Jak mogą mnie znaleźć?

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
kwjk
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kwjk » 04 paź 2004, 19:20

Oczywiście, że mogą Cię znaleść. Pytanie tylko brzmi: czy będzie mi się chciało Ciebie szukać? ;) Władze zaprzęgają Interpol raczej tylko do poważniejszych przestępstw (ot. chociażby "skromne" morderstwo ;)), a czy ruszyliby całą swoją biurokratyczną machinę dla jednej Polki, która nie zapłaciła mandatu? Wątpliwe. :)

Chociaż z drugiej strony... nie wiadomo jak to jest z Francuzami. ;)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 04 paź 2004, 19:23

Samochód przeciez jest zarejestrowany , wiec mandat trafi do własciciela owego pojazdu , jezeli rejestracja jest polska , trafi do polski !! nie ma zmiłuj sie ! jesli wynajety samochód jest trafi do tego co go Ci wynajoł on zas skolei przekaze komu go wynajoł itd,,, znajda z najdą !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 04 paź 2004, 19:32

No jak jakis obcokrajowiec w Polsce mandat dostanie to umarzaja ze wzgledu na niemozliwosc sciagniecia. Nie sadze by drogowka francuska kontaktowala sie z drogowka Polska :) Przeciez ani oni polskiego nie znaja ani my francuskiego (mysle o policji) :D Przy polskiej policji to raczej zero szans. Ja bym nie placil.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 04 paź 2004, 19:36

Nie masz racji , mandat trafi do polski jak nic !! Płacisz przeciez podatki !~! wiec zciągną Ci ta kwote z podatków !! tak samo ja jest w polsce , nie płacisz to sciągaja z roziczenia rocznego , jak jest cos do zapłacenia pomniejszaja wypłate o mandat i odsetki , jak nie ma przychodzi komornik !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 04 paź 2004, 19:55

Ciekawe jak tY widzisz wspolprace polskiej i francuskiej policji w sprawie mandatu za 35 euro. Wiecej na telefony straca :)
Awatar użytkownika
Luca
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Luca » 04 paź 2004, 20:40

mandat przyjdzie i nie ma gadania,jesli go nie zaplacisz to na granicy moga cie zawinac do pierdla i tak sie skonczy zabawa na glupie 35 ojro.Wiem co pisze bo z tydzien temu kumpel mi opowiadaj jak to w dojczach mandatu nie zaplacil i jak go chcieli zapuszkowac przy nastepnym wjezdzie do szwabolandii.Czekal na granicy 12 godzin az ciotka przefaksowala ze ten mandat zaplacila.
Nie ma sie nad czym zastanawiac,bo pozniej konsekwencje moga byc
Prędzej na wiosnę zamilkną ptaki, niż kobieta oprze się czułym zalotom młodego mężczyzny.
Owidiusz
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 04 paź 2004, 22:48

Ale kiedys zarabiac bedziesz.
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 04 paź 2004, 23:35

No dobra, ale jesli zaczelabym zarabiac na przyklad za 10 lat, to to przeciez juz bedzie przedawnienie. Zreszta jesli idzie o mandaty w Polsce, przedawnienie jest po 5 latach. Czyli patrzac na date otrzymania mojego pierwszego, nie moge jeszcze przez niecale 3,5 roku pracowac :p Zartuje.. Mam jeszcze kolejne. Moze kiedys sobie o mnie przypomna, choc na szczescie :) niezbyt im to idzie :D
koksik21
Bywalec
Bywalec
Postautor: koksik21 » 05 paź 2004, 00:04

Jesli nie posiadasz dochodow zadnych i nie maja z czego sciagnac to wtedy moga cie zatrudnic do jakis prac...juz oni cos wymysla a mandat przyjdzie predzej czy pozniej ale przyjdzie...
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 05 paź 2004, 00:13

Eee, nie zawsze przychodzi. Kiedys kilka mandatow nie trafilo do mojej mamy, a nie byly sciagniete z podatku ani nic w podobie. No ale pewnie ja nie bede miec takiego szczescia...
Eh, to kurcze do roboty musze isc, bo jest troche do oddania za nadmierne predkosci :p
A jesli jestem wspolwlascicielem samochodu, to moga zabrac polowe?? :D
koksik21
Bywalec
Bywalec
Postautor: koksik21 » 05 paź 2004, 00:21

nie wiem jak to sie stało ale to moze byc fart, zwykle mandaty przychodza po pól roku wiec moze jeszcze przyjda wtedy jednaj jest juz pismo z III urzedu Skarbowego zeby wsatwic sie w pokoju tym i tym i zaplacic naleznosc+odsetki ktore sa naprawde małe,jesli sie nie wstawimy wtedy juz troche szybciej bo po okolo tygodnia przychodzi avizo z ponownym wezwanie a pozniej to juz kazdy moze sie domyslec
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 05 paź 2004, 01:02

to wtedy moga cie zatrudnic do jakis prac
Taaa juz to widze, zwlaszca jak ktos studiuje.
koksik21
Bywalec
Bywalec
Postautor: koksik21 » 05 paź 2004, 19:34

nie mow mi maveric jak to jest skoro jak widze po twoich wypowiedzich nie masz bladego pojecia o tym tak zwlaszcza jak ktos studiuje boze obojetnie co robi jezeli kto sie uczy nawet w liceum to musi to odrobic w zyciu w tym kraju nie dadza ci nic za darmo za pamietam to sobie tak to juz jest juz powinienes to wiedziec w tym wieku
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 05 paź 2004, 19:38

Mnie chodzilo o to ze nie zrobia na zasadzie, masz tu prace, musisz do nij isc pracowac cobys mogl mandat zaplacic! Wiesz ilu by chetnych na mandaty bylo? LOL
koksik21
Bywalec
Bywalec
Postautor: koksik21 » 05 paź 2004, 19:45

tu nie chodiz o te ze daja ci prace...tylko o to ze musisz np ten mandat odpracowac ta sume(nawet jesli to jest 50 zl)jakies prace spoleczne nic wznioslego jak mycie okien w urzedzie
Awatar użytkownika
Blade
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Blade » 05 paź 2004, 22:13

Jak moga Cie znalezc ??
1. Po odciskach palcow :)
2. Po badaniu DNA :)
Co tu sie zastanawiac - albo placisz albo nie :)
Mysle (bo na prawie znam sie tak jak na belecie :) ), ze Francuzi nawet moga wyslac list albo nawet powiadomienie przez net, o tym, ze mandat na Sophie :) nie zostal zaplacony. Teraz jak jestesmy w UE to nic nie wiadomo.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 05 paź 2004, 22:20

Jak polskich mandatow nie placi i zyje to po francuskim tez jej sie nic nie stanie. Znalezc moga, oczywiscie, ale zobaczcie ile to wymaga wspolpracy, ile srodkow i mimo to zero pewnosci ze zaplaci. Im sie to nie oplaca. No sami powiedzcie. Komornik z niej nie sciagnie bo nic nie ma, a przeciez nie pojedzie do Francji na prace spoleczna. Na granicy jej nie zatrzymaja bo juz nie ma granic. To nie takie proste biorac pod uwage SKALE tego zjawiska. Nie maja czasu zajmowac sie pojedynczym przypadkiem.
koksik21
Bywalec
Bywalec
Postautor: koksik21 » 05 paź 2004, 23:06

a kiedy nie placiles mandatu, nie martw sie przyjdzie kiedys poczekaja moge ci z czegos sciagnac jak juz cos bedziesz mial nasz panstwo nie popuszcza,chyba ze sa to grubie pieniadze w takich ilosciach nie smierdza :564:
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 06 paź 2004, 10:41

Wydaje mi się, że prawdopodobieństwo znalezienia ciebie przez drogówke francuską jest bardzo mała. Zapewne mandat zostanie wysłany do Polski ale zanim on dojdzie na ten adres na który jest zarejestrowany samochód to minie 3 miesiące. Poza tym zawsze mandat może zaginąć gdzieś podrodze albo po prostu nikt nie będzie się śpieszył z wysyłaniem. Ale ostatnio słyszałam o tym, że podobno odkąd Polska jest w Unii to mandaty płaci nasza administracja a potem ona już sama egzekwuje należne prawa od osoby dla której wystawiony był mandat. Mav nie zapominaj, że nie będą wysyłali pewnie tylko jednego mandatu Sophie ale przy okazji wyślą z innymi (powiedzmy z 50 się znajdzie) więc to nie będzie aż taki koszt. Poza tym zawsze można np. internetem albo coś w tym rodzaju.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 06 paź 2004, 12:34

To powiedzcie mi dlaczego jak zlapia np niemca na zdjecie ze przekroczyl predkosc to umarzaja?

Wróć do „Wszystkie inne tematy”