W tych sytuacjach chyba obecnie jest dozwolone?
Teoretyczynie. W praktyce wygląda to tragicznie. Jakis czas temu w dzienniku wypowiadała się matka, która dopiero u trzecie lekarza usunęła dziecko z zespołem downa - bo reszta ze względów światopoglądów nie chciała się tego podjąć... Gdyby miała mniej determinacji byłaby skazana na to dziecko do końca życia....
Co prawda mądra kobieta bo podała tych lekarzy do sądu - ale z tego co słyszałam sprawy umorzono.
Olivia pisze:to chociaż częściowe refundacje z NFZ
Nie za tej kadencji rządu... Nie za czasów prezydenta, który na każdym kroku powtarza, Że jest wzorowym katolikiem....
[ Dodano: 2006-06-15, 12:45 ]Wstreciucha pisze:dziecko bedzie odbiciem tego w jaki sposob je wychowasz, bedzie mialo ewentualne Twoje idiotyczne nawyki i nalecialosci, bo bedzie obserwowac Ciebie i Twoj stosunek do swiata
A ja mam znajomych którzy zaadoptowali dziecko z domu dziecka - bardzo porządni ludzie dokładali wszelkich starań by dobrze chłopaka wychować...
A On - nie dość, że odziedziczył w genach to, że jest kompletnie łysy to jeszcze kradnie, pije, obecnie siedzi w więzieniu za jakieś rozboje - niektóre sprawy są zapisane w genach...
Nie wykluczone, że prawdziwi rodzice chłopaka również siedzą w więzieniu, a nawet prawdopodone - bo kto o zdorwych zmysłach zostawia dziecko w domu dziecka...

Kazdy problem ma rozwiazanie.
A jesli nie ma rozwiazania to nie ma problemu