: Bomb_A » 11 lip 2005, 01:28

no to tak jak w temacie
mój nick jest od mojego nazwiska 8)
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Agusia

Postautor: Agusia » 11 lip 2005, 07:21

Moj nick od mojego imienia. Na poczatku mialo byc po prostu AGA albo Agnieszka, bo nie lubie zdrobnien,ale oba nicki byly zajete :)
Stilgar

Postautor: Stilgar » 11 lip 2005, 08:04

Z ksiazki...
"Diuny" Franka Herberta...
Polecam lekture :)

Wróć do „Wszystkie inne tematy”