Candy Killer pisze:a i wlasnie wiekszosc porzadnych "skejtowskich" spodni nie wisi w kroku

ale te firmowki wiaza sie z cena ladna ,a ze niektorzy chlopcy chca miec luzne gatki to kupuja jakies wielkie gacie i je spuszczaja tak nisko:) typowe "skejtowskie" spodnie sa specjalnie skrojone,maja dluzszy stan dzieki czemu troche wisza,sa luzniejsze ale nie koncza sie w kolanach

Uh, kosztują sporo.
Sama kiedyś tak się ubierałam. Kochałam tę wygodę. Nie pasuje mi jednak ten styl ubioru do 20-latki, więc zmieniłam.
moon pisze:OneLove, czyl i jestes fleja? <boje_sie>
Oj, Mooniaczku, nie wpieraj mi, że prawdziwy skejt wygląda jak fleja. Masz wypaczone spojrzenie na skejtowskie ubrania, bo napatrzyłaś się na pseduoskejtów i tyle. A przez 3 skejtowskie lata w moim życiu zauważyłam, że im mniej ktoś ma wspólnego z hip-hopem, tym szersze spodnie nosi. I dzięki takim jak oni biorą się stereotypy - typowy skejt to brudny, niedouczony, leniwy i wiecznie naćpany koleś.
Miałam w klasie chłopaka, który był skejtem. Zajmował się hip-hopem we wszystkich jego wymiarach - był tancerzem, vlepkarzem, graficiarzem, współtworzył stronę dotyczącą historii powstawania hip-hopu, nagrał płytę ze swoim zespołem, rysował komiksy na temat hip-hopu, prowadził radio licealne i pokazy break'a w szkole, wydać gazety już nie zdążył. Od pierwszych dni był traktowany jak smieć, leń i nieuk zarówno przez antyskejtowską część klasy, jak i grono "pedagogiczne". A po kilku miesiącach wytrwałej walki okazało się, że jest najbardziej wartościowm człowiekiem w życiu wielu z nas. Był naszym klasowym guru i jedną z osób, o których w LO wszyscy mówili, choć niewielu wiedziało jak wygląda. Taka licealna legenda za życia

Pamiętam, że kiedyś pojechaliśmy do teatru i ubrał się elegancko, rezygnując z ukochanych szerokich spodni. Następnego dnia przyszedł do nas na zastępstwo nowy profesor i pyta się: "To Ty jesteś ...? Czy to prawda, że pojechałeś do teatru w garniturze ? To byl główny temat plotek w pokoju nauczycielskim przez miesiąc

// Life is...
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //