Włosy (ale te na głowie)
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Włosy (ale te na głowie)
Ostatnio zaciekawił mnie artykuł na temat włosów u kobiet i mężczyzn. Pisano w nim, że mężczyzną najbardziej podobają się włosy proste takie do ramion a kobietą włosy ala McGaiver. To było według sondażu przeprowadzonego w USA. A jak jest z nami.
Chciałabym żebyście napisali jaka fryzura, długość włosów no i kolor wam się najbardziej podoba u kobiet jak i u mężczyzn?
Sama odpowiem na to pytanie jako pierwsza wiec:
mężczyźni - podobają mi się czarne włosy, krótkie (takie z 4cm długości) postawione do góry
kobiety - ja tutaj odpowiem na podstawie swojej fryzury: czarne włosy do ramion, zwykle mam je proste, czasami robie warkoczyki
Chciałabym żebyście napisali jaka fryzura, długość włosów no i kolor wam się najbardziej podoba u kobiet jak i u mężczyzn?
Sama odpowiem na to pytanie jako pierwsza wiec:
mężczyźni - podobają mi się czarne włosy, krótkie (takie z 4cm długości) postawione do góry
kobiety - ja tutaj odpowiem na podstawie swojej fryzury: czarne włosy do ramion, zwykle mam je proste, czasami robie warkoczyki
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
kobiety : ciemne (czarne, brąz, kasztan itp...) mam słabość do kobiet z kręconymi włosami
panowie : hmmm nie gustuje więc nie potrafie określić
a co do tego sondażu w USA ... staram się być osoba tolerancyjną i nie mieszać się za bardzo do innych ludzi ale jeżeli zrobili by sondaż co amerykanie sądzą o nowonarodzonej córce papieża... --'' zapewne wielu z nich odpowiedziało by "śliczna córeczka" ... Robienie jakichkolwiek badań na tym społeczeństwie jest nadzwyczaj zabawne
panowie : hmmm nie gustuje więc nie potrafie określić
a co do tego sondażu w USA ... staram się być osoba tolerancyjną i nie mieszać się za bardzo do innych ludzi ale jeżeli zrobili by sondaż co amerykanie sądzą o nowonarodzonej córce papieża... --'' zapewne wielu z nich odpowiedziało by "śliczna córeczka" ... Robienie jakichkolwiek badań na tym społeczeństwie jest nadzwyczaj zabawne
Let me be the one that shines with You in the morning when You don't know what to do
Zawsze mi sie wydawało ze w moim typie są brunetki, ale wiekszośc dziewczym w których się zakochałem była blondynkami. Nie znoszę krótkich włosów, najbardziej lubię takie trochę poza ramiona i proste. Ale i tak kazdej kobiecie jest dobrze w innych włosach wiec nie do końca zwracam uwage na to czy dziewczyna ma akurat takie włosy jak lubie, ale jak pasuja te włosy do niej
ja najbardziej lubie facetow z wlosami ciemny blad badz brąz a długosc to zalezy od faceta i jakie ma wlosy niektorym najlepiej jest na jeżyka a u niektorych podoba mi sie fajna fryzura tak na ok 5-6 cm. Niektórym fajnie jest w loczkach i dopuszczam tu tez ekstremalne afro ktore mi sie b. podoba. Nie wzgardze również porzadnie zrobionymi i zadbanymi dreadami. takze pelna dowolnosc. po prostu musza pasowac do faceta.
A ja mialam tez juz roznw fryzury raz wlosy za tylek az a na drugi dzien na 5cm teraz mam jednak tak poza ramiona. choruje na dready jednak moj chlopak powiedzial ze na drugi dzien by mi je zgolił wiec wyjscia nie mam. kolor - b. ciemny bląd latem troche jasnieja od slonca
A ja mialam tez juz roznw fryzury raz wlosy za tylek az a na drugi dzien na 5cm teraz mam jednak tak poza ramiona. choruje na dready jednak moj chlopak powiedzial ze na drugi dzien by mi je zgolił wiec wyjscia nie mam. kolor - b. ciemny bląd latem troche jasnieja od slonca
-
- Zaglądający
Kobiety : [ na podstawie mojej osoby ] blondynka, wlosy za ramie i lekko krecone, rozjasnione pasemkami przez slonce
Mezczyzni : ciemne wlosy, krotkie, moga byc postawione do góry
raczej przefarbowal ^^*
poza tym, czasem taka zmiana dobrze robi..
przynajmniej mojemu koledze ona poprawila wizerunek, baaa -..lawina dziewczyn na Niego spadla ^^*
Mezczyzni : ciemne wlosy, krotkie, moga byc postawione do góry
Tier pisze:a co byście powiedzieały o chłopaku który by sobie włosy pomalował np. z bląd na czarno ?;]
raczej przefarbowal ^^*
poza tym, czasem taka zmiana dobrze robi..
przynajmniej mojemu koledze ona poprawila wizerunek, baaa -..lawina dziewczyn na Niego spadla ^^*
-
- Zaglądający
bartek pisze:hej dziewczyny to nie podobaja sie wam chłopaki z długimi włosami?????? a ja właśnie miałem zapuszczać bo ponoć laski na to lecą
lecą, ale raczej te bardzie diabelskie/rasta/punk
diabelskie powiadasz..?!
heh, powiem tak : zeby mi sie chlopak podobal w dlugich wlosach musi ta fryzurka pasowac przede wszystkim do Jego twarzy ^^* no i zadbane wlosy to takze plus ^^"
Tier pisze:hej dziewczyny to nie podobaja sie wam chłopaki z długimi włosami??????
Mi się długie włosy nie podobają u chłopaków. Może jestem pod tym względem konserwatystką ale wole jak chłopak ma włosy krótkie (no do 7cm niech będzie).
Tier pisze:a co byście powiedzieały o chłopaku który by sobie włosy pomalował np. z bląd na czarno ?;]
Fantazje z kolorami mi nie przeszkadzają, byle nie zmieniane było na rudo
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
-
- Zaglądający
a czym ma sobie chłopak przefarbowac włosy????? tymi samymi farbami co reklamują w tv dla pań??? może ja zrobie z siebie bruneta tylko boje się ze dziewczyny wezmą za idiote chłopaka który farbuje sobie włosy ale z powyższych wypowiedzi wynika że tak nie jest.
Ja najbardziej lubie kobiety z czarnymi włosami do ramion lub troche dłuższe ;]
Ja najbardziej lubie kobiety z czarnymi włosami do ramion lub troche dłuższe ;]
jesli chodzi o mezczyzn to hmmm
mój chłopak ma ciemne włosy i bardzo krótkie i jak tylko zaczynaja mu niekontrolowanie rosnac wysyłam go do fryzjera
a jesli chodzi o kobiety to zarówno proste jak i krecone sa OK ale albo albo a nie takie ze niby ma krecone ale to bardziej sztucznie zrobione bo tak na serio to ma proste
a jesli chodzi o kolor to uwielbiam kolor kasztanowy ba rudy!!!!!!!! i sama zrobiłam sobie taki kolorek bo wygladam w nim i czuje sie lepiej niz w naturlanych
mój chłopak ma ciemne włosy i bardzo krótkie i jak tylko zaczynaja mu niekontrolowanie rosnac wysyłam go do fryzjera
a jesli chodzi o kobiety to zarówno proste jak i krecone sa OK ale albo albo a nie takie ze niby ma krecone ale to bardziej sztucznie zrobione bo tak na serio to ma proste
a jesli chodzi o kolor to uwielbiam kolor kasztanowy ba rudy!!!!!!!! i sama zrobiłam sobie taki kolorek bo wygladam w nim i czuje sie lepiej niz w naturlanych
Jedno nam sie podoba, a wybieramy co innego... bardzo lubie brunetów a zakochałam sie w blondynie
Miałam bardzo podobny przypadek,cóż taki los...
A co do długości włosów u facetów, to zależy od jego kształtu twarzy, koloru włosów itp. Lecz ja z kolei przepadam za facetami o dłuższych włosach, tak przynajmniej za ramie...mega widok:) A jeszcze jak są one koloru czrnego lub kasztanowego...to wygląda to naprawde miło..
What can you see
on the horizon?
Why do the white gulls call?
Across the sea
a pale moon rises
The ships have come to carry you home.
on the horizon?
Why do the white gulls call?
Across the sea
a pale moon rises
The ships have come to carry you home.
No właśnie sama też zauważyłam, że zwykle jest tak, że mamy gust troche inny niż mają włosy nasi partnerzy. Może to z tego wynikało, że wcześniej nie poszczęściło się nam w miłości. No ale nie ze wszystkimi tak jest.
- ksiezycowka
- Weteran
Kiedyś uwielbiałam długowłosych blondynów......mmm.....
A teraz?
Różnie. Wazne dla mnie jest żeby facet o włosy dbał.
Dalej jednak coś takiego jest w tych długowłosych...eh...Sama nie wiem. Lubię falowane. Ni to kecone, ni to proste.
Sama zresztą takie mam. Takie do połowy szyjki, falowane. Obecnie koloru no były czerwonego, ale zciemniały
Lubię u facetów włoski tak z 3-4 cm postawione tez bardzo
Nie znosże łysych i "jeżyków" <belt2>
A teraz?
Różnie. Wazne dla mnie jest żeby facet o włosy dbał.
Dalej jednak coś takiego jest w tych długowłosych...eh...Sama nie wiem. Lubię falowane. Ni to kecone, ni to proste.
Sama zresztą takie mam. Takie do połowy szyjki, falowane. Obecnie koloru no były czerwonego, ale zciemniały
Lubię u facetów włoski tak z 3-4 cm postawione tez bardzo
Nie znosże łysych i "jeżyków" <belt2>
- ksiezycowka
- Weteran