Prezent dla chrześnicy :)
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Prezent dla chrześnicy :)
Dziewczyny, bo ja poszukuję prezentu dla mojej 7 letniej chrześnicy. Bardzo spodobał mi się taki kubek z Kotem Lucjanem (jeżeli wiecie o czym mówię, a podobno ostatnio jest na topie, tak wyczytałam), do tego myślałam dokupić jakąś torebkę, aby mała czuła się jak księżniczka i mogła ją zabrać np. do kościoła czy na inne uroczystości. Myślicie, że to dobry pomysł? Ucieszy się? Nie mam jeszcze swoich dzieci i szczerze mówiąc to nie mam pojęcia co i jakie dziecko może lubić i z czego się ucieszy...
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Magda1234, łącznie zmieniany 1 raz.
Magda1234 pisze:aby mała czuła się jak księżniczka
Nie krzywdź tak dziecka... Tzn. torebka ok - ale jakaś fajna, nie księżniczkowata.
Włóż do torebki pamiętnik z kolorowymi i pachnącymi karteczkami, zostaw w nim miłą dedykację.
Albo skakankę.
Albo książkę (Alicję w krainie czarów, Przygody Mikołajka itp. - pewnie zalegają jeszcze po komuniach fajne książki w Empikach)
Jakaś gra karciana lub planszowa?
Zestaw przyborów do włosów - gumki, spinki, opaski itp.
Jest mnóstwo opcji dla dziewczynek na prezent. Tylko błagam, nie heloł kitty

Zawsze możesz spersonalizować prezent. Moją obecną inspiracją jest blog gdzie dziewczyna haftuje różne wzory na ubraniach czy innych materiałach. Można przygotować dla niej taką poduszkę lub koszulkę (może z jej imieniem lub podobizną), a nawet na torebce naszyć coś, co sprawi że będzie wyjątkowa a koleżanki będą jej zazdrościć. Polecam zapoznać się z inspiracjami, czasem najprostsze pomysły przychodza do głowy przypadkiem podczas oglądania rzeczy, których nawet nie planujesz:)
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez asap, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący
Ja również myślę, że książki będą odpowiednie.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez carolline19, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaglądający
A może coś bardziej oryginalnego? Sprawdź sobie portal o nazwie Prezent Marzeń, to może się uda coś odpowiedniego zakupić. Za sprawą intuicyjnej wyszukiwarki na pewno nie spędzisz tam dużo czasu.
Re: Prezent dla chrześnicy :)
Moja chrześnica z kolei uwielbia magiczny piasek. Zamówiłam go kiedyś w sklepie Kabum. Dzieci uwielbiają sie nimi bawić, a jest fajny, bo w ogóle nie brudzi.
-
- Początkujący
Chciałabym podarować dziecku buciki, które dbają o odpowiednią postawę, sklepienie stopy https://www.ministore.pl/buty-i-wkladki-profilaktyczne-k13 Buciki są w wielu wariantach kolorystycznych, dlatego na pewno znalazłabym odpowiedni model, który jej się spodoba. Wykonane są z naturalnej skóry, co nadaje im elastyczność. Zastanawiam się jednak, czy dziecku spodoba się taki prezent, oczywiście dodam do tego jakiegoś pluszaka, co o tym myślicie>
a w jakim wieku jest chrześnica? ucieszy sie z takiego prezentu? kilka mscy temu kupilam siostrzenicy, za którą dosłownie świata nie widzę koszulkę z motywem motylków. Zamawiałam i sobie na karoka.pl więc zeby przyoszczedzic na przesylce - zamówiłam i dla malej. koszulki sa przeurocze z wypasionymi motywami wykonanymi w 3D ;p naprawde robia wrazenie
polecam zajrzec na stronke na pewno cos wybierzesz a uwierz radość dziecka będzie niesamowita
-
- Bywalec
Myślę, że dla dziecka w tym wieku można też sprawić pierwszy zegarek. Np timex ma takie malutkie zegarki w sam raz dla dzieci 

-
- Początkujący
Zawsze możesz przejrzeć fototapety i wybrać jakąś dla chrześnicy. Pod tym adresem maja duży wybór http://www.fototapetka.eu/
antoninasopel pisze:Myślę, że dla dziecka w tym wieku można też sprawić pierwszy zegarek.
Świetny pomysł
W dzisiejszych czasach ludzie dają konsole zamiast zegarka czy roweru - ale jak chcesz możesz pogadać z rodzicami, powinni lepiej wiedziec.
Zależy z jakiej okazji ten prezent 
teraz to chrześnica jest już starsza. więc i prezenty pewnie inne by chciała. Może np jakąś skórzaną torebkę lub portfel.
A w jakim wieku jest, bo jak widać wiek ma spore znaczenie. Moja ma 8 lat i miała tydzień temu urodziny i w prezencie kupiłam jej zegarek Klug ala smartwatch dla dzieci. Chciałam komórkę, ale rodzice się nie zgodzili. A taki zegarek ma funkcje dzwonienia i rodzice za pomocą lokalizacji mogą obserwować położenie córki poza domem.
moja chrześnica to już nastolatka i jak to dziewczyna w jej wieku zakręcona na punkcie tik toka, instagrama
często robi sobie różne metamorfozy, dlatego kupiłam jej falownicę babyliss żeby mogła sobie robić fajne fryzury, ucieszyła się bardzo i widzę ze często jej używa, bo śledzę ją na insta 
-
- Zaglądający
Od kiedy jestem matką chrzestną zawsze na urodziny kupuję fantazyjny tort (najlepsze rzemieślnicze torty są w cukierni Słodycz. Kiedy chrześniak był mały kupowałam prezenty, obecnie (nastolatek) daję pieniądze, bo z nich cieszy się najbardziej 

ptysiula pisze:moja chrześnica to już nastolatka i jak to dziewczyna w jej wieku zakręcona na punkcie tik toka, instagramaczęsto robi sobie różne metamorfozy, dlatego kupiłam jej falownicę babyliss żeby mogła sobie robić fajne fryzury, ucieszyła się bardzo i widzę ze często jej używa, bo śledzę ją na insta
o wow, fajny pomysł, napiszesz który to model? czym różni się efekt uzyskiwany falownicą od tego z lokówki? Podobają mi się takie luźniejsze fale na wlosach i się zastanawiałam czym się je robi, próbowałam na warkoczach taki efekt uzyskać ale nie wyszło to za fajnie
Hej, potrzebuję wskazówki od was jaki jest najsprawniejszy rower dla dziecka szkolącego się jeździć. Mam kupon do zrealizowania a pragnę wybrać najlepszy rower dziecięcy. Wolałbym by prosto ze sklepu rower dla dziecka nie rozwalił się po 3 miesiącach. Może posiadacie pewne doświadczenie co dodatkowo powinienem dołożyć zakupując rower dla dziecka.
-
- Zaglądający
Na prezent my kupiliśmy łóżeczko i materac lateksowy z https://materacyk.pl/produkt/materac-lateksowy-antyalergic-covers-model-ml1/ wiadomo ze młodym rodzicom w obecnych czasach zawsze można jakoś pomóc
a to był idealny prezencik
Wróć do „Wszystkie inne tematy”