![.[:D]. [:D]](./images/smilies/zadowolony.gif)
Oblałem egzamin na prawo jazdy
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
- passion_flower
- Entuzjasta
- Pasjonat
i to wczoraj, w trzynastego :E
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2008, 10:43 przez Cold Princess, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cold Princess
- Pasjonat
Zdany przy pierwszym podejściu. Egzaminator szybki, rzeczowy, ale w porządku. Trafiłem w normalność. Powinienem zdać i zdałem. Drobny instruktaż czego oczekuje w danym momencie jazdy, dużo obaw o bezpieczeństwo. Z tego chyba wynikał fakt, że nie pozwolił przekraczać 40km/h, przy nieco tylko gorszej nawierzchni także 30km/h.
Troche nie rozumiem , nie pozwolił przekraczac 40 km/h a jakie obwarowania znakowe tam były
odesłsł bym go jesli brak obwarowan - do kodeksu drogowego - który wyraznie i prezyzyjnie odnosi sie do jazdy ponizej predkosci dozwolonej ...
odesłsł bym go jesli brak obwarowan - do kodeksu drogowego - który wyraznie i prezyzyjnie odnosi sie do jazdy ponizej predkosci dozwolonej ...
Ostatnio zmieniony 01 lis 2008, 08:26 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
- kot_schrodingera
- Weteran
jest jeszcze coś takiego jak warunki na drodze do których trzeba dostosować prędkość (śnieg, deszcz, zmrok)Andrew pisze:Troche nie rozumiem , nie pozwolił przekraczac 40 km/h a jakie obwarowania znakowe tam były
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Chcesz mnie pouczac ? a moze jeszcze wezmiesz pod uwagę stan Twojego ewentualnego ogumienia
stad moje pytanie ! jakie były obwarunkowania znakowe
sniegu nie ma , deszcz jesli nie jest ulewny też ni ma wpływu na jazde w miescie przy ograniczeniu do 50 -60 km/h Shaman nic o nim nie wspomina ! zmrok pozostawie bez komentarza ! bo mnie rozbawił ....

sniegu nie ma , deszcz jesli nie jest ulewny też ni ma wpływu na jazde w miescie przy ograniczeniu do 50 -60 km/h Shaman nic o nim nie wspomina ! zmrok pozostawie bez komentarza ! bo mnie rozbawił ....
- kot_schrodingera
- Weteran
Jeździłem po całym mieście, więc ograniczenia do 20 i 40 były. Stanowiły jakieś 5% trasy. Kilkaset metrów łącznie.
Była to 8:30 - 9:30 rano. Bezchmurne niebo, jezdnie suche po deszczu w nocy, gdzieniegdzie zaległe kałuże, ale w centrum warunki dobre.
Jezdnia miejscami trochę połatana i nierówna - tam były kałuże; wtedy chciał te 30km/h.
Na normalnych jezdniach miejskich z dobrym asfaltem, nawet na dwujezdniowej z podwójnymi pasami ruchu przedzielonymi zielenią chciał między 30-40. Chcąc zdać - dostosowałem się do życzenia i zdałem.
Egzaminator bardzo bał się o możliwą kolizję. Może tym się motywował częstym przypominaniem o preferowanej prędkości.
Dodam że conajmniej w Pile jest to normą. Wszystkie L-ki egzaminacyjne tak jeżdżą.
Była to 8:30 - 9:30 rano. Bezchmurne niebo, jezdnie suche po deszczu w nocy, gdzieniegdzie zaległe kałuże, ale w centrum warunki dobre.
Jezdnia miejscami trochę połatana i nierówna - tam były kałuże; wtedy chciał te 30km/h.
Na normalnych jezdniach miejskich z dobrym asfaltem, nawet na dwujezdniowej z podwójnymi pasami ruchu przedzielonymi zielenią chciał między 30-40. Chcąc zdać - dostosowałem się do życzenia i zdałem.
Egzaminator bardzo bał się o możliwą kolizję. Może tym się motywował częstym przypominaniem o preferowanej prędkości.
Dodam że conajmniej w Pile jest to normą. Wszystkie L-ki egzaminacyjne tak jeżdżą.
Cold Princess pisze:A ja wreszcie zdałami to wczoraj, w trzynastego :E
kategoria E ?
[ Dodano: 2008-11-01, 16:50 ]
Andrew pisze:Troche nie rozumiem , nie pozwolił przekraczac 40 km/h a jakie obwarowania znakowe tam były
Ja tez nie rozumiem, ale i tak zaleca sie jechac na egzaminie jak najwolniej, miec w dupie wkurzanie sie innych. Im wolniej jedziesz, tym mniej z toba zrobi. Jest wyznaczony czas i to juz problem egzaminatora jak nie zdazy wszystkiego zrobic. Najlepiej zdawac w godzinach szczytu, jak wszystko zapchane. Wiecej stania niz jazdy.
[ Dodano: 2008-11-01, 16:52 ]
A co do jazdy na codzien, niemilosiernie mnei wkur... jak ktos jedzie mniej niz 50. Jednak mysle ze powinny byc takze nakazy jazdy nie mniej niz 50 w niektorych miejscach.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
szczególnie, że jadąc mniej niż 50 (w miejscach, które nie wymagaja zachowanie większej ostrożności) stwarza się większe zagrożenie niż jadąc w tym samym miejscu 80 km/h. Najbardziej niebezpieczny manewr to wyprzedzanie, więc logicznie: zmuszając innych uczestników do wykonania go narazamy ich i siebie na niebezpieczeństwo
Mnie ostanio wszystscy kierowcy wkurzają, ile ja się za kierownicą naprzeklinam....
Mnie ostanio wszystscy kierowcy wkurzają, ile ja się za kierownicą naprzeklinam....
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"
TFA pisze: ale i tak zaleca sie jechac na egzaminie jak najwolniej, miec w dupie wkurzanie sie innych. Im wolniej jedziesz, tym mniej z toba zrobi. Jest wyznaczony czas i to juz problem egzaminatora jak nie zdazy wszystkiego zrobic. .
Taaaaaa to chyba w jakis pipidówach tak jest

Ale jak sobie egzaminator zażyczył inaczej - to trzeba sie było dostosować !
Ostatnio zmieniony 02 lis 2008, 13:48 przez Andrew, łącznie zmieniany 2 razy.
Dziwne, ze Ci w ogole pozwolil prowadzicshaman pisze:Z tego chyba wynikał fakt, że nie pozwolił przekraczać 40km/h, przy nieco tylko gorszej nawierzchni także 30km/h.
Ja powiem tak - jezdzilem po miescie w normalnych warunkach okolo 17, robilo sie ciemnawo, jak opisywalem wczesniej zlamalem wiele przepisow a nie schodzilem ponizej predkosci 60km/h, mimo ze powinienem jechac 50. I zdalem.
Ale mi nikt nic nie mowil czego mi nie wolno... tylko obserwowal co ja robie.
A teraz jezdze ok 60-70 w warunkach nocnych poniewaz uwazam, ze nic nie widze na drodze:) i jakos sie tym nie przejmuje:) Jak sie komus spieszy to niech wyprzedza:P
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "
hyhy e(L)o
hyhy e(L)o
Wróć do „Wszystkie inne tematy”