A jeśli chcę być kapłanką???

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 17 wrz 2004, 22:11

A ja twierdze ze dyskryminuje mezczyzn bo ja chce np pracowac tak jak zakonnica. Hehe.

Co do pracy kobiet - one nie potrafia mowic rzeczowo i konkretnie, dlatego sa gorsze w kontaktach miedzyudzkich jezeli chodzi o negocjacje, zaprezentowanie czegos itd. Ponadto zarabiaja mniej, bo facet dziecka nie urodzi i do pracy przyjdzie zawsze. Wiec pracodawca w pensji bierze na to poprawke.

A wracajac do kosciola. To popatrz na historie i zrozum.
Awatar użytkownika
jasiu
Bywalec
Bywalec
Postautor: jasiu » 17 wrz 2004, 22:21

Maverick pisze:
A wracajac do kosciola. To popatrz na historie i zrozum.

Kolejny przyklad na to, ze duzo gadasz, mielisz jezorem bez sensu Maverick...taki jestes,jak dla mnie, mlody gniewny....dopiero co pisales kilkanascie dni temu, ze masz w dupie historie, bo to bylo dawne, a teraz mamy nasze czasy i takie tam bzdety....badz wiec konsekwentny....
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 17 wrz 2004, 22:27

Jezu! Przeciez ja chce jej wytlumaczyc! Bo jak cofnie sie wstecz to zorzumie dlaczego kiedys kobieta nie mogla byc! A dlaczego nie mzoe teraz pomimo zmiany w ludziach? Bo kosciol jest konserwatywny i nie dopusci innych, prawdopodobnie lepszych, do koryta!

A o co Ci chodzilo ze mam gdzies historie? Jak pisalem o 2 Wojnie Swiatowej? To zupelnie co innego, bo ludzie sie mzienili, to nie ci sami itd. Ale kler zawsze byl taki sam.
Awatar użytkownika
jasiu
Bywalec
Bywalec
Postautor: jasiu » 17 wrz 2004, 22:32

Maverick pisze:
A o co Ci chodzilo ze mam gdzies historie? Jak pisalem o 2 Wojnie Swiatowej? To zupelnie co innego, bo ludzie sie mzienili, to nie ci sami itd. Ale kler zawsze byl taki sam.

Lubisz generalizowac,co? To tak jakbym np. spotkal grupke ludzi z Poznania i mial z nimi jakies nieprzyjemnosci i potem bym mowil, ze wszyscy poznaniacy to prostaki i powinno sie ich wyrznac...albo w Lodzi pozabijali sie na juwenaliach, no znaczy, ze wszyscy lodzianie to mordercy....tak?
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 17 wrz 2004, 23:27

Wiadomo, w koncu Poznan to "miasto zla slawa owiane" :D
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 18 wrz 2004, 08:09

A ja twierdze ze dyskryminuje mezczyzn bo ja chce np pracowac tak jak zakonnica. Hehe

I oczywiście możesz. Możesz być zakonnikiem. Zauważ że to ta sama "praca", tylko inna odmiana- jak: lekarz,lekarka.
po prostu kazda religia ma swoje jakies tam ustalone normy...naprawde nie ma zadnych przeciwwskazac ani trudnosci zeby ja zmienic...

No własnie a mi się te normy nie podobają, tym bardziej że chodzi tu nie o jakąś tam organizację, ale o Kościół, który jesli dyskryminuje i uważa się za kwintesencję dobra, to...jest zakłamany?
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 18 wrz 2004, 09:56

to...jest zakłamany?
Ameryki zes nie odkryla. Nie tylko zaklamany, ale na dodatek zly.
Awatar użytkownika
jasiu
Bywalec
Bywalec
Postautor: jasiu » 18 wrz 2004, 11:06

Maverick pisze:
to...jest zakłamany?
Ameryki zes nie odkryla. Nie tylko zaklamany, ale na dodatek zly.

Podaj trzy przyklady co jest zlego w tej religii... Nie w tym co mowia niektorzy ksieza, bo naprawde nie docieraja do mnie slowa x. Jankowskiego... ale co jest zlego w Ewangeli na przyklad? to jest wlasnie blad, ze niektorzy ludzie pojmuja chrzescijanstwo przez pryzmat tego co glosza duchowni (niektorzy)....
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 18 wrz 2004, 12:04

Wez sie zastanow zanim cos napiszesz. Ja pisalem ze kosciol jest zly, a nie religia.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 18 wrz 2004, 13:07

Na serio Mav masz w dupie historie?? A wiesz czemu ona sluzy? zeby ludzie nie powtarzali tego na czym sie ich przodkowie przejechali. i po to sie dzieci w szkole ucza o holocauscie zeby wiedziec do czego prowadzi nienawisc rasowa. a co do ksiezy to generalnie mnie sprawa nie kreci bo ani kobieta nie jestem, ani ksiedzem :D
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 18 wrz 2004, 17:52

Aga pisze:Chętnie Krzysiu bym się zamieniła z Tobą rolami! Może dla ciebie tak jak jest teraz jest dobrze, ale myślę że wielu kobietom bardzo nie odpowiada to że ograniczacie im prawa. A przepuszczanie kobiet w drzwiach wsadźcie sobie w d.... . Doprawdy wolałabym nie być przepuszczana przez drzwi, a móc pracować jako kapłanka gdybym chciała, dostawać taka samą pensję jak mężczyźni w każdej pracy i miec masę innych praw. A to co mówicie wskazuje tylko na to że jesteście egoistycznymi szowinistami, którzy robią wszystko żeby zachować jakieś tam przywileje. Niby uwielbiacie swoje kobiety,a z drugiej strony uważacie je za gorsze i nie pozwalacie im robić wielu rzeczy. A może to strach przed tym że możecie okazać się w wielu sprawach gorsi? Prawda jest taka że kobiety w wielu zawodach świetnie się sprawdzają ( i podejmują Krzysiu takie same dobre decyzje jak męzczyźni), tylko że wy musicie czuć że jesteście lepsi, jesteście przywódcami. Jak to w końcu możliwe że osoba słabsza fizycznie może Was pokonać intelektualnie? Śmieszne podejście.

Tak !! no to dawaj !! :D dziewczyno bujasz w obłokach i nie wiesz o czym mówisz !! , ale ja wyjasniał Ci nie bede bo sama to z wiekiem zrozumiesz , Kobiety mało zarabiają ??? bzdura ....stereotyp , wiesz ile zarabia H.G .WALC !??? mysle iz wiesz !
chcesz równouprawnienia ??? no to choc popracuj na scianie , albo w chodnikach w kopalni >? albo w Hucie przy piecu ? tak tak , wybieracie tylko co Wam pasuje !! a nas nazywacie szowinistycznymi swiniami , podczas to my o Was tak naprawde dbamy !
Zaden prawdziwy męzczyzna nie obawia sie iz jego kobieta jest od niego lepsza , wrecz bedzie z tego dumny i ja chce taką kobiete od zaraz !! :564: Chcę stać w jej cieniu i jej blasku !! i bedzie mi z tym bardzo dobrze !! :D
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 19 wrz 2004, 10:13

Kobiety mało zarabiają ???

Z badań statystycznych wynika że dostają mniej niż mężczyźni za tą samą pracę.
chcesz równouprawnienia ??? no to choc popracuj na scianie , albo w chodnikach w kopalni >? albo w Hucie przy piecu ?

Wiesz, osobiście szczytem moich ambicji nie jest praca w kopalni, ale może są kobiety które chcą lub muszą to robić. A są przeciez czasem kobiety silniejsze od mężczyzn (patrz: Agata Wróbel) więc dlaczego miały by nie pracować w kopalni,hucie? Chodzi o to żeby nie zabraniać jednym pracy, tylko dlatego ze są z natury słabsi! Bo i wśród nich znajdą się wyjątki.
tak tak , wybieracie tylko co Wam pasuje !!

Myślę że niewielu facetom pasuje ciężka praca fizyczna. I myślę też że niewiele kobiet lubi sprzątać u kogoś. Takie prace się zwykle wybiera kiedy się nie ma wyboru.
podczas to my o Was tak naprawde dbamy

Bosko! Uwielbiam jak ktoś o mnie dba odmawiając mi wielu praw! Życzę ci krzysiu, żeby tak o Ciebie dbano!
Chcę stać w jej cieniu i jej blasku !! i bedzie mi z tym bardzo dobrze !!

Jaaasne....
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 19 wrz 2004, 10:17

Aga, ale zrozum ze kobiety nie zostana nigdy kaplankami, bo to nie lezy w interesie kosciola! I powiem wiecej - kosciol ma was gleboko w d.... Ulzylo? wiec raczej pogodz sie z tym. A sluzyc Bogu mozna rowniez przez posiadanie rodziny i szczesliwe zycie.
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 19 wrz 2004, 15:20

Zgadzam się z Agą, że w niektórych częściach życia naprawde nie ma równouprawnienia ale zarazem nie jestem przekonana co do tego, żeby zmieniać tradycje. Mi osobiście nie przeszkadza to, że nie mogę zostać kapłanką bo wiem, że tak naprawde dobrze służyć Bogu można nie tylko jako kapłan ale też jako zakonnica i misjonarka. Zresztą bardzo wiele jest świętych kobiet.

A tak nawiasem chciałam zaznaczyć iż np. w kościele anglikańskim kobiety są kapłankami, tak samo jest w niektórych kościołach protestanckich.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 19 wrz 2004, 15:32

Bogu sluzysz nawet wtedy kiedy nie robisz nic poza tym ze pracujesz i masz rodzine (dajmy na to szczesliwa) bo o to w zyciu chodzi. A celibaty i inne tego typu badziewia sa nienaturalne i sztuczne. Zreszta nigdy nie lubilem Judyma, uwazam ze to frajer.
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 19 wrz 2004, 15:54

Maverick pisze:Zreszta nigdy nie lubilem Judyma, uwazam ze to frajer.

Hehehehehe.... :D:D:D
(sorry, ze nie na temat)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 19 wrz 2004, 17:07

Och Aga Aga ??? Pani wrubel to wyrobiona , wycwiczona na sterydach i nie tylko kobieta , w ten sposób kazda z was moze byc silniejsza !! wystarczy tylko cwiczyc , no tak ale wtedy nie ta figóra , no i faceci sie nie ogladaja , ale kicha co ????!!!! wiec wolimy być jednak słabszą ! ale za to piekniejszą !!
przykład nie udany !!
wyjątek nie czyni regóły !!!! :547:
A co do kopalni i innych takich zawodów , to tak jak mówiłem , nie nadajecie sie do tego ZADNA !!!! Jak i do innych rzeczy !! i zawodów , wiec zostanie tak jak jest !!
Wasze nieszczescie polega na tym (a własciwie Twoje ) iz nie rozumiesz i nie chcesz z rozumieć , wazne dla Ciebie tylko to, co wazne dla Ciebie !! i co Ci pasuje !
Chciałbym wiec dorzyc chwili , by sie stało tak ,iż by Tyś- nie miała wyboru własnie i musiała isc pracowac do tej nieszczesliwej kopalni !
Bo fajnie sie gada jak nas cos nie dotyczy bo wasnie los jest dla nas łaskawszy !

Aga ...... przykro mi ,ze o Ciebie nikt nie dba (co wynika z resztą z tego co sama piszesz , bo przeciesz mi tego zyczysz !!) , w moim kregu raczej dba sie o kobiety , jak i ja zreszta sam ! tez o nie dbam , dlatego napisałem , ze to my o Was dbamy , bo taka jest prawda !
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 wrz 2004, 11:56

Biblia to sciema.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 wrz 2004, 14:14

SueEllen, ja wyrazilem to samo co Ty ale w 3 slowach :) To oszczednosc czasu tak cennego dzisiaj ;) I jezeli kogos moje slowa obrazily to nie przepraszam, bo nie wiem jak takie cos moze kogos obrazic.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 wrz 2004, 14:17

Mav bez urazy (bo ja sie nie uraziłem ) ale powiem tylko iz młody jestes jeszcze !! ot wszystko co mogę powiedziec , a napisane jest też .....SZANUJ BLIZNIEGO SWEGO JAK SIEBIE SAMEGO !.....?
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 wrz 2004, 14:22

No dobrze, wiem ze mlody jestem :) Ale nei zamierzam sie zachowywac jakos specjalnie sztywno itd by czasem kogos nie urazic. A Sue mnie nie lubi chyba, ale jakos mimo to doskonale spie wiec spoko :D

No a co do 10 przykazan to inna sprawa. Ja po prostu uwazam, ze niemozliwym jest, by Biblia nie byla naciagana. A 10 przykazan, nawet jezeli nie pochodza od Boga, to nie zmiania faktu ze sa dobre, glownie dlatego ze reprezentuja system wartosci i kregoslup moralny wiekszosci z nas.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 wrz 2004, 14:34

Dlaczego? dlatego ze napisalem ze Biblia to sciema? Doprawdy nie wyobrazam sobie w jaki sposob mogloby to kogos obrazic. Powiem wiecej! Czlowiek glebokiej wiary by sie zasmucil nad moja biedna duszyczka, pomodlil sie o nawrot wiary i sprobowal mnie pewne rzeczy wytlumaczyc! Tak pisze w Biblii, a jezeli ktos sie obraza o takie cos...

powinieneś się jednak wykazywać kulturą wypowiedzi. Po raz kolejny wychodzi Twoja buta i pycha
W jakim zdaniu?
należy kop w tyłek na otrzeźwienie
To Twoje zdanie wszechwiedzoca i wszechczujaca wyrocznio.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 wrz 2004, 14:42

Nie zamierzam się zniżać do Twego poziomu
Potrzebowalabys chyba drabiny raczej.
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 24 wrz 2004, 19:50

Sue Ellen- to mnie dobiłaś. Nigdy nie słyszałam takiego tekstu i nigdy go nie wyczytałam w Biblii. Wierzę Ci natomiast, że tak jest napisane....no coż..... jeśli tak to moja własna religia bardzo mnie rozczarowała. Ech...
A co do Mavericka- zgadzam sie z Sue. Twoje wypowiedzi naprawdę dla kogoś wierzącego mogą być obraźliwe. Pomijając już to że to co piszesz wynika nie z wiedzy ale z głupich uprzedzeń.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 wrz 2004, 21:06

Aga !! ...tak to jest jak sie bibli nioe czyta !! :547: :547: :547: :547:
A co do Mav-a ........ gdybyś tak powiedział na forum w krajach wiary mzułmanskiej , to wiesz co by sie stało ! :547: :547: :547: :564: (było by .....za allacha ))) i.... :502: :564:
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 wrz 2004, 23:30

Twoje wypowiedzi naprawdę dla kogoś wierzącego mogą być obraźliwe
Naprawde nie znacie religii chrzescijanskiej! A pieprzycie ze obraze itd. Wy nawet pewnie nei wiecie co to znaczy prawdziwie wierzyc. To znaczy wybaczac, nauczac. Na tym to polega i sadze ze ktos gleboko (a nie na pokaz) wierzacy i znajacy sie na tej wierze sie z tego powodu nie obrazi. Poza tym lapa do gory kogo tym tekstem obrazilem :)
Pomijając już to że to co piszesz wynika nie z wiedzy ale z głupich uprzedzeń.
Tamten tekst nie wynikl z uprzedzen a z cytatow przytoczonych przez Sue :)
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 25 wrz 2004, 10:19

Wy nawet pewnie nei wiecie co to znaczy prawdziwie wierzyc.

CZemu piszesz o ludziach których nie znasz?
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 25 wrz 2004, 14:57

CZemu piszesz o ludziach których nie znasz?
Napisalem jak zachowalby sie czlowiek prawdziwie i gleboko wierzacy. A tego u Was nie zauwazylem, poza tym nie ma sie co czarowac, w Polsce ludzi prawdziwie i gleboko wierzacych jest naprawde bardzo malo...

Wróć do „Wszystkie inne tematy”