głupio zatytułowane tematy
Moderator: modTeam
głupio zatytułowane tematy
Nie wiem czy tu to poruszac czy na wszystkich tematach, jak na wszystkich.. to prosze o przeniesieniem.
dostaje cholery ( delikatnie mówiac) czytajac kolejny temat pt."problem", "pomocy" itp. zreszta potem mi sie te problemy myla, ni moge zapamietac o co chodziło.
Czy nie mozna wprowadzic jakiegos nakazu by nazywac tematy po ludzku. Jak problem z gumka to nie temat "help", tylko opisowo, zakładanie prezerwatywy, pomoc, czy cos takiego. Zreszta jest jeszcze jedna linijka do opisu, z niej tez mozna by kozystac. a moze tylko mnie irytuje to.
dostaje cholery ( delikatnie mówiac) czytajac kolejny temat pt."problem", "pomocy" itp. zreszta potem mi sie te problemy myla, ni moge zapamietac o co chodziło.
Czy nie mozna wprowadzic jakiegos nakazu by nazywac tematy po ludzku. Jak problem z gumka to nie temat "help", tylko opisowo, zakładanie prezerwatywy, pomoc, czy cos takiego. Zreszta jest jeszcze jedna linijka do opisu, z niej tez mozna by kozystac. a moze tylko mnie irytuje to.
Zdecydowanie nie tylko Ciebie. Widze temat "POMOCY", wiec odrazu mysle ze cos powaznego, otwieram a tam pytanie typu " Zrobiła mi loda, potem dala mi buzi, a potem ja zrobilem jej minetke. Czy bede tatą?"
Nie wiem, moze da sie cos z tym zrobic, aby nie pojawialy sie takie tematy? hmmm pewnie sie nie da, pozostaje nam se tylko do tego przyzwyczaic:)
Nie wiem, moze da sie cos z tym zrobic, aby nie pojawialy sie takie tematy? hmmm pewnie sie nie da, pozostaje nam se tylko do tego przyzwyczaic:)
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
- Weteran
Kiedyś jeszcze napominałam nowych userów za zakładanie takich tematów. Teraz już nie mam siły się w to bawić... zresztą od tego są moderatorzy a ja nim nie jestem 
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Problem w tym, że takie tematy zwykle robią osoby, które są nowe na forum i regulaminu nie czytały.
Swoją drogą moderacja nie jest tylko od tego, żeby ciąć posty, ale też żeby robić porządek. Więc może właśnie moderatorzy by nazwę takiego tematu zmieniali, w końcu nie pojawia się ich bądź ile dziennie. I byłoby po kłopocie [bo co z tego, że ktoś dostanie warna, jak temat zostaje niezmieniony...].
Swoją drogą moderacja nie jest tylko od tego, żeby ciąć posty, ale też żeby robić porządek. Więc może właśnie moderatorzy by nazwę takiego tematu zmieniali, w końcu nie pojawia się ich bądź ile dziennie. I byłoby po kłopocie [bo co z tego, że ktoś dostanie warna, jak temat zostaje niezmieniony...].
- Sir Charles
- Weteran
80% postów rozpoczyna się od zdania : "szukałem ale nic nie znalazłem, jesli temat sie powtarza, prosze go usnunąć"
Czasami mam wrażenie, ze Userzy zakladajacy temat myślą, ze tu jakiś reżim panuje, a zakładnie tematu to rzecz ostateczna
80% postów rozpoczyna się od zdania : "szukałem ale nic nie znalazłem, jesli temat sie powtarza, prosze go usnunąć"
Czasami mam wrażenie, ze Userzy zakladajacy temat myślą, ze tu jakiś reżim panuje, a zakładnie tematu to rzecz ostateczna

Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
a skad założenie, że nie zauwazył, pewno zauważył ale nic nie pisał, albo temat zapamietał i wchodził juz bez czytania dopiskówMysiorek pisze:dodając opis, którego chyba nikt nie zauważył:
moon pisze:Moze nie kasowac od razu ale warny dawac?Albo pominac na privie chociaz na poczatek?
o to mi sie podoba.
a jak juz sotało poruszone wywalania to ja mam pytanie. Czy nie mozna wywalac zamknietych tematów w których nic w zasadzie niema. takich w których ktos napisał jaki ma problem, ktos dał z 5 linków ktos cos napisał a potem sie zamknęło ten temat. Czy nie lepiej takie cos wywalac, po co ma miejsce zabierac
Maverick pisze:Ja zauwazylem zmiane.
Zastanawiam sie czy nie stosowac metody, ze zle zatytuowane topiki bedzie sie po prostu kasowac. Bez wzgledu na ich popularnosc. Moze to by odnioslo skutek.
Nie, to by była już przesada. Lepiej dawać te ostrzeżenia, bo to znaczy, że forumowicz nie przestrzega regulaminu, si?
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
- Sir Charles
- Weteran
Ostatnio zauważyłem "proszę o podpowiedż" i "poważny problem" czy jakoś tak. Apeluję do nowych modów, o kontynuację zacnej praktyki dopisywania ocb. 
Ostatnio zmieniony 06 lis 2007, 12:26 przez Sir Charles, łącznie zmieniany 1 raz.
soul of a woman was created below
Sir Charles pisze:Apeluję do nowych modów, o kontynuacją zacnej praktyki dopisywania ocb.
albo o edytowanie tytułów.
Moim zdaniem to sie do syfu przyczynia. bo utrudnia wyszukiwanie. Bo jak szukac jak sa działy gdzie spora liczba tematów ma fatalne tytułu.
Od teraz kazdego helpa czy inny problem zgłaszam
A w ogóle to chyba zrobie takie coś, że przykleję jakiś temat w stylu "podoba mi się dziewczyna, co mam robić?" Bo oczywiście historia każdego nieszczęsnego amorka jest jedyna, wyjątkowa i bardzo dramatyczna ale sprowadza się do jednego - zdobyć kobietę.
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Wróć do „Sprawy techniczne forum”