PROGRAM ANTYWIRUSOWY

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
PROGRAM ANTYWIRUSOWY

Postautor: natasza » 17 sty 2005, 17:25

Polecicie jakiś dobry program antywirusowy, który można ściągnać z internetu?
Najlepiej wersję polską?

Jakich Wy programów używacie?
Awatar użytkownika
Samael
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Samael » 17 sty 2005, 18:00

Jeśli masz w miarę stałe łącze, to polecam Skaner MKS OnLine i Panda ActiveScan
Smith&Wesson - the original point&click interface
Awatar użytkownika
Student
Weteran
Weteran
Postautor: Student » 17 sty 2005, 18:13

Ja mam MKS_VIRUS 2005 i jestem bardzo zadowolony , ale gdzie go można ściągnąc to nie mam pojecia.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 17 sty 2005, 18:26

Skanery on-line maja mala wade - nie mozna nimi skanowac systemu spod dosa lub z trybu awaryjnego.
Awatar użytkownika
J-94
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: J-94 » 17 sty 2005, 18:34

Witam po długiej nieobecności na forum, codziennie wychodzi mase nowych szkodników, uniwersalnego programu na te wredne wirusy nie ma , poszukaj po gazetach np komputer swiat etc tam znajdziesz ich sporo z opisami nawet po polsku np 3 miesięczna wersja pandy antywirusa :)
Awatar użytkownika
szopen
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: szopen » 17 sty 2005, 18:47

ja mam wlasnie taka wersje Pandy z gazety i nawet nie jest zle, komp jest p[raktycznie non stop w sieci i mnostwo rzeczy sie sciaga, jak to w akademiku wiec polecam:)
Cuda się zdarzają. Co potwierdzi każdy programista :)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 17 sty 2005, 19:04

No właśnie Pande i Mks vira mam, ale wlasnie przez programy do ściągania połapałam wirusy i cięzko się ich pozbyc, komp trochę zamula.

Znalazlam do sciagniecia takie programy jak :
-AVAST
-ANTVIRPERSONAL
-AntiVirenKit 2004 Professional

Może ktoś wie, który najlepszy :D
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 17 sty 2005, 19:17

Z tego, co wiem moja koleżanka używa Avasta, tego Professional czy jak się to pisze, bo używa komputera do pracy. Ale wersja home edition powinna Ci wystarczyć. Podobno dobry-reszty nie znam...
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 17 sty 2005, 19:52

Jeżeli kryterium ma być wersja polska to masz do wyboru: avast!home,dr.web,panda antivirus, nod32, mcafee. Jeżeli chodzi dostępność w internecie :
nod32 avast!home
dr.Web
panda antivirus 2005
mc afee 7.0
przy czym darmowe wersje to tylko avast!home i dr.web, reszta to wersje shareware :)

Oczywiście są jeszcze w angielskiej wersji chociażby Norton Antivirus, według niektórych najlepszy ze wszystkich, ale jak dla mnie strasznie kompa zamula; Kaspersky Antivirus, też niezły (podobno, bo nigdy nie miałem) Ja mam teraz Nortona, ale mi się wkrótce kończy czas korzystania :D Przerzuce się na Nod32 (tego jeszcze nie miałem :p )
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 17 sty 2005, 20:14

Pełen wybór antyvirów i innych programów masz tu:
http://dobreprogramy.com/index.php?dz=9
:564:
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Student
Weteran
Weteran
Postautor: Student » 17 sty 2005, 21:13

Miałem AVASTA i pełno wirow w kompie. Nie polecam , przynajmniej u mnie sie nie sprawdził...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 17 sty 2005, 22:27

Cubasa jak Ty to zorbiles ze Ci sie czas konczy w Nortonie? Przeciez to niemozliwe :) Ja mam nortona 2004 pirata i caly czas update'u sciagam. Mam nortona 2001 oryginal i tez sciagam jak chce :D
Kaspersky jest zarabisty :) Przynajmniej jezeli o polskie wirusy chodzi. Pamietam jak byla sytuacja ze wykrywal pewnego trojana 2 tyg po jego powstaniu, a norton dopiero miesiac po kasperskim.
Mc Affe - bezstresowy (zadko cos wykrywa wiec sie nei stresujesz)
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 17 sty 2005, 22:38

Ja mam Norton System Works 2004 PL, 2005 PL, Norton Antyvirus Corporate (angielska). Na razie używam NSW 2004, dopóki mi się licencja roczna nie skończy :)

W tych System worksach jest oczywiście Norton Antywirus - oczywiście to polskie wersje językowe dostępne na mule bez problemu :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 17 sty 2005, 22:50

Cubasa jak Ty to zorbiles ze Ci sie czas konczy w Nortonie?

Bardzo prosto :) Ja nie mam pirata, ja mam po prostu wersje trial (ogr. do 15 dni) Nortona 2005. A co najgorsze nie znalazłem żadnego działającego klucza produktu. Czeka mnie wkrótce komunikat :"Trial Period expired" :D.

[quote=]Mc Affe - bezstresowy (rzadko cos wykrywa wiec sie nie stresujesz)[/quote]

Słuszna uwaga :) Miałem Mcafee przez jakiś czas zainstalowałem Nortona i wykryło ponad... 400 różnego rodzaju: malware, spyware, trojanki, wiruski, wirusiki.
Zatem tego produktu nie polecamy
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 17 sty 2005, 23:12

Maverick pisze: Ja mam nortona 2004 pirata

to sie nie masz co chwalic... :568:
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 17 sty 2005, 23:18

panda oczywiscie bez licencji...
Ile bym nie mial antywirow to i tak mam jakies robaki :D
BTW wiry i antywiry mulą kompa, w zasadzie nie uzywam, dopiero jak cos nie dziala to sie bawie :D
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 18 sty 2005, 09:49

to sie nie masz co chwalic...
Dlaczego? Prawie kazdy polak jedzie na pirackim windowsie (w domu, bo w firmach to niektorzy maja legalne) i jest dobrze. Ide na bema i legalnie kupuje nielegalne :) Microsoft - KISS MY ASS!!!!
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 18 sty 2005, 10:55

No to co? - prawie kazdy Polak dal albo wzial lapowke...

nie wiem co to jest bema ale nie kupisz legalnie nielegalnego bo to sie nazywa paserstwo.

jezeli chcesz cokolwiek zrobic zeby w Polsce bylo lepiej to mysle ze zaprzestanie kupowania przez Ciebie piratow bedzie o wiele bardziej znaczacym krokiem niz glos oddany na UPR w najblizszych wyborach parlamentarnych

Na szczescie coraz mniej ludzi kupuje piraty i to widac, chociazby po grach - dawniej wszystkie nowe gry kosztowaly 140-160 zl a teraz norma jest kilkadziesiat...
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Samael
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Samael » 18 sty 2005, 11:05

Fascynuje mnie wasza bezobciachowość... Jakiś szpan w tym jestem, że używacie kradzionego oprogramowania? Ja specjalnie podałem linki do darmowych a dobrych skanerów - a mogłem dać linki ed2k....
Smith&Wesson - the original point&click interface
Awatar użytkownika
Martyna
Maniak
Maniak
Postautor: Martyna » 18 sty 2005, 12:12

Avast Home nie polecam, podobno nie sprawdza się, sama go mialam przez krótki czas i dobrze. Panda Platinum jest dobra, teraz mam Norton Antywirus 2004 ale tez chyba tylko do lutego :/
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 18 sty 2005, 17:14

Ja mam Nortona Antiwirusa 2004. Jak narazie nie moge na niego narzekać bo sprawdza się jak żaden inny program antywirusowy. Jeżeli się go dobrze ustawi to powinien działać bez zarzutu.

Jeżeli zaś chodzi o jakiś program antywirusowy który jest dostępny za darmo z internetu to niestety nie znam. Choć słyszałam, że na emule lub kazaa można ściagnąć wersje instalacyjne programów takich.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 18 sty 2005, 18:52

jezeli chcesz cokolwiek zrobic zeby w Polsce bylo lepiej to mysle ze zaprzestanie kupowania przez Ciebie piratow bedzie o wiele bardziej znaczacym krokiem niz glos oddany na UPR w najblizszych wyborach parlamentarnych
Ja nie kupuje w sumei piratow :) Dzwonie do znajomego i mam za free :D Gry jak potrzebuje i jest fajna to nawet i 200zl dam za gre (np kolekcjonerska edycja BG). ale w zyciu nie kupie nic oryginalnego Microsoftu :) Po prostu najzwyczajniej w swiecie sie nie oplaca :) Oni kantuja klientow to czemu ja nie mialbym kantowac ich?
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 18 sty 2005, 20:27

jezeli Ci nie odpowiada Microsoft to kto Ci kaze ich kupowac? mozesz uzywac innego OS albo w ogole zrezygnowac z uzywania komputera...

nie stac Cie na Jaguara to tez go ukradniesz? (nie chodzi tu o jakosc produktu tylko o fakt kradziezy "bo Cie nie stac")
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 18 sty 2005, 20:33

Tyle ze nie ma odpowiednika Windowsa pod ktorym by chodzilo to co ma chodzic.
I tyle w tym temacie.

A najlepszy przyklad na to ze Microshit walki robi i nalezy mu sie aby w stosunku do niego tez walki krecic to windows xp. Mama kupila windowsa xp, po 3 instalacjach na jej kompie (format dysku - instalacja, potem rejestracja - bo zarejestrowany byc musi) cofneli jej licencje! I co? I kilkaset zl poszlo sie JEBAC! Wiec ja censored microsoft!
Tak samo jak zmienisz plyte glowna w kompie gdzie windows xp masz to Ci licencje pewnie cofna. Albo jak zainstalujesz windowsa xp na hdd i wsadzisz ten dysk do innego kompa. Beda problemy (bo inna plyta glowna). Jak wrocisz z nim do swojego kompa to sie wykaszani zupelnie.
Kij im w oko!

Ps: Naprawde chcesz byc fair w stosunku do Bila Gej'tsa? Bo ja nie.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 18 sty 2005, 20:38

Stary no i co z tego - nie ma juz kodeksu hammurabiego i nie masz prawa tak dzialac. Mysle ze wujek Korwin by sie zdenerwowal jakby Twoj wywod uslyszal :P
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 18 sty 2005, 20:45

Ale jest pieprzony monopol Microsoftu i tak byc nie powinno! A tworcy programow jeszcze chyba odpaly dostaja jak pod winde napisza program! No sorry ale program ksiegowy chodzi tylko pod windowsem i na dodatek sugeruje sie wersje xp! I co to ma byc? No pytam sie - co to ma byc? Ma liczyc recznie? Nie. Jest wyjscie i to calkiem proste - pirat. I tak to jest, majac oryginalna wersje miec zainstalowanego pirata.
Juz dawno powinni cos z ta firma zrobic. Kurde, no ja nie wierze ze tak bedzie, w koncu ten microsoft sie po prostu sypnie.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”