Wujo Macias pisze:Bo widzisz Haro, jestes po prostu glupi
Glupi jest ten, ktory z wlasnych porazek nie wyciaga lekcji. Ja wyciagnalem.
Na studia poszedlem w wieku, hm, ile to bylo? 18? No zaraz po zdaniu matury... Wybralem jedyne studia, na ktore uznalem, ze moge sie dostac. Na sam Uniwersytet Wroclawski na tym kierunku zabraklo mi niestety 1 pkt'u (dla mnie to prawdziwy sukces majac na uwadze fakt, ze moj poziom angielskiego byl wtedy na dosc niskim poziomie) a dostac sie bylo cholernie ciezko. I trafilem tu, do dupy wszchswiata... i sie uzeram...Wujo Macias pisze:ale w wieku 20kilku lat czlowiek powienen rozeznac sie troche przed wyborem studiow.
Tak wlasnie chcialem, zeby bylo...Wujo Macias pisze:Chciales isc na studia, zeby kosic siano?
Teraz mysle nad politechnika, ale do cholery jasnej, z matmy noga, z chemii noga (a nawet kopyto lub raczica)...Wujo Macias pisze:Politechnika stala otworem. Infa, telekomunikacja, chemia, cokolwiek.
Niestety jedyne, ktore wowczas uznalem za "mozliwe do ukonczenia". Lecz zgadzam sie, pretensje moge miec tylko do siebie.Wujo Macias pisze:Wybrales malo oplacalne studia, wiec mozesz pluc tylko sobie w brode.
Ja sie nie rozwijam dla bliskich tylko dla siebie. Te studia nie daja mi mozliwosci rozwoju. Dla bliskich jestem tam jedynie po to, zeby spelnic marzenie o "pierwszym z rodu, ktory ma tytul magisterski".księżycówka pisze:ja idę do przodu i rozwijam się dla własnych ambicji, a nie bliskich
I strace tak na prawde 3 lata z zyciorysu. To jest dla mnie marnotrawstwo, a ja nie lubie niczego marnotrawic.księżycówka pisze:Jeśli szkoła Ci nie leży czemu jej nie zmieniłeś/zmienisz?
Bywa, ze kosztuja wiecej niz zaoczne, uwierz mi...Andrew pisze:Bo dzienne raczej nie kosztują
[ Dodano: 2008-03-26, 08:59 ]
PFC pisze: ...Jedna z ciekawszych argumentacji, z jakimi się zetknąłem. Tak w ogóle to Wujo Macias już Ci wszystko napisał w ostatnim poście, więc nie ma sensu się powtarzać.
Co zes sie ku*wa przypie*dolil jak zul do 50groszy... 3 ch*je w bok od Haro bo dzialasz mi gosciu na nerwy. Rob sobie habilitowanego jak chcesz, j*bie mnie to, ale ode mnie sie zwyczajnie od*eb...