Pytanie do samotnych

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

pracocholik
Uzależniony
Uzależniony
Pytanie do samotnych

Postautor: pracocholik » 30 lip 2004, 10:36

Na wstępie zaznaczę że bardziej niż na sex'ie zależy mi na trwałym związku, bo uważam że sex jest jego nieodłącznym elementem i jestem w stanie poczekać z tym do odpowiedniej chwili.
Czasami jednak przychodzi mi do głowy żeby dać sobie spokój z szukaniem, czekaniem i budowaniem związku i zająć się "przygodami na jedną noc"...
Czy Wam - samotnym też zdarzają się takie myśli??
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 30 lip 2004, 11:38

Na wstępie pięknie witam Pracocholiku na forum :564: (bo jeszcze nie miałem okazji)
A odpowiadając na pytanie - powiem nie. Nie mam takich myśli i to z wielu różnych powodów. Przede wszystkim sam nie chcę być traktowany jako przygoda na jedną noc, więc i innych ludzi tak nie traktuję. Ponadto boję się, iż działałoby to jak upicie się - wieczorem i w nocy super, a rano kac, tylko zamiast bólu głowy, który można zwalczyć kefirkiem lub ogórkami, ból duszy i jeszcze większy dół. Kończąc wspomnę o obawie, że nie byłbym w stanie (przy założeniu jednonocnej przygody) dać i osiągnąć pełni satysfakcji, zadowolenia, rozkoszy i czego tam jeszcze chcecie moi mili, a co związane jest z głębszym zaangażowaniem w związek z drugą osobą.
Jednonocna zabawa jest więc raczej nie dla mnie - związek może być krótki i mieć charakter romansu, nawet przelotnego, ale założenie, że to na jedną noc zupełnie odpada - no cóż może już jestem taki miękki herbatnik. ;)
deszczowe Pozdr dla wszystkich
;)...
pracocholik
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: pracocholik » 30 lip 2004, 11:44

Ja się coraz bardziej zastanawiam czy to nie jest jakaś forma fantazji erotycznych... Ale pewien nie jestem.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 30 lip 2004, 11:55

Przygoda na jedną noc jak najbardziej !! ale ...... tu uwaga !! trzeba miec do tego odpowiednia psychikę !! jak i samemu tak i partnerka musi miec taką , inaczej zawsze bedzie po takiej nocy zle .To tak samo jak z pujsciem na dyskotekę , jedni chodza i czuja sie swietnie i robia to rtaz na jakis czas , inni nie chodza bo tego nie lubią a na dyskotece czuja sie zle , a po boli ich od chałasu głowa ! :D :D :D
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 30 lip 2004, 12:02

Krzyś słusznie mówi :564: , więc trzeba się dobrze zastanowić, choć chyba nigdy do końca nie można być pewnym czy akurat podczas tej zakładanej jednonocnej przygody się nie zauroczymy na dobre.
A co do fantazjowania to nie do końca rozumiem, mógłbyś to Pracocholiku rozwinąć - ja miewam fantazje raczej na temat, co miłego bym zrobił niż na temat trwałości znajomości z kobietą - tzn czy to będzie jedna noc, kilka godzin czy rok. :566:
;)...
pracocholik
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: pracocholik » 30 lip 2004, 12:17

lorenzen pisze:Krzyś słusznie mówi :564: , więc trzeba się dobrze zastanowić, choć chyba nigdy do końca nie można być pewnym czy akurat podczas tej zakładanej jednonocnej przygody się nie zauroczymy na dobre.

Jeżeli twoim życiowym celem są przygody jednonocne to musisz się zastanawiać :)
Jeśli natomiast nie sprawi Ci problemu właśnie takie zauroczenie, to jedno zmartwienie mniej ;)

A co do fantazjowania to nie do końca rozumiem, mógłbyś to Pracocholiku rozwinąć - ja miewam fantazje raczej na temat, co miłego bym zrobił niż na temat trwałości znajomości z kobietą - tzn czy to będzie jedna noc, kilka godzin czy rok. :566:

Ciężko mi to doprecyzować, po prostu wydaje mi się że w pewnym sensie takie jednonocne przygody mogą być bardziej... No właśnie jakie - emocjonujące??
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 30 lip 2004, 12:21

Pracoholik napisał:
Jeżeli twoim życiowym celem są przygody jednonocne to musisz się zastanawiać

Otóż sądzę, że jest właśnie na odwrót - jeżeli celem są przygody jednonocne, to się nie zastanawiasz, bo nie musisz, a co ważniejsze nie odczuwasz takiej potrzeby, chyba że mówisz o zastanowieniu się nad tym czy ta Pani będzie dobra na tę noc czy może na następną itd.
A co do lekkiego traktowania zauroczenia (przez co rozumiem wstęp do zakochania się), to łatwiej się o tym mówi, niż to robi.
Ostatnio zmieniony 30 lip 2004, 12:30 przez lorenzen, łącznie zmieniany 1 raz.
;)...
pracocholik
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: pracocholik » 30 lip 2004, 12:28

W sumie masz rację :564:
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 30 lip 2004, 12:38

Każdy ma swoje racje, a tu się nimi tylko ze sobą dzielimy. :564:
Pozdr
;)...
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 30 lip 2004, 13:15

Tak już było napisane powyżej: "nie rób drugiemu co tobie niemiłe". Musisz sie liczyć z tym, że kiedyś mógłbyś stać się dla kogos przygoda na jedną noc. Ja bym nie chciał być dla kogos taką przygodą. Co innego, gdy dwie osoby doskonale sdają sobie sprawę i bawią się przez jeden wieczór ;)
pracocholik
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: pracocholik » 30 lip 2004, 13:22

Macie rację - głupio byłoby zostać czyjąś przygodą jednonocną...
Dlatego jeśli w ogóle się w to bawić to właśnie z obustronną świadomością :564:
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 30 lip 2004, 13:26

To tak jak z tancem , na zabawie tanczysz z wieloma partnerkami i nic sienie dzieje , jezeli umiesz do tego podejsc tak jak do tego tanca , wszystko jest oki ! ale jesli jestez zazdrosnikiem , nie chodz na zabawy z partnerką ! :564:
pracocholik
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: pracocholik » 30 lip 2004, 13:29

Żeby iść zabawę z kimś to trzeba tego kogoś najpierw mieć :D
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 30 lip 2004, 13:32

No z tym to akurat nie bedzie problemu !! zapraszasz Panią na zabawe i juz !! nie ta to druga sie na pewno zgodzi !! :564:
pracocholik
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: pracocholik » 30 lip 2004, 13:39

To mnie pocieszyłeś...
Albo ja jestem jakiś nie taki, albo coś naprawdę bardzo źle robię, ale wcale nie tak łatwo mi wyciągnąć gdzieś przedstawicielkę płci pięknej.
Bo w tak optymistyczny wariant że ze mną wszystko w porządku, tylko obracam się w środowisku "bardzo zarobionych" kobiet nie wierzę ;)
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 30 lip 2004, 18:05

można i tak, wszystko zalezy od Twojej psychiki, jeśli miałbyś się do tego "zmuszać" to nie widze w tym najmniejszego sensu, a jesli chodzi o kwestie czekania , to niczym się nie martw, na kazdego przyjdzie czas, zaufaj mi ;)
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 30 lip 2004, 19:19

na kazdego przyjdzie czas, zaufaj mi

Cudownie to zabrzmiało w mojej głowie Nataszo :562:
;)...

Wróć do „Wszystkie inne tematy”