pozdr
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
milusia_sweet pisze:skład WSTĘPU do matematyki wyższej
Mysiorek pisze:rachunek całkowy, równania różniczkowe, funkcje zespolone, przekształcenie Laplace'a, elementy logiki i teorii zbiorów, algebrę Boole'a, algebrę liniową, geometrię analityczną, ciągi i szeregi liczbowe, rachunek różniczkowy oraz geometrię różniczkową
dziewcze drogie, po co uczyc sie juz teraz jak jeszcze nie wiesz czego bedzie oczekiwal od Was wykladowca, ani jakie zagadnienia beda w jego programie.milusia_sweet pisze:pytam bo bede to miec w pierwszym semestrze zarządzania
to bez sensu, skoro nic jeszcze nie wiesz na ten temat. Moze bedziesz miala tak dobrego wykladowce ze nikt dodatkowy nie bedzie Ci nic musial tlumaczycmilusia_sweet pisze:chce zeby mi pokazal co i jak mniej wiecej.
mysle, ze jestes dziwna chcac opanowac material przed rozpoczeciem roku, nie wiedzac nawet co dokladnie musisz umiecmilusia_sweet pisze:jak myslicie?
To nie moze byc wyzsza matma, bo nawet ja sie tego uczylam co powyzszeJoasia pisze:- elementy logiki i algebry zbiorów
- indukcja matematyczna, elementy kombinatoryki, dwumian Newtona
- przekształcenie wyrażeń wymiernych i niewymiernych
- funkcje elementarne: liniowa, kwadratowa, wymierna, wykładnicza, logarytmiczna, trygonometryczna
- ciągi liczbowe
- rachunek wektorowy
- geometria analityczna
- elementy rachunku różniczkowego i całkowego
- rachunek prawdopodobieństwa
- geometria płaszczyzny
- geometria przestrzeni trójwymiarowej
Beda.milusia_sweet pisze:a skoro ja bede miec tylko albo az 30 cwiczen wiec chyba nie bedzie tam jakichs wielkich szczegółów?? jak myslicie?
I niecierpliwamilusia_sweet pisze:moze po prostu jestem CIEKAWA
milusia_sweet pisze:czy już naprawde nie mozna o nic zapytac???
milusia_sweet pisze:moze po prostu jestem CIEKAWA i chcialabym
moon pisze:Joasia napisał/a:
- elementy logiki i algebry zbiorów
- indukcja matematyczna, elementy kombinatoryki, dwumian Newtona
- przekształcenie wyrażeń wymiernych i niewymiernych
- funkcje elementarne: liniowa, kwadratowa, wymierna, wykładnicza, logarytmiczna, trygonometryczna
- ciągi liczbowe
- rachunek wektorowy
- geometria analityczna
- elementy rachunku różniczkowego i całkowego
- rachunek prawdopodobieństwa
- geometria płaszczyzny
- geometria przestrzeni trójwymiarowej
To nie moze byc wyzsza matma, bo nawet ja sie tego uczylam co powyzsze
Wykorzystuje się to w matematyce wyższej więc może "znamiona" jednak ma. Potem jest to wszystko bardziej skomplikowane i bardziej złożone.Gosia... pisze:Moim zdaniem to nie nosi nawet znamion matematyki wyższej.
Ja byłam w mat-fiz i tego nie miałam ale może potem się program zmienił jak nową maturę wprowadzili.Gosia... pisze:Może oprócz całek, ew różniczek
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 134 gości