zero satysfakcji

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

allen

zero satysfakcji

Postautor: allen » 11 gru 2006, 14:37

Otoz niedawno zdecydowalismy sie z moja dziewczyna kochac. Znalismy wczesniej swoje ciala, bylismy ze soba jakis czas. Bardzo ja kocham, to pierwsza osoba, ktora wniosla w moje zycie tak wiele. Perspektywa, ze to wszystko moze sie skonczyc z tak prozaicznego powodu, nie pozwala mi w ogole zbierac mysli, jest strasznie przytlaczajaca. Probowalismy sie kochac 2 razy, 2 razy ja bolalo, ale wiem, ze to da sie przeskoczyc i kiedys uprawiac normalny, zdrowy sex. Ale to inna rzecz mnie strasznie zastanowila - kiedy w niej bylem nie wiele czulem, po prostu wchodzilem i wychodzilem. Moj penis miesci sie jak najbardziej w sredniej krajowej, tak mi sie przynajmniej wydaje(15cm, zawsze mysle 16, obwod tez w takiej normie. kompleksy, ktorych nabawilem sie w szkole) Ogolnie pisanie o tym wszystkim jest dla mnie bardzo bolesne, na razie nie potrafie sobie wyobrazic, ze tak mialby wygladac nasz koniec. A moze jest w tym duza kwestia prezerwatyw? (durex extra safe) moze to kwestia stresu z jej i mojej strony?

Zyc sie odechciewa..
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 11 gru 2006, 14:47

allen pisze:. Probowalismy sie kochac 2 razy, 2 razy ja bolalo

jeśli to był jej pierwszy raz, to co się dziwisz?

allen pisze:(durex extra safe)

przecież to jak kalosz. duże prawdopodobieństwo, że osłabia doznania. a do tego stres.

nie ma innej rady niż dalsze próby i będzie coraz lepiej :)
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Małgorzata
Bywalec
Bywalec
Postautor: Małgorzata » 11 gru 2006, 14:52

Byc moze to kwestia stresu.trudno ,powiedziec dlaczego bedac w niej ,prawie nic nmie czules.Prezerwatywa tez zmniejsza doznania.Moze po prostu musicie o tym ,porozmawiac.Piszesz ze ja boli .czy dla niej ,to pierwszy raz?bo to zmienialoby postac rzeczy.Nie przejmuj sie...wiem ,latwo mowic .z tym ze przede wszystkim porozmawiajcie o tym.no i trening czyni mistrza...
Małgo

"QUOD ME NUTRIT ME DESTRUIT" :
To co trzyma mnie przy życiu,jednoczesnie mnie zabija.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 11 gru 2006, 14:52

allen pisze:A moze jest w tym duza kwestia prezerwatyw? (durex extra safe)

moze byc jak juz kolezanka napisała to bardzo moze osłabiac doznania ( zwłaszcza ten rodzaj prezerwatyw).
Więcej luzu i pamietaj poczatki nie zawsze sa rózowe. szukajcie pozycji dla siebie
Małgorzata
Bywalec
Bywalec
Postautor: Małgorzata » 11 gru 2006, 14:56

to kwestia ,prezerwatywy no i rzeczywiscie durex extra safe ,w ogóle prezerwatywa ,kazda oslabia doznania.bez gumki nie ma porownania z tym ze trzeba sie inaczej zabezpieczyc.no i jesli to ,jej ,lub w ogóle wasz pierwszy raz to nie ma co sie dziwic.glowa do gory i przedewszystkim ,szczera rozmowa z nia.
Małgo

"QUOD ME NUTRIT ME DESTRUIT" :

To co trzyma mnie przy życiu,jednoczesnie mnie zabija.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 11 gru 2006, 17:24

Ja nei wiem co Ci dziwi :|
Ja i do 50tego razu moze bolec.
A Ty jak uzywasz czegos grubosci niemal moich spodni to sie dziwisz ze nic nie czujesz?
Zmien na cienkie gumki a nie takie oponiska i powinna byc roznica.
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 12 gru 2006, 18:18

allen pisze: Ale to inna rzecz mnie strasznie zastanowila - kiedy w niej bylem nie wiele czulem, po prostu wchodzilem i wychodzilem
a może za bardzo przyzwyczaiłeś się do Zofii Rączkowskiej ??
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
emceha
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: emceha » 12 gru 2006, 19:33

Tak jak Blazej30.
Przyzwyczaiłes się może do mocnych bodźców jakie dawała ci masturbacja i delikatniejsze doznania cię nie biorą. Zastanów się jak się jak to wyglądało u ciebie. Jezeli szarpałeś jak za żebrowany drut Fi30 to nic dziwnego ze cie nie bierze.
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 12 gru 2006, 19:44

emceha pisze:Przyzwyczaiłes się może do mocnych bodźców jakie dawała ci masturbacja i delikatniejsze doznania cię nie biorą.
i w sumie to chyba nie ma na to lekarstwa. Będziesz musiał się przyzwyczaić do braku doznań
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.

I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.

/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Ania 96
Początkujący
Początkujący
Postautor: Ania 96 » 12 gru 2006, 22:15

Uprawiać sex trzeba się nauczyć. Żadna kobieta i żaden mężczyzna nie rodzi się z tą umiejętnością. Czasem potrzeba kilku lat żeby się tego nauczyć, niektórzy do końca życia się tego uczą a jeszcze inni mówią że są wręcz zajefajni - i najczęściej tylko mówią. Potrzeba wielkiej cierpliwości, determinacji i wzajemnego zrozumienia oraz chęci z obu stron. Bez tego nic się nie uda. Jeśli Twoja partnerka będzie dalej odczuwać ból, mimo jeszcze kilku prób, proponuję udać się do ginekologa i otwarcie powiedzieć o problemie.
Bez względu na wszystko co będzie się Wam udawało, czy też nie bardzo udawało, ważne jest zachowanie wzajemnego szacunku, zrozumienia oraz bardzo dużo humoru. W myśl zasady: Cieszą mnie sukcesy a z porażek się śmieję.
Kiedy ja miałam problemy to sięgałam do literatury - jest jej mnóstwo oraz dużo rozmawiałam ze swoim partnerem, wiele ćwiczyliśmy, aż w końcu przychodził sukces. Nie zrażaliśmy się porażkami. Cierpliwość, wytrwałość i humor pomogły nam osiągnąć wszystko co do tej pory zapragnęliśmy. ... i dalej wymyślamy, ... i próbujemy, i ... dalej wymyślamy. Wprowadzamy w nasze życie to co dla innych w tym temacie jest niemożliwe i często nieosiągalne, bo się zniechęcają tak naprawdę drobnymi porażkami.
W internecie też jest kilka dobrych serwisów. Na początek zobacz "wasze wypowiedzi na temat tej pozycji" w tym serwisie w części poradniki - pozycje erotyczne. Znajdziesz tam kilka wskazówek.

[ Dodano: 2006-12-12, 22:16 ]
Uprawiać sex trzeba się nauczyć. Żadna kobieta i żaden mężczyzna nie rodzi się z tą umiejętnością. Czasem potrzeba kilku lat żeby się tego nauczyć, niektórzy do końca życia się tego uczą a jeszcze inni mówią że są wręcz zajefajni - i najczęściej tylko mówią. Potrzeba wielkiej cierpliwości, determinacji i wzajemnego zrozumienia oraz chęci z obu stron. Bez tego nic się nie uda. Jeśli Twoja partnerka będzie dalej odczuwać ból, mimo jeszcze kilku prób, proponuję udać się do ginekologa i otwarcie powiedzieć o problemie.
Bez względu na wszystko co będzie się Wam udawało, czy też nie bardzo udawało, ważne jest zachowanie wzajemnego szacunku, zrozumienia oraz bardzo dużo humoru. W myśl zasady: Cieszą mnie sukcesy a z porażek się śmieję.
Kiedy ja miałam problemy to sięgałam do literatury - jest jej mnóstwo oraz dużo rozmawiałam ze swoim partnerem, wiele ćwiczyliśmy, aż w końcu przychodził sukces. Nie zrażaliśmy się porażkami. Cierpliwość, wytrwałość i humor pomogły nam osiągnąć wszystko co do tej pory zapragnęliśmy. ... i dalej wymyślamy, ... i próbujemy, i ... dalej wymyślamy. Wprowadzamy w nasze życie to co dla innych w tym temacie jest niemożliwe i często nieosiągalne, bo się zniechęcają tak naprawdę drobnymi porażkami.
W internecie też jest kilka dobrych serwisów. Na początek zobacz "wasze wypowiedzi na temat tej pozycji" w tym serwisie w części poradniki - pozycje erotyczne. Znajdziesz tam kilka wskazówek.
A i P
Awatar użytkownika
joj_sport87
Maniak
Maniak
Postautor: joj_sport87 » 12 gru 2006, 22:44

odczekaj sobie troche czasu bez "szarpania" :>
a skoro gumeczki jak oponki to zmien na ciensze i przede wszystkim porozmawiaj z ukochana :P
Truskaweczka:)
Bywalec
Bywalec
Postautor: Truskaweczka:) » 14 gru 2006, 20:05

ja mysle ze wszystko musi byc powoili zrócie sobie przerwe i pózniej spróbuj moze juz byc inaczej, mysle ze stres moze tez miec cos do tego

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”