Chwilowa świadomość przed obudzeniem

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Saint82
Początkujący
Początkujący
Chwilowa świadomość przed obudzeniem

Postautor: Saint82 » 13 gru 2005, 10:13

Hej. Witam wszystkich. Mam do was pytanko. Czy ktoś z was, kiedyś tuż przed obudzeniem się miał świadomość. Chodzi mi o to, że hmmm... to jest tylko świadomość i nic więcej. Wygląda to strzasznie, bo nic nie można zrobić. Moje ciało na tę któtką chwilę jest moim więzieniem. Trwa to może minutę albo dwie (sam tego dokładnie nie wiem, bardzo możliwe, że w tym przyypadku pojęcie czasu jest bardzo względne). Nic nie mogę zrobić. Nie mogę się przebudzić, nie mogę się poruszyć czy otworzyć oczu, jestem kompletnie sparaliżowany. Wpadam w panikę. Aha, byłbym zapomniał ja wszystko słyszę co się dzieje dookoła mnie, czuję swój oddech (tzn. wiem że oddycham) i zaczynam się panicznie bać, że zaraz się uduszę, bo zbyt płytko oddycham. Nie wiem czy to jakiś stan snu, czy czegoś tam. Wiem jedno, pomimo że niewiele rzeczy mnie przeraża, to ta chyba jest najgorsza z wszystkich. Poza tym zdarzyło mi się wcześniej przyśnić zdarzenia, które później były w rzeczywistości. Nie były to zdecydowanie jakieś ważne wydarzenia, lecz zdecydowanie jakieś pierdółki, ale jednak. I to jest tak, że jak zapamiętam to co mi się śniło a potem się wydarzy to jest ok, ale gdy nie zapamiętam tzn. gdy tkwi to pewnie gdzieś w mojej podświadomości i się zdarzy, to powraca to do mnie w formie tzw. deja vu. Nie wiem czy jestem odosobniony czy nie, lecz jeśli coś o tym wiecie i moglibyście mi w jakiś sposób pomóc byłbym wdzięczny.
cajmer

Postautor: cajmer » 13 gru 2005, 11:00

Saint82 pisze: tzw. deja vu.

Każdy to chyba ma.

Taka śiwadomość podczas snu jednak nigdy mi sie nie przydarzyła. Znaczy miałem coś takiego ale bez problemu mogłem sie obudzić, nie byłem bezsilny. Sobie to tak nazywam ze panuje nad koszmarami : D
Nie jesteś jakimś meduim przypadkiem ; p
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 13 gru 2005, 14:46

Saint82 pisze:Nie wiem czy jestem odosobniony czy nie

Nie. Norma że sie sprawdzają. Poszukaj topicu o świadomym śnieniu tam to było.
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 13 gru 2005, 16:27

Saint82 pisze:Czy ktoś z was, kiedyś tuż przed obudzeniem się miał świadomość. Chodzi mi o to, że hmmm... to jest tylko świadomość i nic więcej. Wygląda to strzasznie, bo nic nie można zrobić.

można, jak się nauczysz nad tym panować i zdasz sobie sprawę, że po prostu jeszcze śpisz :-) ja mam to b. często, ale bez żadnej paniki :-)
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Paraskoczek
Bywalec
Bywalec
Postautor: Paraskoczek » 13 gru 2005, 17:52

Bardzo często coś takiego mi się przytrafia.Nieprzyjemne uczucie. Cóż, po prostu do tego trzeba się przyzwyczaić i tyle.
"Nie czuj strachu w obliczu swych wrogów. Mów zawsze prawdę, nawet,
jeśli może to prowadzić do twej śmierci. Wspieraj bezbronnych i nie czyn zła.
Oto twoja przysięga..."
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 13 gru 2005, 19:03

A ja nie wiem o czym mowisz:D zebym sie nie mogl ruszyc? :D tzn tak jakbys nie spal ale nie mozesz sie ruszyc? Nigdy nie mialem tylko jak najebany bylem :)

A przy okazji to sadzicie o "spadaniu z lozka" :D podczas snu, skad to sie bierze?

A wiecie jaka jest teoria na deja vu ? :)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 13 gru 2005, 23:16

Hyhy pisze:okazji to sadzicie o "spadaniu z lozka" Usmiechnij sie! podczas snu, skad to sie bierze?

Cholera wie, ale to jest straszne. Człek se śpi w najlepsze i nagle czuje że leci głowa do tyłu <boje_sie> Mi to podczas zarówno drzemania jak i mocnego snu sie zdarza.
Awatar użytkownika
hypa
Początkujący
Początkujący
Postautor: hypa » 13 gru 2005, 23:55

Hyhy pisze:
A przy okazji to sadzicie o "spadaniu z lozka" :D podczas snu, skad to sie bierze?

chodzi Ci o spadanie-spadanie ?: P Czy odruchy.. kiedy organizm 'broni sie' przed zasnieciem ?:P czy cos.. :D
Saint82
Początkujący
Początkujący
Postautor: Saint82 » 14 gru 2005, 16:03

Hehe. Zdecydowanie nie jestem żadnym medium. A szkoda może mógłbym przepowiedzieć najbliższe numery w totku. Tak się zastanawiam, czy ta chwilowa świadomość przed obudzeniem nie jest jakimś etapem snu. To zawsze dzieje się przed przebudzeniem, tzn. mam tu na myśli, że samo obudzenie się nie jest skutkiem "odzyskania świadomości". To co się ze mną dzieje następuję w końcowym etapie snu. Tylko, że to jest straszne. To wygląda tak jakby organizm dopiero wychodził z letargu. Mój umysł działa, natomiast ciało jeszcze nie. I dlatego naturalną koleją rzeczy jest panika, pomimo faktu, że nie dzieje się to pierwszy raz.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 15 gru 2005, 10:03

A czy mozesz wtedy snic, jesli chcesz?
soul of a woman was created below
Saint82
Początkujący
Początkujący
Postautor: Saint82 » 15 gru 2005, 22:29

Niestety nie mogę śnić. Ogólnie to sam się zastanawiam czy to nie jest jakiś sen. Sam nie wiem. To jest po prostu dziwne.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”