Wyraź to. Czymkolwiek to jest.
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
- ksiezycowka
- Weteran
- Administrator
Andrew pisze:aż dziw, ze osoba Twego pokroju pisze w odpowiedzi takiego posta.
O, a jakiego ja jestem pokroju?
Andrew pisze: jesc wazywa z niewiadomego pochodzenia , albo rosnace przy drogach , jak i podsypywane nawozami sztucznymi
Podstawowe warzywa kupuję w http://sklepmelasa.pl - se zareklamuję, i tak tu chyba nikogo z Krakowa nie ma Na resztę nie mam wpływu, ale i tak idea żywienia się 10 pigułkami na śniadanie, 15 na obiad etc. mnie nie przekonuje. I tak już muszę brać górę psychotropów
Jedyne na co sobie pozwalam, to jak nadchodzi pora chorowita, tak jak teraz, a wiem, że nie mam czasu się rozłożyć, to tran + kompleks wit. z grupy B i nie ma mocnych, to z zupełności wystarczy, a nie jakieś rutinoscorbiny.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Ale to Ty kupujesz tam ! wiec ok ! inni juz jak znam zycie kupują jak leci bez interesowania sie skad pochodzą ...i o to mi chodziło ! Ty zas jako ta inteligentna osoba piszesz do mnie jak bym pisał personalnie do Ciebie . i coś bezpośrednio Ciebie zarzucał .Nie pisałem tez ze nalezy jesć suplementy - napisałem co napisałem , a co jest do sprawdzenia .
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Ja tam biore rutinacee a nie rutinoscorbin ;]
Andrew - to ze niewiadomo skad pochodzi nie znaczy ze zaszkodzi. Procentowo liczac przy drogach moze znalezc sie tylko mala czesc warzyw. A psikane sa wszystkie chyba ze Twoje wlasne z ogrodka, to nie.
Ciekawe tez ze np rolnik co hoduje 10 swin i nie pasie ich pasza z antybiotykami sprzedaje je do masarni gdzie ida swinie tez od takich co karmia paszami ze swinstwem, a wszystko razem idzie do marketow albo do zakladow miesnych. I raz trafisz swinie zdrowa, a raz nie. A we wszystkie produkty "bio" oraz "eko" nie wierze. Jedyne co w nich jest pewne to to ze maja wyzsza cene, a nie to ze sa lepsze.
Ciekawe tez ze te wszystkie bio warzywa bez pestycydow nie maja robakow, a nie wypsikaj jabloni to kazde jablko robaczywe. Magia?
Andrew - to ze niewiadomo skad pochodzi nie znaczy ze zaszkodzi. Procentowo liczac przy drogach moze znalezc sie tylko mala czesc warzyw. A psikane sa wszystkie chyba ze Twoje wlasne z ogrodka, to nie.
Ciekawe tez ze np rolnik co hoduje 10 swin i nie pasie ich pasza z antybiotykami sprzedaje je do masarni gdzie ida swinie tez od takich co karmia paszami ze swinstwem, a wszystko razem idzie do marketow albo do zakladow miesnych. I raz trafisz swinie zdrowa, a raz nie. A we wszystkie produkty "bio" oraz "eko" nie wierze. Jedyne co w nich jest pewne to to ze maja wyzsza cene, a nie to ze sa lepsze.
Ciekawe tez ze te wszystkie bio warzywa bez pestycydow nie maja robakow, a nie wypsikaj jabloni to kazde jablko robaczywe. Magia?
Ostatnio zmieniony 26 paź 2012, 09:54 przez Maverick, łącznie zmieniany 1 raz.
JA to wszystko wiem , sugeruje tylko nie chełpienie sie tym , ze sie je warzywa w dzisiejszych czasach wcale to nie jest takie zdorwe . Ale o alternatywe ciezko .
niestety , ale na swiecie jest tak
http://www.youtube.com/watch?v=elpNdjbZ ... ure=relmfu
niestety , ale na swiecie jest tak
http://www.youtube.com/watch?v=elpNdjbZ ... ure=relmfu
Ostatnio zmieniony 26 paź 2012, 10:06 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
Statystyka wzieta z jednej konkretnej jabloni. Moze i nie dotyczy to wszystkich niepryskanych jabloni w kraju, ale ciezko mi w to wierzyc by robaki w warunkach niepryskanego sadu sie nie rozwijaly.
Poza tym warzywa i owoce pryska sie przed pojawieniem sie owocow czy tez jadalnych czesci warzyw. Ciekaw tez jestem jak na polach gdzie sie nie pryska niczym walczy sie z chwastami. Chodza i wyrywaja recznie? Mozna psioczyc na korporacyjna zywnosc, chemie i konserwanty, ale dzieki temu wlasnie Europa i Ameryka polnocna maja ogromna nadwyzke zywnosci, a mieso nie jest rarytasem jadanym w niedziele.
No i nie chelpie sie specjalnie tym ze jem warzywa, niemniej jednak nalezy je jesc, bo bez nich ciezko o witaminy czy blonnik.
Poza tym warzywa i owoce pryska sie przed pojawieniem sie owocow czy tez jadalnych czesci warzyw. Ciekaw tez jestem jak na polach gdzie sie nie pryska niczym walczy sie z chwastami. Chodza i wyrywaja recznie? Mozna psioczyc na korporacyjna zywnosc, chemie i konserwanty, ale dzieki temu wlasnie Europa i Ameryka polnocna maja ogromna nadwyzke zywnosci, a mieso nie jest rarytasem jadanym w niedziele.
No i nie chelpie sie specjalnie tym ze jem warzywa, niemniej jednak nalezy je jesc, bo bez nich ciezko o witaminy czy blonnik.
Wkurza mnie głupota tego społeczenstwa , a scisle rządzących - chcą refundowac in vitro , jak by inni nie mieli wazniejszych potrzeb .
Chce miec dziecko ? nich sobie kupi zabieg in vitro , a nie by Panstwo za nasze podatki fundowało to kobietom i to jeszcze 3 razy !!
Chce miec dziecko ? nich sobie kupi zabieg in vitro , a nie by Panstwo za nasze podatki fundowało to kobietom i to jeszcze 3 razy !!
- ksiezycowka
- Weteran
Skrobne raz jeszcze krzyczysz jak moja zona o złodziejach, w Krakowie z racji odległosci błem nie raz , nigdy mnie nie okradziono , nigdy nawet nie próbowano tak bym zauważył , reszta nie istotna !
Wracajac do zony - ta jak idzie w tłum to nie da sobie powiedziec , ze pewne ostroznosci musi zachowac , to też ja okradają -czasem- a mnie nigdy ! - dlaczego ? odpowiedz sobie sam
złodzieje są wszedzie ! i ....jak widze na giełdzie gdzie ludzie pieniadze noszą i to grube , to i nie dziwi mnie, ze ktos ma cheć po nie siegnać
Pisanie zatem , ze w KARAKOWIE mieszkaja sami złodzieje , jest obrazliwe dla ludzi tam mieszkajacych. Poprawnie było by napisać , ze jest tam wiele złodziei , ale tyle samo ich jest na targowiskach, dworcach , skupiskach ludzkich - i nic inaczej .
Wracajac do zony - ta jak idzie w tłum to nie da sobie powiedziec , ze pewne ostroznosci musi zachowac , to też ja okradają -czasem- a mnie nigdy ! - dlaczego ? odpowiedz sobie sam
złodzieje są wszedzie ! i ....jak widze na giełdzie gdzie ludzie pieniadze noszą i to grube , to i nie dziwi mnie, ze ktos ma cheć po nie siegnać
Pisanie zatem , ze w KARAKOWIE mieszkaja sami złodzieje , jest obrazliwe dla ludzi tam mieszkajacych. Poprawnie było by napisać , ze jest tam wiele złodziei , ale tyle samo ich jest na targowiskach, dworcach , skupiskach ludzkich - i nic inaczej .
Ostatnio zmieniony 01 lis 2012, 08:24 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”