BARDZO WAZNE FILMY

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 02 sty 2008, 07:58

konstantine pisze:chodzi mi o to czy jeśli to byłoby prawda to czy myślicie ze ludzie walczyli by z takim systemem czy raczej go przyjeli?
Mysle, ze:
Andrew pisze:wiedzą ...po prostu mają to w dupie !
Ot i sedno.

[ Dodano: 2008-01-02, 08:00 ]
Tragicznie nie chce mi sie zbierac. Przywyklam do lenistwa. A dzis bedzie sajgon i sama niezbyt wiem co mnie czeka poza paroma rzeczami... :/
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 02 sty 2008, 11:45

konstantine pisze:nie jestem jakąś nawiedzona fanka teorii spiskowej nie chce na sile nikogo przekonywać chciałam poznać wasze zdanie!

To moim zdaniem wierząc ślepo w którąś z wersji wydarzeń ( nie ważne czy w oficjalne wersje, czy w wersje z tych filmików) dała bym sie zmanipulować. Według mnie ani ta oficjalna ani spiskowa nie są tak od początku do końca prawdziwe. To, ze oficjalna nie wyjaśnia wszystkiego, że pewne fakty są zatajane nie musi podważać słuszności i prawdziwości całości. Są inne powody by coś zataić.

konstantine pisze:ale chodzi mi o to czy jeśli to byłoby prawda to czy myślicie ze ludzie walczyli by z takim systemem czy raczej go przyjeli?

a co Ty myślisz, że ludzie walczą z systemem tylko dlatego, ze kłamliwy, że całej prawdy nie ukazuje takim jak Ty ??

Dobra wyobraź sobie ze znalazłaś na rożnych forach ( Ty lub Ty i Twój brat o ile istnieje, nie wnikam) trochę ludzi wstrząśniętych którzy uwierzą ślepo w to co pokazałaś. Co dalej ??
Będziesz miała oburzonych zaciekawionych i żądnych sensacji ludzi.
Ciekawi mnie to, bo po coś to tu dajesz
Awatar użytkownika
konstantine
Początkujący
Początkujący
Postautor: konstantine » 03 sty 2008, 07:54

Dzindzer pisze:
Dobra wyobraź sobie ze znalazłaś na rożnych forach ( Ty lub Ty i Twój brat o ile istnieje, nie wnikam) trochę ludzi wstrząśniętych którzy uwierzą ślepo w to co pokazałaś. Co dalej ??
Będziesz miała oburzonych zaciekawionych i żądnych sensacji ludzi.
Ciekawi mnie to, bo po coś to tu dajesz

Umiescilam to tutaj właśnie dlatego ze potrzebowałam poznać zdanie innych i dziękuje ze piszecie!

od początku bardzo mnie interesowało wasze zdanie(nadal interesuje)
nie chce organizować jakiegoś nowego ruchu zwłaszcza ze jak już pisałam nabrałam dystansu!
tylko jestem rozdarta..wiem jak działa ten film na młodych ludzi i wiem jaka była moja pierwsza reakcja,zresztą twórcom na pewno chodziło o wzbudzenie tego rodzaju emocji,zrodziły sie we mnie pewne obawy,poczucie sprawiedliwości..itp. tylko jak tak obserwuje to co sie dzieje to widzę te małe kroczki zmierzające do tego co zostało pokazane w filmach,chociażby to ze chcą zacząć wszczepiać ludziom mikroczipy?przecież to już jest ale wprowadzane w taki sposób ze z czasem będzie to czymś naturalnym. Nie jestem dorosłym człowiekiem, który posiada już jakieś stale poglądy poparte wieloletnim doświadczeniem dlatego bardzo cenie sobie wasze zdanie!a gdyby tak było jak piszesz wyżej to wydaje mi sie ze w takim wypadku ludzie razem coś organizują i działają..trochę luzu <hahaha> przecież nie zamierzam zostać guru jakieś sekty!

[ Dodano: 2008-01-12, 03:26 ]
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... &plindex=0

TO JEST jeszcze inny film w tej tematyce.z lektorem dla tych co nie lobią czytać!!!polecam <wazne> <wazne> <wazne> <wazne> <wazne> <wazne> <wazne> <wazne>

[ Dodano: 2008-01-12, 03:30 ]
lubią:-)

[ Dodano: 2008-01-14, 01:25 ]
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... &plindex=0

[ Dodano: 2008-01-15, 02:50 ]
Jak wiecie w 2009 roku w życie wchodzi na mocy prawnej konstytucja dla UE.Jak tez wiemy Polska oraz inne kraje w dniu jej wejścia stracą NIEPODLEGŁOŚĆ,będziemy prawnie sterowani przez jeden rząd!Mozna jednak coś zrobić,dodać swoje przysłowiowe 2 grosze i opowiedzieć sie za referendum w sprawie przyjęcia nowej Konstytucji.Referendum jest blokowane przez teraźniejszy Unijny rząd,co za tym idzie chcą wprowadzić nowa Konstytucje,co jest podstawa każdego państwa .bez pytania o to ludzi!! Tego wymaga demokracja i na tym sie opiera.Nie pozwólmy na to!!
Oddaj swój głos za referendum http://x09.eu/pl/?c=pl
http://x09.eu/pl/sign/?name=&c=pl&email ... B3j+podpis

"Unia Europejska chce w 2009 roku wprowadzić w życie taka sama Konstytucje dla całej Europy.Kiedy stanie sie tak Polska przestanie rządzić Polski rząd a zacznie Europejski.To oznacza koniec Polskiej niepodległości.Możesz być zwolennikiem,możesz być przeciwnikiem jej wprowadzenia ale domagaj sie jednego REFERENDUM JEJ WPROWADZENIA.Na dzień dzisiejszy nowa Konstytucja zostanie wprowadzona bez pytania o zgodę Europejczyków. Opowiedz sie za chęcią wprowadzenia referendum w tej sprawie http://x09.eu/pl/?c=pl
Pamiętaj Konstytucja to podstawa każdej Demokracji a w demokracji wybierają ludzie
pzekaz wiadomość do następnych ,niech wiedza"

PISZE O TYM BO MOŻE NIE WSZYSCY WIEDZA A MYŚLĘ ZE POWINNI <wazne> <wazne> <wazne> <wazne> <wazne> <wazne>
Albert Einstein

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona.
pierdolcia
Początkujący
Początkujący
Alternatywa na dzis

Postautor: pierdolcia » 15 sty 2008, 23:59

ZNAKOMITY film z polskimi napisami opowiadajacy o swiecie patrzac z innej perspektywy.Film UDOWADNIA i obnarza rzadowe klamstwa,pokazuje jak JESTESMY manipulowani.Polecam dla wszystkim,szczegolnie tym ktorzy mysla ze wiedza juz wszystko... http://video.google.pl/videoplay?docid= ... plindex=31

[ Dodano: 2008-01-16, 19:12 ]
tamat UE jest jak najbardziej na czasie!! To cos co ma bezposredni wplyw na nasze zycie. Brawo Konstantine za trafny temat!!

[ Dodano: 2008-01-17, 20:25 ]
konstantine ogladalas ten http://video.google.pl/videoplay?docid= ... &plindex=0 film?

[ Dodano: 2008-01-20, 02:45 ]
Mam pytanie..Czy wiecie skad biora sie pieniadze? kazdy odpowie pewnie ze drukowane sa przez mennice,Nie! tutaj sie nie zgodze. Mennica produkuje tylko 5% pieniedzy! wiec jak powstaje reszta? odpowiedz jest dosyc szokujaca!! nie sposob tego tak prosto wyjasnic,ten kilkudziesiecio minutowy filmik opowiada o tym dokladnie
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... plindex=38
Awatar użytkownika
konstantine
Początkujący
Początkujący
Postautor: konstantine » 31 sty 2008, 02:25

wszystkie widziałam i zgadzam sie z tobą co do ich oceny <brawo> jednak większość..no cóż sam widzisz lubi <pejcz>
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 31 sty 2008, 09:24

czyli co ? 95% to fałszywki ? a jesli nawet , to kogo to obchodzi ? nie umiecie sie zajac czyms innym , tylko swiat chcecie naprawiac ? po co ? zrozumcie wreszcie , ze tak musi byc !!
Bawią mnie ludzie co to zobaczą cos na internecie i odbierają to jako prawde absolutną <hahaha>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
konstantine
Początkujący
Początkujący
Postautor: konstantine » 02 lut 2008, 11:11

Andrew pisze:a jesli nawet , to kogo to obchodzi ?

Jaka masz pewność ze nikogo?Nie decyduj za reszte!
Andrew pisze:tylko swiat chcecie naprawiac

a dlaczego tobie Andrew przeszkadza ze inni chcą naprawiać?Nie jesteś zainteresowany to nie,bierz sobie kredyty i napędzaj dalej ta machinę.
Andrew pisze:Bawią mnie ludzie co to zobaczą coś na internecie i odbierają to jako prawde absolutną
a mnie bawią tacy którzy piszą takie rzeczy a nie znają tematu!

Andrew pisze:zrozumcie wreszcie , ze tak musi byc !!
jak będzie więcej takich jak ty to NAWET TAK BĘDZIE!Gdyby Afroamerykanie myśleli tak jak ty (a raczej wykazywali by brak myślenia)to do dzisiaj było by tak jak kiedyś!
Albert Einstein

Awatar użytkownika
FlyingDuck
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: FlyingDuck » 02 lut 2008, 14:10

ale to gupie

[poza money as debt do 25 minuty - gupie bzdury zaczynają się dalej]

[ Dodano: 2008-02-02, 18:41 ]
OMG!*

Ten film jest świetny! Doskonały pastiż. Nie wiem dlaczego autorka posta postanowiła to akurat dzieło pominąć.

link:http://video.google.pl/videoplay?docid=1190579104946535904&pr=goog-sl

konstantine
Początkujący
Początkujący
Postautor: konstantine » 05 lut 2008, 05:48

FlyingDuck pisze:Ten film jest świetny! Doskonały pastiż. Nie wiem dlaczego autorka posta postanowiła to akurat dzieło pominąć.

<diabel> <glaszcze> <zalamka> <hahaha> <przytul> <banan>
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 05 lut 2008, 08:59

konstantine pisze:..............................

Kochanie ! <aniolek> zawsze bedą manipulujacy i manipulowani ! nigdy sie to nie zmieni ! juz w egipcie wykozystywano zacmienie słonca , ksiezyca , do manipulowania ludzmi .
Dzis nic sie nie zmieniło - tyle, ze manipulacja stala sie wyrachowana i perfekcyjna - wiec dalej pytam ? co chcesz zmienic ?
Rozumiem , chcesz byc w gronie manipulujacych <aniolek>

Nawet Kenediego sie pozbyto , wiec Gdy zajdziesz za daleko , Ciebie też sie pozbedą , a jak ludzi bedzie za wiele chcacych sie pzreciwstawic , wywołają wojne - zrozum ! za cienka jestes ....

piszesz "kocham ludzi i chce by wiedzieli"

to nie dobrze !! bo czesc ludzi wie ! i mają to gdzieś tak jak ja ! , zas inna czesc nie chciala by wiedziewc , a Ty to zmieniasz w zwiazku z tym - beda mieli do Ciebie zal ! czasem lepiej zyc w niewiedzy ! bo poradzic sobie z prawdą wielu nie potrafi co wpływa na ich psychikę

chcesz cos zmieniac .... hmm .. ja też bym chetnie sprawił , by nocy nie było jak i zimy ... w naszej strefie klimatycznej ... <browar>

nie znam tematu ? czyzby ? przemysl to jeszcze raz
brac kredyty ? nie mam potrzeby , co najwyzej moge go TOBIE UDZIELIC <aniolek>
Awatar użytkownika
konstantine
Początkujący
Początkujący
Postautor: konstantine » 07 lut 2008, 01:29

Andrew pisze:to nie dobrze !! bo czesc ludzi wie ! i mają to gdzieś tak jak ja ! , zas inna czesc nie chciala by wiedziewc , a Ty to zmieniasz w zwiazku z tym - beda mieli do Ciebie zal ! czasem lepiej zyc w niewiedzy ! bo poradzic sobie z prawdą wielu nie potrafi co wpływa na ich psychikę

1skoro masz to gdzieś, to sie tak nie wysilaj na pisanie postów <przytul>
2moze źle wpłynęło na twoja psychikę ale nie każdy jest taki..slaby <glaszcze>
3jest wiele osób, które wiedza i w cale nie maja tego gdzieś..cóż nie każdy jak ty woli żyć w utopi <przytul>
<glaszcze>
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 07 lut 2008, 01:36

A co robia Ci, ktorzy nie chca zyc w utopii?
W sensie poza wklejaniem linkow i emocjonowaniem sie niczym 8klasista?
"księżycówka, napisałem Ci priva"
Awatar użytkownika
konstantine
Początkujący
Początkujący
Postautor: konstantine » 07 lut 2008, 02:25

http://prawda2.info/viewtopic.php?t=779
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=1393
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=1813
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=1236

.. Sam słusznie podkreślasz, że teraz jest inaczej. I właśnie dlatego obawiam się , że nawet nie zauważymy momentu, gdy oddamy resztkę swojej suwerenności w imię wygody, fałszywego bezpieczeństwa, "spokojnej przyszłości". Ta wojna jest inna. Ona toczy się po części w naszych umysłach. Jesteśmy przez "nich" KUPOWANI, po to by na koniec zostać niewolnikami.

Nie godzę się na to. Ale teraz mogę działać tylko indywidualnie. Zdobycie niezależności finansowej, zawodu, który w krytycznych chwilach będzie poszukiwany, ulokowanie oszczędności w biżuterię
Wykupienie jednorazowego III filaru FE.
Mam jeszcze kilka innych pomysłów, a wszystko zależy od naszej wyobraźni. Nie chodzi o to by resztę życia spędzić w manii prześladowczej strachu. ALe myślenie racjonalne nie boli i nic nie kosztuje.

Odkad poznalem prawdziwy swiat pelen nie jasnosci i dziwactwa jestem conajmniej poddenerwowany zaistniala sytacja.Ale to co najbardziej mnie irytuje to fakt iz zupelnie nic nie robie w kierunku polepszenia sytuacji.Z inne strony patrzac co tutaj tez samemu zrobic? I wlasnie dlatego zakladam ten watek... Chodzac po forum,czytajac rozne watki patrze jak ludzie dyskutuja,przedstawiaja fakty,ogolnie uzywaja swej inteligencji.Patrze jak tlumaczycie razem filmy i to jest cos zajebistego.Moze by tak zjednoczyc sie w czyms,w pomysle (przeciez mamy tutaj roznych ludzi z roznych dziedzin zycia) i powalczyc cos z systemem.Nie proponuje wyjscia na ulice ale mozemy uzyc internetu,przeciez podobno takie mozliwosci daje..
Przykladowo kiedy pojawia sie interesujacy news na ktoryms z portali umowic sie na jego skomentowanie stajac razem po jednej stronie Do tego w komentarzach zamiescic z pare linkow i gosciu juz zacznie myslec a to polowa sukcesu.
To tylko taki moj pomysl,na pewno ktos z was ma lepsze,niech powie.
Jedno jest pewne,trzeba cos zaczac robic.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 07 lut 2008, 02:43

Osobiście wolę się postarać i tracić swoje siły na zajście gdzieś wysoko w hierarchii tego systemu niż na walkę z nim. Ot taki ze mnie konformista <aniolek>
Wy jeździcie, My latamy.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 07 lut 2008, 08:09

AMX pisze:Osobiście wolę się postarać i tracić swoje siły na zajście gdzieś wysoko w hierarchii tego systemu niż na walkę z nim. Ot taki ze mnie konformista <aniolek>

ot wszystko w temacie
reszta i tak nie ma szans i zostanie zdeptana
Masz zatem odpowiedz na swego posta jak i to ...kto zyje w utopi <browar>
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 07 lut 2008, 08:42

A co robia Ci, ktorzy nie chca zyc w utopii?

rejestrują sie na różnych forach i zamieszczają tam takie filmiki ;DD
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 07 lut 2008, 09:19

Ja tam szczerze mówiąc leję na to. Oglądałam ten o WTC, część w nim prawdy pewnie jest. Faktem jest to, że tym sznurkami ciągają nieliczni, ci naprawdę wpływowi, ci którzy mają władzę nad światem za pomocą pieniądza. My tu nic nie zrobimy, my możemy żyć swoim życiem, być ludźmi wobec siebie i innych. Tyle. A jak ktoś zdecyduje, że czas to wszystko skończyć- czy to Bóg, czy jakiś bioterrorysta to i tak wpływu na to nie mamy. Więc nie walić w gacie, tylko żyć sobie.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Lateralus
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Lateralus » 27 lut 2008, 22:58

jezeli ktos ma mozliwosc polecam udac sie na kilka wykladow z przedmiotu histori doktryn politycznych i prawnych. daja wiele ale zarazem podsuwaja odpowiedz na to jak to sie skonczy. jezeli mialoby tak byc ze nieliczni beda rzadzic dobrze sie to nie skonczy. ludzi ktorzy beda niezadowoleni i gnebieni bedzie zbyt wielu, a jak pokazala historia rozwscieczonego tlumu nie da sie zatrzymac. rzad totalitarny mozna tolerowac jednak jak dlugo? szkoda tylko ze rewolucja nie rozwiazuje problemow. czesto umacnia tez zle elementy. najgorsze jest to ze beda umacniac swoja pozycje i dbac o wlasne dobro a nie o tych ktorzy beda na nich zarabiac. najbardziej przeraza mnie wizja wojny totalnej i ingerencji w kazda sfere zycia ludzkiego. ale moim zdaniem - przejada sie na tym, zdecydowanie.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 28 lut 2008, 08:11

ale nie ma zmiłuj sie ! gdzie jest co najmniej dwóch ! tam jeden musi (bedzie ) żądzic.
Lateralus
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Lateralus » 28 lut 2008, 15:19

tylko jezeli jego rzady nie beda sie podobac temu drugiemu zostanie szybko w sposob mniej lub bardziej przyjemny od tej wladzy odsuniety
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 28 lut 2008, 16:16

taaaa - ciekawe, zawsze jest tak , ze rzadzi silniejszy - jak fizycznie , tak psychicznie. Wiec jak ten słabszy tą wladze odbierze temu drugiemu ? <aniolek>
Lateralus
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Lateralus » 28 lut 2008, 21:31

druga osoba - nazwijmy ja osobnikiem wyuchanym - zawsze zndzie innych rowniez wyruchanych. beda stawiac opor rzadzeniu a gdy sila argumentu sie skonczyla pozostaje tylko sila. o jakos tak sie sklada ze sila zawsze przynosi wyniki
Awatar użytkownika
konstantine
Początkujący
Początkujący
Postautor: konstantine » 13 mar 2008, 08:47

Albert Einstein

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 13 mar 2008, 09:04

fACETA TAM MAMY CO WYRAZA swe poglady - nie ma drugiej strony !!
Dla mnie głupotą było by wydac pieniadze złote i srebrne i puscic je w obieg ! lepsze są wlasnie papierowe , sa bezpieczniejsze i kazdy to powinien wiedziec ....
A co do biednych - cóz oni są biedni bo są slabi , schorowani , albo leniwi , wiec są z wlasnego wyboru i kto sie ma takimi przejmowac ? Wiem brutalny jestem, ale natura w swj prostocie sama reguluje ten problem w przyrodzie ...
Filmik zrobiony specjalnie celem namieszania parafionom w glowie
Swego czasu jak byśmy słuchali Hitlera - on tez mial wiele racji - i co sie stalo ? <aniolek>
Ostatnio zmieniony 13 mar 2008, 09:06 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”