Dukan może zaszkodzić - jak ktoś zaburzy picie wody, które w Dukanie jest najważniejsze i kluczowe - wtedy istnieje ryzyko zakamienienia nerek. Tyle.
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
gdyby się dało? Zasada diety jest taka: jesz to co dasz radę zjeść sam. Musisz sam zdobyć pożywienie. Nie w sklepie. Jeśli chcesz zjeść sałatę to musisz ją sobie wyrwać z ziemi. Jeśli chcesz rosół musisz złapać kurczaka, zabić i zjeść. Jeśli nie potrafisz musisz zrobić sobie broń.Maverick pisze:I jesz surowe dinozaury?
właśnie z sensem. Cały problem polega na tym że dostarczamy energię a potem ją staramy się zużyć. Cała reszta organizmów robi dokładnie odwrotnie - najpierw zużywa a potem stara się uzupełnić z tego co upoluje. Jaki jest rezultat? Na własne życzenie tuczymy się jak na foie gras. Myślę że to wynik samoudomowienia.Maverick pisze:Czyli bez sensu.
Ted Bundy pisze:Witaj, Mati. Widze, że zostałeś stróżem prawa i porządku? Pięknie.
Ted Bundy pisze:Kumpel, rozumiesz, ostatnio też próbował dostać się do firmy Twojej. I wszystko byłoby pięknie, gdyby nie paru chłopaków z powiatowego 13 posterunku, którzy nie dosłali papierka na czas. A papierek rzecz święta, nie ma przebacz. I cała długa rekrutacja poszła się chędożyć.
Ted Bundy pisze: Jeszcze czegoś tak skutecznego nie widziałem.
Maverick pisze:yle ze w Dukanie nawet tluszczy nie mozna jesc
Andrew pisze:naukowo bowiem udowodniono , ze nadmiar picia wody szkodzi.
kot_schrodingera pisze:Wszystkie diety sprowadzają się do jednego założenia - trzeba wprowadzić do organizmu mniej niż on zużywa.
Mati pisze:jest pierwszy w kolejce na następny nabór, możesz go tak pocieszyćile miał pkt?
Mylisz sie, bo dieta low carb tez jest skuteczna, a przynajmniej zdrowsza. Stosuja ja kulturysci chcacy zejsc do zaledwie kilku % tkanki tluszczowej i to jest najlepsza dla niej rekomendacja.na całe szczęście, bo z tłuszczy w tej diecie pożytek żaden
Ale dlatego ze jadles mniej niz potrzebowalesTed Bundy pisze:nie do końca. Dukan to chyba jedyna z diet, która nie ogranicza Ci ilości posiłków. Jesz, ile chcesz. Nie głodzisz się. Nie ma liczenia zafajdanych kalorii i innych kuriozów. A i tak chudniesz, jedząc, oczywiście, dozwolone produkty Ja po pierwszym tygodniu schudłem 5 kg. Po tygodniu, a nie odmawiałem sobie jedzenia niczego, co dozwolone w I fazie.! Opadła mi szczęka z wrażenia.
Maverick pisze:bialko syci najdluzej i najbardziej, a jednoczesnie przyspiesza metabolizm o 25%. 500kcal wolowiny nasyci na o wiele dluzej niz 500kcal makaronu.
kot_schrodingera pisze:właśnie z sensem. Cały problem polega na tym że dostarczamy energię a potem ją staramy się zużyć. Cała reszta organizmów robi dokładnie odwrotnie - najpierw zużywa a potem stara się uzupełnić z tego co upoluje. Jaki jest rezultat? Na własne życzenie tuczymy się jak na foie gras. Myślę że to wynik samoudomowienia.Maverick pisze:Czyli bez sensu.
Andrew pisze:juz samo to ją jak dla mnie dyskwalifikuje , naukowo bowiem udowodniono , ze nadmiar picia wody szkodzi.
Wujo Macias pisze:nie lepiej spróbować teraz lepiej zbilansowanych diet? South Beach, śródziemnomorska? Bo Dukan do chudnięcia może i jest ok, ale do ciągłego stosowania, a teoretycznie ostatnim etapem diety powinno być wprowadzenie jej po odpowiednich modyfikacjach na stałe, to już mniej.
Ooo, zaś będzie zabawnie na forum
Ted Bundy pisze:co najlepsze, powiedzieli mu, że wszystkie kryteria spełnił, tylko ten papierek zdyskwalifikował całą procedurę. Ewidentnie zawiniła komenda. Komedia, nie sądzisz? Może szlag człowieka trafić, gdy mu mówią, że został, a nie został.
Ted Bundy pisze:bo nagłe przerwanie Dukana tak się niestety kończy
Marissa pisze:chociaż Dukan może być prowadzony w ciąży
Ted Bundy pisze:Marissa napisał/a:
chociaż Dukan może być prowadzony w ciąży
może, ale nikt nie ma dokładnych wskazań, czy np. nie umożliwia zajścia w ciązę, szczególnie na I fazie. Opinii na ten temat słyszałem kilka. Inna rzecz, że trzymania I fazy na Dukanie w staraniach o dziecko, będąc kobietą, raczej bym nie polecał. Za mało urozmaicone jedzenie jednak.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 237 gości