Otóż pilnie potrzebuję nagrać rozmowę 3 osób (w tym mnie) ale z ukrycia, że tak powiem.
Nie wiem jednak czy dyktafon (którego nie dane mi było nigdy posiadać) schowany w torbie albo za pazuchą będzie odpowiednio chwytał głos.
Czy ktoś z Was posiada na ten temat wiedzę ? I jeżeli nie dyktafon, to jaki sprzęt spełniłby lepiej, że tak powiem, funkcję nagrywającą ? Jakieś przenośnie pluskwy czy co ?
Muszę dokonać zakupu w miarę taniego, małego i skutecznego "nagrywacza".
Bardzo proszę o rady osób wysoko technicznie rozwniętych
nagrywanie rozmów z ukrycia czyli jaki możecie polecić
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Specjlaistow w tej dziedzinie raczej tu nie znajdziesz. Proponuje zebys przeszedł sie do paru sklepow z elektroniką i tam by ci ktos mogl doradzic na temat dyktafonu. Ponadto są nawet specjalne sklepy ze sprzetem szpiegowskim. Widziałem nawet takie stoisko w jednym z centrow handlowych w Wawie. Rzeczowo na ten temat mogliby Ci doradzic na techcnicznych forach jak elektroda.pl czy tomshardware.pl, tam moze Ci pomogą.
Mona pisze:A w komórce nie masz dyktafonu?
Niestety nie.
tanebo pisze:Rzeczowo na ten temat mogliby Ci doradzic na techcnicznych forach jak elektroda.pl czy tomshardware.pl, tam moze Ci pomogą.
Dzięki. Też odwiedzę, ale może jednak znajdzie się ktoś na Agnieszce kto mi pomoże i nakieruje trochę, zanim zwrócę się do specjalistów, którzy będą chcieli mnie naciągnąć na kasę.
Chodzi mi głównie o to czy dyktafon wystarczy czy nie ?
- Wstreciucha
- Weteran
Kiedys potrzebowalam do rozprawienia sie z nieslownym dluznikiem - w sklepach maja doskonala wiedze na ten temat o zasiegu i czulosci oraz wyciszaniu szmerow - nie masz sie co martwic . Tutaj bynajmniej watpie bys znalazl lepsze informacje niz w sklepie.
[ Dodano: 2006-10-03, 21:25 ]
wystarczy do czego ?
[ Dodano: 2006-10-03, 21:25 ]
zadra pisze:Chodzi mi głównie o to czy dyktafon wystarczy czy nie ?
wystarczy do czego ?
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
iedys potrzebowalam do rozprawienia sie z nieslownym dluznikiem -
I czego użyłaś ?
Wstreciucha pisze:zadra napisał/a:
Chodzi mi głównie o to czy dyktafon wystarczy czy nie ?
wystarczy do czego ?
no do nagrania, tzn. jak go schowam pod stołem w zamkniętej torbie, założmy reklamówce, to czy dobrze nagra, czy będą szumy itp.
- Wstreciucha
- Weteran
zadra pisze:no do nagrania, tzn. jak go schowam pod stołem w zamkniętej torbie, założmy reklamówce, to czy dobrze nagra, czy będą szumy itp.
no ja rozumem, ale sam zobacz jak pytanie sformulowales no bo jak nie wystarczy to co , chcesz mikrofon do usta wepchnac czy jak
dobry wystarczy
zadra pisze:czego użyłaś ?
niczego
okres rozprawiania sie z nim, byl okresem przedawnienia
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
dyktafony w komorkach i playerach mp3 sa o kant dupy potluc - trzeba trzymac przy ustach inaczej nic nei slychac
do dobrego nagrania potrzebny jest duzy aktywny mikrofon a nie jakis pojemnosciowe byle co
na allegro maja tego bez liku dosyc tanio
mozna kupic nawet taki zamontowany w komorce - kladzisz taka mimochodem na stole i pluskwa juz nagrywa
PiS teraz bedzie nagrywal dla TV trwam ?
do dobrego nagrania potrzebny jest duzy aktywny mikrofon a nie jakis pojemnosciowe byle co
na allegro maja tego bez liku dosyc tanio
mozna kupic nawet taki zamontowany w komorce - kladzisz taka mimochodem na stole i pluskwa juz nagrywa
PiS teraz bedzie nagrywal dla TV trwam ?
Cyniczny zlosnik i przesmiewca (C)
Wróć do „Wszystkie inne tematy”