Kącik kibica

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Tyrese
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Tyrese » 01 lip 2006, 22:59

Joasia pisze:jak ja nie lubię Portugalii

Ja też :)
Nie wiem czemu, ale ciesze się że Brazylia odpadła. Myśleli że bez problemu wygrają ten finał, nic nie pokazali i bardzo dobrze że wracają do domu. Finał to będzie pewnie Niemcy - Francja i mam nadzieje że Francuzi wygrają.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 01 lip 2006, 23:00

Joasia pisze:jak ja nie lubię Portugalii...

<mlotek> <mlotek>
Ja dalej trzymam kciuki za nia ;)
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 01 lip 2006, 23:10

Yasmine pisze: <mlotek> <mlotek>
Ała nie tak mocno! :P
Co do Brazylii to czułam że tak będzie, mieli łatwych przeciwników, specjalnie się nie wysilali i byli pewni zwycięstwa.
Mają za swoje <diabel>
Obrazek
Awatar użytkownika
makrox
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: makrox » 01 lip 2006, 23:12

NO WREEESZCIE!! Ktoś dokopał Dihno i Spółce!! VIVA LA FRANCE!! VIVA LA RIBERY!!VIVA LA ZIDANE!! VIVA LA HENRY!!

Wielki mecz Zidane... :D powiem wam że pierwszy raz na tym mudnialu szczerze sie ciesze że ktoś wygrał mimo tego iż nie byłem za Francuzami... :) to jest piekne !:)
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 01 lip 2006, 23:52

makrox pisze: VIVA LA FRANCE!! VIVA LA RIBERY!!VIVA LA ZIDANE!! VIVA LA HENRY!!

VIVE ;)

No więc: Vive la grande France !! Allez les Bleus !! <aniolek> <banan> <aniolek> <banan> <aniolek>

A oprócz tego: PORTUGAL !! !! <brawo> <brawo> :D

Portugalię oglądałem w knajpie, gdzie było ze 40 ryczących Anglików, tłukących bez przerwy kufle zarówno z radosci jak i ze smutku, więc musieliśmy się - jako ekipa aktywnie kibicująca Portugalii - na wszelki wypadek zwijać natychmiast po karnym C. Ronaldo. <aniolek>
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
makrox
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: makrox » 02 lip 2006, 00:22

VIVE

wybacz...ach ta Euforia :D

Portugalię oglądałem w knajpie, gdzie było ze 40 ryczących Anglików, tłukących bez przerwy kufle zarówno z radosci jak i ze smutku, więc musieliśmy się - jako ekipa aktywnie kibicująca Portugalii - na wszelki wypadek zwijać natychmiast po karnym C. Ronaldo

trzeba było im jeszcze kulturalnie przypomnieć Wembley 74 :D

teraz obstawiam Finał :
Włochy - Francja i taki najbardziej bym chciał <banan>
Niemcy - Francja taki też jeżeli Francuzi zdetronizują Niemców <aniolek>
AlfaRomeo1939
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: AlfaRomeo1939 » 02 lip 2006, 15:22

Brawo Portugalia wygrała Brazylia odpadła i Nastula wygrał <banan>
Co by się nie działo głowa do góry !
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 02 lip 2006, 16:08

ja wszytsko przeżyję, przeżyję, że odpadła moja ukochana Argentyna (uważam, że to najpiękniej grająca drużyna na świecie-brakuje im oczywiście do perfekcji firmowego zagrania Rasiak), przeżyję, że odpadł Meksyk, przeżyję, że odpadła Brazylia, nawet, że odpała Gana.... ale jak Niemcy wygrają Mundial to sobie chyba coś zrobię, na znak protestu!! <wsciekly>
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"

Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 02 lip 2006, 16:11

ja wszytsko przeżyję, przeżyję, że odpadła moja ukochana Argentyna (uważam, że to najpiękniej grająca drużyna na świecie-brakuje im oczywiście do perfekcji firmowego zagrania Rasiak), przeżyję, że odpadł Meksyk, przeżyję, że odpadła Brazylia, nawet, że odpała Gana.... ale jak Niemcy wygrają Mundial to sobie chyba coś zrobię, na znak protestu!! <wsciekly>

i to mówi dziewczyna więc sprawa jest poważna :P <pijaki>
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 02 lip 2006, 16:27

A tak na marginesie, czemu Ribery ma taka pocharatana gebe ? :| wyglada jakby go dopadl edward nozycoreki :|
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 02 lip 2006, 16:44

Tez mnie to ciekawi, wyglada to na poparzenia.

[ Dodano: 2006-07-02, 17:02 ]
W każdy mrazie wygląda przez jakby miał conajmniej trzydzieche na karku.
AlfaRomeo1939
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: AlfaRomeo1939 » 02 lip 2006, 18:15

W wek 8 lat Ribery miał wypadek samochodowy
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 02 lip 2006, 19:17

AlfaRomeo1939 pisze:W wek 8 lat

A nie 3? <hmm>
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 02 lip 2006, 19:30

To grajac w pilke chyba ma troche kasy to przynajmniej by se tego zeba jedynke wstawil.
Awatar użytkownika
makrox
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: makrox » 02 lip 2006, 19:48

może se wyglądać nawet jak gówno w lesie ale uważam że odkąd gra od pierwszych minut jest ( to TYLKO MOJA OPINIA) najlepszym zawodnikiem na tym mundialu. SZybki,Waleczny , Kreatywny , Ma świetny przegląd pola , Dynamiczny...czegóż chcieć więcej ? widać nastepce Zidane... <brawo> <brawo> <brawo> ale faktycznie wyglada na 30 conajmniej...
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 02 lip 2006, 19:50

To prawda, jest jednym z najlepszych piłakrzy tych mistrzostw.
alekz
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: alekz » 02 lip 2006, 20:28

Sir Charles pisze:AlfaRomeo1939 napisał/a:
W wek 8 lat

A nie 3? <hmm>

Nie 8 nie 3 ale 2 lat. Siedział na tylnym siedzeniu samochodu, po uderzeniu przeleciał między matką a ojcem siedzącymi z przodu i wbił się twarzą w przednią szybę. Teraz stac go na zafundowanie sobie chirurgii plastycznej ale nie chce sobie tego robic.
Wyglądal tak cale zycie, nazywali go Quasimodo czy Scarface. W wieku bodaj 6 lat na kazda zaczepke odpowiadal agresja, jeszcze niedawno bylo slychac o jego wybrykach w nocnych klubach.

Mundial nudny jak flaki z olejem, zaden mecz nie wywołał we mnie jakiegos szalu radosci czy szczegolnych emocji.
Po Korei mialem dac sobie calkowity spokoj z ogladaniem pilki w wydaniu miedzynarodowym, w Niemczech tez nic ciekawego nie ma ale mozna sie spodziewac, ze na swojej ziemi afrykanczycy będą zapierdzielac na 110% i bedzie mozna podziwiac bynajmiej ambicje i zaangazowanie.
Awatar użytkownika
makrox
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: makrox » 02 lip 2006, 21:03

a ja wam powiem że mam dosyć... na każdym mundialu wszyscy pomagają gospodarzom jak mogą...Za kazdym razem,nie wiem jak słaba była by reprezentacja, to i tak dochodzi bardzo wysoko... jestem ciekaw jak to bedzie za 4 lata jak bedą ciagneli za uszy słabiutkie RPA <hahaha> <hahaha> <hahaha>
Awatar użytkownika
miś
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: miś » 02 lip 2006, 22:01

Ja dalej kibicuje Portugali. Mimo ,ze nie sa favorytami. To wlasciwie dobrze, zawsze jak slabszy "sfuksi" meczyk sie rozkreca.
"Polityczny Żołnierz może szanować swego wroga - lecz zdrajcą i dezerterem będzie tylko pogardzał."
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 02 lip 2006, 22:39

Musze sie zgodzić z kolegą alekzem. Wprawdzie zostały jeszcze 3 mecze, ale mundial można już spokojnie podsumować bo one już końcowego obrazu na pewno nie zmienią.

4 lata temu były słabiutkie mistrzostwa w Korei. Markowe drużyny albo były bez formy albo wszystko sie działo przeciwko nim i poodpadały często w fazie grupowej, a do wyższych częsci drabinki awansowały różne Turcje, Koree, Japonie itd. Własnie brakiem formy faworytów i egzotycznymi pilkarsko reprezentacjami w dlaszych rozgrywakch tlumaczylem sobie slaby poziom tamtych mitrzotw. Z Korei to chyba wszytskim najabrdziej utkneło w pamieci żałosne sedziowanie przedewszytskim arbitrów z krajów trzeciego świata.
Miałem nadzieje że w Niemczech już wszytsko wróc do normy. Wróciło ale tylko częsciowo - faworyci wygrywali i powychodzil iz grup (przynajmniej faza grupowa była prawdziwą gratką dla grajacych w bukmacherke). Jednak poziom gry był beznadziejny. Anglia męczyła grą widzów. Nielicząc ich pierwszej połowy meczu ze Szwedami nic wielkiego nie zagrali. Szwedzi bez formy. Beznadziejny styl gry Brazylii, którzy prócz 20 minut meczu z Japonią i strzału Kaki z Chorwacją nic nie grali. Brawa dla trenera Canarinhos, który z najefektowniejeszej drużyny świata i posiadającej najwiekszy potencjał ofensywny próbował zrobić drugą Grecje. Bezbarwne mecze Portugalii. Odpychająca swoja gra w fazie grupowej Francja. Włochy grające totalne nude i to jeszcze z wielkim fartem. Łandie grajaca Hiszpania, ale jak zwykle tylko w fazie grupowej. No i do tego wypalone już wielkie piłkarskie czeskie pokolenie. Kompromitująco słabe mecze 1/8 finału. Niewiele lepsze ćwiercwinały. Do tego rowniez nienajlpesze sedziowanie.

Trenerzy prawie wszystkich reprezentacji chyba za bardzo do serca wzięli sobie formułke "przedewszytskim nie stracić" przez co oglądaliśmy same nudziarstwo. Antyfutbol rzadzi i tyle. Jedynym z nilicznych jasnych punktów tych mistrzostwa było Wybrzeże Kości Słoniowej, które pokazało naprawde piękny futbol, nie mieli murzynki szczęścia i tyle, wyszli by z każdej innej grupy i doszli daleko. Dość łądnie grali też Niemcy i Argentyna. O całej reszcie a najlepiej i o całym mundialu najlepiej zapomnieć.

Pierwsze mistrzostwa jakie obejrzałem to te we Francji i z tego co pamiętam były naprawde bardzo dobre. Wielka Francja i ładnie grająca Brazylia (nieliczac finału) z szalejącym młodym Ronaldo były znakami firmowymi tamtego mundialu.
Nienajgorsze były też ostatnie mistrzostwa Europy z kosmicznym meczem Holandii z Czechami.
Kurde, ale piłka reprezentacyjna sie naprawde stoczyła ostatnio na dno i miejmy nadzieje że tym dnem od którego będzie trzeba sie wkońcu odbić jest ten mundial.
AlfaRomeo1939
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: AlfaRomeo1939 » 02 lip 2006, 23:01

Zgadzam się poziom tego mundialu słaby
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 02 lip 2006, 23:03

Moim zdaniem nie jest tak źle, ale poniekąd macie rację. Podejrzewam temperaturę... :>
AlfaRomeo1939
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: AlfaRomeo1939 » 02 lip 2006, 23:19

Piłka reprezentacyjna nie jest już taka jak kiedyś
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 02 lip 2006, 23:46

80 proc, iż mundial wygrają Niemcy. Tradycji mundialu w Szkoplandzie stanie się zadość <evilbat>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
makrox
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: makrox » 03 lip 2006, 00:26

Gdyby Polakom jakimś cudem udało sie dojść wysoko to na pewno ten mundial (przynajmniej dla nas) byłby czymś dużo ciekawszym...a tak guzik <chory> już troche czekam z utesknieniem na Lige Mistrzów...
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 03 lip 2006, 00:49

makrox pisze:Gdyby Polakom jakimś cudem udało sie dojść wysoko to na pewno ten mundial (przynajmniej dla nas) byłby czymś dużo ciekawszym

chyba raczej mniej ciekawym, nie chcialbym patrzec jak przegrywamy z taka argentyna 10:0

TedBundy pisze:80 proc, iż mundial wygrają Niemcy. Tradycji mundialu w Szkoplandzie stanie się zadość

Jak francja zagra tak jak z brazylia to niemcy dostana rowno po dupie, niemcy sa niestabilni jak cholera.
Awatar użytkownika
krackowiaczek
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: krackowiaczek » 03 lip 2006, 01:09

panowie, troche przesadzacie, co prawda po zespolach typu anglia, argentyna... spodziewalem sie zajebistych meczy. ale koncowka jest wg. super. francja, sie rozkrecila (przypomniala mi sie moja mlodosc czasow zidane-a za jego najleprzych lat ;] ), portugalia gra ladnie, a helmuty nadspodziewanie daja rade od poczatku.
Awatar użytkownika
Jawka
Weteran
Weteran
Postautor: Jawka » 03 lip 2006, 08:16

no nie mówcie, że mundial jest słaby...
byłoby kilka meczy naprawdę widowiskowych: chociażby Argentyna z Sebia i Czarnogótrą, czy Serbia i Czarnogóra z Wybrzeżem Kości Słoniowej....
"(...) pomyśl... co za głupiec z niego-
mówi, że umiera z mego powodu....
zupełnie jakbym była chorobą"

Awatar użytkownika
miś
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: miś » 03 lip 2006, 09:08

Najlepsze mecze mundialu in my opinion:

Anglia vs Szwecja - meczyk bardzo dynamiczny. W 91/92 szwedzi wyrownali.
NIemcy vs Argentyna
Polska vs NIemcy
Francja vs Brazylia
Japonia vs Brazylia - mecz mnie zaskoczyl.
Hiszpania vs Francja

Jak na moje mundial nie jest zly.
"Polityczny Żołnierz może szanować swego wroga - lecz zdrajcą i dezerterem będzie tylko pogardzał."
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 03 lip 2006, 09:11

a ostatni mecz Meksyku? Świetny był
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !

Wróć do „Wszystkie inne tematy”