Seksualni asystenci dla niepełnosprawnych

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Seksualni asystenci dla niepełnosprawnych

Postautor: Wstreciucha » 29 wrz 2006, 14:53

artykul ma juz miesiac, nie wiem jak go przegapilam, sami zobaczcie.

150CHF za godzine "seksualnej opieki" z inwalida . Kobiety zatrudnione na stale przy chorych nierzadko zarabiaja zaledwie cztery razy tyle , przez caly miesiac .
Czy chec uprawiania seksu z uposlodzonymi i "trwale" chorymi - nie jest jakas dewiacja ? :> O ile jestem w stanie jeszcze zrozumiec dziwke, to w glowie mi sie nie miesci co kieruje osobami chcacymi puszczac sie z niepelnosprawnymi :| Jakas skrzywiona chec niesienia ulgi i rozladowania napiecia <hmm>
Co Wy myslicie o takim pomysle - rzecz jasna biorac pod uwage obie strony. ? /niepelnosprawnego i swiadczacego "uslugi"/

Szwajcarska organizacja pozarządowa szkoli grupę "seksualnych asystentów". Mają oni oferować radość seksu tym, dla których była dotąd nieosiągalna
- Wszyscy zarzucają mi, że łamię tabu, ale tabu jest po to, by je łamać - mówi "Gazecie" Aiha Zemp, psychoterapeutka pilotująca kontrowersyjny projekt.

Kiedy pytam ją, czy jest jakaś różnica między "pomocą seksualną" a prostytucją, odpowiada nerwowo: - Prostytutka bierze ok. 120 franków szwajcarskich za 10 minut pracy. Godzina naszej fachowej pomocy seksualnej będzie kosztowała 150 franków. 10 minut w wykonaniu zwyczajnej prostytutki to za mało dla człowieka na wózku, nie mówiąc już o okazywaniu wrażliwości i zrozumienia. Tego nie można zamówić w agencji towarzyskiej.

Czy "asystenci" mają za sobą doświadczenie w seksbranży? - pytam.

- Ależ skąd. Jedna z nich to były nauczyciel, mamy też tapicera i masażystkę - tłumaczy Zemp. - Niepełnosprawni też pragną seksu. Ale im dużo trudniej jest zaspokoić pragnienia - dodaje.

Zemp działa w organizacji Fabs (Niepełnosprawni i Seksualność). Namówiła federalne MSW, by wyłożyło na jej projekt 175 tys. franków szwajcarskich (ok. 430 tys. zł). Kolejne 50 tys. dały władze dwóch kantonów, a 22 tys. pochodzi z różnych organizacji charytatywnych. W przyszłym roku obiecały dalsze subsydia.

Fabs jako jedyna organizacja w Szwajcarii zajęła się problemem seksualności niepełnosprawnych. Nie ogranicza się tylko do wydawania broszurek czy organizowania warsztatów psychologicznych. Od dwóch lat zatrudnia trzech mężczyzn i kobietę, którzy świadczą odpłatnie masaż erotyczny niepełnosprawnym z niemieckojęzycznych kantonów Szwajcarii.

Od wiosny przyszłego roku Fabs chce rozszerzyć swoje usługi. Szkoli "seksualnych asystentów", którzy będą za pieniądze uprawiali pełny seks z niepełnosprawnymi. Zemp zastrzega, że nie chodzi o stręczycielstwo. "Asystenci" zgadzają się na pracę z niepełnosprawnymi dobrowolnie i przechodzą kompleksowy trening psychologiczny, ucząc się wrażliwości na potrzeby ludzi na wózkach.

Granica jest na tyle cienka, że wielu szwajcarskich psychologów kręci z niechęcią głowami. - To zwyczajna prostytucja. Nazywajmy rzeczy po imieniu - mówi agencji Swissinfo o projekcie Fabs Peter Wehrli psycholog i szef Centrum dla Niezależnego Życia w Zurychu, które również zajmuje się problemami niepełnosprawnych.

Wątpliwości ma również profesor Małgorzata Kościelska, profesor psychologii, wieloletnia kierownik Katedry Psychologii Klinicznej na Uniwersytecie Warszawskim, obecnie związana z Akademią Bydgoską. - Jeśli społeczeństwo zgadza się na prostytucję dla sprawnych ludzi, to dlaczego mielibyśmy odmawiać prawa do niej niepełnosprawnym, którzy mają takie same potrzeby? - pyta retorycznie. Przyznaje jednak, że osobiście sprzeciwia się prostytucji i uważa, że szwajcarską inicjatywę trzeba nazywać po imieniu - prostytucja obudowaną specjalną filozofią.

Prof. Kościelska tłumaczy, że nigdy nie zgodzi się na sprowadzanie potrzeb erotycznych do technicznej redukcji napięcia. Jej zdaniem problemy z seksualnością ludzi niepełnosprawnych trzeba załatwiać inaczej - poprzez przełamywanie ich izolacji, ułatwianie im kontaktów z innymi osobami.

Ale szwajcarska psychoterapeutka upiera się, że wybrana przez nią metoda jest właściwa. Stawia na szali swój autorytet i własne doświadczenie bycia niepełnosprawnym. Urodziła się z kikutami nóg i rąk, ale po bolesnej rehabilitacji nauczyła się z tym żyć, nie korzystając z protez. Od wielu lat zajmuje się psychologią ludzi niepełnosprawnych. W 1977 r. wystąpiła wraz z mężem w głośnym w krajach niemieckojęzycznych filmie dokumentalnym "Niepełnosprawna miłość".

W rozmowie z "Gazetą" Zemp zapewnia, że nie odkrywa Ameryki, ale powiela dobre wzorce z innych krajów. Podobne rozwiązania stosowane są od wielu lat w Holandii i Danii. W krajach tych toczyła się nawet dyskusja, czy usługi seksualne dla niepełnosprawnych mogą być finansowane z ubezpieczenia społecznego. Najczęściej są jednak dotowane przez różne organizacje pozarządowe.

Szwajcarskie media nie wróżą jednak projektowi Fabs długiego życia. Trzy lata temu padł podobny projekt edukacji seksualnej niepełnosprawnych. Organizacja Pro Infirmis wycofała grupę 12 zawodowych masażystów i masażystek, którzy mieli nieodpłatnie uczyć gry seksualnej ludzi o kulach i na wózkach. Powód był prozaiczny - zabrakło sponsorów.

zrodlo : gazetal.pl
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 29 wrz 2006, 14:55

jeżeli płacą za to sponsorzy, a nie z kieszeni podatników - to popieram :] Każdemu się należy. A robią to na pewno z dziesiątków powodów.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 29 wrz 2006, 15:14

a dlaczego to robia - Ci swiadczacy takowe uslugi ?
Wiecie co , pomyslcie sobie ze walnieta jestem, ale ja po prostu zastanawiam sie wlasciwie jak to wyglada technicznie . Ciekawi mnie tez psychologiczne przygotowanie tych ludzi, no bo przeciez ludzie zwyczajnie maja problem z tym, by przejsc nie gapiac sie na taka osobe bez np rak i nog, a co dopiero zaspokoic ja seksualnie :/
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 29 wrz 2006, 15:38

czyli ja mam przyjsc i zadowolic sexualnie jakas pania z racji tego, iż w normalnych okolicznosciach nikt z racji jej kalectwa jej nie przeleci ? <boje_sie> i mam za to dostac zapłacone ? czyli zarabiac na cudzym (posrednio ) nieszczesciu ? Wstrtreciucha , w takim razie ja tez jestem walniety , bo juz tak jak rozumiem dziwkę i zuli tak tego pojac nie potrafie w kategoriach tych dobrych oczywiscie , bo rozumiem o co tam biega !!
to jzu wyzsza szkoła jazdy w kwesti kurestwa , powiedzial bym "oxford"
Rozumiem gdyby jeszcze to robiono po cichu , ale opisujac to , wywlekajac pzresadzili

[ Dodano: 2006-09-29, 15:40 ]
TedBundy pisze:jeżeli płacą za to sponsorzy, a nie z kieszeni podatników - to popieram :] Każdemu się należy. A robią to na pewno z dziesiątków powodów.

sponsorzy niech płacą na głodne dzieci , domy opieki , chospicja , niech finansują operacje itd. naprawde jest co sponsorowac

sexualny asystent ?!! <hahaha> ku zwa ...wwszystko mozna ładnie nazwac <hahaha> <hahaha>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 29 wrz 2006, 20:12

No ładnie. Niby tacy tolerancyjni <zalamka> Ja patrzę na to trochę inaczej. Może ze względu na mój życiorys. Nie żebym chciał takiego asystenta (a może :? <diabel> ). Popatrzcie na to z innej strony. Osoba niepełnosprawna ma takie samo prawo do miłości i do seksu ( TAK SEKSU ) jak osoba pełosprawna. Te sprawy odczuwa tak samo jak wy moi drodzy. Jaka jest róznica między seksualną asystenką/aystentem a dziwką ?? Taka że nie dajesz jej banknotów na koniec, nie patrzy ci przez ramię na zegarek, nie robisz tego z osobą która robi to z każdym, zachowujesz pozory normalności. Że takie związki są możliwe dodam że widziałem francuski dokument o seksualnych asystentach w holandii. Jednym z motywów wprowadzenie tekiej instytucji była chęć wyeliminowania możliwości wykożystywania seksualnego niepełnosprawnych przez obsługe domów opieki. Właśnie tam często dochodziło między nimi do tego typu kontaktów. Widac to mozliwe. Jeśli nie potraficie tego sobie wyobraźić to obejrzcie "Lęk przed lataniem". Jest to tam dośc dobrze przekazane...
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2006, 20:21 przez kot_schrodingera, łącznie zmieniany 1 raz.
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 29 wrz 2006, 20:20

a co ma moja wyobraznia do tego , tak to postrzegam i koniec kropka , Za niedługo to jak ktos bedzie chciał sexu z zwierzetami to też mu sie go da , bo zawsze sie ktos znajdzie kto powie (nalezy mu sie ) i nic to, ze normy są inne ! zas orientacja sexualna powinna takowego byc inna , jest innsza cóż , też jest poszkodowany ! <aniolek>

A tak poza tym , ulgi fory dla niepełnosprawnych czasem mnie wkuzaja , dlaczego / dlatego ze w miare zdrowy człowiek nie dostaje prawa jazdy , zas niepełnosprawny specjalny samochód dla siebie ma zrobiony , który to kieruje nogami , i ustami .Ty zas wystarczy ze bedziesz daltonistą , i prawka w zyciu nie dostaniesz , wiec o co kuzwa biega ?
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 29 wrz 2006, 20:25

Andrew pisze:Za niedługo to jak ktos bedzie chciał sexu z zwierzetami to też mu sie go da
porównujesz seks niepełnosprawnych do zoofili. Śmierdzi mi porównaniem homoseksualizmu do zoofilii. Litości <zalamka>

Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 29 wrz 2006, 20:56

Blazej30 pisze:Jednym z motywów wprowadzenie tekiej instytucji była chęć wyeliminowania możliwości wykożystywania seksualnego niepełnosprawnych przez obsługe

zaraz , bo nie rozumiem. Chodzi o to , ze niepelnosprawny dopuszcza sie wykorzystania na obsludze czy na odwrot ?

Zgadzam sie co do kwestii, ze czlowiek ma prawo do uczucia oraz seksu, ale nie tutaj mam dylemat. Raczej zastanawiam sie nad ludzmi swiadczacymi takie uslugi oraz samym niepelnosprawnym - na ich relacji. Przeciez nie da sie do tego podejsc, jak do normalnego zawodu. Czy kobieta , ktora swiadczy takie uslugi nie czuje pozniej sporego niesmaku :? nie wyobrazam sobie jakiez ona musi przejsc przygotowanie . A niepelnosprawny :? jaka przyjemnosc moze czerpac z seksu ze swiadomoscia, ze ktos z kim to robi, niemalze sie do tego zmusza :/
Z "normalnymi" dziwkami sprawa jest prosta - one nierzadko lubia ten sport i tyle. A do tego maja wybor i jak facet wydaje sie oblechem , to moga nie pojsc, to samo w druga strone - wybor jest spory . A tutaj - nie wiem dokladnie jakimi prawa ma rzadzic sie ten "system", ale zdaje sie nie bedzie sporego przebierania . Szczerze mowiac z punktu widzenia obu stron , czulabym sie mocno upokorzona.
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 29 wrz 2006, 21:08

Wstreciucha pisze:Szczerze mowiac z punktu widzenia obu stron , czulabym sie mocno upokorzona.

Sądzisz, że jeśli chodzi o taką "obsługę", to obie strony nie są do tego przygotowane? Niepełnosprawny wie o tym, że jest to opłacone, a ta druga strona przecież wie, kim jest klient.
Uważam, iż niepełnosprawny człowiek ma takie samo prawo do tego typu przyjemności, jak człowiek w pełni sprawny. Analogicznie - czyż człowiek, który porusza się na wózku inwalidzkim nie ma prawa do tego, aby jednak "spacerować" na świeżym powietrzu, tylko dlatego, że np. nie ma nóg?
Chyba raczej nie ma znaczenia tutaj, jak nazwiemy osobe, która uprzyjemni życie takiemu człowiekowi. Seksualna asystentka, czy dziwka, co to za różnica?
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 29 wrz 2006, 21:23

Mona pisze:Sądzisz, że jeśli chodzi o taką "obsługę", to obie strony są do tego przygotowane. Niepełnosprawny wie o tym, że jest to opłacone, a ta druga strona przecież wie, kim jest klient.

no przeciez to jasne , nie dyskutuje z tym . Mowie, ze po prostu nie wyobrazam sobie tych relacji i przygotowania osoby wykonywujacej zawod - no po prostu w mojej glowce sie to nie miesci. POza tym , czy mozna byc przygotowanym na seks z niepelnosprawnym ? czy mozna sie do tego przygotowac ? Czyzby na manekinach cwiczyli ? Nie zrozum mnie zle Mona, ale nie wyobrazam sobie psychologicznego przygotowania , jak i fizycznego , do seksu np z facetem bez rak i nog. I na czym koncza sie kompetencje ? To sa osoby raczej o podwyzszonej wrazliwosci - kto je po udanym seksie przytuli ? bo nie uwierze ze chodzi tylko o fizycznosc. Tym ludziom da sie namiastke normalnosci, taki substytut - po ktorym moim zdaniem zostanie tylko rozczarowanie i bol
Nie neguje - po prostu nie pojmuje.
od tego tematu w ogóle mam jakies chore wizje <zalamka>
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 29 wrz 2006, 21:39

Wstreciucha pisze:od tego tematu w ogóle mam jakies chore wizje

Nie przejmuj się, ja też.
Wstreciucha pisze:no przeciez to jasne , nie dyskutuje z tym

Bez obrazy, ale właśnie cały czas o tym dyskutujesz :) Powtarzam więc - niepełnosprawny wie dokładnie o tym, iż nie przyjdzie do niego kobieta po to, aby zakochać się w nim.
Zauważ też, iż w tym artykule jest napisane o tym, że aststenci przechodzą trening psychologiczny, więc nie są to osoby niekompetentne - flamy wyciągnięte z burdelu.
Wstreciucha pisze:Nie neguje - po prostu nie pojmuje.

Weź pod uwagę to, iż zdarzają się przypadki, że osoba w pełni sprawna zakochuje się w niepełnosprawnej i na pewno uprawjają seks, bo mają dzieci. Oczywiście tutaj w grę wchodzą uczucia, ale jak widać jest to możliwe :)

Joe Cocker
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 29 wrz 2006, 22:44

Andrew pisze:Za niedługo to jak ktos bedzie chciał sexu z zwierzetami

Porównujesz niepełnosprawnych do zwierząt?? Ty się człowieku w ogóle zastanów co piszesz....

Wstreciucha pisze:Z "normalnymi" dziwkami sprawa jest prosta - one nierzadko lubia ten sport i tyle. A do tego maja wybor

Właśnie prostytutki zadko mają wybór, a taka osoba albo chce tak pracować albo po prostu zmienia zawód.
Awatar użytkownika
Cynik
Bywalec
Bywalec
Postautor: Cynik » 29 wrz 2006, 22:46

Jest jakieś zboczenie polegające na pociągu do kalek. Nazwa wyleciała mi z pamięci.
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 30 wrz 2006, 00:36

Jeśli ma być to z pieniędzy panstwowych to byłoby to chore. Dopłacać do prostytucji (bo to zaprezentowane w artykule wlaśnie tym jest) to paranoja. Z pieniedzy niepublicznych popieram, niepełnosprawni też mają potrzeby, a i tak wyjątkowo są poszkodowani przez los.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 30 wrz 2006, 14:04

Co to znaczy "mają prawo do seksu"? :|

Co to w ogóle za sformułowanie jest?

Popęd jako potrzebę stricte fizjologiczną można zaspokoić samemu. Nie chodzi tu o przeżycia typu "knockin' at the heaven's door", tylko po prostu eliminację napięcia, tak jak eliminacji głodu służy cheesburger w mcdonaldsie, albo zapiekanka na rogu. Bo chyba każdy się zgodzi, że przecież nie wyrafinowanym przyjemnościom smakowym.

Seks - zakładając, że wyłączamy spod tego określenia sytuację ewidentnej masturbacji ciałem partnera - służy zjednoczeniu, okazaniu czegoś, budowaniu więzi, chęci bycia "tak blisko, że bliżej się już nie da". Odczuwana przyjemność jest rzeczą drugorzędną - można zastosować porównanie do przytulenia kogoś, które to przytulenie swoją prawdziwą głębię posiada w relacji łączącej danych dwojga. A nie w tym, że się komuś robi cieplej.

Niepełnosprawność ma tu tyle do rzeczy, że utrudnia poznanie partnera. Ale nie uniemożliwia.

Idąc nadal tokiem rozumowania zawartym w sformułowaniu "mają prawo..." dojdziemy do kompletnie absurdalnych stwierdzeń typu "ludzie głupi też mają prawo do skończenia studiów". No niby mają. Tylko że obowiązują ich takie same warunki jak wszystkich innych. Subiektywnie mają trudniej, to fakt i to niezaprzeczalny, ale czy komukolwiek przyszłoby do głowy rozdawnictwo dyplomów wszystkim chętnym z IQ poniżej 80? <hahaha> Oba pomysły należy moim zdaniem ocenić w tych samych kategoriach - najczystszej wody kretynizm. :]
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 wrz 2006, 14:20

Andrew pisze:sponsorzy niech płacą na głodne dzieci , domy opieki , chospicja , niech finansują operacje itd. naprawde jest co sponsorowac

sponsor niech płaci na co mu sie podoba, jego kase jego decyzje.
A ci asystenci, hmm dla mnie to od prosttucji sie niczym nie rózni.
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 30 wrz 2006, 15:35

paula19 pisze:Andrew napisał/a:
Za niedługo to jak ktos bedzie chciał sexu z zwierzetami
Dla mnie jak ktos ma ochote i kreci go seks ze zwierzetami, to niech sobie to robi nawet za pieniadze(jego sprawa) jesli mu z tym dobrze, byleby od mojego psa w przyszlosc fiuta trzymal z daleka:D No i jezlei bylby to ktos dla mnie szczegolny i mial taki pmysl to bym sie na to nie zgodzil za nic :D hehe

Wedlug mnie jest roznica miedzy prostytucja w tym wypadku a dawaniem dupy na ulicy i puszczaniem sie od tak na imprezach(nie za kase) czy za kase nawet. Ale kazda z tych rzeczy to cos innego.

Nie chce oceniac prostytutki, ktora idzie za pieniadze bo nie ma dla chleb dla dzieci i nie ma innej pracy a kazdy ja latwo ocenia a nikt nie pomoze. Z kolei prostytutka ktora to robi bo wiecej zarobi(a sprzatac nie bedzie) a nie ma na chleb dla dzieci to juz troche inna sprawa niz taka ktora tej pracy znalesc nie moze. Kobiety ktore daja zeby nakarmic rodzine powinny dostac medale :) szkoda, ze inaczej nie potrafia lub nie moga inaczej zarobic.(czasami)
Kobieta, ktora daje niepelnosprawnemu glownie dlatego ze wyciaga na tym duzo kasy to dziwka. Ale jezeli robi to dla przyjemnosci bo czuje powolanie do zadowolenia tych, ktorych nikt nie chce zadowolic, to juz cos innego :D cos w rodzaju zakonnicy :) hehe

Uwazam, ze jak najbardziej funkcja zaspokajania takich osob jest potrzebna! ( o zgrozo :D lol)
Kiedys ogladalem program o jakis bardzo niepelnosprawnych ludziach w USA, gdzie oni prosili kobiety ktore sie nimi opiekowaly o pomoc. I te kobiety nie braly za to pieniedzy i im pomagaly(i co, to juz nie dziwki?). Nie widze nic zlego w tym ze jakas pani wytarmowisla panu reka, zeby mu ulzyc, jezeli facet jest 30 lat nieruchomy.
A inna Pani zostala zatrudniona wlasnie po to, zeby zaspokajac takich ludzi. Tez im sie cos od zycia nalezy.

A teraz zartem :D jakbym byl kierownikiem takiego osrodka to by tam bylo mnostwo piwa ziola i dziwiek codziennie o ! :D
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
robinho
Maniak
Maniak
Postautor: robinho » 30 wrz 2006, 20:32

Temat jest szokujący, ale może być początkiem do postawienia problemu seksualności osób niepełnospawnych. Z jednej strony chciałoby się powiedzieć, że już lepiej tak niż wcale, zdrugiej na pierwszy rzut oka widać, ze układ jest chory.

Zdaje się, że bardziej niźli zapewnianiu instrumentalnego zaspokojenia popędu seksualnego powinno sie uczyć osoby niepełnosprawne jak odnaleźć sie w prawdziwym życiu, a nie jak ulegać - pewnie większość zaprzeczy że prostytucja nią jest - patologii.

Myślę, że takie zapewnianie seksu osobom niepełnosprawnym to przykłąd tzw odwrotnej dyskryminacji, i predzej przyczyni sie do psychicznego okaleczenia tych osób, niż uszczęśliwi ich.

Co do osób wykonujących taki zawód. To ich wybór. Ale bałbym sie żeby wśród takich osób nie znalazły się osoby zboczone, szukajace satysfakcji własnie poprzez kontakt z osobą niepełnosprawną. Myślę że tacy zboczeńcy nie posiadaliby odpowiedniego podejścia, o empatii nie wspominając.

A tak w ogóle, to nie wiem - byc moze o życiu nie mam pojęcia - ale gdyby taki niepełnosprawny poszedł do burdelu, to co? Nie obsłużą go?
"Monalizą byłaś mi, marzyłem tylko o tobie
Rysowałem serca dwa, pytałaś po co to robię.

FALUBAZ! Ekstraliga jest już nasza!
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 01 paź 2006, 14:33

Mona pisze:Bez obrazy, ale właśnie cały czas o tym dyskutujesz :) Powtarzam więc - niepełnosprawny wie dokładnie o tym, iż nie przyjdzie do niego kobieta po to, aby zakochać się w nim.
Zauważ też, iż w tym artykule jest napisane o tym, że aststenci przechodzą trening psychologiczny, więc nie są to osoby niekompetentne - flamy wyciągnięte z burdelu.

Nie Moni, ja juz powiedzialam i powtorze - dla nie nie ma o czym dyskutowac , jesli chodzi o "zapotrzebowanie na seks" wsrod niepelnosprawnych . Dreczy mnie raczej sam proces przygotowania i to , w jaki sposob to wszystko ma sie odbywac. I wlasnie o ten caly trening czy tez psychologiczne przygotowanie sie rozchodzi . Zatem pytam - czy mozna sie na taka okolicznosc przygotowac w ogóle ? jak to mozliwe ? w jaki sposob ludzie przygotowuja sie psychologicznie do uprawiania seksu z czlowiekiem nie majacym rak i nog ? Kompletnie nie mam wyobrazni .
Mona pisze:Weź pod uwagę to, iż zdarzają się przypadki, że osoba w pełni sprawna zakochuje się w niepełnosprawnej i na pewno uprawjają seks, bo mają dzieci. Oczywiście tutaj w grę wchodzą uczucia, ale jak widać jest to możliwe :)

ale przeciez piszemy o swiadczeniu uslug i o tym , ze :
Mona pisze:niepełnosprawny wie dokładnie o tym, iż nie przyjdzie do niego kobieta po to, aby zakochać się w nim.

paula19 pisze:Właśnie prostytutki zadko mają wybór, a taka osoba albo chce tak pracować albo po prostu zmienia zawód.

nie powiesz mi chyba , ze prostytutka nie ma wyboru - czy isc z oblechem do wyra czy nie ?
A tutaj , dostajesz zlecenie , "idziesz na robote" . Przyjdzie Ci spedzic czas z osoba , ktora nie rusza sie o wlasnych silach , ktora ma problem z najbardziej podstawowymi czynnosciami , ktora trzeba sadzac na sedesie by "zalatwila swoje", ktora byc moze ma przemoczone lozko swoim moczem a w pokoju czuc uryna , prawdopodobnie przyjdzie Ci dzwigac takiego czlowieka z wozka i pamietac o tym , ze to nie worek kartofli , to zywa istota , ktora wazy swoje a Ty jestes kobieta , ktora nie co dziennie dzwiga ciezary . Musisz zadbac o to , by ta osoba czula jak najmniejsze skrepowanie , bo to osoby o podwyzszonej wrazliwosci . Kurde no sama nie wiem no :/
Sir Charles pisze:Co to znaczy "mają prawo do seksu"? :|

czepiasz sie, wiadomo o co chodzi w zamysle
Sir Charles pisze:Seks - zakładając, że wyłączamy spod tego określenia sytuację ewidentnej masturbacji ciałem partnera - służy zjednoczeniu, okazaniu czegoś, budowaniu więzi, chęci bycia "tak blisko, że bliżej się już nie da". Odczuwana przyjemność jest rzeczą drugorzędną - można zastosować porównanie do przytulenia kogoś, które to przytulenie swoją prawdziwą głębię posiada w relacji łączącej danych dwojga. A nie w tym, że się komuś robi cieplej.

no i wlasnie , tak tez mi sie wydaje, ze tego poszukuja . W wielu przypadkach prawdopodobnie taka "misja" okaze sie rozczarowaniem. Pani sie rozbierze , zrobi swoje , ubierze i wyjdzie . Ten inwalida zostanie po tym wszystkim sam, biedniejszy o pare setek frankow i bedzie sie zastanawial - "co tu wlasciwie zaszlo" .
Hyhy pisze:Kiedys ogladalem program o jakis bardzo niepelnosprawnych ludziach w USA, gdzie oni prosili kobiety ktore sie nimi opiekowaly o pomoc. I te kobiety nie braly za to pieniedzy i im pomagaly(i co, to juz nie dziwki?).

i to jest bardzo czesto spotykane. Ktos bardzo mi bliski uciekl z takiej wlasnie sytuacji . Bo widziala co sie dzieje . Przyjechala do Austrii opiekowac sie starszym Panem - za na prawde duze pieniadze. Jej zmienniczka zachowywala sie prawie jak zona tego faceta, siadala mu na kolanach, dawala sie klepac po tylku i calowac . Kiedy wyjechala , ONA zostala z nim sama. Kiedy przyszla noc , facet wzial jej reke , polozyl sobie na qtasie i zachecal do tego by zrobila mu dobrze <boje_sie> uciekla w poplochu, zaryglowala sie na wekend w swoim pokoju a w poniedzialek zwiala do Polski. Ale to juz chyba inny aspekt calej sprawy, i dotyczy NAS Polakow i naszej pracy za granica.
robinho pisze:A tak w ogóle, to nie wiem - byc moze o życiu nie mam pojęcia - ale gdyby taki niepełnosprawny poszedł do burdelu, to co? Nie obsłużą go?

pewnie by i obsluzyli, ale nie maja respiratorow .
a tak serio to burdel nie ma racji bytu, bo zauwaz ze nad taka osoba jest wiecej do "zrobienia" niz przy zwyklym kliencie, ktory sam potrafi zadbac o swoja "toalete", a przede wszystkim potrafi wejsc i wyjsc o wlasnych silach .
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 01 paź 2006, 15:35

Wstreciucha pisze:Zatem pytam - czy mozna sie na taka okolicznosc przygotowac w ogóle ?
a czy jest potzrebne jakies przygotowanie ?? czy jeśli twój facet (odpukać) straci nogę to będziesz musiała iśc na jakiś kurs ??
Wstreciucha pisze: ze prostytutka nie ma wyboru - czy isc z oblechem do wyra czy nie ?
to trochę inaczej. Klient jest dla niej tak samo ważny jak zlodowacenie w ordowiku. Jak pracuje to pewnei myśli o zakupach lub gotowaniu. Więc one nie dokonują takich wyborów bo czy piękny czy brzydki to im to wisi <banan> idą z każdym na szczęście.
Wstreciucha pisze: Przyjdzie Ci spedzic czas z osoba , ktora nie rusza sie o wlasnych silach , ktora ma problem z najbardziej podstawowymi czynnosciami , ktora trzeba sadzac na sedesie by "zalatwila swoje", ktora byc moze ma przemoczone lozko swoim moczem a w pokoju czuc uryna , prawdopodobnie przyjdzie Ci dzwigac takiego czlowieka z wozka i pamietac o tym , ze to nie worek kartofli , to zywa istota , ktora wazy swoje a Ty jestes kobieta , ktora nie co dziennie dzwiga ciezary . Musisz zadbac o to , by ta osoba czula jak najmniejsze skrepowanie , bo to osoby o podwyzszonej wrazliwosci . Kurde no sama nie wiem no
nie mówmy o patologiach. założę się że facet który będzie miał taka wizytę to nie tylko pościel zmieni czy tyłek wyszoruje, albo ktoś to zrobi ale nawet krawat założy. I kupi najdroższe perfumy. Zreszta pomóc im może jego opiekun jeśli niepełnosprawny sam nie da rady.
Wstreciucha pisze:no i wlasnie , tak tez mi sie wydaje, ze tego poszukuja . W wielu przypadkach prawdopodobnie taka "misja" okaze sie rozczarowaniem. Pani sie rozbierze , zrobi swoje , ubierze i wyjdzie . Ten inwalida zostanie po tym wszystkim sam, biedniejszy o pare setek frankow i bedzie sie zastanawial - "co tu wlasciwie zaszlo" .
to tak jak ze "zwykłym" seksem <diabel> <hahaha> wież mi lub nie ale niepełnosprawni nie są dziećmi i wiedza o co chodzi.
Wstreciucha pisze:i to jest bardzo czesto spotykane. Ktos bardzo mi bliski uciekl z takiej wlasnie sytuacji . Bo widziala co sie dzieje . Przyjechala do Austrii opiekowac sie starszym Panem - za na prawde duze pieniadze. Jej zmienniczka zachowywala sie prawie jak zona tego faceta, siadala mu na kolanach, dawala sie klepac po tylku i calowac . Kiedy wyjechala , ONA zostala z nim sama. Kiedy przyszla noc , facet wzial jej reke , polozyl sobie na qtasie i zachecal do tego by zrobila mu dobrze uciekla w poplochu, zaryglowala sie na wekend w swoim pokoju
no i własnie chodzi o o by do takich sytacji nie dochodziło
Wstreciucha pisze:a tak serio to burdel nie ma racji bytu, bo zauwaz ze nad taka osoba jest wiecej do "zrobienia" niz przy zwyklym kliencie, ktory sam potrafi zadbac o swoja "toalete", a przede wszystkim potrafi wejsc i wyjsc o wlasnych silach .
a gdzie tu problem ?? klient nasz pan

Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 01 paź 2006, 16:05

a czy jest potzrebne jakies przygotowanie ?? czy jeśli twój facet (odpukać) straci nogę to będziesz musiała iśc na jakiś kurs ??

czy Ty zartujesz Blazej ? Ty porownujesz spanie z przypadkowym kaleka , do spania z ukochana osoba ?? :O
Blazej30 pisze:Więc one nie dokonują takich wyborów bo czy piękny czy brzydki to im to wisi <banan> idą z każdym na szczęście.

ale to Twoj punkt widzenia ;)
Blazej30 pisze:to tak jak ze "zwykłym" seksem <diabel> <hahaha> wież mi lub nie ale niepełnosprawni nie są dziećmi i wiedza o co chodzi.

skoro to piszesz , to nie zrozumiales co mialam na mysli. Mnie chodzi o to, o ile facet pragnacy seksu z prostytutka , pragnie tylko wyladowania seksualnego , a ile wiaze to jeszcze z jakas czuloscia, ktorej moze bardziej mu brakuje niz fizycznosci - zalozen moze byc wiele.
Blazej30 pisze:no i własnie chodzi o o by do takich sytacji nie dochodziło

nie moj Drogi, bedzie dochodzilo zawsze , dlatego ze latwiej jest pomacac pania w przypadku pracy live in, i placic jej 1500 miesiecznie za "wszystko" , niz za godzine dziwce 150frankow, ktora nie ugotuje, nie sprzatnie i f.iuta "klientowi" nie wymyje.
Blazej30 pisze:a gdzie tu problem ?? klient nasz pan

doprawdy ? chyba u dziwki ktora pracowala wczesniej 10 lat w sluzbie zdrowia.
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 01 paź 2006, 16:26

Wstreciucha pisze: porownujesz spanie z przypadkowym kaleka , do spania z ukochana osoba
demonizujesz kalectwo. Sa kobiety które dadza faetowi poznanemu przed godzina na dyskotece w toalecie ( a przynajmniej tak słyszałem <diabel> ) czym on sie rózni poza tym że posiada wszystkie członki :? do seksu nie potrzebna jest miłość.
Wstreciucha pisze:ale to Twoj punkt widzenia
raczej ich. Inaczej by zwariowały.
Wstreciucha pisze: nie zrozumiales co mialam na mysli
doskonale zrozumiałem.
1.Seks z dziwka nie jest tylko wyładowaniem się. To ma swój smaczek grzechu i owocu zakazanego;
2.Jeśli niepełnosprawny spotaka się z taka opiekunką i po kopulacji porzytula się i pomisia to nie oznacza że od razu sie zakocha. Zakochac to można sie i w dziwce. I w kobiecie która mija się na ulicy. Tu wszystko jest jasno powiedziane. A jeśli się zakocha ?? to będzie cierpiał. Ale tak samo mozna zakochac się w szlaufie który zrobił loda na dyskotece.
Wstreciucha pisze:nie moj Drogi, bedzie dochodzilo zawsze ,
nikt nie jest doskonały. Ale będzie wybór. I osoba zdesperowana nie będzie musiała molestować pracownika.
Wstreciucha pisze:doprawdy ?
widziałem kiedys faceta wyjezdzającego na wózku z burdelu.

Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 01 paź 2006, 16:37

Blazej30 pisze:czym on sie rózni poza tym że posiada wszystkie członki :?

wlasnie tym
Blazej30 pisze:raczej ich. Inaczej by zwariowały.

znaczy rozumiem , ze znasz ich opinie w tym temacie
Ja nie - a chcialabym poznac .
Blazej30 pisze:Jeśli niepełnosprawny spotaka się z taka opiekunką i po kopulacji porzytula się i pomisia to nie oznacza że od razu sie zakocha.

ale mi chodzi o to , ze z dziwka nie robi sie takich rzeczy
tzn ja nie wiem , bo nigdy z dziwka w lozku nie bylam , ale wydaje mi sie to dziwne , przytulac sie po seksie do dziwki i namietnie calowac :/ juz co innego spalic wspolnego papierosa
Blazej30 pisze:widziałem kiedys faceta wyjezdzającego na wózku z burdelu.

pozazdroscic doswiadczen , ja nawet nie wiem gdzie tu "u mnie" burdel jest
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 01 paź 2006, 17:09

Wstreciucha pisze:Blazej30 napisał/a:
czym on sie rózni poza tym że posiada wszystkie członki

wlasnie tym
ale jeśli nie ma porażenia poniżej pasa to ten najważniejszy działa <diabel>
Wstreciucha pisze:znaczy rozumiem , ze znasz ich opinie w tym temacie
Ja nie - a chcialabym poznac .
a jak myślisz ?? One widza w facecie plik banknotów <diabel>
Wstreciucha pisze:ale mi chodzi o to , ze z dziwka nie robi sie takich rzeczy
tzn ja nie wiem , bo nigdy z dziwka w lozku nie bylam , ale wydaje mi sie to dziwne , przytulac sie po seksie do dziwki i namietnie calowac juz co innego spalic wspolnego papierosa
klient płaci za godzinę. jeśli zechce przez ta godzine porozmawiać i pooglądać tv- to chyba nie będzie dziwka protestować.A seks to seks. Tym dziwka różni się od gumowej lali że kochjąc się czuję się jej ciało, ciepło, zapach ruchy frykcyjne, leży się na żywej osobie. Niekoniecznie tez trzeba traktowac dziwke jak psa.
Wstreciucha pisze:pozazdroscic doswiadczen
będę miał co opowiadać wnukom. dziadek był w wielkim domu, aw tym domu same dziwy <diabel>

Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 01 paź 2006, 18:36

Wstreciucha pisze:tzn ja nie wiem , bo nigdy z dziwka w lozku nie bylam , ale wydaje mi sie to dziwne , przytulac sie po seksie do dziwki i namietnie calowac :/ juz co innego spalic wspolnego papierosa

Nie jestem facetem, ale wiem, iż niektórzy mężczyźni korzystają z usług dziwek właśnie tylko po to, aby być z kimś blisko albo chociaż wygadać się...

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 01 paź 2006, 20:07

Ci którzy mnie nie zrozumieli , chyba inaczej pojmują niepełnosprawnosc niz ja , bowiem dla mnie (w tym temacie , chodzi o sex ) niepełnosprawny , który jezdzi na wózku , to wcale niepełnosprawny , choć status taki posiada .Ktos kto nie ma rak ....tak samo .I mysle , ze nie o takich niepełnosprawnych tu chodzi , ci owiem bez problemu mogą sobie zafundować normalną diwkę czy tez , żula .
Mysle , ze niepełnosprwni innego pokroju są tu rozpatrywani , stad moje porównanie do sexu z zwierzetami , choć nadmienie tutaj z wielkim naciskiem , ze nie sposób takich ludzi do zwierzat porównywać , czego też nie czynie ! by było wszystko jasne .Zatem wyobrazmy sobie niepełnosprawnego takiej grubszej masci , trzesacego sie , sliniacego, czy też inaczej zachowujacego, lub inaczej przez los potraktowanego, ze tak powiem okrutnie !
dla mnie (tu ubolewam ) ale tacy ludzie są nie smaczni , nie sposób na nich patrzec , a co dopiero uprawiac sex z nimi .Zas oni mimo swego nieszczescia jak i kalectwa sexu chcą i tu trzeba im pomóc ? i tu mają działać własnie tzw. asystenci ? <boje_sie>

A moze im sie nie nalezy ta usługa ? zas tym mniej niesmacznym ...tak ?
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 01 paź 2006, 23:19

Wstreciucha pisze:nie powiesz mi chyba , ze prostytutka nie ma wyboru - czy isc z oblechem do wyra czy nie ?
A tutaj , dostajesz zlecenie , "idziesz na robote"

No a inaczej jest w świecie prostytutek?? Mało to kobiet zmuszanych jest do kurestwa??
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 01 paź 2006, 23:27

paula19 pisze:No a inaczej jest w świecie prostytutek?? Mało to kobiet zmuszanych jest do kurestwa??

zmuszanych ? przez kogo ? wybor tego "zawodu" nie jest musem ;)

btw nie jestem przeciwna temu co robia - mimo ze pojac nie potrafie . Niech to sobie bedzie jednak legalne w krajach , w ktorych sama prostytucja jest legalna . U nas - nie . Chyba ze czlowiek pelnosprawny i jego dziwka - bedzie traktowany tak samo . I nie chcialabym , zeby nazywano ich seksualnymi asystentami - bo dla mnie to szczyt hipokryzji - to takie samo qrestwo jak dla sprawnych ludzi.
Mysle ze niepelnosprawni maja na to taki sam poglad jak i my - czyli znajda sie Ci w opozycji , Ci ktorzy sa mocno za i Ci ktorym to po prostu zwisa . I dokladnie tak jak w naszym przypadku - ich opinie bedzie ksztaltowala sytuacja , w ktorej obecnie sie znajduja.
A reasumujac artykul - to mysle, iz przygotowanie tych osob to sprawa z piedestalu calej sprawy . Jesli juz dziwka - terapeutka .... to niech bedzie najlepsza .
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 01 paź 2006, 23:30

Przeciez to zwykla prostytucja tylko za mniejsze pienaidze.
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 01 paź 2006, 23:46

Wstreciucha pisze:Niech to sobie bedzie jednak legalne w krajach , w ktorych sama prostytucja jest legalna . U nas - nie .
w Polsce prostytucja jest legalna
Wstreciucha pisze:Chyba ze czlowiek pelnosprawny i jego dziwka - bedzie traktowany tak samo .
może w przypadku niektórych klientów prostytutek możemy mówić o pewnym stopniu niepełnosprawności <diabel>

Wróć do „Wszystkie inne tematy”