Imię dla dziecka
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
- krackowiaczek
- Pasjonat
- Weteran
- Uzależniony
zobaczcie sobie jakie imiona nadają w W-wie, można paść jak się zobaczy końcówke
jak można dziecku taką krzywde zrobić...chociaż moja znajoma ma zamiar córke nazwać Mercedes może tłumaczy ją tylko fakt, że mieszka w Paryżu
http://gorny.najlepsze.pl/imiona/index.php?rok=2006

http://gorny.najlepsze.pl/imiona/index.php?rok=2006
-
- Bywalec
- Entuzjasta
Myszon, Żyraf jak mozna tak dziecko skrzywdzic
a mojego imienia nawet tam nie bylo - przynajmniej moge sie oryginalna czuc
a mojego imienia nawet tam nie bylo - przynajmniej moge sie oryginalna czuc
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.
http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.
http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Kubeczek, Bartus albo Krzysiu jesli chodzi o chlopcow
jesli chodzi o dziewczynki ( ale wrozka powiedziala ze bedzie trzech synkow to w sumie po co zastanawiac sie nad babami
ale moge tak pogdybac)
Julcia, Weronika i Wiktoria
jesli chodzi o dziewczynki ( ale wrozka powiedziala ze bedzie trzech synkow to w sumie po co zastanawiac sie nad babami
Julcia, Weronika i Wiktoria
Gdzie jestescie przyjaciele moi? Odplyneli w sinej mgle... Kogo to obchodzi kiedy boli?
Tylko Ciebie... kiedy idzie zle
Tylko Ciebie... kiedy idzie zle
Yasmine pisze:Pegaz pisze:Kordian..
Fajne imie
mnie sie bardziej Konrad podoba. Jejkuuu dlaczego dla kobiet nie ma takich ladnych imion jak dla facetow? z kobiecych nie potrafie wybrac innego niz Ania, a z meskich wlasnie trudno wybrac bo tyyle ladnych
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
- ksiezycowka
- Weteran
gdybym miała córeczkę, to nazwałabym ją Sara, Ewa albo Natalia. chociaż tak naprawdę to najbardziej podoba mi się Rita, ale nie wiem czy nie jest zbyt wymyślne. odpadają wszelkie madzie,anie i ole(zbyt pospolite), jessiki, angeliki,itp.(śmieszne). kiedyś podobały mi się też julie i wiktorie, ale za dużo się ich namnożyło ostatnio. no i na końcu listy najbardziej znienawidzone iimiona: kasia, patrycja i sylwia(kojarzą mi się z konkretnymi osobami,których nie lubię).
co do męskich imion, to jakoś nie mam swoich typów
co do męskich imion, to jakoś nie mam swoich typów

Chaos is a friend of mine
-
- Pasjonat
- Weteran
Dla Ciebie Księżycówkamiddleweight pisze:moon chyba jest lekko niepoczytalna z tymi swoimi skojarzeniami....
Nola pisze:co do męskich imion, to jakoś nie mam swoich typów
A dla mnie właśnie wszystkie damskie są jakieś fe i tylko w męskich coć sensownego znajduję.middleweight pisze:Typów na męskie nie mam.
-
- Pasjonat
- Pasjonat
Aleksandra, Magdalena, Zuzanna, Izabela, Brygida, Kornelia, Judyta, Gabriela, Natalia ale ostatnio słyszałam tez jak pani wola na soja coreczkę Naomi, spodobało mi się
Różyczka to też ładnie, ale by mi nie pasowało z nazwiskiem
Adrianna - fajne, ale sie zle kojarzy z rozwydrzonym stworem ;/
nie znoszę: (bez urazy dla nikogo) Sabina, Paulina, Justyna, sama nie wiem czemu
Męskie:
Dominik, Filip, Aleksander, Cyprian, Jakub, Kacper, Karol, Maciej, nawet Mateusz, Mikołaj, Szymon, Tomasz, względnie Bartosz,
Marek i Rafał też spoko, ale za duzo ich u mnie w rodzinie...
ale nazwac dziecko Paskal to juz przesada....
I tu w tym przypadku wlasciwie nie przypominam sobie imion meskich , ktore mi sie nie podobaja....
Aleksandra, Magdalena, Zuzanna, Izabela, Brygida, Kornelia, Judyta, Gabriela, Natalia ale ostatnio słyszałam tez jak pani wola na soja coreczkę Naomi, spodobało mi się
Różyczka to też ładnie, ale by mi nie pasowało z nazwiskiem
Adrianna - fajne, ale sie zle kojarzy z rozwydrzonym stworem ;/
nie znoszę: (bez urazy dla nikogo) Sabina, Paulina, Justyna, sama nie wiem czemu

Męskie:
Dominik, Filip, Aleksander, Cyprian, Jakub, Kacper, Karol, Maciej, nawet Mateusz, Mikołaj, Szymon, Tomasz, względnie Bartosz,
Marek i Rafał też spoko, ale za duzo ich u mnie w rodzinie...
ale nazwac dziecko Paskal to juz przesada....
I tu w tym przypadku wlasciwie nie przypominam sobie imion meskich , ktore mi sie nie podobaja....
-
- Weteran
Az se zerknelam co ja tam te 2 lata temu wypisalam. I az w szoku jestem, ze nic sie prawie nie zmienilo. Poza tym, ze Julia odpada, bo imie zrobilo sie zbyt modne. Nadal uwazam, ze jest ladne, ale strasznie popularne, co mi nie pasuje.
Dlatego zostaje raczej nieodwolalnie Łucja dla dziewczynki i prawdopodobnie Tomasz lub Marek dla chlopca.
Tragedia <boje_sie>
Dlatego zostaje raczej nieodwolalnie Łucja dla dziewczynki i prawdopodobnie Tomasz lub Marek dla chlopca.
Cold Princess pisze:ostatnio słyszałam tez jak pani wola na soja coreczkę Naomi, spodobało mi się![]()
Tragedia <boje_sie>
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
- pani_minister
- Administrator
Bardzo dawno moje ulubione. Potem mi przeszło. Teraz Tamara. Ale ja w sumie córek mieć nie zamierzam.
Męskie to Jan. Potem Michał. Więcej nie potrzebuję.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2008, 02:10 przez pani_minister, łącznie zmieniany 1 raz.
żenskie: Nina, Jagoda, Natalia, Łucja, Iga, Marysia
meskie: Tomek, Aleksander (pod warunkiem, ze zdrabnialoby sie "Alek"
), Przemek, Jarek, Bartek, Szymek (mimo, ze kazdy, ktorego znam to ciapa anie facet...), Kajetan
nie lubie: Kasia, Magda, Ewa, Ania, Wiktoria, Justyna (ale zdrobnienie "Tysia" juz moze byc
), Beata, Mariola, Ksenia, Bozena. Nie podobaja mi sie jeszcze imiona konczace sie na "-lina" (np. Ewelina, Karolina, Paulina) błe!
z meskich nie podobaja mi sie: Adam, Karol, Remek, Tadek, Rafal, Maciek, Wojtek, Marcin
meskie: Tomek, Aleksander (pod warunkiem, ze zdrabnialoby sie "Alek"
nie lubie: Kasia, Magda, Ewa, Ania, Wiktoria, Justyna (ale zdrobnienie "Tysia" juz moze byc
z meskich nie podobaja mi sie: Adam, Karol, Remek, Tadek, Rafal, Maciek, Wojtek, Marcin
mi sie kiedys remigiusz kojarzylo z chlopakiem co do 12 roku zycia do lozka sikal, ale sie odmienilo przez pewnego pana
z meskich podoba mi sie tomasz (ale to byly) i marek. wiecej typow nie mam.
luby wnioskuje za marzena dla dziewczyny ale mnie to troche sie
chce
zenskie: zuzia mi sie ostatnio podoba i od dziecka malego nadal Magdalena, ale ciut mniej niz kiedys.
z meskich podoba mi sie tomasz (ale to byly) i marek. wiecej typow nie mam.
luby wnioskuje za marzena dla dziewczyny ale mnie to troche sie

zenskie: zuzia mi sie ostatnio podoba i od dziecka malego nadal Magdalena, ale ciut mniej niz kiedys.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2008, 07:18 przez Stormy, łącznie zmieniany 1 raz.
No wlasnie nie wiem dlaczego niektorzy maja tendencje do krzywdzenia dzieci dziwnymi imionami. Jak sie komus tak podobaja niech sobie swoje na takie zmienia ;p
Ja nie mam ulubionych. Do wiekszosci podchodze neutralnie, a do udziwnien negatywnie. Pamietam jak kiedys non stop smialem sie z dziewczyny o imieniu Dąbrówka. To byla zabawa
Ja nie mam ulubionych. Do wiekszosci podchodze neutralnie, a do udziwnien negatywnie. Pamietam jak kiedys non stop smialem sie z dziewczyny o imieniu Dąbrówka. To byla zabawa
Wróć do „Wszystkie inne tematy”