Gosia... pisze:Andrew pisze:NIE - bo ..... NIE !
Przecież ci podał powód. Rozumiem, że pisać nie potrafisz :
jaki to powod ? nie widze ....
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Wszystko sie wydało! Ty zdrajco białej rasy!TedBundy pisze:cóż poradzić, iż wyżej stawiam limuzyny Żółtych, niż Niemiaszków?
Gosia... pisze:znajdzie się taki co Cię w twarz wyśmieje. I co wtedy? Rozpłaczesz się czy dasz w mordę?
Mercedes posiada takowe silnikieng pisze:eee tam, gadanie ....
Ja i tak wolę V8, no ew. V6 od biedy ...
jakie auto - jaki silnik i co mu jest ?eng pisze:Narazie mój strucel stoi w warsztacie i nie wiedzą co mu jest ... to tak jak się spierniczy coś w samochodzie z wtryskiem ...
eng pisze:Jak ktoś nie jeździł to nie wie na czym polega różnica, proponuję sprawdzić
Andrew pisze:Mercedes posiada takowe silniki
Andrew pisze:jakie auto - jaki silnik i co mu jest ?
Andrew pisze:sprawdzilem - i wiem nie mam nic przeciwko , są fajne , ale mają jedną powazną wadę , są za głosne w srodku a dla mnie to kolosalny minus , który wyklucza caly samochód .
Nie tylko. Ogólnie rzecz biorąc to amerykańskie są słabsze i prymitywniejsze.eng pisze:Andrew pisze:Mercedes posiada takowe silniki
Nie takie ... PRAWIE robi wielką różnicę
Z tego co pamiętam to różnica jest w kącie rozwarcia cylindrów w układzie V ...
eng pisze:Fiesta XR2i - któryś komputer się spierniczył, brak napięcia na wtryskach mimo że paliwo i ciśnienie w belce jest ...
...
Zaq pisze:Nie tylko. Ogólnie rzecz biorąc to amerykańskie są słabsze i prymitywniejsze.
Andrew pisze:nie masz kompa na podmiane ?
Dziwne - wtryski pracują parami , nie sadze by obie pary poszły naraz ! czyli by komputer tak sie zepił ...
Moc też się liczy. 300 km z 5.7? Jak dla mnie albo moc za mała, albo silnik za duży. Ale nic dziwnego skoro jankesi do techniki czterozaworowej podchodzą jak pies do jeża kiedy w reszcie świata jest ona już standardem, nadal boją się podwójnych wałków rozrządu, które dopiero niedawno zaczęli na większą skale przenosić z korpusu silnika do głowicy (taki Viper do dzisiaj ma silnik w zabytkowym układzie OHV, serio!) A co do jazdy bez oleju to fakt. Amerykańskie silniki przez to, że są niewysilone mają większą żywotność co bardzo sprzyja ich użytkownikom w USA, bo mpodobno statystyczny amerykanin nie wie, ze w aucie co jakiś czas trzeba zmieniać olej.eng pisze:No pewnie ... najlepiej 200koni z Litra... Moment się liczy a nie moc.
300 koni z 5.7 litra V8 starczy ? mnie w zupełności tak samo jak 213koni z 3.4 litra w V6 ... Tu nie chodzi o technologię a o wrażenia z jazdy, kulturę pracy silnika, niuanse ...
Poza tym spróbuj przejechać europejczykiem bez grama oleju 300 mil
zakery... pisze:Co sadzicie na tamat fiata sieny, bravo i brava?
Fiatowskie diesle są bardzo dobre, szczególnie JTD, ale w Bravo chyba ich jeszcze nie było. Natomiast jak ognia należy unikac silnika 1.4 z tamtego okresu.szopen pisze:Nie wiecie moze jak sie sprawuje silniki diesla made in FIAT?
eng pisze:Jedna puszka steruje, druga zapłon, trzecia wtrysk ... nie pali i już, podobno wtryski nie podają paliwa, nie otwierają się ... bo nie dostają sygnału ze swojej puszki, jakieś >1V dociera i tyle.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 148 gości