Piercing

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 09 sty 2007, 13:40

Ja sie nosze z zamiarem przebicia sobie ucha. A co mi tam, lubie kolczyki, kocham tatuowanie sie, ale mam zakaz odgorny od mojej pikenej na "mazianie sie znowu tuszem". Wiec chociaz jakis maly elegancki kolczyk w uchu sobie sprawie (np. na chrzastce + tradycyjnie jak u kobiet, na poduszeczce).

[ Dodano: 2007-01-09, 13:40 ]
Tylko ze mam problem, bo mam odstajace uszy ;(
Awatar użytkownika
Ciekawski
Maniak
Maniak
Postautor: Ciekawski » 09 sty 2007, 13:49

Candy Killer pisze:no to ja sie tu zalicze chyba bo przez dluzszy okres czasu (3 lata) mialam 12 mm w uchu..a pozniej przez pol roku 16 mm:)

ZNACZNIE większej, Candy ;)
Candy Killer pisze:w zasadzie chyba nie ma co sie w to zaglebiac...wiekszosc osob ktore to robia to veganie..wegetarianie..sluchajacy muzyki HC lub tez jej odmiany:)

Akurat w tych kręgach to prawie że przybiera wymiar mody, niestety. Chociaż ja akurat znam mnóstwo osób lubujących się w body mod. i raptem z 20% należy do kręgów hc/vege, itp.
Tylko ze mam problem, bo mam odstajace uszy ;(

No i? Haro, przecież nie będziesz sobie wieszał 5kg odważników, kolczyk nie powinien stanowić problemu. Ewentualnie zrób go sobie w górnej części ucha.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 09 sty 2007, 13:52

Ring'a sobie wiesazc na pewno nie bede, jelsi juz to jakas mala zgrabna kulke. Ale moge sie jedynie domyslac, ze na odstajacym uchu bedzie to wygladac conajmniej niepowaznie :/
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 09 sty 2007, 14:06

Haro a przyklej sobie cos na prube, tak bys mógł obloogac sie w lustrze. No chodzi bys zobaczył to tak wizualnie i ocenil, czy dobrze ci czy źle.
zreszta jak zrobisz i uznasz, ze brzydko to zawsze moszesz wyjac :)
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 09 sty 2007, 14:06

no na odstajacych uszach to tak srednio kolczyki wygladaja szczegolnie w gornej czesci ucha;)
Ciekawski pisze:Akurat w tych kręgach to prawie że przybiera wymiar mody, niestety

oooo to sie zgodze z Toba:) tez to zauwazylam..co to sie dzieje co to sie dzieje;)
ja tam jestem wegetarianka i slucham hc aleeee wieszac sie nie bede i kolczykowac niewiadomo jak :)
co do tuneli wiekszych to hmm..moj kolega ma 20mm...normalny zwykly..nawet spokojny chlopak:)
znam jeszcze kolesia co ma 30 mm..to juz lekka przesada no ale skoro takie chce:D
najbardziej mi sie podobalo jak moj...majlansowy "znajomy"z ktorym dluugo gadam wsadzil sobie w http://myspace-681.vo.llnwd.net/00940/1 ... 3681_l.jpg te dziurki tunele takie.blink blink z cyrkoniami naokolo heh :D sie blyszczaloo :)a tez normalny chlopak...stylista/fryzjer..przy pokazach pracuje.:)
wiec tu chyba nie ma reguly kto sobie robi tunele i takie tam:)
uogolniajac osoby z klimatow..ciezszych...bo nie widzialam panienki z disco z tunelami:)
raczej takie..("uwielbiam to okreslenie" faschion corowe klimaty :P
wajdelota
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: wajdelota » 09 sty 2007, 21:57

Candy Killer - świetne prace na digarcie. Gratuluję :)
Ja teżjestem wege, słucham troche HC, wiecej alt rocka. Dużo osób z tych kręgów bawi sie w piercing, tatuaże (ja też :P) ale nie nazwał bym tego modą. To są raczej rzeczy rozpoznawalne dla danego klimatu. I jakoś łączący się z tą kulturą. To chyab raczej rodzaj "anty mody"...
Jeśli oznaką bycia prawdziwym mężczyzną jest upijanie się i sikanie do zlewu, to ja nie chcę być mężczyzną...
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 10 sty 2007, 12:07

Haro pisze:Tylko ze mam problem, bo mam odstajace uszy ;(

w takim razie kolczyk to zły pomysł, bo będzie przykuwał uwagę. nie powinno się dodatków i ozdób nosić w ten sposób, żeby podkreślać defekty, ale rób co chcesz.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 10 sty 2007, 16:19

Candy Killer pisze:http://myspace-681.vo.lln...940673681_l.jpg
Prawie jak masajki w Kenii :) Tyle że one jeszcze większe miały, a w tym coś a la talerz :)
Jak dla mnie, to jest straszne. No ale de gustibus... :)
Ja kiedyś miałam ochotę na różne kolczyki, ale koniec końców mam jeden i mi wystarczy :)
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 10 sty 2007, 18:18

wajdelota pisze:Candy Killer - świetne prace na digarcie. Gratuluję :)
Ja teżjestem wege, słucham troche HC, wiecej alt rocka. Dużo osób z tych kręgów bawi sie w piercing, tatuaże (ja też :P ) ale nie nazwał bym tego modą. To są raczej rzeczy rozpoznawalne dla danego klimatu. I jakoś łączący się z tą kulturą. To chyab raczej rodzaj "anty mody"...

Dziekuje pieknie <aniolek>
no tak kolczyki i tatuaze najczesciej mozna spotkac u osob w "naszych" klimatach...jakos nie wyobrazam sobie panienki z disco typu barbi z tunelami :D hehe

Sophie..bo z wszystkiego sie wyrasta chyba.kiedys tez mialam wiecej kolczykow..zostalo mi kilka skromnych i chyba wiecej robic nie bede:) tunele tez wyjelam bo mi sie zachcialo bardziej kobiecych kolczykow...ktorych i tak nie nosze...jak sobie baba cos ubzdura to silnych nie ma :)
mialam sobie zrobic tatuaz na plecach i jakos mi sie odwidzialo chwilowo :)
wajdelota
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: wajdelota » 10 sty 2007, 21:08

Hihi.
Więc u mnie hcyab jakos inaczej. Wolałem zaczekać troche, żeby sie oswoić z pomysłami. I teraz kolczyka zrobiłem no i rok temu tatuaż. Nie żałuję :]

A wyobraź sobie panienke na disco z ćwiekiem w podbródku i gorsetem z koczyków.
Jeśli oznaką bycia prawdziwym mężczyzną jest upijanie się i sikanie do zlewu, to ja nie chcę być mężczyzną...
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 10 sty 2007, 22:25

No dobra, to powie mi ktoś wreszcie, czy dziury po tych tunelach da się usunąć? <wazne>
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 10 sty 2007, 22:53

http://img.photobucket.com/albums/v718/ ... 51male.jpg
byly takie
http://img.photobucket.com/albums/v718/ ... 0_9925.jpg
sa takie:)
zmniejszaja sie powoli.najszybciej to sie zmniejszyly z 16 mm do 6 a pozniej juz powoooli....teraz mam jakies 2mm.
jak sie chce calkiem sie pozbyc to idzie sie do chirurga i sie zszywa.
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 10 sty 2007, 22:57

Przecież ja nie otworzę tych stron! No coś Ty! Ja się boję <boje_sie> Jak przystoi na córkę lekarza boję się na takie rzeczy patrzeć ;)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 10 sty 2007, 22:58

mrt, ja widzialam nie sa straszne ani troche :)
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 10 sty 2007, 23:00

Candy Killer pisze:oooo to sie zgodze z Toba:) tez to zauwazylam..co to sie dzieje co to sie dzieje;)
ja tam jestem wegetarianka i slucham hc aleeee wieszac sie nie bede i kolczykowac niewiadomo jak
co do tuneli wiekszych to hmm..moj kolega ma 20mm...normalny zwykly..nawet spokojny chlopak:)
znam jeszcze kolesia co ma 30 mm..to juz lekka przesada no ale skoro takie chce:D
najbardziej mi sie podobalo jak moj...majlansowy "znajomy"z ktorym dluugo gadam wsadzil sobie w http://myspace-681.vo.lln...940673681_l.jpg
<chory> <belt> <zalamka> co za poj.. do kwadratu...
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 10 sty 2007, 23:02

moon pisze:mrt, ja widzialam nie sa straszne ani troche
Zależy dla kogo <foch>

Ale, ale! Teraz sobie tak myślę, że w sumie to trochę przeszkadzać może w normalnym życiu, bo nie wyobrażam sobie, żeby koleżanka, która ma biurko naprzeciwko mojego w pracy, miała takie tunele. Jak tolerancyjna jestem, tak poprosiłabym o przeniesienie mojego miejsca pracy. Ja bym po prostu po każdym spojrzeniu na jej uszy słabła. Poważnie.
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 10 sty 2007, 23:04

mrt nie boj sie nie boj :)

augusto...o co konkretnie Ci chodzilo? chyba nie jestes az taki delikates...moge pokazac Ci inne zdjecie po ktorych moze sie zrobic nie dobrze..tunele to jest lajcik...co innego obcinanie czlonkow , amputacje , tatuaz bliznowy i inne hard zabawy.
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 10 sty 2007, 23:07

moon pisze:mrt, ja widzialam nie sa straszne ani troche
Zależy dla kogo <foch>

Ale, ale! Teraz sobie tak myślę, że w sumie to trochę przeszkadzać może w normalnym życiu, bo nie wyobrażam sobie, żeby koleżanka, która ma biurko naprzeciwko mojego w pracy miała takie tunele. Jak tolerancyjna jestem, tak poprosiłabym o przeniesienie mojego miejsca pracy. Ja bym po prostu po każdym spojrzeniu na jej uszy słabła. Poważnie.
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 10 sty 2007, 23:10

Candy Killer pisze:augusto...o co konkretnie Ci chodzilo? chyba nie jestes az taki delikates...moge pokazac Ci inne zdjecie po ktorych moze sie zrobic nie dobrze..tunele to jest lajcik
lajcik? <zalamka>

Candy Killer pisze:co innego obcinanie czlonkow , amputacje
chyba zartujesz? <boje_sie>
eh ludzie to mają zboczenia...
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 10 sty 2007, 23:34

mrt pisze:Ale, ale! Teraz sobie tak myślę, że w sumie to trochę przeszkadzać może w normalnym życiu, bo nie wyobrażam sobie, żeby koleżanka, która ma biurko naprzeciwko mojego w pracy miała takie tunele.

pracowalam w urzedzie skarbowym na sali operacyjnej czyli w ciaglym kontakcie z ludzmi i mialam tunele..nikt mnie nie zaczepil ani nic.szczerze mowiaxc jesli tunele nie sa duze to malo kto je zauwaza..mysla ze to takie kolczyki albo..klipsy nawet :) dopiero jak ktos powie to wtedy wielkie zdziwienie " to Ty masz takie dziuuury w uszach? to nie boli?":P hehe smiesznie bywa:) z obrzydzeniem sie nie spotkalam.
Augusto pisze:Candy Killer napisał/a:
co innego obcinanie czlonkow , amputacje
chyba zartujesz? <boje_sie>
eh ludzie to mają zboczenia...

no niestety nie zartuje. podalabym linka ale wole nie ryzykowac:)
jak tak sie czlowiek na patrzy na modyfikacje ciala to tunele i tatuaze to naprawde pikus...fakt ze robienie tuneli boli..ale chyba duzo mniej niz zabawy w doktora i obcinanie roznych czesci ciala w domowym zaciszu.
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 10 sty 2007, 23:39

Candy Killer pisze:no niestety nie zartuje. podalabym linka ale wole nie ryzykowac:)
daj na pw
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 11 sty 2007, 09:18

rany boskie <boje_sie>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Ciekawski
Maniak
Maniak
Postautor: Ciekawski » 11 sty 2007, 11:29

Candy Killer pisze:ale chyba duzo mniej niz zabawy w doktora i obcinanie roznych czesci ciala w domowym zaciszu.

Dokładnie, widziałem motyw jak para odgryzła sobie po połówce palca, w ramach uwiecznienia związku.

Też znam stronki, na których widać modyfikacje po których ściska w dołku.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 11 sty 2007, 13:42

hehe tez to widzialam..choooore...
mysle ze...znamy te same stronki :]bmezine?najwieksza z modyfikacjami :]
Awatar użytkownika
Ciekawski
Maniak
Maniak
Postautor: Ciekawski » 11 sty 2007, 14:27

Candy Killer, generalnie choć środowiska w jakich się obracamy są zgoła różne, jak widać pod paroma względami mamy wiele wspólnego ;)
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 11 sty 2007, 14:31

Candy Killer pisze:bmezine
Kiedyś tam czasem bywałam. Część fot makabryczna i jak dla mnie pod zaburzenia psychiczne podchodzi. No ale są gusta i guściki...

Ja kilka lat temu strasznie chciałam sobie zrobić kolczyk w języku, ale jakoś koleżanka mi to wyperswadowała. I w sumie miała rację :)
W uszach do tej pory nie mam i już mi się nie chce robić. W podstawówce miałam straszną jazdę na kolczyki w uszach. Będąc za granicą wówczas przez kilka miesięcy mało brakowało, a bym wmówiła w salonie piercingu, że rodzice się zgodzili. Ale chyba jednak okazałam się grzeczną córeczką :)
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 11 sty 2007, 15:20

Sophie:) ja kilka lat temu (jak mialam 16 lat) tez sobie wkrecilam ze chce kolczyka w jezyku i jak pojechalam nad morze to sobie zrobilam :) z domu wzielam caly potrzebny osprzet...igle lignokaine sol fizjologiczna i przebilam :D hehe 3 lata ponosilam i wyjelam.taki plus ze jezyk sie migiem zrasta:) 2 dni i dziurki nie bylo :)
kiedys wlasnie mialam wieksza jazde na kolczyki ale teraz to nie chce...bardziej patrze na to...jak to bedzie pozniej wygladalo..powyciagam a tu masa blizn...dlatego na twarzy mam tylko w wardze bo wiem ze ladnie sie schodzi i tak nie widac pozniej:)
ja mam taka manie estetyczna i np.podobaja mi sie powierzchowne kolczyki...np...kolo obojczykow czy miedzy piersiami..ale nie zrobie bo te kolczyki lubia migrowac i zostaja brzydkie bliznyyy a tego bym nie zniosla chyba ;)
desire86
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: desire86 » 05 mar 2007, 00:32

pircing hmm.. niektorzy mowia ze jest czyms makabrycznym.. a moim zdanie m wcale tak nie jest ... oczywiscie kazdy ma własna opinie na ten temat, ja zrobiłam sobie kolczka w pepusiu i choc na pocztku strasznie sie bałam samego zbiegu przebijania tak teraz nie załujuuujjee... bo jest naprwde sliczny..ale wracajac do tej makabry to niektorzy widzc człwieka okolczykowanego na na twarzy wiecej niz jeden raz to po prostu to staje sie dlanich ta tzw makabra... <boje_sie>
niesmak mozna zabic.....Afrodyzjakami :)))
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 05 mar 2007, 10:32

Nie no dla mnie te wszechobecne kolczyki w pepkach to jest makabra <lol>
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 05 mar 2007, 10:47

moon pisze:Nie no dla mnie te wszechobecne kolczyki w pepkach to jest makabra <lol>

bo one sa taaaakie modne:Pheeh
teraz panuja..pepki jezyki i brew u panow:]

Wróć do „Wszystkie inne tematy”