Inwestowanie

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 26 paź 2004, 22:19

Maverick pisze:
co roku jak jeżdze w góry to sobie myślę że jakym miał kase to kupuje kawałek ziemii w zakopanym, buduje pensjonat i żyje jak panisko ale tu nie potzreba 10 tysiecy ale 300 tys
Ne pensjonat w zakomanem? Miales chyba na mysli 3 miliony a nie 300tys???

Prędzej 3 miliony ... moja matka miała taki pomysł z pensjonatem w Zakopcu i jak zobaczyła ceny nieruchomosci to szubciutko zmieniła plany ... tragedia ...
Tam byle gdzie ceny są kilkukrotnie wyższe niż w Warszawie w najlepszych miejscach ...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 27 paź 2004, 06:21

No to tez pisalem ze 3 miliony :) Z czego 2000 000 by pewnie sama ziemia kosztowala :)

"Tanio kupić, drogo sprzedać" - pytałeś Mav o pomysły.
Myślisz, że podzieliłbym się na publicznym forum?
No wiesz, zalezy co to jest, bo jak np chcesz handlowac srebrnymi lustrrzankami, to co szkodzi sie tym podzielic, nic nie stracisz, a tylko zyskasz, bo popyt nan ie wzrosnie ;)
A podatek od totka sie płaci, od 4 w górę ale jest to tylko 10%.
Serio? Nie sadze... czyli kazdy kto wygra ponad 10 zl (bo tyle daja za 4 chyba, ale moge sie mylic) musi zaplacic 10%? A ja wygralem 70 i nie placilem nic...
patrząc na poprzednie duże prywatyzacje to kurs na pewno będzie miało spory, zresztą widać to po popycie na akcje
Mysle ze historia ze slaskim sie nie powtorzy. Poza tym PKO BP jest naprawde bardzo MALO atrakcyjnym bankiem. Niekorzystne warunki itd. NA wolnym rynku jak nie zmienia polityki to straca. Do tej pory ludzie kase tam trzymali, bo panstwowy i ze to niby jakis gwarant, a teraz juz sprywatyzowany...

Wróć do „Wszystkie inne tematy”