Kobietki i zakupy

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Kobietki i zakupy

Postautor: Maverick » 05 paź 2004, 08:01

Witam,
czytaliscie moze ten artykul? Mnie rozwalil :D
Buahahahahahaha, tylko babksa mogly wymyslec takie uzaleznienie, jaki normalny facet by sie od tego uzaleznil :diabel2: Stwierdzam, zescie sa nieprzystosowane do zycia w spoleczenstwie :evilbat: LOL
Dlaczego kobieta powinna siedziec w domu
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 05 paź 2004, 08:26

Mav jesli sie robi zakupy , bo naprzykład u mnie w domu ja je robie.... łatwo popasc w cos takiego ! jesli masz kase i stac Cie na troche wiecej zakupów nizli kiedy indziej ! to jest to mozliwe , sam sie na tym przyłapałem , tyle ze mnie było sie z tego łatwo wyleczyc ! wiec nie nabijajmy sie z kobiet , bo to One jednak sa narazone n to z racji robienia zakupow , mnoiemam jednak iz gdyby to faceci robili zakupy , tez mieli by z tym problemy !! :564:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 05 paź 2004, 08:40

Nie sadze. Jak ja widze ze batonik jest 10 groszy drozszy niz gdzie indziej to naprawde bardzo zadko go kupuje :D Jestem oszczedny :D
A w artykule pisalo o tym ze one biora nawet specjalne kredyty by moc sobie zakupy robic, czy Ty brales kredyt? Nie sadze :)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 05 paź 2004, 08:45

Nie nie brałem , bo ja na te pieniądze pracuje , a mniemam iż w tym artylule chodziło o kobbiety nie pracujace a wydajace pieniadze , bo inne nie mają czasu na zakupy po prostu , i dlatego sie tak dzieje !! to zie nie bedziesz brał kredytu nie oznacza jednak iż nie mozesz wpasc w cos takiego ! po prostu faceci sa inni od kobiet , ale tez to jest mozliwe , jednak nie w takiej samej formie !!
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 05 paź 2004, 08:52

Widziales faceta co idzie na zakupy dla przyjemnosci jak nie musi?? Juz wolalbym isc do pubu.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 05 paź 2004, 08:55

Mav .... widziałem ..... sam sie też kiedyś przekonasz ! :564:
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 05 paź 2004, 08:59

No jezeli mam kupic samochod to owszem :D
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 05 paź 2004, 09:26

oj ja lubie zakupy, ale uwierz mi, nie jestem od nich uzależniona :D
i nie jest również tak, że moj chłopak dostaje szału, gdy chodzimy razem po sklepach !
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 05 paź 2004, 09:32

Wiesz Mav, zrobileś sobie z tego polewkę a nie zwróciłęs uwagi na ważną rzecz, jest to choroba i takiej kobiecie naprawdę nie jest do śmiechu.
Zakupoholizm to uzależnienie jak każde inne: alkoholizm czy hazard - i tak jak w przypadku innych nałogów, uzależniona osoba często jako ostatnia zdaje sobie sprawę z tego, że coś jest nie tak. Chociaż robi wrażenie przebojowej i pewnej siebie, nie potrafi uporać się z problemami.
Z alkoholików sie nie smieje tym bardziej z tego.

Wydoroślej !
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 05 paź 2004, 17:22

oj Foxy...ma troszeczke racji.trzeba to przyznac . ale przeciez nic nie poradzimy na typ humoru Mava.
co do tematu to nie kazda kobieta lubi kupowac..np ja:) kupuje jak musze, a jak juz kupuje to potem przychodze do domu i znow jestem zrozpaczona ze taka nieproporcjonalana jestem i nic mi nie pasuje. wiec raczej unikam zakupow:):)
gdybym miala konto w banku ktore samo jakos sie napelnialo gotowka to nie mialabym skropulow..to bylaby przyjemnosc:)
tak czy siak , trzeba przyznac ze to drogi nalog. Boze bron od takiego...
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 06 paź 2004, 09:17

Mav i jego poczucie humoru, czasem nie moge zupelnie go pojac.

zakupy sa swietne i gdybym miala na nie kase, wydawalabym ile wlezie :D od jakiegos czasu nie moge sobie na nie pozwolic i boleje nad tym okrutnie. ehh a wszystko przez te kase a wlasciwie jej brak.
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 06 paź 2004, 10:46

foxy_lady pisze:Zakupoholizm to uzależnienie jak każde inne: alkoholizm czy hazard - i tak jak w przypadku innych nałogów, uzależniona osoba często jako ostatnia zdaje sobie sprawę z tego, że coś jest nie tak. Chociaż robi wrażenie przebojowej i pewnej siebie, nie potrafi uporać się z problemami.

No to fakt to jest choroba więc nie powinno się z niej śmiać.

Ja sama lubie zakupy ale znowu nie lubie chodzić po sklepach 3 czy 4 godziny. Zwykle nie robie tak jak czyta sie w gazetach lub jest na filmach, że kobieta chodzi do każdego sklepu i ogląda wszystko co nawet w tym czasie nie jest jej przydatne. Ja w większości kupuje tylko te rzeczy które planowałam. Poza tym zawsze przed zakupem już mam upatrzoną jedną rzecz którą kupuje więc nie trace czasu na chodzenie. Choć znowu wcześniej jak już podejmuje decyzje "zwiedzam" sklepy. Ale i tak głównie 3 czy 4. Poza tym też jestem oszczędną osobą więc staram się znaleść taką samą rzecz (tej samej jakości) ale tańszą.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Luca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Luca » 06 paź 2004, 10:58

na kobiety magiczne słowo to PROMOCJA,PRZECENA,OBNIŻKA-nieważne że te rzeczy się mogą nie przydac ale była okazja i trzeba było kupić :)Kobiety takie są i tyle,oczywiście nie wszystkie ale większość.Potem cieszą się jak małe dzieci że zrobiły ekstra interes...nieważne też że w innym sklepie ta sama rzecz nie w promocji może mieć tą samą cene albo i niższą :P
Jest to problem i sam się z nim borykam,moja Pani ma lekką ręke do wydawania kasy.Najlepszy sposób to chodzenie wspólnie na zakupy ale to się często nie udaje.Kapa na całej lini
Prędzej na wiosnę zamilkną ptaki, niż kobieta oprze się czułym zalotom młodego mężczyzny.
Owidiusz
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 06 paź 2004, 12:03

Luca pisze:na kobiety magiczne słowo to PROMOCJA,PRZECENA,OBNIŻKA-nieważne że te rzeczy się mogą nie przydac ale była okazja i trzeba było kupić :)Kobiety takie są i tyle,oczywiście nie wszystkie ale większość.Potem cieszą się jak małe dzieci że zrobiły ekstra interes...nieważne też że w innym sklepie ta sama rzecz nie w promocji może mieć tą samą cene albo i niższą :P

jestem zupełnie inna. robię zakupy praktyczne a jak coś kupię na łapu capu to jestem wściekła i przeważnie niezadowolona z tego. Moze to wynika z braku fortuny do wydawania, ale ja jestem pod tym wzgledem rozssadna dziewczynka ;)
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 06 paź 2004, 12:40

Ja sie pytam: jak w ogóle mozna lubic zakupy? Co jest w tym fajnego? Co jest fajnego w lazeniu i przymierzaniu ciuchow?
Ja ciuchow najchetniej bym nie kupowal wcale, bo nie umiem. Nie potrafie wziasc kazdego ciucha do lapy, zobaczyc rozmiar, zobaczyc czy mi pasuje (zazwyczaj nie wiem) i niedajboze przymierzyc kilkanascie. To jest okropne!! :552: :552: :553:
Jak ide do sklepu to wiem po co i staram sie czas tam spedzony ograniczyc do minimum. Czy naprawde nie macie innych rzeczy ktore Wam sprawiaja przyjemnosc?
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 06 paź 2004, 13:40

Maverick pisze:Ja sie pytam: jak w ogóle mozna lubic zakupy? Co jest w tym fajnego? Co jest fajnego w lazeniu i przymierzaniu ciuchow?
Czy naprawde nie macie innych rzeczy ktore Wam sprawiaja przyjemnosc?

jeśli probujesz zgłebić ten temat to nawet nie próbuj. Każda kobieta podchodzi do zakupów inaczeja wszyscy faceci myslą że my dostajemy małpiego rozumu jak widzimy przecena i jak wpadamy do sklepu na 4 godzinne łowy. Nie jest tak do konca, wiec nie uogolniajmy prosze.
Owszem, sa rzeczy ktore sprawiaja namwieksza przyjemnosc, kto powiedzial ze zakupy sa najlepsze na swiecie.
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 06 paź 2004, 14:45

No tak, ale co jest fajnego w kupowaniu? Lepiej juz chyba zarabiac, to jest przyjemniejsze :D
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 06 paź 2004, 14:49

fajne jest to ze kupuje sobie ciuchy w ktorych dobrze wygladam, podobam sie sobie i innym mam nadzieje tez. To mnie motywuje.
To taka troche proznosc ale u mnie w granicach rozsadlu :)
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 06 paź 2004, 14:50

No tak, ale przeciez ciuchow juz masz np dosc duzo, cala szafe i we wszystkich wygladasz super. To po co nowe? Zeby zacynic przed znajomymi nowa sukienka?
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 06 paź 2004, 14:55

ale podobaja sie coraz to inne nowe rzeczy. kobieta musi byc ponadto na czasie. wybacz ale to ze wygladam dobrze w obcislych getrach z lycra to ich nie zaloze bo byly modne jak mialam 15 lat i mnie wysmieja na ulicy :D
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 06 paź 2004, 15:31

Problem w tym ze na mode zazwyczaj zwracaja uwage tylko kobiety. facet nie bedzie wiedzial ze cos bylo modne xx lat temu, dla niego liczyc sie bedzie jak sie w jakiejs rzeczy wyglada.
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 06 paź 2004, 15:36

ale Kobieta musi byc piekna dla SIEBIE
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 06 paź 2004, 18:45

Jedna dziewczyna ma obsesję w swerze butów (znam jedną dziewczynę, która kupuje buty co 2 tygodnie, jak sie jej pobrudzą; ma z 20 par... na serio)
inna ma obsesję na punkcie ciuchów, a jeszce inna zbiera torebki, żeby pasowały do każdego rodzaju ubrania...

Facet ma zazwyczaj 3 pary spodni, 4 bluzy (sweterki), 1 garnitur, 2 krawaty... to wszystko :P hehe
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 06 paź 2004, 20:11

Facet ma zazwyczaj 3 pary spodni, 4 bluzy (sweterki), 1 garnitur, 2 krawaty... to wszystko hehe
I i tak niezle wyglada :D
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 09 paź 2004, 11:37

Ja sie pytam: jak w ogóle mozna lubic zakupy? Co jest w tym fajnego? Co jest fajnego w lazeniu i przymierzaniu ciuchow?

Mav znam paru facetów którzy lubią zakupy. Poza tym wydaje mi się, że lubimy zakupy (my czyli ludzie) dlatego, że możemy poprzeglądać nawet te rzeczy na które nas nie stać. Czujemy się wtedy podbudowani. Może to jest wyjaśnienie.

Facet ma zazwyczaj 3 pary spodni, 4 bluzy (sweterki), 1 garnitur, 2 krawaty... to wszystko hehe

Tak było kiedyś. Teraz większość z was również kupuje szybciej nowe rzeczy i nie tylko dlatego, że stare rzeczy się popsuły ale po prostu są już nie modne.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,

lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 09 paź 2004, 11:40

Triniti19 pisze: Poza tym wydaje mi się, że lubimy zakupy (my czyli ludzie) dlatego, że możemy poprzeglądać nawet te rzeczy na które nas nie stać. Czujemy się wtedy podbudowani. Może to jest wyjaśnienie.

dla mnie to nie jest fajne, wole sie nie wkurzac i omijac takie sklepy :)
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

Wróć do „Wszystkie inne tematy”