Program cofający usunięcie plików do kosza?

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

**LINKA**
Bywalec
Bywalec
Program cofający usunięcie plików do kosza?

Postautor: **LINKA** » 05 sie 2006, 23:28

Mam pytanie. Czy jest taki program, który cofa czynność usunięcia plików do kosza, nawet np z przed miesiąca?? Bo skasowałam niechcący zdjęcie i bardzo chciałabym je odzyskać (o tym, że je skasowałam zauważyłam dopiero niedawno...) Jest taki program?????
Awatar użytkownika
Anula
Pasjonat
Pasjonat
Re: Program cofający usunięcie plików do kosza?

Postautor: Anula » 05 sie 2006, 23:58

**LINKA** pisze:Mam pytanie. Czy jest taki program, który cofa czynność usunięcia plików do kosza, nawet np z przed miesiąca?? Bo skasowałam niechcący zdjęcie i bardzo chciałabym je odzyskać (o tym, że je skasowałam zauważyłam dopiero niedawno...) Jest taki program?????

Są takie programy, ale skuteczne będą pod warunkiem, że nic się nie zapisało na dysku w miejscu usuniętego pliku. Więc im więcej plików zapisujesz na dysku, tym szanse maleją. Także gdy będziesz instalować program, pamiętaj aby umieścić go na innej partycji. Możesz spróbować przetestować coś z tego:
http://www.tucows.com/Windows/IS-IT/FileManagement/FileRecovery/?page=1&nfilter=shareware
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 05 sie 2006, 23:59

A masz jeszcze to zdjęcie w koszu?
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Anula
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Anula » 06 sie 2006, 00:04

Olivia pisze:A masz jeszcze to zdjęcie w koszu?

ROTFL, że ktoś mógłby być taką "blondynką" to mi nawet na myśl nie przyszło ;)
**LINKA**
Bywalec
Bywalec
Postautor: **LINKA** » 06 sie 2006, 00:13

Anula pisze:
Olivia pisze:A masz jeszcze to zdjęcie w koszu?

ROTFL, że ktoś mógłby być taką "blondynką" to mi nawet na myśl nie przyszło ;)

hehhe nie no to mnie rozbawiło <hahaha> <diabel>

[ Dodano: 2006-08-06, 00:13 ]
Anula pisze:
**LINKA** pisze:Mam pytanie. Czy jest taki program, który cofa czynność usunięcia plików do kosza, nawet np z przed miesiąca?? Bo skasowałam niechcący zdjęcie i bardzo chciałabym je odzyskać (o tym, że je skasowałam zauważyłam dopiero niedawno...) Jest taki program?????

Są takie programy, ale skuteczne będą pod warunkiem, że nic się nie zapisało na dysku w miejscu usuniętego pliku. Więc im więcej plików zapisujesz na dysku, tym szanse maleją. Także gdy będziesz instalować program, pamiętaj aby umieścić go na innej partycji. Możesz spróbować przetestować coś z tego:
http://www.tucows.com/Windows/IS-IT/FileManagement/FileRecovery/?page=1&nfilter=shareware

Już patrzę ten program... Mam nadzieję, że pomoże...
Tylko, który program... :?
Awatar użytkownika
Anula
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Anula » 06 sie 2006, 00:21

**LINKA** pisze:Tylko, który program...

Wybierz sobie coś, jak nie zadziała to następny ;) Mi kiedyś pomógł Easy Recovery, ale teraz jest tylko demo do ściągnięcia. Wiadomo, że są na to sposoby... Ale więcej nie powiem - nie będę piractwa propagować ;)
**LINKA**
Bywalec
Bywalec
Postautor: **LINKA** » 06 sie 2006, 00:25

Anula pisze:
**LINKA** pisze:Tylko, który program...

Wybierz sobie coś, jak nie zadziała to następny ;) Mi kiedyś pomógł Easy Recovery, ale teraz jest tylko demo do ściągnięcia. Wiadomo, że są na to sposoby... Ale więcej nie powiem - nie będę piractwa propagować ;)

eee tam propagować... :P to jest ważna misja i trzeba ją wykonać hehe nawet piractwem ;)
maro
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: maro » 06 sie 2006, 00:38

miesiąc powiadasz? nie ma szans domowym sposobem, ponoc w miejsca plików usuniętych a kosza odrazu zapisuja się inne pliki, ale to moja opinia, zawsze mozesz zaniesc dysk do firmy secjalizującej sie w odzyskiwaniu danych.
Awatar użytkownika
Anula
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Anula » 06 sie 2006, 00:51

maro pisze:zawsze mozesz zaniesc dysk do firmy secjalizującej sie w odzyskiwaniu danych.

Ta fotka to by chyba musiała być z księciem Wiliamem, żeby była tak zdesperowana ;)

**LINKA**, jeszcze jeden odnośnik dla Ciebie:
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=4993
**LINKA**
Bywalec
Bywalec
Postautor: **LINKA** » 06 sie 2006, 01:02

Anula pisze:
**LINKA**, jeszcze jeden odnośnik dla Ciebie:
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=4993

Mam zamiar wypróbować GetDataBack albo ten Easy Recovery co pisałaś. A w odnośni do niego. Czy miałaś podobny problem? Co nacisnęłaś w tym programie, żeby to cofnąć?? Bo nie znam się za bardzo na angielskim... I czy można cofnąć z dokładnością co do minuty?

[ Dodano: 2006-08-06, 01:09 ]
maro pisze:miesiąc powiadasz? nie ma szans domowym sposobem, ponoc w miejsca plików usuniętych a kosza odrazu zapisuja się inne pliki, ale to moja opinia, zawsze mozesz zaniesc dysk do firmy secjalizującej sie w odzyskiwaniu danych.

miesiąc to nie jest.. 2 tygodnie raczej.. a do firmy takiej nie będę szła - bez przesady :P
Awatar użytkownika
Anula
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Anula » 06 sie 2006, 01:11

**LINKA** pisze:Czy miałaś podobny problem? Co nacisnęłaś w tym programie, żeby to cofnąć?? Bo nie znam się za bardzo na angielskim... I czy można cofnąć z dokładnością co do minuty?

Braciszek przez przypadek sformatował dysk <fuckoff> , w tym wszystkie dokumenty itp. ;) Nie pamiętam co się wciskało, bo to było dawno, ale pamiętam że prosty i intuicyjny w działaniu był. Pewnie trzeba wybrać dysk/partycję i wcisnąć "recover". Tam w tym drugim linku są instrukcje do niektórych programów - może będą Ci bardziej pomocne. To nie jest tak, że się cofasz o jakiś określony czas - program po prostu pokazuje pliki które znalazł na dysku - jeżeli są wsród nich te, które Cię interesują, to możesz je odzyskać. Pamiętam też, że niektóre odzyskał fragmentarycznie, tak że możliwe że odzyskasz tylko np. pół fotki ;)
**LINKA**
Bywalec
Bywalec
Postautor: **LINKA** » 06 sie 2006, 01:27

Anula pisze:
**LINKA** pisze:Czy miałaś podobny problem? Co nacisnęłaś w tym programie, żeby to cofnąć?? Bo nie znam się za bardzo na angielskim... I czy można cofnąć z dokładnością co do minuty?

Braciszek przez przypadek sformatował dysk <fuckoff> , w tym wszystkie dokumenty itp. ;) Nie pamiętam co się wciskało, bo to było dawno, ale pamiętam że prosty i intuicyjny w działaniu był. Pewnie trzeba wybrać dysk/partycję i wcisnąć "recover". Tam w tym drugim linku są instrukcje do niektórych programów - może będą Ci bardziej pomocne. To nie jest tak, że się cofasz o jakiś określony czas - program po prostu pokazuje pliki które znalazł na dysku - jeżeli są wsród nich te, które Cię interesują, to możesz je odzyskać. Pamiętam też, że niektóre odzyskał fragmentarycznie, tak że możliwe że odzyskasz tylko np. pół fotki ;)

Ehh więc robię StandardRecovery może się uda ;) Próbowałam przed chwilą DeleteRemove ale jakieś to dziwne, nie rozumię nic z tego (zapisał mi jakiś filmik na dysku czy coś :P). Dłuugo się to robi..

[ Dodano: 2006-08-06, 15:19 ]
Robiłam, i co? Heh, pokazały mi się wszystkie pliki usunięte, nawet te z 2000 roku (!!), ale tej fotki tam nie ma... <zalamka> No ja nie wiem już... :|

Wróć do „Wszystkie inne tematy”