Zjawiska paranormalne

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
DREADMAN
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: DREADMAN » 20 sie 2004, 15:29

boshe jak by w bibli bylo napisane
1.kto ci cos ukradnie umrze
albo
2.kto ci cos ukradnie odpadna mu 2 rece :D hehehe jak by to sie sprawdzalo nie mielbysmy juz zlodzieji na swiecie :D :D ;)
Ptaszniki to Moja Pasja :D I mam Kilka nA Sprzedaz [;
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 20 sie 2004, 15:36

Nie o to chodziło. Jak nie kumasz to przeczytaj topic od początku albo się nie wcinaj.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
DREADMAN
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: DREADMAN » 20 sie 2004, 15:40

wiem o co chodzi tylko mowie jak by bylo w bibli napisane to byl zart :D ja zawsze jestem wyluzowany niektorym ludzia troche brakuje humoru ;)
Ptaszniki to Moja Pasja :D I mam Kilka nA Sprzedaz [;
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 sie 2004, 17:49

Pamietajmy jednak iż biblie pisali ludzie i na przestrzeni 2000 lat dokonano w niej zmiany takie a nie inne ! jak by to powiedzieć kosciół napisał ja pod siebie !!
Mnie interesuje Biblia tzwe. prawdziwa gdzie nikt nie opisuje co sie wydazyło ale gdzie sam Pan Jezus dyktuje sw. Tomaszowi co ma napisać !! a z którą kosciół walczy od 2000 lat , by nie ujrzała swiatła dziennego !!
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 21 sie 2004, 08:16

Przeciez Jezus niczego nie dyktowal :) On mowil im, a oni mieli mowic innym. A Biblia powstawala z lekka przez ponad 2000 lat i z poczatku nikt jej nie spisywal przeciez. Krazyla z ust do ust. Ma setki autorow "natchnionych" przez Boga... Szczerze? Co tam kogo obchodzi Pismo Swiete :)
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 21 sie 2004, 08:49

właśnie, to co wypisywali prorocy było aktualne w tamtych czasach, ale trzeba też czytać to wszystko ze świadomością, że Pismo Św. to jedna wielka metafora i bardzo wiele z tego, co zawiera nie należy traktować dosłownie!!! Myślę, że zdania typu:
"Kto by uderzył ojca swego, albo matkę swoją, śmiercią umrze" tak naprawdę oznaczają to, że czyn taki jest po prostu grzechem, a każdy grzech to krok dalej od Nieba - czyli od życia wiecznego. Kto zatem dopuszcza się tych występków może być potępiony, jeśli się nie nawróci.
Pismo Św. naprawdę trza umieć odpowiednio interpretować....
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 21 sie 2004, 09:33

A w ogóle to dzwny jest zwrot "smiercia umrze" to tak jakby "zabic kogos na smierc"...

Wróć do „Wszystkie inne tematy”