wam tez muli???
Moderator: modTeam
wam tez muli???
chyba w dobry dzial weszlem,mam pytanie czy wam tez tak muli forum za****scie dlugo czekam np po napisaniu posta i niejest to wina mojego interka bo wszystk chodzi cacy
to tylko tak ostatnio czy zawsze tak bedzie?????
to tylko tak ostatnio czy zawsze tak bedzie?????
Zalezy tez od waszego dostawcy internetu i od aktualnie uzywanych serverow dns ... ;> jesli ktos potrafi niech zmieni recznie serverki dns ;> mnostwo ich mozna znalesc na sieci ;> jesli nie niech sciagnie programik www speeder i tym podobne ;> ktory przetestuje i wybierze aktualnie najlepszy serverek ;>. Ja osobiscie mam dopisana dosc dluga liste dodatkowych serverow ;> zanim mi zalapie internecik po odpaleniu kompa mija troszke wiecej czasu ale jeszcze niemialem problemu z jaka kolwiek strona gra czy donloadem ;>
Nie wiem jak u was, ale wczoraj albo i od 2 dni podobno była poważna awaria w Tepsie, na polpaku i routerach węzłowych więc ogólnie w polsce były problemy z netem.
Najgorzej podbno miała Stolica i głowne węzły, więc mogły być problemy ... Przedewszystkim dotknęło to usług typu neostrada, DSL itd... No i providerzy korzystający z polpaka...
Więc chyba mogło mieć to jakis wpływ, błędne zapytania do serwera, błędy itd mogly zapychać łącza ilośc pakietów idących do użytkowników ...
Osobiscie podejrzdewam że im więcej padło tylko nie przyznają się jak zwykle
Ja osobiscie wczoraj nie miałem w ogóle internetu
Dzis jest OK
Najgorzej podbno miała Stolica i głowne węzły, więc mogły być problemy ... Przedewszystkim dotknęło to usług typu neostrada, DSL itd... No i providerzy korzystający z polpaka...
Więc chyba mogło mieć to jakis wpływ, błędne zapytania do serwera, błędy itd mogly zapychać łącza ilośc pakietów idących do użytkowników ...
Osobiscie podejrzdewam że im więcej padło tylko nie przyznają się jak zwykle
Ja osobiscie wczoraj nie miałem w ogóle internetu

Dzis jest OK
POLPAK
witam
Z potwierdzonej informacji oznajmiam, ze powodem tak wolnego dzialania byly problemy z Polpak-iem (czyli liniami i urzadzeniami obslugiwanymi przez TPSA) Poniewaz SISCO w duzej czesci bazuje na Polpaku dzialalo to tak jak zauwazyliscie np. wczoraj. Oprocz Polpaku sisco ma jeszcze jakiestam inne linie niezalezne do internetu dlatego troche to chodzilo ale mulilo sie tak z powodu przeciazenia tych lini. Teraz TPSA naprawila defekt i ponoc bedzie juz OK.
Agnieszka
Z potwierdzonej informacji oznajmiam, ze powodem tak wolnego dzialania byly problemy z Polpak-iem (czyli liniami i urzadzeniami obslugiwanymi przez TPSA) Poniewaz SISCO w duzej czesci bazuje na Polpaku dzialalo to tak jak zauwazyliscie np. wczoraj. Oprocz Polpaku sisco ma jeszcze jakiestam inne linie niezalezne do internetu dlatego troche to chodzilo ale mulilo sie tak z powodu przeciazenia tych lini. Teraz TPSA naprawila defekt i ponoc bedzie juz OK.
Agnieszka
No jak 'szkielet' pada to bokami się pakiety ciskaja i jakoś-takoś chodzi ... Ponieważ większa część sieci to własność TePSy to jak im się coś wali to internet w polsce siada i czkawki dostaje.
Na całe szczecie żadko się to zdarza.
Oby jak najmniej było takich dni bo człowiek się czuję jak odciety od świata
Pozdrawiam
Na całe szczecie żadko się to zdarza.
Oby jak najmniej było takich dni bo człowiek się czuję jak odciety od świata
Pozdrawiam
bleeeeeeeeeeeee
Wróć do „Sprawy techniczne forum”