Yasmine pisze:Ja tez sie kobieca czuje i wiem, ze test to bujda na resorach, ale fajnie sie pobawic nie

. Chociaz sądze,ze i tak mi dobrze wyszlo.
No mnie wyszło trochę dziwnie. Trochę za kobieco, jeśli brać pod uwagę to, jak mnie odbierają inni
Męskość umysłu przejawia się na wielu poziomach. Na pewno jedną z cech typowych jest analityczny sposób myślenia i pragmatyzm. W odróżnieniu od emocjonalności. Czyli np. wybranie kochanki, która posiada różne przydatne umiejętności, (np. jest księgową, ma prawo jazdy), i rezygnacja z osoby mniej przydatnej, z którą dajmy na to, oprócz tego, że fizycznie jest okay, ma się "tylko" świetny kontakt intelektualny. Pod tym względem Angela z filmu
Psy była bardzo pragmatyczna i męska.
Nie mniej jednak trzeba zaznaczyć, że cechy męskie mogą występować u kobiet w przemieszaniu z kobiecymi. Tzn. kobieta może mieć ścisły umysł, cechy przywódcze, charyzmę, odwagę, chęć współzawodnictwa, nie szukać akceptacji innych itd., co jest typowo męskie, a jednocześnie do sexu np. podchodzić w typowo kobiecy sposób, czyli nie oddzielać go od uczuć. Itd.
Jest to wszystko bardzo ciekawe, ale też i złożone. Dobry wstęp do studiów nad zagadnieniem zapewnia książka Anne Moir i Davida Jessela pt.
Płeć Mózgu.
A test
Yasmine jest ciekawy, tyle że nie do końca dobrze skonstruowany. Niektóre pytania należałoby przeformułować. Ale zabawa fajna