Auto... jakie kupic???

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 12 kwie 2007, 12:36

Gosia... pisze:
Andrew pisze:NIE - bo ..... NIE !

Przecież ci podał powód. Rozumiem, że pisać nie potrafisz :

jaki to powod ? nie widze ....
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Zaq
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Zaq » 12 kwie 2007, 14:21

TedBundy pisze:cóż poradzić, iż wyżej stawiam limuzyny Żółtych, niż Niemiaszków? :]
Wszystko sie wydało! Ty zdrajco białej rasy! ;)
"Znacznie lepiej poruszać się po tej drodze z piwem i chipsami w ręku, z dużą ilością seksu i nad grób dotrzeć wycieńczonym i zużytym, ale z okrzykiem: Było warto! Cóż to była za wspaniała podróż!"
Awatar użytkownika
krackowiaczek
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: krackowiaczek » 12 kwie 2007, 14:58

Gosia... pisze:Przecież ci podał powód. Rozumiem, że pisać nie potrafisz

Andrew pisze:jaki to powod ? nie widze ....

czytanie ze zrozumieniem to ostatnio coraz mniej popularna umiejetnosc, nie dziw sie jej, mlodzi teraz tak maja.
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 12 kwie 2007, 15:46

Gosia... pisze:znajdzie się taki co Cię w twarz wyśmieje. I co wtedy? Rozpłaczesz się czy dasz w mordę?

Jesli mi taki ABT podejdzie i wysmieje perfidnie w twarz ogrom pracy jaki wlozylem w zrobienie swojego auta, to dam mu w morde. Mozna miec swoje zdanie, a wyrazic je w nieco inny sposob majac jednoczesnie szacunek dla wlozonej pracy, mimo, ze koncowy efekt nam sie wcale nie podoba.
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 12 kwie 2007, 19:53

Ja sie teraz woze sluzbowym Seicento TPsa :P a po pracy rozlatujaca sie Astra. Trza zmienic.

[ Dodano: 2007-04-12, 19:56 ]
A co do tego czy lepsze dojcze czy japonskie. Mam paru znajomych mechanikow, a takze handlarzy autami jezdzacych za granice, kazdy jednoglosnie twierdzi ze niemieckie sa bezkonkurencyjne jesli chodzi o solidnosc (chwala tez niektorzy szwedzkie).
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 12 kwie 2007, 20:32

nie nooooo - toyota jest porównywalna z MB - ale to nie o to tu chodzi
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 12 kwie 2007, 21:40

eee tam, gadanie ....
Ja i tak wolę V8, no ew. V6 od biedy ... a nie jakieś wynalazki, niestety - ze względów finasowych nie mam od jakiegoś czasu i muszę się męczyć europejskim 'wynalazkiem'.

Narazie mój strucel stoi w warsztacie i nie wiedzą co mu jest ... to tak jak się spierniczy coś w samochodzie z wtryskiem ...

Gdybym miał dziś jakiekolwiek pieniądze do wydania kupiłbym amerykańca i już.
Jak ktoś nie jeździł to nie wie na czym polega różnica, proponuję sprawdzić ;)
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2007, 21:57 przez eng, łącznie zmieniany 1 raz.
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
krackowiaczek
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: krackowiaczek » 12 kwie 2007, 21:47

jesli chodzi o sama tylko bezawaryjnosc to ostatnimi czasy Toyota, Honda i Nissan wyprzedza AUDI, MB, VW. tak przynajmniej muwia statystyki.
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 12 kwie 2007, 23:43

Ja tam wolalbym japonczyka niz niemca tez i co? NIC :D a inaczej mowiac GOWNO bo to nie ma zadnego znaczenia, samochod ma byc tani w utrzymaniu, z tanimi czesciami, mozliwie bezpieczny, mozliwie ladny i jak najbardziej komfortowy przy czym ceny zaleza od zarobkow wiec dzis cos jest dla mnie tanie a jutro moze byc drogie:)
Gdybym mial wybrac nowy samochod do 50 tys to wybralbym na dzien dzisiejszy grande punto w full opcji z serwisem na 3 lata, a po 3 latach sprzedal go za 20 (pewnie gdzies tyle bylby wart) i kupil uzywana honde :)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 13 kwie 2007, 07:50

eng pisze:eee tam, gadanie ....
Ja i tak wolę V8, no ew. V6 od biedy ...
Mercedes posiada takowe silniki <aniolek>
eng pisze:Narazie mój strucel stoi w warsztacie i nie wiedzą co mu jest ... to tak jak się spierniczy coś w samochodzie z wtryskiem ...
jakie auto - jaki silnik i co mu jest ?

eng pisze:Jak ktoś nie jeździł to nie wie na czym polega różnica, proponuję sprawdzić ;)

sprawdzilem - i wiem <aniolek> nie mam nic przeciwko , są fajne , ale mają jedną powazną wadę , są za głosne w srodku a dla mnie to kolosalny minus , który wyklucza caly samochód .
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 13 kwie 2007, 19:23

Andrew pisze:Mercedes posiada takowe silniki

Nie takie ... PRAWIE robi wielką różnicę :)
Z tego co pamiętam to różnica jest w kącie rozwarcia cylindrów w układzie V ...
Andrew pisze:jakie auto - jaki silnik i co mu jest ?

Fiesta XR2i - któryś komputer się spierniczył, brak napięcia na wtryskach mimo że paliwo i ciśnienie w belce jest ...
Andrew pisze:sprawdzilem - i wiem nie mam nic przeciwko , są fajne , ale mają jedną powazną wadę , są za głosne w srodku a dla mnie to kolosalny minus , który wyklucza caly samochód .

Które głośne ? możeChryslery albo inne Neony albo inne japońsko-europejskie wynalazki ...
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Zaq
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Zaq » 13 kwie 2007, 20:26

eng pisze:
Andrew pisze:Mercedes posiada takowe silniki

Nie takie ... PRAWIE robi wielką różnicę :)
Z tego co pamiętam to różnica jest w kącie rozwarcia cylindrów w układzie V ...
Nie tylko. Ogólnie rzecz biorąc to amerykańskie są słabsze i prymitywniejsze.
"Znacznie lepiej poruszać się po tej drodze z piwem i chipsami w ręku, z dużą ilością seksu i nad grób dotrzeć wycieńczonym i zużytym, ale z okrzykiem: Było warto! Cóż to była za wspaniała podróż!"
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 13 kwie 2007, 20:37

eng pisze:Fiesta XR2i - któryś komputer się spierniczył, brak napięcia na wtryskach mimo że paliwo i ciśnienie w belce jest ...
...

nie masz kompa na podmiane ?
Dziwne - wtryski pracują parami , nie sadze by obie pary poszły naraz ! czyli by komputer tak sie zepił ...
Byle by nie było tak jak u mnie w volvo - też zdiagnozowali fachowcy komputer , a poszło - bagatela tylko cewka (w Volvo są dwie ) juz nie dodaje tu, ze spierdolili mi komputer , na szczescie tylko jedna pare - ale z tym sobie poradzilem (pewne kupiec na mnie klnie )
jak oni doszli ze brak napiecia na wtryskach ? mniemam iż samochód nie pali - zatem - jak ?
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 13 kwie 2007, 22:29

Zaq pisze:Nie tylko. Ogólnie rzecz biorąc to amerykańskie są słabsze i prymitywniejsze.

No pewnie ... najlepiej 200koni z Litra... Moment się liczy a nie moc.
300 koni z 5.7 litra V8 starczy ? mnie w zupełności tak samo jak 213koni z 3.4 litra w V6 ... Tu nie chodzi o technologię a o wrażenia z jazdy, kulturę pracy silnika, niuanse ...
Poza tym spróbuj przejechać europejczykiem bez grama oleju 300 mil :P

Andrew pisze:nie masz kompa na podmiane ?
Dziwne - wtryski pracują parami , nie sadze by obie pary poszły naraz ! czyli by komputer tak sie zepił ...

Jedna puszka steruje, druga zapłon, trzecia wtrysk ... nie pali i już, podobno wtryski nie podają paliwa, nie otwierają się ... bo nie dostają sygnału ze swojej puszki, jakieś >1V dociera i tyle.
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Zaq
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Zaq » 13 kwie 2007, 23:42

eng pisze:No pewnie ... najlepiej 200koni z Litra... Moment się liczy a nie moc.
300 koni z 5.7 litra V8 starczy ? mnie w zupełności tak samo jak 213koni z 3.4 litra w V6 ... Tu nie chodzi o technologię a o wrażenia z jazdy, kulturę pracy silnika, niuanse ...
Poza tym spróbuj przejechać europejczykiem bez grama oleju 300 mil :P
Moc też się liczy. 300 km z 5.7? Jak dla mnie albo moc za mała, albo silnik za duży. Ale nic dziwnego skoro jankesi do techniki czterozaworowej podchodzą jak pies do jeża kiedy w reszcie świata jest ona już standardem, nadal boją się podwójnych wałków rozrządu, które dopiero niedawno zaczęli na większą skale przenosić z korpusu silnika do głowicy (taki Viper do dzisiaj ma silnik w zabytkowym układzie OHV, serio!) A co do jazdy bez oleju to fakt. Amerykańskie silniki przez to, że są niewysilone mają większą żywotność co bardzo sprzyja ich użytkownikom w USA, bo mpodobno statystyczny amerykanin nie wie, ze w aucie co jakiś czas trzeba zmieniać olej.
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 14 kwie 2007, 09:49

I tak najważniejszy jest dzwięk jak silnik pracuje na wolnych obrotach i w momencie jak się rusza - boskie wrażenie <diabel>
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Pan Zet
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Pan Zet » 14 kwie 2007, 17:02

wracajac do tematu. Wczoraj jechalem siena. Zawsze sadzilem ze tragedia samochod a nie bylo tak zle.
Co sadzicie na tamat fiata sieny, bravo i brava?
Awatar użytkownika
szopen
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: szopen » 14 kwie 2007, 18:37

zakery... pisze:Co sadzicie na tamat fiata sieny, bravo i brava?

Generalnie o fiatach kraza nienajlepsze opinie, ale mimo to taki Bravo cholernie mi sie podoba i zastanawiam sie czy nie kupic jakiegos w dieslu. Nie wiecie moze jak sie sprawuje silniki diesla made in FIAT? W ogol osstatniio mam wrazenie ze jak sie kupuje uzywane auo to potrzeba po prostu szczescia, jak sie trafi dobry egzemplarz to bedzie jezdzil bezawaryjnie przez lata, a jak sie ma pecha to sie kupi "bezawaryjną" toyote, merca czy nissana a on i tak sie spiepszy po 1000 km
Cuda się zdarzają. Co potwierdzi każdy programista :)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Zaq
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Zaq » 14 kwie 2007, 19:08

szopen pisze:Nie wiecie moze jak sie sprawuje silniki diesla made in FIAT?
Fiatowskie diesle są bardzo dobre, szczególnie JTD, ale w Bravo chyba ich jeszcze nie było. Natomiast jak ognia należy unikac silnika 1.4 z tamtego okresu.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 14 kwie 2007, 19:49

Były JTD -KI w Brawo i Brawa

[ Dodano: 2007-04-14, 19:52 ]
eng pisze:Jedna puszka steruje, druga zapłon, trzecia wtrysk ... nie pali i już, podobno wtryski nie podają paliwa, nie otwierają się ... bo nie dostają sygnału ze swojej puszki, jakieś >1V dociera i tyle.

Ja bym sprawdził instalacje , kompy w fordzie to mało problemowe ustrojstwo .
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 21 kwie 2007, 15:04

Oto moje autko po ostatnich modyfikacjach :) Zmienilem felgi i zobaczcie jak auto drastycznie zmienilo swoj wyglad :P

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Pan Zet
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Pan Zet » 21 kwie 2007, 15:37

nawet nawet, ale te lusterka. Jak je zobaczylem to odrazu pomyslalme o ludziach ze złotymi zebami. Mi sie nie podba. dla mnie przez te lusterka to porazka. Ale towje auto.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 21 kwie 2007, 16:59

Ale te lusterka to ma calkowicie niepasujace do niego... Lusterka sa blyszczace i lekkie a auto jest biale i masywne. Wygladaja jak jakies kikuty.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 22 kwie 2007, 15:39

To rzecz gustu , mnie sie nie podoba <browar>
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 22 kwie 2007, 23:00

Nie zrozumieliscie dowcipu :P Ja sie nie chcialem chwalic, tylko zazartowac :D

1 fotka PRZED
2 PO <hahaha>

P.S. Lusterka w 206 sa generalnie bardzo malutkie ;)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 kwie 2007, 08:24

Kupiłem tego CLK ( Ci co dłuzej siedza na forum znaja temat )
jestem zirytowany !! <hahaha> <hahaha> nie ma to jednak jak omega jest cichsza i komfortowsza na zawieszeniu - cóż , moze dlatego , ze clk jest w wersji sport .
Awatar użytkownika
Zaq
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Zaq » 24 kwie 2007, 09:00

Cóż, CLK to po prostu dwudrzwiowa klasa C z 1993 r. czyli klasa niżej niz Omega.
Awatar użytkownika
krackowiaczek
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: krackowiaczek » 24 kwie 2007, 10:52

stym ze opel to klasa nizej niz merc ;)
Awatar użytkownika
Zaq
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Zaq » 24 kwie 2007, 11:11

To chyba oczywiste, że Merc to klasa premium, ale ja mówię o tym że klasa C jest w segmencie D a Omega w E, więc nic dziwnego, że Andrew uwaza Omegę za bardziej komfortową.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 kwie 2007, 14:51

Zaq pisze:Cóż, CLK to po prostu dwudrzwiowa klasa C z 1993 r.

Ejjj! - a nie czasem dwudrzwiowa klasa E

Wróć do „Wszystkie inne tematy”