teksty moja droga...słowa tych piosenek, to co autorzy chcieli nam dać...
to żeś mnie zachęcił. co chcieli dać?
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
to żeś mnie zachęcił. co chcieli dać?
Mati_00 pisze:zależy...jedni nawijają o problemach z policją, drudzy o codziennym życiu w "getcie" a inni o czarnych puszczających się kobietach...inni natomiast o świecie w jakim żyją i jak wygląda ich każdy dzień...a jeszcze inni o przyjaźni
co chcieli dać? jakieś przesłanie od siebie, pokazać ludziom jak wygląda ich życie...
lollirot pisze:czy opowieści o problemach jakiegoś chłopa z policją nazywasz głębią?
Marissa pisze:Przecież o tym samym "śpiewają" polscy hiphopowcy
Mati_00 pisze:niektórzy tak
To niech zaczną pamiętniki pisać. Przynajmniej wtedy będzie czwarno na białym, ile to warte.Mati_00 pisze:a czy nasi mówią coś o strzelaninach i wojnach gangów? NIE! mówią o tym z czym sami mają problemy...w Niemczech mówią o czymś innym, w USA o czymś innym i w Polsce też o czymś innym...
_normalna_ pisze:strasznie mnie bawi jak jakiś kolo obwieszony złotem za ponad bańke nawija mi kurna o życiu w getcie no takie to prawdziwe że aż dupa szczypie
eng pisze:hip-hop z głębią ?
mrt pisze:Biały rap to hip-hop
Soul pisze:No właśnie ma rację. To że rap wywodzi się z bronxu nie oznacza, że w Polsce rapu nie ma;) Scena jest i to nieźle rozwinięta, tyle tylko, że to wszystko co trafia do większości ludzi jest strasznie skomercjalizowane (trendy...).
Mati_00 pisze:eng napisał/a:
hip-hop z głębią ?
obrażasz mnie w tej chwili...
eng pisze:Jak koleś recytuje jak mu źle na dzielnicy, i jak chodzi z kosą bo mu kumpel coś tam
eng pisze:Kompletnie niezrozumiałe dla kolesia takiego jak ja, abstrakcyjny świat
eng pisze:a tym bardziej nie rozumiem jak to się może odnosić do mentalności i życia 17 latka ...
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 125 gości