Wyprawa Robinson

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Kto wygra?

Czas głosowania minął 13 gru 2004, 22:32

Kasia
6
50%
Patrycja
6
50%

Liczba głosów: 12
Awatar użytkownika
krzyniu
Maniak
Maniak
Postautor: krzyniu » 19 wrz 2004, 13:58

A co do programu Jest fajny , mi sie podoba. Tylko nie wiem po co dali znow tam tego Kenia. Przeciez to zakochany w sobie palant Ale przynajmniej kupa smiechu z niego jest. Nie wiem tylko jak mozna byc tak zalosnym jak on... To aż przykre

no pewnie ze fajnyyy...a wlasnie po to dali tam kena bo sprawdzil sie w BB i min ludzi to ogladaja zeby zobaczyc jak przedstawiony tam jakos lalus poradzi sobie w takich warunkach

A ja zamiast takich badziewiastych programow wolalbym poradnik gieldowy

jestem pewien ze wiecej osob woli ogladac tych rozbtkow niz poradnik gieldowy a pozatym ogladaj sobie" fakty ludzie pieniadze"
Cytat:
ani ty ani zaden normalny facet nie poradzil by sobie sam na sam z tygrysem
Mistrz karate pokonal sam na sam bez zadnej broni lwa. Tzn ten co karate wymyslil

maveri napisalem normalny facet

nie kazdy normalny facet wymysla karate ... ani ty ani ja nie poradzilibysmy sobie z tygrysem nawet z szabla wiec nie wciskaj takich tekstow zeby walczyc z tygrysem...im nie moze sie nic stac...ze strony natury...moga conajwyzej zlamac noge reke albo sklaczeyc sie nozem ale to jak wszedzie
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 19 wrz 2004, 14:18

Ale kto tu mowil o walce z tygrysem. Mi chodzilo raczej o unikanie go. Poza tym wiesz, jak tygrysa zaatakuje 10 kolesi z 2 metrowymi wluczniami to on szans nie ma.
Ale co ja bede pisal, reality show to chala i tyle.
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 19 wrz 2004, 16:16

Chała, ale nasza ludzka natura, która uwielbia obserwować ludzi i ich oceniać ma wspaniałą pożywkę.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 19 wrz 2004, 17:35

Co do obserwacji i oceniania, to lepiej to na ulicy wyjdzie, bo tam nikt udawac nie bedzie :)
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 20 wrz 2004, 13:20

Aga pisze:Taaak, i na pewno jak była tak cięzko chora, że kamery ją kręciły, nikt nie wezwał lekarza który ma czuwać nad ich zdrowiem

nie wiesz co działo sie za kamerą.Moze lekarz może uznał ze nie jest to na tyle powazne aby sobie ztym nie poradzili. NIe wnikam, ale nie wygladała na udawana akcję.

Aha, a potem w najlepsze sobie wstała i latała po wyspie.

a co miała robic, leżeć skoro poczuła sie lepiej. A moze gdyby 'umierała' pół dnia to była by bardziej wiarygodna :P

Nie jestem w żadnym wypadku zazdrosna, zresztą nawet nie uważam że jest ładna.

ahahah a ktos wspomniał o jej urodzie ?
sama sobie odpowiedziałaś złośliwa babo :D

Student wrote:
Zgadzam sie. Sa strasznie zazdrosne i zawistne. Foxy respekt dla Ciebie jesli Ty taka nie jestes

tego nie powiedziałam....:diabel2:
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 20 wrz 2004, 13:53

Ja osobiście lubie programy typu reality show. Ale tylko te w których człowiek naprawde może się wykazać a nie typu "Big Brother" czy "Bar" gdzie jest normalna sytuacja i jedynie czyste podglądactwo. Najbardziej podobał mi się "Agent" no i może teraz przebije go "Wyprawa Robinson". Czemu? A to dlatego, że program nie polega na czystym podglądaniu ludzi ale obserwowaniu ich zachowań w ekstremalnych sytuacjach. Nie wierze, że da się udawać coś w sytuacjach stresowych (np. skok z mostu na linie). Wtedy wychodzi jacy tak naprawde są ci ludzie. Tak samo jest z "Wyprawą..." może teraz jeszcze grają ale po tygodniu zobaczycie jak zmienią im się charaktery. Wyjdzie prawdziwe ich oblicze.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 20 wrz 2004, 14:11

np. skok z mostu na linie
Idzie.
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 20 wrz 2004, 19:21

nie wiesz co działo sie za kamerą.Moze lekarz może uznał ze nie jest to na tyle powazne aby sobie ztym nie poradzili.

Skoro lekarz uznał że nic jej się nie dzieje, czemu leżała nie mogąc się podnieść, nie mogła otworzyć oczu i trzęsła się jakby co najmniej miała febrę. Naprawdę to wyglądało jakby umierala. A zaraz po tym wstała. Na kilometr śmierdzi udawaniem. I nie tylko ja tak uważam, ale też cała moja rodzina z którą ten program ogladałam i znajomi z którymi potem o tym dyskutowałam.
Cytat:
Nie jestem w żadnym wypadku zazdrosna, zresztą nawet nie uważam że jest ładna.

ahahah a ktos wspomniał o jej urodzie ?

Nikt nie wspomniał, ale to chyba było oczywiste. No bo jak widze kogoś pierwszy raz w żyiu i nic o nim nie wiem to jedyne o co mogę być zazdrosna to chyba uroda,nie? Raczej nie miała na czole przylepionego dyplomu ukończenia Harvardu.
sama sobie odpowiedziałaś złośliwa babo

Nie przezywaj mnie, bo ja też mogę ciebie obrażać. Zresztą, kto tu jest złośliwy
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 20 wrz 2004, 19:47

Aga pisze:Skoro lekarz uznał że nic jej się nie dzieje, czemu leżała nie mogąc się podnieść, nie mogła otworzyć oczu i trzęsła się jakby co najmniej miała febrę.

nie dzieje sie nic na tyle powaznego aby ja zabierac z wyspy....

Raczej nie miała na czole przylepionego dyplomu ukończenia Harvardu

tu sie z Toba zgodze :)
.
Zresztą, kto tu jest złośliwy

ja, bo ja z natury jestem zlosliwa :D
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 22 wrz 2004, 09:56

Takie wnioski mi się nasuwają po wczorajszym programie:
- Jednak faceci potrafią się lepiej zgrać w przeróżnych momentach. W jednej z zespołów to głównie dziewczyny kłócą się i wprowadzają złą atmosfere. Niestety :(.

- No i wyszło prawdziwe oblicze Kena. Odszedł z programu i też wydaje mi się, że tak naprawde on nigdy nie chciał przesiedzieć tam dłużej niż chwilke, póki mają łatwo. Chciał pokazać, że nie jest takim lalusiem a nie wyszło mu to chyba za dobrze.

No i taka jeszcze myśl. W naszej wersji coś dużo uczestników odpada (2 z powodów zdrowotnych no i jeden zrezygnował) a jak dobrze pamiętam a amerykańskiej tylko jedna osoba odpadła (z powodów zdrowotnych).
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,

Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 22 wrz 2004, 09:58

dlaczego Ken odszedł ?

Słyszałam że jakas afera z wężem wyszła ?
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 22 wrz 2004, 10:02

Triniti19 pisze:Takie wnioski mi się nasuwają po wczorajszym programie:
- Jednak faceci potrafią się lepiej zgrać w przeróżnych momentach. W jednej z zespołów to głównie dziewczyny kłócą się i wprowadzają złą atmosfere. Niestety :(.

-.

No i dlatego nie moze byc pełnego równouprawnienia !! :D to tak dla Agi napisałem ! :P
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 22 wrz 2004, 10:05

dlaczego Ken odszedł ?

Ken właśnie nie wiadomo dlaczego odszedł. Powiedział, że nie jest tchórzem i to nie dlatego. Chociaż niektórzy uczestnicy sugerują, że powodem mogło być to, że chciał się pokazać z innej strony (że nie jest lalusiem dbającym tylko o swój wygląd). No i zostawił po sobie myśl, że jedna z dziewczyn podłożyła konkurencje którą przegrali.

Słyszałam że jakas afera z wężem wyszła ?

Jedna z drużyn (ta w której był ken) dostała niespodzianke w której był wąż. No i część uczesników chciała go zjeść a dwoje facetów nie zgodziło się na to. No i w ostateczności zjedli tego węża (oprócz tych dwóch) i przez to narodził się konflikt. Ale w tej drużynie głównie kłócą się dziewczyny pomiędzy dziewczynami i dziewczyny z facetami.

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 22 wrz 2004, 10:08

Nie rozumiem , taka swinie to zjadają co to w chlewie sie tarza , a zjesc węza to juz problem! :566:
Ale węgorza to by zpapali i wołali by ...jeszcze !! ;)
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 22 wrz 2004, 10:16

Triniti19 pisze:Ken właśnie nie wiadomo dlaczego odszedł. Powiedział, że nie jest tchórzem i to nie dlatego. Chociaż niektórzy uczestnicy sugerują, że powodem mogło być to, że chciał się pokazać z innej strony (że nie jest lalusiem dbającym tylko o swój wygląd). No i zostawił po sobie myśl, że jedna z dziewczyn podłożyła konkurencje którą przegrali.

hmm ja za nim płakała nie będę.
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 22 wrz 2004, 16:05

krzys pisze:Nie rozumiem , taka swinie to zjadają co to w chlewie sie tarza , a zjesc węza to juz problem! :566:
Ale węgorza to by zpapali i wołali by ...jeszcze !! ;)

Krzysiu tam chodziło o to, że oni mieli co jeść i nie mieli potrzeby jeść węża. Jedynie co przemawiało za zjedzeniem to to, że cześć uczestników miała już dość ryżu. Bo gdyby nie mieli co jeść to zapewne zjedliby go ze smakiem.

Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 22 wrz 2004, 17:35

No i dlatego nie moze byc pełnego równouprawnienia !! to tak dla Agi napisałem !

Wrrrrr.... nawet nie próbuj mnie wkurzać!!!! Wrrrr...

A propos programu. Co myslicie o tym że Urbański dal Gosi wybór czy zostać? CZy myślicie (co zasugerowała Agnieszka) że gdyby to był ktoś inny to by nie miał wyboru? Bo w moim odczuciu chodzi o to aby zapełnić lukę po Kenie. Swoją drogą to dziwne czemu nie podstawiają innych gdy ktoś odpadnie tak jak w B.Brotherze.
A tak przy okazji to oczywiście kibicowałyśmy z siostra aby wykluczyli Gosię. Kiedy tak sie stało nagle zrozumiałysmy że wcale tego nie chcemy. No bo z kogo się będziemy tak śmiać? Dzięki niej mamy super zabawę i radochę. Gosiu, zostań, pliiis...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 23 wrz 2004, 01:15

wiecie co? Zauwazylem, ze w reality show kochaja sie szczegolnie kobiety. Bo to je pasjonuje co kto powie, jak sie zachowa, jaka fryzure bedzie mial itd...
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 23 wrz 2004, 10:03

Maverick pisze:wiecie co? Zauwazylem, ze w reality show kochaja sie szczegolnie kobiety. Bo to je pasjonuje co kto powie, jak sie zachowa, jaka fryzure bedzie mial itd...

zgadzam się.
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 23 wrz 2004, 10:12

A ja wole Monster Garage, Top Gear i wiekszosc rzeczy na TVN Turbo :D
W koncu trzeba poogladac tego Astonka zanim go kupie :D
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 24 wrz 2004, 02:19

Fragment artykulu z Polityki:

"– Pierwsze dwa tygodnie w Malezji to był prawdziwy horror – wspomina Ewa Leja, producentka programu „Wyprawa Robinson” – ekipa padała z powodu przegrzania organizmów, odwodnienia, zatruć. Wszyscy byli pocięci przez muszki i wyglądali, jakby cierpieli na ospę. Jednego z zawodników ukąsił skolopender, a potem na wyspie pojawiły się węże.

Zawodnicy wrócili z Malezji wycieńczeni i wychudzeni. Jeden z nich stracił na wadze ponad dwadzieścia kilogramów. Istotą „Wyprawy Robinson” jest walka o przetrwanie, rywalizuje się o wszystko, a przede wszystkim o jedzenie. Producenci zapewniają tylko ryż i wodę, resztę trzeba zdobyć. Ryby łowi się własnymi rękami, koralowce ranią stopy, surowe kraby kuszą, ale grożą zatruciem. Wysokie, morskie fale utrudniały transport zarówno ludzi jak i sprzętu. Głodni i zdesperowani zawodnicy w ostatnim tygodniu pobytu w Malezji zaczęli podkradać realizatorom jedzenie. Ewa Leja przysięga, że nigdy więcej tam nie wróci. Ma dość palącego słońca i 95-proc. wilgotności. – Tylko szaleniec mógłby wybrać się tam na wakacje – mówi."
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 wrz 2004, 02:27

Niech zgadne, jest to relacja blond - rozowej laluni ktora myslala ze pokaze swa ladna buzke przed kamerami?
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 24 wrz 2004, 13:27

Maverick pisze:Niech zgadne, jest to relacja blond - rozowej laluni ktora myslala ze pokaze swa ladna buzke przed kamerami?

To w wiekszosci wypowiedz producentki programu (co zreszta bylo napisane w tekscie Mav). Moze jest blondynka, ale ona akurat chyba nie wystepuje tam przed kamera (tak mi sie wydaje - nie ogladam programu w TV, widzialam tylko kawalki w necie)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 wrz 2004, 14:18

No faktycznie maly blad z moje jsrony. Jednak to ze producentka tak mowi to nic dziwnego, chciala zareklamowac :)
To tak jak pytasz rezysera o jego najlepszy film. Zawsze powie ze ostatni lub ten co wlasnie robi :)
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 25 wrz 2004, 15:34

A mnie tam ten cały Łukasz nie denerwował. Jeśli chciał zmienić swój wizerunek, to mu się udało, przynajmniej w moich oczach. Najbardziej to mi te panienki przeszkadzają.
W tym programie brała udział moja koleżanka, a właściwie mojej mamy przyjaciółki córka. Odpadła po jakimś miesiącu, ale ja nie o tym chciałam pisać. Otóż zapewne wiecie, że każdy z uczestników mógł wziąć ze sobą jedną rzecz z cywilizacji. Zgadnijcie, co zabrała Agatka :) Depilator!!! :P I wyobraźcie sobie, że nie była jedyna!!!
Awatar użytkownika
Damian
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Damian » 25 wrz 2004, 15:48

mrt pisze:A mnie tam ten cały Łukasz nie denerwował. Jeśli chciał zmienić swój wizerunek, to mu się udało, przynajmniej w moich oczach.

Może inaczej na niego patrzę... ale decydując się na dobrowolne odejście pokazał, jaki z niego laluś... Wiedział, że wyleci i tak za tego wężą (i nie tylko). Teraz jest "Kenio sam odszedł", a byłoby "Wywalili go".
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 25 wrz 2004, 15:57

Nie sądzę, żeby go wywalili. Najbardziej tam wszystkim na nerwy te dwie panny działają, więc one w pierwszej kolejności pewnie by odeszły.
A co do niego samego... No cóż, parę razy pokazał różki i to mi się podobało. Do tego facet, co by o nim nie gadać, atrakcyjny wizualnie jest. Tępota mu z twarzy nie bije, tak jak np. kawalerowi do wzięcia (ulubiony program mojego brata :P ). Jak już mam oglądać reality show, to wolę popatrzeć na jakieś towary (dotyczy to obydwu płci).
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 25 wrz 2004, 16:18

Oj Mrto piszesz, że czasu brak na forum, a na reality shows jak widać nie - zaraz się rozzłoszczę i spowije mnie czarny woal szału ;) .

Sorki, żę wcinam się w topik nie dla mnie, ale gdzieś muszę wyznać, iż jestem na tyle zboczony, by nie mieć TV.
Pozdr wszystkich równie pokręconych :564:
;)...
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 25 wrz 2004, 16:35

No oglądam, oglądam... Raczej nie mam wyboru, bo wszyscy ze względu na tę znajomą oglądają. Tylko nie wiem, jak długo wytrzymam, bo nudny ten program jak cholera. Nic się nie dzieje, a jak już jakiegoś węża zżerają, to i tak nie pokazują. Chyba że tak, bo coś tam opuściłam.
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 27 wrz 2004, 15:59

Damian pisze:Może inaczej na niego patrzę... ale decydując się na dobrowolne odejście pokazał, jaki z niego laluś... Wiedział, że wyleci i tak za tego wężą (i nie tylko). Teraz jest "Kenio sam odszedł", a byłoby "Wywalili go".

Nie sądze aby go wywalili bo był co by o nim nie mówić jedną z najslilniejszych osób w grupie i był jednak przydatny. Może i był osobą "gwiazdorską" ale po jego odejściu grupa na pewno osłabnie.

A co do propozycji aby została Gosia to sądze, że producenci bali się że za wcześnie program się skończy. Też się dziwiłam czemu nie ma dodatkowych uczestników ale wiązałoby się to z przywiezieniem powiedzmy 3 dodatkowych osób a mogłoby się zdażyć, że jeżeli nie weszli by do programu to mieliby swoiste wakacje.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”