Znalazlem, przegladam i wyrywkowo czytam. Akurat przed oczami smigaly mi kolejne wiersze bajki o czerwonym kapturku. Czytam, czytam, czytam.... i nagle ogarnia mnie zdziwienie. Otoz czerwony kapturek nie zostal POZARTY przez wilka, tylko sie przed nim schowal w szafie! :550: W zdumieniu znalazlem koniec bajki, w ktorym... :553: babcia, czerwony kapturek, wilk i... :551: lesniczy siadaja razem przy stole przy wypiekach babci... i tak sobie mysle, ze co to za gniot, co to za falszowanie "prawdy"
W rezultacie moje poszukiwania zbioru bajek przeistoczyly sie w poszukiwania bajki o czerwonym kapturku, w ktorej tytulowa bohaterka jest pozarta przez wilka!!!
W koncu znalazlem...
Ci psychologowie sa nienormalni!!!! No JAK do jasnej cholery mozna zmieniac bajki!???? Moja babcia zostala wychowana na pozartym czerwonym kapturku, moi rodzice, wujowie, ciotki, kuzynostwo, siostra i brat takze! Jakos zaden z nich nie stal sie psychopatycznym morderca zadnym krwi, biegajacym z kosa po miescie!!! Ja tez nie jestem jeszcze morderca ale jak ci psychologowie sie nie zmienia, to nie gwarantuje, ze tak zostanie!
Co za debilny wymysl - bajki sa brutalne i maja wplyw na psychike dziecka... To jest chore! Pomyslodawce takiej hipotezy trzeba zamknac w izolatce!!!
co to sie porobilo....
p.s. Podobnie ma sie rzecz jesli chodzi o wychowanie bezstresowe. Co za idiotyzm!!!!! Ja jakos wiele razy dostalem na dupe i slusznie. Pamietam to do dzis i nie uwazam, ze przez to jestem "zamkniety na swiat, niesmialy" itp itd! Skoro bylem nieznosny to slusznie, ze dostalem na dupe! Jestem pewien, ze i moj tata dostal nie raz na dupe od mojego dziadka
A ci wspanialomyslni psychologowie twierdza, ze klapsy sa bardzo zle, ze nie wolno unosic reki nad dzieckiem! W rezultacie mamy rozwydrzonych bachorow, chodzace pepki swiata wlazace kazdemu na glowe i nie okazujace innym ani troche szacunku!
Typowy przyklad:
dzieciak chodzi sobie z nozem
"syneczku nie rob tak, odloz ten noz bo mozesz >>>>SOBIE<<<< zrobic krzywde"... krew czlowieka zalewa...
Jak moje dziecko bedzie nieznosne, to dostanie porzadnie na dupe. Nie dopuszcze do tego, by rzadzilo domem. I jestem pewny na 100%, ze nie bedzie przez to uposledzone. Na pewno Albert Einstein tez dostawal na dupe, Leonardo da Vinci takze i jakos na zle im to chyba nie wyszlo...
ehhhh... sorry za ten chaotyczny wywod ale po prostu glupota tych "psychologow" mnie po prostu powala... musialem sie wykrzyczec
pozdrawiam