Wyraź to. Czymkolwiek to jest.

Trafiaja tu topiki ktore zostały załozone w działach tematycznych forum, a do nich nie pasowały. Posty w tym dziale automatycznie są kasowane co 180 dni.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 21 wrz 2008, 18:54

a więc...było fajnie :) niestety nie mogłem zostać do końca, ale i tak mi się podobało. dużo wiary...strasznie dużo wiary, chociaż już po chyba pierwszych 3 wyścigach zaczęli się rozchodzić i miejsca się zrobiło...ogólnie też trochę "bydła" było niestety, no ale nic nie poradzisz :/ było kilka ładnych pojedynków Smile świetny popis chłopaków z Extreme Squad na motorkach szaleli :) z kumplem miałem okazję przejść się jeszcze po parkingu dla zawodników nim zaczęli stamtąd wyganiać ludzi...

zdjęć kilka mam ale to ogólnie słabej jakości...miałem nadzieję, że fury będą ustawione i będzie można pooglądać najpierw i takie tam i wtedy foty porobić, no ale niestety nie było :/ no ale ponoć mają być jakieś foty, filmy, tv była...zobaczymy
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 21 wrz 2008, 20:27

Dzisiaj miałem okazję zjeść obiad w knajpie "Bida" niedaleko Olkusza. Jeszcze nigdy w życiu nie widziałem tak ogromnych porcji za tak przystępną cenę, masakra. Polecam z pełną odpowiedzialnością.
Wy jeździcie, My latamy.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 21 wrz 2008, 20:32

ch... wieczór, zajebisty dzień :)

[ Dodano: 2008-09-21, 20:36 ]
Jak się wyleczyć z potrzeby rywalizacji, bo u mnie się już to w patologię powoli zmienia, a nie umiem się tego pozbyć. Ciekawe, czy się da :) Więcej, szybciej, od razu.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 wrz 2008, 23:55

Co wypłukuje magnez z organizmu poza alkoholem i kawą?
Bo cholera jem go od lat codziennie, a tu ostatnio ciągłe skurcze. Dziś rano zasłabłam. <chory>
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 wrz 2008, 00:07

Nola pisze:ja w liceum lubiłam siedzieć po nocach, ale teraz - nigdy. po prostu o tej 2 już wysiadam i nic nie przyswajam. starzeję się chyba ;(

no, mam to samo :/.

lollirot pisze:"Mój" nie w sensie, że go wymyśliłam, broń Boże, tylko lubię. Zdjęcie kicha, ale może widać:

a to takie coś. Przyznam, że nie widziałam wcześniej :). To taki mini golfik. Moje szale są zazwyczaj takie, że walają się po ziemi. Bardzo praktyczne to i pewnie nieźle w szyje grzeje :).

Mia pisze:wzdluz palca poszlo, mysle, ze sie jakos odbuduje :>

jak ogon jaszczurki :D

księżycówka pisze:Co wypłukuje magnez z organizmu poza alkoholem i kawą?

przyswajalność obniżają fajki :>

Wróciłam, ledwo żyję po tym weekendzie, ale klasa zaczyna się powoli zgrywać :D. No i trochę się tam nudze, bo to są jakieś podstawy podstaw jeżeli chodzi o chemie i anatomie <pijak>. I stwierdziłam dzisiaj, że ja za dzieci to jednak podziękuje. Przez godzinę dostawałam szału. Głowa mi pęka. Jakaś matka z dzieckiem, które miało chyba bardzo rozwinięte ADHD (z 5 lat synek może miał). W pociągu grał na flecie, piszczał, płakał, rozwalał zabawki po całym przedziale. Miałam ochotę strzelić w pysk... ale tą matkę, która mówiła "tak masz dmuchać, no teraz spróbuj na flecie zagrać" <boje_sie>
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 22 wrz 2008, 00:13

Yasmine pisze:przyswajalność obniżają fajki :>
I coś jeszcze? Mówimy o czymś z czego mogłabym zrezygnować no.
Nie wiem co się dzieje. Ja wiem, że ja mam wieczny niedobór, ale ja nie mogę tracić znów przez to przytomności z rana. Nie wiem co w ostatnim czasie mogło wpłynąć na to, że imo że żrę magnez to tak jakby znów było go za mało :|

[ Dodano: 2008-09-22, 00:14 ]
Yasmine pisze:Miałam ochotę strzelić w pysk... ale tą matkę, która mówiła "tak masz dmuchać, no teraz spróbuj na flecie zagrać" <boje_sie>
A nie mogłaś jej zwrócić uwagi, że pociąg to nie miejsce na muzyczne popisy jej dziecka? :?
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 22 wrz 2008, 00:14

Yasmine pisze:W pociągu grał na flecie, piszczał, płakał, rozwalał zabawki po całym przedziale. Miałam ochotę strzelić w pysk... ale tą matkę, która mówiła "tak masz dmuchać, no teraz spróbuj na flecie zagrać" <boje_sie>
bezstresowe wychowanie in progress
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 wrz 2008, 00:29

księżycówka pisze:I coś jeszcze? Mówimy o czymś z czego mogłabym zrezygnować no.
Nie wiem co się dzieje. Ja wiem, że ja mam wieczny niedobór, ale ja nie mogę tracić znów przez to przytomności z rana. Nie wiem co w ostatnim czasie mogło wpłynąć na to, że imo że żrę magnez to tak jakby znów było go za mało :|

branie tabletek anty, stres, brak snu, cola( i te wszystkie wiadomo tigery itp z kofeina), duża intensywność fizyczna,

Te omdlenia to dziwne aż są. Czytałam, że występują (jak również u skurcze) przy niedoborze potasu. Go też wypłukuje alkohol no i oczywiście za dużo solimy.

Swoją drogą miałaś robioną badania? Biochemię ?

[ Dodano: 2008-09-22, 00:32 ]
księżycówka pisze:A nie mogłaś jej zwrócić uwagi, że pociąg to nie miejsce na muzyczne popisy jej dziecka? :?

jechałam z koleżanką, która wręcz nienawidzi dzieci, więc myślałam, że ona jej uwagę zwróci, ja tylko tej babie rzucałam znaczące spojrzenia ;DD. W każdym razie żadna z nas nie chciała zadzierać z tą babą, bo ona wyglądała strasznie :/.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2008, 00:33 przez Yasmine, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 22 wrz 2008, 00:36

Yasmine pisze:W każdym razie żadna z nas nie chciała zadzierać z tą babą, bo ona wyglądała strasznie :/ .

matkę na podłogę, gówniarza przez okno i spokój, potem matkę z przedziału i luzik cała podróż ;DD
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 wrz 2008, 00:39

Mati pisze:matkę na podłogę, gówniarza przez okno i spokój, potem matkę z przedziału i luzik cała podróż ;DD

ja jestem cierpliwa generalnie (do czasu) i tutaj wiedziałam, że jadą tylko do Kędzierzyna, więc powiedziałam sobie, że jakoś wytrzymam :).

W ogóle strasznie dużo postów przez ten weekend naprodukowane jest :).
Mam nadzieję, że się uda i się wprowadzę już w piątek na stałe do Opola, bo mnie męczy to jeżdżenie ciągłe. Trzeba będzie zagadać jakoś do pana z dołu o klucz, bo mają kwaterować dopiero od poniedziałku ;DD
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 22 wrz 2008, 00:40

TedBundy pisze:ch... wieczór, zajebisty dzień :)

[ Dodano: 2008-09-21, 20:36 ]
Jak się wyleczyć z potrzeby rywalizacji, bo u mnie się już to w patologię powoli zmienia, a nie umiem się tego pozbyć. Ciekawe, czy się da :) Więcej, szybciej, od razu.

Tak, da sie, ale nie od razu. To co Ci od poczatku mowie - zbyt niskie poczucie wartosci i umiejscawianie jego zrodla na zewnatrz. Jak sie z tym nie uporasz, to tak bedziesz mial i to jest akurat najmniejszy skutek uboczny. No i jeszcze trzeba byc autentycznie lepszym w czyms od innych. I juz. Tak malo :)

Ale przeciez w potrzebie rywalizacji nie ma nic zlego. Nieprzyjemne jest tylko wtedy przeciez, kiedy przegrywamy. Tu Cie boli, prawda? A wtedy nie potrzeba rywalizacji jest problemem, a radzenie sobie z porazka i z dyskomfortem dysonansu powstalego na skutek zderzenia marzen i checi z rzeczywistoscia. Jak to ladnie mowisz, to jest zycie i realia.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 22 wrz 2008, 00:42

Yasmine pisze:branie tabletek anty, stres, brak snu, cola( i te wszystkie wiadomo tigery itp z kofeina), duża intensywność fizyczna,
To raczej nic z tego. :/
Yasmine pisze:Czytałam, że występują (jak również u skurcze) przy niedoborze potasu. Go też wypłukuje alkohol no i oczywiście za dużo solimy.
Dlatego ja nie jem samego magnezu tylko z potasem w Asparginie.
Yasmine pisze:Swoją drogą miałaś robioną badania? Biochemię ?
Nie wiem czy to konkretnie miałam robione, ale badania tak. Jeszcze w liceum mnie na kardiologię z tym wzięli przecież. I tam kazali jeść magnez. I no od tego czasu jem i jem tylko teraz jakby przestawał działać. :/ Jeszcze dziś rano to ja wiem doskonale skąd to zasłabnięcie. W końcu całą noc po knajpach jeździliśmy, ale bywały ostrzejsze i częstsze imprezy choćby rok temu i nie zdarzało się już to :/
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 wrz 2008, 00:56

księżycówka pisze:Nie wiem czy to konkretnie miałam robione, ale badania tak.

To może powtórz sobie teraz, to badanie krwi jest, tylko nie morfologia(chociaż morfologię też warto zrobić), a właśnie biochemia. Znasz dzięki temu m.in poziom najważniejszych elektrolitów: sodu, potasu, magnezu, wapnia, żelaza, chloru (sama to ludziom na praktykach badałam :D ).

Ale się nagrzało w pokoju, aż miło :D. Koleżanka u której spałam w Opolu, ma mróz w domu. Dobranoc :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 22 wrz 2008, 01:01

Yasmine pisze:To może powtórz sobie teraz
Czasu zbytnio nie mam. A na to potrzeba jakieś skierowanie?
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 22 wrz 2008, 01:01

Kolejny tydzien minal, ech. jeszcze 2, no gora 3 i wracam <banan>
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 22 wrz 2008, 01:05

Mia pisze:ech. jeszcze 2, no gora 3 i wracam <banan>

zahacz o lubuskie ;)
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 22 wrz 2008, 01:11

najpierw to padne Mlodemy w ramiona :P
potem pojde do fryzjera i kosmetyczki, i do biura podrozy. W miedzy czasie Cosmo i Spiz. Spotkanie z dziewczynami z bylej pracy i Tomaszem. I odwiedze dziadkow, w koncu! :)
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 22 wrz 2008, 01:17

A Warszawa? :D
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 22 wrz 2008, 01:18

yhym...to nie pójdziemy na drinka widzę :/ może innym razem 8)

hehehehhe
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 22 wrz 2008, 01:19

Młody spać! Jutro do szkoły.
Ja pół dnia spałam to mi się nie chce, ale też się kładę. Jakoś do pracy trzeba będzie wstać. :/
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 22 wrz 2008, 01:19

księżycówka pisze:A Warszawa?

o, no, Warszawa jeszcze! :D Prezent komus obiecalam ;)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 22 wrz 2008, 01:20

Mia pisze:Prezent komus obiecalam ;)
Komu? :>
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 22 wrz 2008, 01:24

księżycówka pisze:Komu?

Takiemu jednemu :P
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 wrz 2008, 01:25

księżycówka pisze:Czasu zbytnio nie mam. A na to potrzeba jakieś skierowanie?

nie wiem jak to dokładnie z tym jest, ale ze skierowaniem u nas to nie jest płatne nawet chyba. Można też zrobić prywatnie w laboratorium analitycznym (tam gdzie miałam praktyki w laboratorium przy szpitalu, to były i skierowania i prywatnie sobie ludzie robili badania). Wiem, że morfologia jest taniutka bo jakieś 5 zł, ale biochemia to już zależy od ilości parametrów.
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 22 wrz 2008, 01:30

księżycówka pisze:Młody spać! Jutro do szkoły.

yhym...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 22 wrz 2008, 07:53

Mia pisze:Takiemu jednemu :P
No tak. Urodziny miał ostatnio. :>

Yasmine pisze:nie wiem jak to dokładnie z tym jest, ale ze skierowaniem u nas to nie jest płatne nawet chyba. Można też zrobić prywatnie w laboratorium analitycznym (tam gdzie miałam praktyki w laboratorium przy szpitalu, to były i skierowania i prywatnie sobie ludzie robili badania). Wiem, że morfologia jest taniutka bo jakieś 5 zł, ale biochemia to już zależy od ilości parametrów.
Eh czyli potrzeba :/ A moja lekarka zmieniła pracę i pupa :/
yhym...
Mam nadzieję, że nie zobaczę posta, że znów zaspałeś :>
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 22 wrz 2008, 08:35

Miltonia pisze:To co Ci od poczatku mowie - zbyt niskie poczucie wartosci i umiejscawianie jego zrodla na zewnatrz. Jak sie z tym nie uporasz, to tak bedziesz mial i to jest akurat najmniejszy skutek uboczny. No i jeszcze trzeba byc autentycznie lepszym w czyms od innych. I juz. Tak malo

dzięki :) Ale widzisz, można być lepszym, a przez długi czas (jak kiedyś) walić głową w ścianę, bo wszystko szło powolutku, jak po grudzie, jak z niewidzialnymi kłodami pod nogi. Wszystko wyszarpywać zębami i pazurami, a innym leciutko, idealnie :)To męczyło, bo jedyna różnica między tymi kmiotami a mną była taka, że ich szybko usadowiła na stołkach rodzina i znajomi + polityka, a ja sieć kontaktów dopiero budowałem i mozolnie buduję nadal, bo nie dostałem jej w spadku.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 22 wrz 2008, 10:30

Heh,stara śpiewka.
Wy jeździcie, My latamy.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 22 wrz 2008, 10:57

Księżycówka idź z tym do lekarza. Ja ( największy forumowy tchórz jeśli chodzi o medyków) wysyłam Cie do lekarza po badania. Krew ci pobiorą. Bo może poza magnezem masz niedobór czegoś jeszcze

księżycówka pisze:A na to potrzeba jakieś skierowanie?

Nie trzeba. Idziesz prywatnie, płacisz i Ci robią. w państwowych tez można często za kasę zrobić.

Zaczyna mi brakować słońca. Zdecydowanie :(
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 22 wrz 2008, 11:27

Bleeee, zrobiło się jak w piekarniku moim pokoju. Kaloryfery wyłączyłam, bo oddychać się nie da <boje_sie>
I dopiero wstałam, no to odespałam weekend <aniolek>

Nie mamy jeszcze planu zajęć na studiach, co jest <pijak>
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2008, 11:28 przez Yasmine, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Śmietnik”