Piercing

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 18 paź 2006, 14:24

Nie lubie u dziewczyn kolczykow w gornej czesci ucha, no sie ani brwi, a jak jeszcze do tego ma krotkie wlosy to juz w ogole porazka.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 18 paź 2006, 17:00

amelka pisze:am takie pytanko chcę zrobić kolczyk w uchu w tym płatku, chciałabym wiedzieć czy to boli, jeżeli tak to jak długo, ile kosztuje przebicie czy mozna zrobić to u kosmetyczki czy też trzeba w salonie piercingu i czy wierzycie w to co mówią niektórzy, że jeżeli ktoś ma wiecej dziurek w prawym uchu niż w lewym to znaczy ze jest lesbijką? :|
Nie boli. Mozna u kosmetyczki i w zakladzie. Ponoc lepiej w zakladze igla niz ukosmetyczki pistolotem. Pistoletem nie boli.
A i w takie kretynizmy nikt o zdrowych zmyslach nie wierzy.
Ja mam wiecej w lewym uchu niz prawym - czyzbym byla gejem? A moze bi? <hahaha>
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 18 paź 2006, 17:03

piercing jest zwyczajnie śmieszny :) Heh a jak złomiarze z pożądaniem patrżą na zakolczykowanych z góry na dół...
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 18 paź 2006, 17:05

Moja córka (starsza jakby ktoś pytał) ma w jednym uchu 4 a w drugim trzy :) W pępku już też ma. Zadatków na lesbę na razie nie widzę :) :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 18 paź 2006, 17:06

Bądź czujny Fishu <aniolek>
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
toya

Postautor: toya » 23 paź 2006, 13:42

w uszach, po jednym :P, w pępku mialam przez rok :) ladny byl, ale wyjelam <hmm>
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 23 paź 2006, 16:45

A może ja jestem lesbijką, bo mam tatuaż na ramionku i nie wiem o tym, że jestem? <boje_sie>
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Jacek
Bywalec
Bywalec
Postautor: Jacek » 23 paź 2006, 17:39

Nie mam nic przeciwko tatuażom, kolczykom, czy nawet operacjom plastycznym, jeśli ktoś uważa że jest mało atrakcyjny lub odczuwa potrzebę jakiejś zmiany we własnym wyglądzie przez co poczuje się lepiej, to czemu nie, ja tam mam bardziej konserwatywny pogląd na te sprawy i uważam że fryzjer, solarium, kosmetyczka, gabinety odnowy, sklepy z ciuchami itd. w zupełności wystarczają do takich metamorfoz często wynikających z potrzeby chwili, dlatego tym istotniejszy jest fakt, że w odróżnieniu do tatuaży czy operacji plastycznych są to z reguły procesy odwracalne.
" Nie wystarczy dużo wiedzieć, żeby być mądrym. " - Heraklit
toya

Postautor: toya » 23 paź 2006, 20:50

Yasmine pisze:
Mia pisze:a napiszcie ile w ogole kosztuje przebianie, bo ja powaznie mysle nad tym pepkiem

ja placilam 110 zlotych z kolczykiem(bananem z jednem oczkiem).

ja 50 dolarów <wsciekly>
z kolczykiem kółkiem, nie daja bananów, bo uwazaja, ze trzeba pare miesiecy, dobrze krecic kółkiem,zeby sie ladnie zagoiło.
wajdelota
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: wajdelota » 02 sty 2007, 21:34

a ja mam jeden kolczyk, ale mało ludzi o nim wie, bo w lewym sutku. :D
Fajna sprawa, tylko długo sie goi. Zależy też jak sie ma wrażliwe sutki - mnie przebicie cholernie bolało. Ale nie żałuję. Są w zwiazku z tym fajne przeżycia potem. Mi ju zpraktycznie sie zagoił. mam małe kółeczko.

A i ogółem - to lepiej wszystkie kolczyki robić w salonach piercingu. W uszach też. Pistolet to gwałtowne wyszarpanie dziury w ciele. Igłą się powinno przekłuwać.
Jeśli oznaką bycia prawdziwym mężczyzną jest upijanie się i sikanie do zlewu, to ja nie chcę być mężczyzną...
Truskaweczka:)
Bywalec
Bywalec
Postautor: Truskaweczka:) » 03 sty 2007, 18:41

Cooooooooooooooo????? Ileeeeee????? ja zapłaciałam za przekłucie pepka 40 zł z kolczykiem takim jak do ucha a po kilku dnaich zmieniałam sobie jak mi sie podgoiło.
Chciałam sobie zrobic we brwi jeszcze ale sie zastanawiam bo kumpela z klasy mnie ubiegła, teraz bedziemy chodzic z takimi samymi kolczykami w tylm samym miejscu :/ ??!! Nie:( Ale mam 4 w lewym i 2 w prawym uchu:)
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 06 sty 2007, 21:42

Dzisiaj malowałam dziewczynę, która ma w uszach dziury o średnicy 1 centymetra. Bałam się na to patrzeć. Miała włożone w to kółka z dziurą w środku. Nie wiem dlaczego z "Piłą" mi się skojarzyło.
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 07 sty 2007, 00:01

Truskaweczka:) pisze:Cooooooooooooooo????? Ileeeeee????? ja zapłaciałam za przekłucie pepka 40 zł z kolczykiem takim jak do ucha a po kilku dnaich zmieniałam sobie jak mi sie podgoiło.

dobrze, że żywa z tego wyszłaś, wkładać do pępka taki sam kolczyk jak do ucha, i pozwalać zmieniać po kilku dniach to szczyt nieprofesjonalizmu :|
Może jeszcze pistoletme przebijane? (Mojej koleżance kosmetyczka chciała to w ten sposób zrobić, dobrze że wstała i uciekła <zalamka>).

mrt pisze:Bałam się na to patrzeć. Miała włożone w to kółka z dziurą w środku.

O ile piercing mi w żadny miejscu nie przeszkadza, to kanały są straszne <boje_sie>
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 07 sty 2007, 00:04

megane pisze:O ile piercing mi w żadny miejscu nie przeszkadza, to kanały są straszne
Mówiła, jak to robiła. Koszmar jakiś, do tego rzwleczony w czasie. To się jakoś potem da usunąć, żeby wróciło do normalności? Znaczy zapełnić chyba.
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 07 sty 2007, 00:10

mrt pisze:Mówiła, jak to robiła. Koszmar jakiś, do tego rzwleczony w czasie. To się jakoś potem da usunąć, żeby wróciło do normalności? Znaczy zapełnić chyba.

No, robi się dziurkę i się rozciąga coraz większym kolczykiem.
Nie da się tego bez interwencji chirurgicznej doprowadzić do stanu początkowego z tego co się orientuję. Choćby przez samo to mnie dziwi, czemu ludzie to robią :/
wajdelota
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: wajdelota » 07 sty 2007, 15:31

owijasz sobie kolczyka takim specjalnym plastrem (chyba teflonowym) i co dzień dodajesz następne warstwy. To nic nie boli. Myślałem nad kanałem, ale niemożność pozbycia sie tego odstrasza mnie. Ciekawe ajkby wyglądął kanał w łechtaczce ? :D
Jeśli oznaką bycia prawdziwym mężczyzną jest upijanie się i sikanie do zlewu, to ja nie chcę być mężczyzną...
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 07 sty 2007, 18:35

megane pisze:to kanały są straszne
Zgadzam się, dla mnie ciekawe jest, że to ludzie ozdobą ciała nazywają.
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"

Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 07 sty 2007, 18:43

mrt pisze:Dzisiaj malowałam dziewczynę, która ma w uszach dziury o średnicy 1 centymetra. Bałam się na to patrzeć. Miała włożone w to kółka z dziurą w środku
Też widziałem raz typa w sklepie z tym. Stał przedmną w kolejce do kasy. Obrzydliwe.

[ Dodano: 2007-01-07, 18:44 ]
Jawka pisze:megane napisał/a:
to kanały są straszne
Zgadzam się, dla mnie ciekawe jest, że to ludzie ozdobą ciała nazywają.
oni sa po prostu nowoczesni i postepowi
wajdelota
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: wajdelota » 07 sty 2007, 20:16

Parę lat temu dready to też była egzotyka.
A moje zdanie jest też takie, że takei rzeczy robi sie dla siebie. I nieważne gdzie to jest, człowiek ma sie z tym czuc dobrze.
Truskaweczka:)
Bywalec
Bywalec
Postautor: Truskaweczka:) » 07 sty 2007, 20:38

megane pisze:Truskaweczka:) napisał/a:
Cooooooooooooooo????? Ileeeeee????? ja zapłaciałam za przekłucie pepka 40 zł z kolczykiem takim jak do ucha a po kilku dnaich zmieniałam sobie jak mi sie podgoiło.

dobrze, że żywa z tego wyszłaś, wkładać do pępka taki sam kolczyk jak do ucha, i pozwalać zmieniać po kilku dniach to szczyt nieprofesjonalizmu
Może jeszcze pistoletme przebijane? (Mojej koleżance kosmetyczka chciała to w ten sposób zrobić, dobrze że wstała i uciekła ).

zadnego problemu z tym niemiałam a ja jeszcze po zmianie nowego kolczyka takiego do pemka zgubilam go a byłam na wsi i niemaiałam zapasowego wiec musiał wsadzic takie kułko jak do uszu (takie małe) aby nie zarosło, ale naprawde nie maiałam zadnego problemu z tym; przemywałam sobie woda utleniona i nie bolało i sie szybko zagoiło :) A przepijane miałam na stojąco pisotoletem u kosmetyczki<lol> <lol><lol>
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 07 sty 2007, 21:29

Truskaweczka:) pisze:A przepijane miałam na stojąco pisotoletem u kosmetyczki<lol> <lol> <lol>
Faktycznie zabawne....... <pijak> Ja na Twoim miejscu zrobilabym sobie testy na HIV i zoltaczke....
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 07 sty 2007, 21:43

moon pisze:Faktycznie zabawne.......

A żebyś wiedziała <hahaha>
Ludzka głupota na prawdę jest powalająca.
wajdelota
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: wajdelota » 07 sty 2007, 22:21

No cóż. Pistoletem pępek... o takich extremach to ja nawet nie słyszałem :D

No i to jest kolejny powód dla którego warto iść do salonu piercingu, a nie do kosmetyczki...
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 07 sty 2007, 22:25

wajdelota pisze:No i to jest kolejny powód dla którego warto iść do salonu piercingu, a nie do kosmetyczki...

Pistolety obecnie są chyba w ogóle wycofane z użycia, bo są niebezpieczne zwyczajnie. Każdy kolczyk najlpeiej robić w dobrym salonie.
wajdelota
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: wajdelota » 07 sty 2007, 23:39

Wiem że u kosmetyczek jeszcze bywają. A jasne że dla kazdego kolczyka powinno sie iść do salonu dobrego. W końcu mówimy o naszym zdrowiu.
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 08 sty 2007, 10:59

Truskaweczka:), gratuluję szczęścia przy takiej głupocie.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 08 sty 2007, 11:56

Augusto pisze:oni sa po prostu nowoczesni i postepowi

a co ma do tego nowoczesnośc i postepowośc??

a ja nawet w uszach nie mam kolczyków. Od lat sie zbieram i jakos sie zebrac nie moge. Chyba w przyszłym miesiacu, bo tak mi sie marzy takie kupowanie kolczyków.
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 08 sty 2007, 20:04

az sie zdziwilam ze tu sie jeszcze nie wypowiadalam;)
otoz jakie mam kolczyki chyba kazdy juz tu widzial:)
2 w wardze
1 w wiazadelku
i w uszach 3

kiedys mialam w pepku jak jeszcze oponki nie bylo;) ale wyjelam ,w jezyku tez mialam i tez wyjelam po 3 latach noszenia:)
wychodze z zalozenia ze jak cos sobie ktos chce robic to to musi pasowac do niego.w zyciu nie zrobilabym sobie kolczyka w brwi np.bo mi sie to zwyczajnie nie podoba a niektorzy robia kolczyki bo sa modne...i takowym psosobem co druga osoba na ulicy ma kolczyka we brwi lub w jezyku ...o pepku nie wspomne:)
Awatar użytkownika
Ciekawski
Maniak
Maniak
Postautor: Ciekawski » 09 sty 2007, 11:33

Candy Killer pisze:i takowym psosobem co druga osoba na ulicy ma kolczyka we brwi lub w jezyku

M.in. z tego powodu porzuciłem pomysł przekłuwania brwi, ale za tydzień z małym hakiem robię sobie kolczyk...gdzie? Top sykret ;)

Tematyka body modifications, szczególnie tych hardkorowych, strasznie mnie fascynuje, bo ma silny związek z psychiką. Staram się wykombinować jaki też typ ludzi decyduje się np. na wszczepianie sobie implantów pod skórę, robienie tuneli (czyli - jak zostało to tutaj nazwane - "dziur w uszach") o średnicy znacznie większej niż 1cm, piercing genitaliów daleko odbiegający od granicy tzw. 'dobrego smaku'. Wszystko wedle uznania ;)

Osobiście uwielbiam kolczyki u kobiet, w różnych ciekawych miejscach. Nie zapomnę jak zobaczyłem piercowy gorset na jednej imprezie, u pewnej atrakcyjnej niewiasty. Pomijając nawet fakt jej urody, na sam widok gorsetu zmiękły mi nogi. Cudo.
Obrazek

Poza tym siostrze w ramach prezentu urodzinowego sprawiłem kolczyk do pępka, który pasowałby jej do niektórych czarnych ciuchów. Wildcat z serii Blackline:
Obrazek
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 09 sty 2007, 13:33

Ciekawski pisze:robienie tuneli (czyli - jak zostało to tutaj nazwane - "dziur w uszach") o średnicy znacznie większej niż 1cm,

no to ja sie tu zalicze chyba bo przez dluzszy okres czasu (3 lata) mialam 12 mm w uchu..a pozniej przez pol roku 16 mm:)
czy mam jakies zapedy w strone hard BM? nie chyba nie:) hehe.
moja znajoma ma implanty na rekach i kolczyki w roooznych miejscach.ma ponad 50 kolczykow na ciele...na hakach tez sie podwieszala i inne takie susspension party zabawy :]

w zasadzie chyba nie ma co sie w to zaglebiac...wiekszosc osob ktore to robia to veganie..wegetarianie..sluchajacy muzyki HC lub tez jej odmiany:)
a podwieszania...w celu...odlaczenia swiadomosci..zeby nie czuc bolu..zeby panowac nad swoim cialem...jakies takie dziwne akcje:)

Wróć do „Wszystkie inne tematy”