ci psychologowie maja zdrowo nasrane...

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
___ToMeK___
Uzależniony
Uzależniony
ci psychologowie maja zdrowo nasrane...

Postautor: ___ToMeK___ » 27 sie 2004, 13:16

Jakis czas temu chcialem kupic prezent dla chrzesniaka. Gdybym kupil zabawke, to brat by mnie zamordowal, nie maja juz na nie miejsca :D. Pomyslalem, ze kupie mu (a w zasadzie jego rodzicom, bo sam jest jeszcze za maly) ksiazke, a raczej zbior znanych bajek, cos w stylu starej, dobrej "bajarka opowiada". Udalem sie wiec z zapalem na miasto.
Znalazlem, przegladam i wyrywkowo czytam. Akurat przed oczami smigaly mi kolejne wiersze bajki o czerwonym kapturku. Czytam, czytam, czytam.... i nagle ogarnia mnie zdziwienie. Otoz czerwony kapturek nie zostal POZARTY przez wilka, tylko sie przed nim schowal w szafie! :550: W zdumieniu znalazlem koniec bajki, w ktorym... :553: babcia, czerwony kapturek, wilk i... :551: lesniczy siadaja razem przy stole przy wypiekach babci... i tak sobie mysle, ze co to za gniot, co to za falszowanie "prawdy" :D!!!!!???? Wkurzylem sie i szybko odlozylem ta ksiazke na polke. Wzialem nastepna i przezornie poszukalem bajki o czerwonym kapturku. I znowu kapturek sie schowal...... :566: nie nie nie NIE! Ma byc POZARTY, WCHLONIETY przez wilka! :D
W rezultacie moje poszukiwania zbioru bajek przeistoczyly sie w poszukiwania bajki o czerwonym kapturku, w ktorej tytulowa bohaterka jest pozarta przez wilka!!!
W koncu znalazlem...

Ci psychologowie sa nienormalni!!!! No JAK do jasnej cholery mozna zmieniac bajki!???? Moja babcia zostala wychowana na pozartym czerwonym kapturku, moi rodzice, wujowie, ciotki, kuzynostwo, siostra i brat takze! Jakos zaden z nich nie stal sie psychopatycznym morderca zadnym krwi, biegajacym z kosa po miescie!!! Ja tez nie jestem jeszcze morderca ale jak ci psychologowie sie nie zmienia, to nie gwarantuje, ze tak zostanie! :D
Co za debilny wymysl - bajki sa brutalne i maja wplyw na psychike dziecka... To jest chore! Pomyslodawce takiej hipotezy trzeba zamknac w izolatce!!!

co to sie porobilo.... :/

p.s. Podobnie ma sie rzecz jesli chodzi o wychowanie bezstresowe. Co za idiotyzm!!!!! Ja jakos wiele razy dostalem na dupe i slusznie. Pamietam to do dzis i nie uwazam, ze przez to jestem "zamkniety na swiat, niesmialy" itp itd! Skoro bylem nieznosny to slusznie, ze dostalem na dupe! Jestem pewien, ze i moj tata dostal nie raz na dupe od mojego dziadka :D. I jakos tez nie jest "ograniczony"!!!
A ci wspanialomyslni psychologowie twierdza, ze klapsy sa bardzo zle, ze nie wolno unosic reki nad dzieckiem! W rezultacie mamy rozwydrzonych bachorow, chodzace pepki swiata wlazace kazdemu na glowe i nie okazujace innym ani troche szacunku!

Typowy przyklad:
dzieciak chodzi sobie z nozem :D. W zasadzie nie chodzi tylko biega. I nagle text mamusi:
"syneczku nie rob tak, odloz ten noz bo mozesz >>>>SOBIE<<<< zrobic krzywde"... krew czlowieka zalewa...
Jak moje dziecko bedzie nieznosne, to dostanie porzadnie na dupe. Nie dopuszcze do tego, by rzadzilo domem. I jestem pewny na 100%, ze nie bedzie przez to uposledzone. Na pewno Albert Einstein tez dostawal na dupe, Leonardo da Vinci takze i jakos na zle im to chyba nie wyszlo...

ehhhh... sorry za ten chaotyczny wywod ale po prostu glupota tych "psychologow" mnie po prostu powala... musialem sie wykrzyczec :D

pozdrawiam :)
0101010001101111011011010110010101101011001000000100011101100101011100100110101101100101
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 27 sie 2004, 13:39

O karceni dzieci , czyli biciu czy teznie juz było i choć było to dawno dawno temu to jednak temat był poruszany , wiem bo zostałem tam w nim skarcony za poglądy co do wychowywania dziecie , przypoamne iz byłem za laniem !!! ich , wtedy kiedy trzeba i nie ma zmiłuj sie !!och ale mi sie dostało !! wtey ajajajajajajajaaajjjjj!!!! :564:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
sallvadore
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: sallvadore » 27 sie 2004, 19:30

co za glupoty z tym wychowaniem, jak widze corke znajomych to krew mnie zalewa takiej ksiezniczki to ja jeszcze nie widzialem placzem i tupaniem wszystko wymusi na rodzicach. Lanie na tylek dziecka dobrze robi, i nie ma mowy tu o wypaczaniu psychiki. :566:
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 27 sie 2004, 19:38

BAT TO DOBRY WYCHOWAWCA ! :547: MMIMO IŻ INNI MOGA MIEC INNE ZDANIE , ale jak sie nie ma dzieci to jakie mozna je miec ???? :547:
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 27 sie 2004, 21:21

Kij i marchewka. Tak powinno być.
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 28 sie 2004, 02:24

Srodkow jest wiele, zalezy od tego jaki cel sie chce osiagnac. Nie wszystko da sie zalatwic kijem i marchewka, nie wszystko biciem i nie wszystko podstepem. Najprosciej nauczyc dziecko, ze mowi sie tylko raz. To daje najlepsze rezltaty.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 28 sie 2004, 09:17

Mav ...jestyem pod wrazeniem :547: ty sie nadajesz na psychologa !!! :564:
sallvadore
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: sallvadore » 28 sie 2004, 11:51

ciekawe... zycze Ci dobrze, ale to co mowisz nijak ma sie do zycia i sam nieraz dasz "klapsa" bachorowi... znaczy sie swoej pociesze :D ;)
Awatar użytkownika
taka_jedna
Maniak
Maniak
Postautor: taka_jedna » 28 sie 2004, 23:32

uważam że powinno się czasem dać dziecku klapsa, sama nigdy nie dostałam (nie liczac czasów których nie pamietam czyli cos do 3 roku zycia) i patrzcie co wyrosło :) strasznie ciezko mi w zyciu teraz bo nie jestem przyzwyczajona do robienia NICZEGO co nie jest przyjemnością...i sama tego błędu na pewno nie powtórzę
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 29 sie 2004, 00:11

Maverick pisze:...kijem i marchewka...biciem i ...podstepem.

Marchewka to nie podstęp, to nagroda.
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 29 sie 2004, 09:06

masz rację

jak nieraz poczytalam sobie bajki dla dzieci
to nie mialy one nawet sensu

pare zdan, bez puenty, bez moralu
co to za bajka? ;)
Awatar użytkownika
___ToMeK___
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: ___ToMeK___ » 29 sie 2004, 12:16

No, na szczescie mi sie nie dostalo za moje poglady :D.

Mam ciotke, ktora "wychowuje bezstresowo" swoja corke. O llllosie, takiej ksiezniczki jeszcze nie widzialem, maly dzieciak i rzadzi calym domem :/. Raz byla jazda, inna ciotka sie spytala, czy mala nie chce isc z nia na spacer. A "dziecko" sie oburzylo i powiedzialo, ze ona z takimi brzydkimi ciociami zadawac sie nie bedzie :D. Gdyby to bylo moje dziecko, to na dlugo zapamietaloby ten blad...
0101010001101111011011010110010101101011001000000100011101100101011100100110101101100101
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 29 sie 2004, 14:57

No ja bym za takie cos... hmm, sam nie wiem czy zlal... to zalezy ile lat ma mala. Ale mysle ze jednak paseczek by nie zaszkodzil, bo to juz czysta bezczelnosc i brak umieetnosci zachowania sie... A poza tym oni robia ogromna krzywde swojemu dziecku tak je wychowujac...

Marchewka to nie podstęp, to nagroda.
Wiem, nie chodzilo mi o to. Marchewka 1 sposob, a podstep 2gi.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”