Wyraź to. Czymkolwiek to jest.
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
- ksiezycowka
- Weteran
lollirot pisze:Nie wiem, co ma na celu ta matura, bo raczej nie weryfikację wiedzy.
a czy szkoła w ogóle w jakiś sposób weryfikuje naszą wiedzę? wszystko odbywa się na zasadzie: wykuć, zaliczyć, wykuć następne, zaliczyć następne, wykuć kolejne, zaliczyć kolejne, zrobić ściągi na nowy, zaliczyć nowy...i tak w kółko
jestem ciekaw jakości nagrania na słuchanie z angielskiego. jak dadzą takie jak w listopadzie to połamie długopisów chyba...równie dobrze mógłbym robić rozumienie ze słuchu z piosenek Behemotha
no nic, idę spać. dobranoc
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Nola pisze:filologia germańska

Jakby mi się w ost. chwili nie odmieniło też bym pewnie teraz sobie szprechała
Mati pisze:jestem ciekaw jakości nagrania na słuchanie z angielskiego
Nagranie jak nagranie, chyba bardziej chodzi o sprzęt, na jakim Wam to puszczą. Mój angielski podstawowy był w porządku, na rozszerzony niestety przeniosłam się do innej klasy, gdzie sprzęt był gorszy i część słuchowa normalnie porażka

Powodzenia, Mati
Nemezis pisze:Nagranie jak nagranie, chyba bardziej chodzi o sprzęt, na jakim Wam to puszczą
też też, chociaż ja na obu próbnych słuchałem ze sprzętu, który dość dobrze odtwarza płyty, bo na co dzień z nim pracowaliśmy na lekcjach.
Nemezis pisze:Powodzenia, Mati
dziękuję. będzie dobrze
[ Dodano: 2009-05-05, 12:17 ]
phi! taki angielski to ja mogę codziennie pisać w ramach relaksu i przyjemności

Joasia pisze:A nie historię miałeś pisać?
nie nie, dzisiaj angielski pisemny był. historię piszę 13-ego albo 12-ego, ciągle zapominam
Joasia pisze:Ale zimno dzisiaj, chyba się za mocno wyletniłam...
true true
- ksiezycowka
- Weteran
W liceum też. Minimum 3 przedmioty. Polski, język i wybrany pisemny plus polski i język ustny.Joasia pisze:aaaa bo w technikum są 3 pisemne tak?
[ Dodano: 2009-05-05, 12:44 ]
Dla mnie też był najgorszy. Beczałam niemal przed, że ja chcę taki jak był na starej maturze, a nie takie gównolollirot pisze:Chyba się wygłupiasz.

- ksiezycowka
- Weteran
Joasia pisze:aaaa bo w technikum są 3 pisemne tak? Plus ten egzamin wasz i ile ustnych?
nie Joasiu. w technikum jest normalna matura jak po LO. 5 egzaminów obowiązkowe. 3 pisemne - polski, obcy, przedmiot dodatkowy i 2 ustne - polski, obcy który zdajemy pisemnie. i każdy z tych 5 egzaminów można zdawać na podstawowym lub rozszerzonym poziomie.
Joasia pisze:Prościzna, przecież to tylko prezentacja.
nie lubię uczyć się czegoś na pamięć, a boję się, że jak będę improwizować to zapomnę o jakimś ważnym zdaniu
lollirot pisze:Chyba się wygłupiasz.
to jest głupie. najpierw gadasz, a potem zadają pytania. lektury, epoki z których są i autorzy i to co masz w pracy
lollirot pisze:Mati napisał/a:
ale najgorsze jutro, polski ustny
Chyba się wygłupiasz.
Toż to najłatwiejsze z tej całej matury. Człowiek ma sporo czasu na przygotowanie, potem się uczy tego. no jak porządny referat
księżycówka pisze:Beczałam niemal przed, że ja chcę taki jak był na starej maturze, a nie takie gówno
Bo stara ustna była lepsza, mnie sie bardziej podobała.
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran