Zmiany na forum
Moderator: modTeam
-
- Uzależniony
...chyba jednak trzeba bedzie w najblizszych dniach zmienic wersje forum na 1.8 Choc przyznaje ze troszke sceptycznie do tego podchodze bo to forum nie dzila przeciez zle. Pewnie w wersji 1.8 bedzie pare nowych "bajerow" zas inne rzeczy nie beda chcialy dzialac choc powinny lub podobne problemy wystapia. Troche boje sie zeby podczas aktualizacji wersji nie doszlo do jakis bledow bo wtedy moze przestac dzialac i obecne forum i nie ruszyc nowe :-( Instalujac na poczatku obecnie dzialajace forum robilam to 3 razy zanim wszystko zaczelo hulac. Zama wymiana plikow PHP i nadanie im naleznych praw dostepu (CHMOD) nie jest problemem. Godzej z plikami bazy MySQL a tych tablic jest tam troche. Musze poczytac co nowego jest na forum by Przemo (nie czytalam go chyba ze 2 miesiace)
No przykład z przed chwili chyba był jednoznaczny - a przyznam, że mnie to troszkę denerwuje, ale może to wina pory dnia.
A "dekalog" - nie problem dodaj gdzieś drugi ustęp i będzie git.
A poważniej - ok - zamykanie takich topików załatwia sprawę, choć ma to i drugą stronę, bo uniemożliwi poważne kontynuuowanie starego topiku i trza będzie zakładać nowy, więc i odesłania by sobie poszukać i poczytać biorą w łeb.
Ale Ty rządzisz :562:
Pozdr :564:
A "dekalog" - nie problem dodaj gdzieś drugi ustęp i będzie git.
A poważniej - ok - zamykanie takich topików załatwia sprawę, choć ma to i drugą stronę, bo uniemożliwi poważne kontynuuowanie starego topiku i trza będzie zakładać nowy, więc i odesłania by sobie poszukać i poczytać biorą w łeb.
Ale Ty rządzisz :562:
Pozdr :564:

Ok rozumiem - poddałem to pod rozwagę - nic wielkiego, choć zdarzało mi się czytać ciekawy topik od początku, wywindowany przez jakiegoś "łosia" i zdarzało się
, że wypowiedź więcząca dyskusję była młodsza od topiku o ładnych kilka miesięcy.
Ale po prostu muszę być bardziej uważny.
Masz rację, że istotą jest jednoznaczność regulaminu, a pisanie z sensem, to już kwestia ocenna.
Postaram się więcej nie szukać dziury w całym, bo i tak takiego drugiego forum, to ze świecą szukać.

Ale po prostu muszę być bardziej uważny.
Masz rację, że istotą jest jednoznaczność regulaminu, a pisanie z sensem, to już kwestia ocenna.
Postaram się więcej nie szukać dziury w całym, bo i tak takiego drugiego forum, to ze świecą szukać.

Kolejne zmiany
Witam,
kolejne zmiany na forum sie pojawily.
- tworzyc ankiety, usowac swoje posty (te bez odpowiedzi), dodawac zalaczniki mozna po przekroczeniu limitu 50 postow - to juz bylo, lekko zmodyfikowalem. Prosilbym abyscie sprawdzili, czy dziala Wam to wszystko co dzialac powinno
- powstala nowa katgoria dla dzialow nie zwiazanych z tematyka forum. Zadne posty w tej kategorii (czyli we "wszystkich innych tematach" oraz w "wartych polecenia") nie beda wliczane do ogolnej ich liczby.
Co do tego ostatniego (mam na mysli dzial "warte polecenia"), to trzeba by jakos sensownie napisac proste wytyczne coby czytelnie bylo. Nie musza byc tak restrykcyjne jak w dziale z ginekologami, wiec moze cos zaproponujcie
Pozdrawiam,
Maverick
Ps: Do czasu naskrobania badz wystukania tych wytycznych mozliwosc pisania w nowym dziale zostala zablokowana.
kolejne zmiany na forum sie pojawily.
- tworzyc ankiety, usowac swoje posty (te bez odpowiedzi), dodawac zalaczniki mozna po przekroczeniu limitu 50 postow - to juz bylo, lekko zmodyfikowalem. Prosilbym abyscie sprawdzili, czy dziala Wam to wszystko co dzialac powinno
- powstala nowa katgoria dla dzialow nie zwiazanych z tematyka forum. Zadne posty w tej kategorii (czyli we "wszystkich innych tematach" oraz w "wartych polecenia") nie beda wliczane do ogolnej ich liczby.
Co do tego ostatniego (mam na mysli dzial "warte polecenia"), to trzeba by jakos sensownie napisac proste wytyczne coby czytelnie bylo. Nie musza byc tak restrykcyjne jak w dziale z ginekologami, wiec moze cos zaproponujcie
Pozdrawiam,
Maverick
Ps: Do czasu naskrobania badz wystukania tych wytycznych mozliwosc pisania w nowym dziale zostala zablokowana.
- Mroczny Piskacz
- Maniak
jest z tym "Warte polecenia" maly problem...
"Informacja
Przepraszamy, ale tylko moderatorzy mogą pisać tematy na tym forum"
coz, jesli taki byl zamiar z gory tzn ze opieramy sie tylko na waszej fachowej opinii
:
Ja Ne,
"Informacja
Przepraszamy, ale tylko moderatorzy mogą pisać tematy na tym forum"
coz, jesli taki byl zamiar z gory tzn ze opieramy sie tylko na waszej fachowej opinii

Ja Ne,
- Motenai Gorgon
Widzę że z czasem sens słów się zmienia
Słowa nabierają nowego, innego znaczenia
Choć z pozoru dobre, przyczyną są cierpienia

Słowa nabierają nowego, innego znaczenia
Choć z pozoru dobre, przyczyną są cierpienia

Gorgon: jeżeli dobrze zrozumiałam to każdy będzie mógł tam pisać ale po prostu póki co do ustalenia szczegółów nie można tam pisać. Trzeba ustalić co ma znajdować się w każdym temacie. Ja proponuje aby znalazło się tam przede wszystkim adres danego miejsca, ewentualnie telefon (jeżeli jest taka możliwość), jeżeli jest to jakaś impreza to dokłady termin tej imprezy, opis tego miejsca no i własne wrażenia z miejsca. Ewentualnie jeżeli ktoś by miał jakieś pytania to wtedy można odpowiedzieć na nie w daleszej części danego tematu.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
- Mroczny Piskacz
- Maniak
- Weteran
Masz lenia w d... i tylea ja chcialem powiedziec ze to do dupy jest teraz bo do dzialu "wszystkie inne tematy" musze zjezdzac na sam dol strony. dziekuje

Oki Trinity - a co propounujecie co do tematu? [miasto] nazwa_imprezy/lokalu/miejsca?
No a jak juz ktos zalozy to sadze ze nie potrzeba tu takich restrykcji i moznaby tam normalnie dyskutowac na temat tego miejsca
Jak myslicie?
Wróć do „Sprawy techniczne forum”