Wyraź to. Czymkolwiek to jest.

Trafiaja tu topiki ktore zostały załozone w działach tematycznych forum, a do nich nie pasowały. Posty w tym dziale automatycznie są kasowane co 180 dni.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 21 maja 2008, 09:52

Gosia... pisze:Swoją drogą dziwię się Twojemu szefowi, że Cię nie wyrzucił po skardze wniesionej przez klienta

Gdybym ja miał swoich pracowników wyrzucać po jednej skardze wniesionej przez klienta, to bym wszystko sam robił, bo po jednym dniu wszyscy by wylecieli <diabel> .

Gosia... pisze:Młodemu kierowcy raczej nie powinno się dawać tego typu pracy. Nie masz obycia w ruchu,dlatego tak bardzo Cię wszystko denerwuje. Brak cierpliwości to jak brak słuchu u kierowcy - da się z tym jeździć, ale jest trudniej.

Przynajmniej ma szansę otrzaskać się chłopak a co do samochodu, to przecież wiadomo, służbowy więc ostro użytkowany.

Gosia... pisze:Nie podchodź tak do życia, bo zawsze będziesz tanią siłą roboczą.

Żadna praca nie hańbi
Wy jeździcie, My latamy.
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 21 maja 2008, 12:16

Umieram :(
Polozylam sie po 3, wstalam rano, jestem nieprzytomna z niewyspania, skreca mnie z bolu brzucha (okres :/), leje deszcz, a musze na zakupy i jeszcze znowu nie zjadlam nic do tej pory. a obiecywalam sobie, ze zaczne jesc sniadania <zalamka>
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 21 maja 2008, 12:45

Koteczko, trzym się <przytul>
Obrazek
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 21 maja 2008, 12:58

Jakie cudne lapeczki i rozowy nosio <zakochany>

[ Dodano: 2008-05-21, 13:06 ]
W ramach odprezenia ide zrobic chleb i jakies ciasto drozdzowe, moze rogaliki. Uwielbiam wyrabianie drozdzowego ciastsa ;DD

[ Dodano: 2008-05-21, 14:21 ]
Upieklam sobie na szybkie "sniadanie" mini chleb na... patelni. Kurcze nawet nie sadzilam, ze taki dobry wyjdzie :]
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 21 maja 2008, 14:22

księżycówka pisze:No i tak być powinno w normalnych relacjach międzyludzkich. Z tym, że tu masz relację z klientem, a to co innego nieco.

wiadomo, klient ma zawsze rację. dlatego głównie wygłaszam swoje uwagi po odłożeniu słuchawki, a na dostawie po powrocie do auta :) ale niektórzy klienci rozumieją i jak widzą mnie, że wpadam zdyszany do nich na 5 piętro to nic nie mówią. jak już powiedziałem, bardzo miło usłyszeć pochwałe od klienta i tym samym raczej na pewno "zachować resztę dla siebie" ;)

księżycówka pisze:Masz rację. W Warszawie tego nie ma w ogóle, nie mam więc pojęcia. Tu by to było co najmniej dziwne ;DD

no tak. bo ogólnie kierowcy to teraz trochę censored gatunek :/ zapieprza jak głupi po mieście a i tak spotkamy się na następnych światłach...albo wyprzedza po 3 na raz. a i tak będzie zaraz cisnąć się za 4 tirami pod rząd, a ja będę dokładnie 3 auta za nim...smutne, ale prawdziwe...

Gosia... pisze:Na przejściu pieszy to święta krowa.

nie ma to jak wyciąć pojedyncze słowa z wypowiedzi, z których nawet JA (twórca postu przyp. red.) nic nie rozumiem...ja nie mówię o przejściu, a o ciągu pieszo-jezdnym to raz. dwa, przecież ich nie zajeżdżam, ani nie trąbie i niech idą sobie mi przed maską chociażby i w tempie ślimaka, ja mówię o kulturze i uprzejmości...

Gosia... pisze:Swoją drogą dziwię się Twojemu szefowi, że Cię nie wyrzucił po skardze wniesionej przez klienta

po pierwsze nie przez klienta (Ty czytasz moje posty w ogóle Gosiu?? ) a po drugie babka powiedziała, że ją POTRĄCIŁEM!! niech mi pokaże ślad na masce, albo lusterku (który był od niej jakieś 10cm) , że ją zahaczyłem. ona nawet nie wiedziała gdzie to się stało, a na pytanie jaki samochód miał kolor to myślała pół godziny nad kolorem. no zgadła, bo akurat jechałem białym...

Gosia... pisze:i porysowanym aucie

gdybyś Ty widziała tego golfa...gdyby wszyscy takie rysy robili na nim jak ja robię :P poza tym tylko listwa na drzwiach odkleiła się. rysy nie ma nawet...

Gosia... pisze:Młodemu kierowcy raczej nie powinno się dawać tego typu pracy. Nie masz obycia w ruchu

i może właśnie dlatego w przeciwieństwie do innych dostawców nie zapierdalam 100km/h po mieście, co widać u konkurencji, a nawet u kolegów z firmy. szef mi wprost powiedział, żę mam się nie spieszyć, bo w ciągu dnia uzyskam parę minut, a o wypadek łatwiej...

Gosia... pisze:Nie podchodź tak do życia, bo zawsze będziesz tanią siłą roboczą.

nie nie. dla mnie jest różnica między tym czy ja coś robię od siebie, czy ktoś zwala na mnie brudną robotę. kumpela mnie poprosi czy zniosę jej naczynia z sali, pewnie. czemu nie. ja i tak się nudzę, ale nie, że będę robić to codziennie po 5x. o to to nie <fuckoff>
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 21 maja 2008, 15:31

Niech mnie ktos wykopie z domu, bo mi pasmanterie zamkna :/
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 maja 2008, 16:47

Zaczął się tydzień w cyklu - nie mam ochoty do życia. Nie wiem czy to przez tą pogodę, ale coś czuję, że szczęśliwa to ja nie jestem.

Wczoraj do 5 rano na parkiecie, dzisiaj wstałam o 13, śniadanie było na obiad. A obiadu przed chwilą podziubałam 2 łyżki i wyrzuciłam resztę. Mam wszystko gdzieś <pijak>
Grace

Postautor: Grace » 21 maja 2008, 17:22

AMX pisze:Gosia... napisał/a:
Nie podchodź tak do życia, bo zawsze będziesz tanią siłą roboczą.

Żadna praca nie hańbi

A czy ja napisałam, że hańbi o_O ?

Ale dzień :) Zrobiłam spożywcze zakupy, już nawet wiem, co będę jutro gotować. Kupiłam sobie 4 bluzki dziś i jedną wczoraj :) I jeszcze zaliczyłam statystykę na 97%, co mnie zwalnia z egzaminu :D
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 21 maja 2008, 17:29

Yasmine pisze:nie mam ochoty do życia

Ja tak mam po ekscesach alkoholowych zwykle, bardziej psychicznie niż fizycznie cierpię.

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/malo ... ka,1114073

Humor mi na koniec dnia poprawili tą wiadomością :)
Awatar użytkownika
Golly Gee
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Golly Gee » 21 maja 2008, 17:29

Blazej30 pisze:
Golly Gee pisze:Np muzeum ziemi podlaskeij? Jeszcze zapytaj, czy ktoś na herbatę reflektuje....
<zalamka> <chory> <boje_sie> <stop2> <niewiem> <wisielec>
Wiem wiem, w Łodzi nie ma muzeum ziemi podlaskiej.
ale wkoło jest wesoło
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 21 maja 2008, 17:35

pani_minister pisze:, bardziej psychicznie niż fizycznie cierpię.

Ja też.

Ale depresyjna pogoda. Dobrze, że zakwalifikowałam się do kampanii Bąbolady, to mi kurier poprawi humor :)
a niczego mi nie brak
Grace

Postautor: Grace » 21 maja 2008, 17:39

lolli, pytałam wcześniej, pewnie nie zauważyłaś (bo przecież byś mnie nie olała :D). Jak Ci idzie wywiązywanie się z tygodniowego menu?
Ostatnio zmieniony 21 maja 2008, 17:39 przez Grace, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 21 maja 2008, 18:19

Gosia... pisze:Jak Ci idzie wywiązywanie się z tygodniowego menu?

W miarę dobrze. Jak akurat bardzo nie mam ochoty na jakieś danie, to wymieniam je na inne z podobnymi składnikami [jeśli było mięsne, wymieniam na inne mięsne, jeśli był makaron, zmieniam sos itd.], ale sam system jest bardzo pomocny :)
Ostatnio zmieniony 21 maja 2008, 18:20 przez lollirot, łącznie zmieniany 1 raz.
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 21 maja 2008, 18:44

lolli, nie kliknę na tę podle marketingową kampanię dopóki nie dowiem się, że robisz to dla korzyści majątkowych, a nie tylko dziwnej satysfakcji z rozreklamowania Winterfresha :>

boziu, jak spać mi się strasznie zachciało, jakbym położyła teraz głowę na klawiaturze, to już bym jej nie podniosła :|
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 maja 2008, 18:49

pani_minister pisze:Ja tak mam po ekscesach alkoholowych zwykle, bardziej psychicznie niż fizycznie cierpię.

lollirot pisze:Ja też.

Ale depresyjna pogoda.

No, już wierzę facetowi z meteorologii, że pogoda może doprowadzać do samobójstw :/.
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 21 maja 2008, 18:59

pani_minister pisze:lolli, nie kliknę na tę podle marketingową kampanię dopóki nie dowiem się, że robisz to dla korzyści majątkowych, a nie tylko dziwnej satysfakcji z rozreklamowania Winterfresha :>
Ja jestem naiwnym, latwowiernym, mlodym wyborca PO - kliknalem bez szemrania, jak mi zaczela gwaltem na gg grozic.
"księżycówka, napisałem Ci priva"
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 21 maja 2008, 19:00

pani_minister pisze:że robisz to dla korzyści majątkowych, a nie tylko dziwnej satysfakcji z rozreklamowania Winterfresha

Robię to, żeby być aktywnym ekspertem, bo inaczej nie będą mnie chcieli do innych akcji. Ta kampania jest jakaś durna z tym linkiem, ale nie rozumiem i nie wnikam. W innych normalnie dostaje się artykuły promocyjne, więc dalsze rozpowiadanie już mi nic tak naprawdę fizycznie nie daje [dla trendeksperta (w tym wypadku mnie :D ) produkt "pełnowartościowy", np. butelkę perfum + próbki do rozdania znajomym]. Bąboladę w przyszłym tygodniu też dostanę dla siebie i w próbkach :D
Zajmuje się tym Streetcom, a nazywają to marketingiem szeptanym :) Ja potem wypełniam 84690578936 raportów z rozmów ze znajomymi, którzy dostali próbki i przekazuję ich opinie o produkcie.
Aha, korzyść, jaką mogę uzyskać z tej akurat kampanii to jakiś upominek dla 20 najaktywniejszych linkowiczów w tygodniu, ale nawet o tym nie myślę, bo najaktywniejsi są nawiedzeni i całe noce po necie wklejają gdzie się da, a ja tylko na 2 znajomych forach i gg :)

A dawno temu to i piwo [Lech] kurierem dostałam. Dwupak :D

[ Dodano: 2008-05-21, 19:04 ]
Niedawno rozsyłali też papierosy i te nowe kociołki Łowicza, ale przespałam akurat.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2008, 19:21 przez lollirot, łącznie zmieniany 2 razy.
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 21 maja 2008, 19:05

Chce probke perfum. Albo dwie, takie po 100 ml.
Niebieskie Lanvin albo Kenzo Tokyo.
Co do damskich to jeszcze sprawdze w Sephorze i Ci dam znac.
"księżycówka, napisałem Ci priva"
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 21 maja 2008, 19:07

Wujo Macias pisze:Ja jestem naiwnym, latwowiernym, mlodym wyborca PO - kliknalem bez szemrania, jak mi zaczela gwaltem na gg grozic.

Bo Ty to taki łatwy jesteś, zero wyzwań, serio.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2008, 19:11 przez lollirot, łącznie zmieniany 1 raz.
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
Nemezis
Weteran
Weteran
Postautor: Nemezis » 21 maja 2008, 20:12

Yasmine pisze:lollirot napisał/a:
Ja też.

Ale depresyjna pogoda.

No, już wierzę facetowi z meteorologii, że pogoda może doprowadzać do samobójstw :/ .

ja tez wierze... <pijak>
ale i tak nie jest najgorzej - gdybym miala pol minutki wiecej czasu, to nie spoznilabym sie na autobus, ktory pozniej sie dosc powaznie rozbil...
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 21 maja 2008, 20:34

Ale świeżo wszystko pachnie po deszczu. I kropelki wiszą z liści. Cudnie :)
Bdb, samiec Alfa poszedł oglądać mecz, więc z czystym sumieniem rozkładam cały twórczy majdan i utopię w nim mieszkanie <banan> No co, wena.

[ Dodano: 2008-05-21, 20:34 ]
Komuś martini z tonikiem? Bo schowam :>
a niczego mi nie brak
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 21 maja 2008, 21:28

lollirot pisze:z czystym sumieniem rozkładam cały twórczy majdan i utopię w nim mieszkanie <banan> No co, wena.

Ja powinnam tez, bo mam ostatnie szlify torbowe do zrobienia. I kilka innych rzeczy mam rozgrzebanych. Ale mi sie wlasnie nie bardzo chce.

A w ogole to sie ciesze bo bylam u fryzjera i jakos przezylam. Mam wlosy o dobre 10 cm krotsze i bardziej pocieniowane. Ciesze, ze na dluzsza chwile mam to z glowy :D
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 21 maja 2008, 21:40

złotooka kotka pisze:Ja powinnam tez, bo mam ostatnie szlify torbowe do zrobienia. I kilka innych rzeczy mam rozgrzebanych.

Ja się na ATC rzuciłam, a torby mi się nie chce kończyć, bo już mnie trafia ilekroć do niej siadam :D Ale trzeba ;)
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 maja 2008, 21:45

Padajem, padajem. Ludzie dzwonią, piszą, ja przed chwilą pewną dopiero do domu wpadałam zmęczona. A tu jeszcze pakowanie czeka i pobudka o chorym świcie. Dobrze, że pogodę mamy senną to chociaż w drodze śpiocha zaliczę :D
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 21 maja 2008, 21:47

Echhhh... Uśpili mojego psa przed chwilą :( Tak mi jakoś smutno :(
Ale dla niego to lepiej, od kilku tygodni bardzo, bardzo chorował - zapalenie wątroby, cukrzyca, niewydolność nerek, zapalenie nadnerczy - wszystko prawie naraz. Zawsze był chorowity i w końcu latami brane leki się zemściły na nim :( Tydzień był w psim szpitalu pod kroplówką, nawet sobie nie wyobrażam, co pies, który nigdy nie był sam dłużej niż kilka godzin, musiał czuć :( A po tym szpitalu i tak było już tylko gorzej, prawie 2 tygodnie nic nie jadł. Dziś nerki siadły mu zupełnie.
No, to się wyżaliłam i nie wiem co :(
a niczego mi nie brak
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 maja 2008, 21:57

I mnie na dworzec autobusowy Stadion, który jest cholera wie gdzie (no gdzie Stadion to wiem, ale tylko od strony Waszyngtona wiem, a dalej pupa) zawiozą z rana <aniolek>

[ Dodano: 2008-05-21, 21:58 ]
Echhhh... Uśpili mojego psa przed chwilą :( Tak mi jakoś smutno :(
BArdzo mi przykro :(
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 21 maja 2008, 22:05

lollirot pisze:Echhhh... Uśpili mojego psa przed chwilą :( Tak mi jakoś smutno :(

Jak moja sunia odeszla za Teczowy Most to bylo mi strasznie smutno mimo, ze Tina juz swoj wiek miala i bardzo schorowana byla.
Wiem co czujesz, trzymaj sie <przytul>
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 21 maja 2008, 23:07

Jakoś mi tak... Przez ostatnie kilka dni nawet trochę byłam zła na rodziców, że trzymają tego psiunka jakby na siłę przy życiu, skoro wiedzą, że już i tak szanse są żadne. Wiedziałam, że to są jego ostatnie dni i oswojona byłam z tą myślą, a teraz jest mi tak jakoś przeraźliwie smutno, że kurcze, no. Wiem, że jojczę trochę, ale dziś mi darujcie :(
a niczego mi nie brak
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 21 maja 2008, 23:43

Poprawilam sobie humor ogladajac glupiutki i odmozdzajacy Testosteron. Normalnie potrzebowalam dzis czegos takiego :D
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 21 maja 2008, 23:55

A ja poprawiłam sobie humor czytając komentatorów na gazeta.pl

11. min. Szpakowski: "Jeśli Ferguson wygra dziś, to będzie piętnastym trenerem w historii który dwukrotnie zdobył Puchar Europy z drużyną".

Ciekawe jak wygląda klasyfikacja trenerów, którzy zdobyli Puchar Europy bez drużyny.

<lol2>
a niczego mi nie brak

Wróć do „Śmietnik”