Program cofający usunięcie plików do kosza?
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Program cofający usunięcie plików do kosza?
Mam pytanie. Czy jest taki program, który cofa czynność usunięcia plików do kosza, nawet np z przed miesiąca?? Bo skasowałam niechcący zdjęcie i bardzo chciałabym je odzyskać (o tym, że je skasowałam zauważyłam dopiero niedawno...) Jest taki program?????
Re: Program cofający usunięcie plików do kosza?
**LINKA** pisze:Mam pytanie. Czy jest taki program, który cofa czynność usunięcia plików do kosza, nawet np z przed miesiąca?? Bo skasowałam niechcący zdjęcie i bardzo chciałabym je odzyskać (o tym, że je skasowałam zauważyłam dopiero niedawno...) Jest taki program?????
Są takie programy, ale skuteczne będą pod warunkiem, że nic się nie zapisało na dysku w miejscu usuniętego pliku. Więc im więcej plików zapisujesz na dysku, tym szanse maleją. Także gdy będziesz instalować program, pamiętaj aby umieścić go na innej partycji. Możesz spróbować przetestować coś z tego:
http://www.tucows.com/Windows/IS-IT/FileManagement/FileRecovery/?page=1&nfilter=shareware
Anula pisze:Olivia pisze:A masz jeszcze to zdjęcie w koszu?
ROTFL, że ktoś mógłby być taką "blondynką" to mi nawet na myśl nie przyszło
hehhe nie no to mnie rozbawiło

[ Dodano: 2006-08-06, 00:13 ]
Anula pisze:**LINKA** pisze:Mam pytanie. Czy jest taki program, który cofa czynność usunięcia plików do kosza, nawet np z przed miesiąca?? Bo skasowałam niechcący zdjęcie i bardzo chciałabym je odzyskać (o tym, że je skasowałam zauważyłam dopiero niedawno...) Jest taki program?????
Są takie programy, ale skuteczne będą pod warunkiem, że nic się nie zapisało na dysku w miejscu usuniętego pliku. Więc im więcej plików zapisujesz na dysku, tym szanse maleją. Także gdy będziesz instalować program, pamiętaj aby umieścić go na innej partycji. Możesz spróbować przetestować coś z tego:
http://www.tucows.com/Windows/IS-IT/FileManagement/FileRecovery/?page=1&nfilter=shareware
Już patrzę ten program... Mam nadzieję, że pomoże...
Tylko, który program...

Anula pisze:**LINKA** pisze:Tylko, który program...
Wybierz sobie coś, jak nie zadziała to następnyMi kiedyś pomógł Easy Recovery, ale teraz jest tylko demo do ściągnięcia. Wiadomo, że są na to sposoby... Ale więcej nie powiem - nie będę piractwa propagować
eee tam propagować...

maro pisze:zawsze mozesz zaniesc dysk do firmy secjalizującej sie w odzyskiwaniu danych.
Ta fotka to by chyba musiała być z księciem Wiliamem, żeby była tak zdesperowana

**LINKA**, jeszcze jeden odnośnik dla Ciebie:
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=4993
Anula pisze:
**LINKA**, jeszcze jeden odnośnik dla Ciebie:
http://www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=4993
Mam zamiar wypróbować GetDataBack albo ten Easy Recovery co pisałaś. A w odnośni do niego. Czy miałaś podobny problem? Co nacisnęłaś w tym programie, żeby to cofnąć?? Bo nie znam się za bardzo na angielskim... I czy można cofnąć z dokładnością co do minuty?
[ Dodano: 2006-08-06, 01:09 ]
maro pisze:miesiąc powiadasz? nie ma szans domowym sposobem, ponoc w miejsca plików usuniętych a kosza odrazu zapisuja się inne pliki, ale to moja opinia, zawsze mozesz zaniesc dysk do firmy secjalizującej sie w odzyskiwaniu danych.
miesiąc to nie jest.. 2 tygodnie raczej.. a do firmy takiej nie będę szła - bez przesady
**LINKA** pisze:Czy miałaś podobny problem? Co nacisnęłaś w tym programie, żeby to cofnąć?? Bo nie znam się za bardzo na angielskim... I czy można cofnąć z dokładnością co do minuty?
Braciszek przez przypadek sformatował dysk

Anula pisze:**LINKA** pisze:Czy miałaś podobny problem? Co nacisnęłaś w tym programie, żeby to cofnąć?? Bo nie znam się za bardzo na angielskim... I czy można cofnąć z dokładnością co do minuty?
Braciszek przez przypadek sformatował dysk, w tym wszystkie dokumenty itp.
Nie pamiętam co się wciskało, bo to było dawno, ale pamiętam że prosty i intuicyjny w działaniu był. Pewnie trzeba wybrać dysk/partycję i wcisnąć "recover". Tam w tym drugim linku są instrukcje do niektórych programów - może będą Ci bardziej pomocne. To nie jest tak, że się cofasz o jakiś określony czas - program po prostu pokazuje pliki które znalazł na dysku - jeżeli są wsród nich te, które Cię interesują, to możesz je odzyskać. Pamiętam też, że niektóre odzyskał fragmentarycznie, tak że możliwe że odzyskasz tylko np. pół fotki
Ehh więc robię StandardRecovery może się uda

[ Dodano: 2006-08-06, 15:19 ]
Robiłam, i co? Heh, pokazały mi się wszystkie pliki usunięte, nawet te z 2000 roku (!!), ale tej fotki tam nie ma...

Wróć do „Wszystkie inne tematy”